Şimdi Ara

En Uygun Ekolayzır Ayarlarını Ne Olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Müzik dinlemeyi çok çok fazla severim, doğal olarak kulağıma gelen ses ne kadar kaliteliyse ben de o kadar mutluyum. Ama en kaliteli sesi ekolayzırdan nasıl yakalayabilirim onu bilmiyorum. Dinlediğim müzik türleri başlıca; Metal, Rock, Klasik, Enstrumantal, Soft. Grup ve sanatçılar ise; Metallica, Iron Maiden, Chopin, Birdy, Amon Amarth...

Ekolayzır ayarı önerisinde bulunabilir misiniz? Veya nasıl ayarlayacağımı anlatabilir misiniz? Balık tutmayı öğrenmeyi tercih ederim tabiki de :)

• Simdi bi dk,hangi alet icin ve hangi kulaklikla eger iyi bir mp3 yada ses karti yok ise ve kulaklik anlami yok yapmanin yani verim alamazsiniz buyuk ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol taraf bas, sağ taraf tiz, e ortası da mid tabi.
    v şeklinde yaparsan rock dinlerken güzel oluyor
    midleri artırmak yüksek ses verir ama kalitesi azalır, biraz boğuk ve pes ses gelir.
  • Aslında müziğin kayıt kalitesine bağlı olarak güzel referans bir kulaklık veya monitörle herhangi bir eq ayarı yapmadan keyif alabilmen mümkün.

Metal müzik için V şekli tercih ediliyor. Çünkü özellikle palm mute olaylarında mid frekans fazlaysa ton boğuk çıkıyor. EQ programlarında görürsün çubuklar falan var. Sol taraf bas, sağ taraf tiz oluyor, mid ise orta frekanslar. Sana daha çok ulaşmasını istediğin frekansları yukarı çekiyorsun.

Klasik müzik için bir şey diyemem, eğer dinleme ekipmanın ve kayıt kalitesi kötüyse belki basları artırmayı deneyebilirsin.

Kısacası ben frekansları şöyle görmüşümdür. bas sese dolgunluk veriyor, mid sese karakter/renk veriyor, tiz ise sese netlik kazandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_lenker -- 20 Şubat 2015; 4:06:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.