Bildirim
En Ucuz MacBook Nereden Alınır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Arkadaşım biraz daha bilgi verirsen nasıl almak istediğin ile ilgili eminin burda yardımcı olurlar. Ucuza almak istiyorsun ama;
1-Türkiye distiribitör garantili en ucuzu mu arıyorsun?
2-Yurt dışına çıkıpta alıp gelebileceğin en ucuz ülkeyi mi arıyorsun? Bunun cevabının Amerika olması lazım.
3-Yurtdışından Türkiyeye getiripte satılan ürünlerin en ucuzunu mu arıyorsun?
Yoksa bu 3 seçeneğinde en ucuzunu mu istiyorsun? Bunun da cevabın 2. seçenekteki gibi amerika olması lazım. Bu fiyatıda apple ın amerika sitesine girerek yani:www.apple.com ordan store bölümünden almak istediğin modelin fiyatına baka bilirsin. Burda dikkat etmen gereken nokta yazılan fiyatlara aynı eyalet alımında %8 vergisinin eklenmesi. Bu vergiyide internetten başka bir eyaletten diğer bir eyalete alışveriş yaparak hallede bilirsin. Veya hatırladığım kadarı ile özellikle Las Vegas olmak bazı eyaletlerde verginin alınması. ( bunlar hakkında çeşitli bilgi forumda aratırsan daha detaylı bulabilirsin ) Son olarak özellikle amerika apple öğrencilere genelde bir kampanya yapıp %10 indirim ve ipod gibi çeşitli hediyeler veriyor. Eğer amerikada yaşan bir tanıdığın varsa bundanda kolaylık ile yararlana bilirsin.
Diğer yazdığım 1 ve 3 seçenekler hakkında bilgileride burdan bir arkadaş yardımcı olabilir. Ayrıca bu bölümde açılmış olan yurtdışından mac getirmek isimli konuyu da takip etmeni öneririm.
İyi Günler.
-
Şimdi senin yazdığının yazısının uzununu okudum.Ben 3.seçenektekini arıyorum ama macbookların en ucuzu olsun.
Macbooklarda microsoft ofis çalışıyor mu? -
Uzunu mu? Daha uzun yazanlar da mı var :S
Bence sen yaa ne istediğini bilmiyorsun yada buraya yazmıyorsun. En ucuz macbook almaktaki amacın sadece mac almak için mi? O zaman ikinci el bir powerbook veya dengi bir şey ala bilirsin o zaman. Sıfır istiyorsan eski seri lerden bulabilirsin ucuza. Tabi ne istediğini hala anlamadığım için tam olarak adres ve öneri yapmak zor. Bir kere ne amaç için kullanıcaksın. Ucuza bir macbook alırsan ama ihtiyaı karşılamaz ise bir şeye benzemez. 3d çizim filan yapıcaksan macbook pro almanı tavsiye ederim. Anladığım kadarı ile bu alıcağın ilk mac olucak ve modeller ve kullanışı hakkında detaylı bir bilgiye sahip değilsin. Bence bol bol forumda ki yazıları takip.
Office soruna gelince. Çalışır hemde paşalar gibi. Microsoft office in mac sürümü var. Ayrıcı office dosyalarını açabilen diğer çeşitli programlar var mac-os da kullana bileceğin. Yurtdışından mac getirmek konusunda ki atıığın mesaja cevaben; eğer yurtdışından getirilmiş macbooklar sende bozulur kaygısı uyandırıyor ise: Geçenlerde bilkomun bir kampanyası vardı gayet uygun bir macbook vardı orda şimdi linki bulamadım. Fiyat uygundu gerçi ama dvd writeri olmayan bir model di :) Apple ın herhangi bir şubasinden öğrene bilirsin detayları.
İyi günler
-
Bilgisayarda yine en iyisi distributörlerin getirdiği üründür diğerlerinde sorun çıkarsa garanti sorunu yaşaybilirsin global warranty yok ise ayrıca bilgisayar piyasasında artık çok fazla uçurumlar yok yurtdışıyla türkiye arasında -
quote:
Orjinalden alıntı: Steppenwolf
Bilgisayarda yine en iyisi distributörlerin getirdiği üründür diğerlerinde sorun çıkarsa garanti sorunu yaşaybilirsin global warranty yok ise ayrıca bilgisayar piyasasında artık çok fazla uçurumlar yok yurtdışıyla türkiye arasında
Dedikleriniz Apple icin pek gecerli degil :) -
abd'den alınır -
Hongkongtan alınmaz mı acaba?
13-16 Nisan hongkonta elektronik fuarına gidiyorum ve bir adet macbook pro 17 almak istiyorum. -
Mac e windows kurulur mu ? sorusunu kendine soruyorsan bence mac e hiç bulaşma derim. Mac kullanmanın amacı zaten yerleşik windows tabularını yıkmak demektir. Intel işlemcili olanlara kurabilirsin windows. Dediğim gibi windows kullanacaksan başka modele yönel derim. -
mac in her modeline vista ve xp kurabilirsin, mac i kullanmak windows tabularını yıkmak değil bence, apple bir yasam tarzıdır, lifestyle. ben windowsdan cok memnunum hatta vistadan, xp den daha da iyi. abuk subuk program yuklemeyince hiçbirsey olmuyor. leopardin saglam olması sadece mac in onayladıgı programları yuklemen. zaten piyasadaki mac için hazırlanmıs programların hepside apple dan onaylı.
saygılar -
PPC işlemcili modele nasıl windows kurmayı düşünüyorsunuz bura.82 ? merak ettim doğrusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 5 Nisan 2009; 0:03:30 > -
Notebookda en ucuz alabileceğin yer bana göre ithalatdan direk tüketiciye satan ib. olabilir. Siteye gir araştır derim.
Baya fiyat farkedebiliyor..
www.istanbulbilisim.com.tr
APPLE laptop notebook Apple bilgisayar Fiyatları Apple Macbook Airhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/Apple-Seriler-1495.html -
quote:
Orjinalden alıntı: BL@CKBeRRY
Notebookda en ucuz alabileceğin yer bana göre ithalatdan direk tüketiciye satan ib. olabilir. Siteye gir araştır derim.
Baya fiyat farkedebiliyor..
www.istanbulbilisim.com.tr
APPLE laptop notebook Apple bilgisayar Fiyatları Apple Macbook Airhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/Apple-Seriler-1495.html
bildiğim kadarıyla ib garanti biziz diyordu.yani bir sorun çıktığında bilkom garantisi geçerli olmayacak.illa ki daha ucuza garantili ürün almak isteyenler için çok da iyi bir yol değil bence.o yüzden abd en iyi seçenek.
-
peki ben ABD'den aldiricam ama vergi avantaji ile ilgili detayli bilgiyi nasil ogrenebilirim tesekkurler. -
quote:
Orjinalden alıntı: ars287duff
peki ben ABD'den aldiricam ama vergi avantaji ile ilgili detayli bilgiyi nasil ogrenebilirim tesekkurler.
bazı eyaletlerde zaten vergi alınmıyor.eğer amerika'dan kendin alacaksan iki farklı eyaletten vergi alınmıyor.mesela new jersey'de olduğunu varsayalım.new york apple store'dan (hani şu küp olan) mac aldığında billing adressini(yani yaşadığın yeri) new jersey seçtiğinden new york'un eyalet yasası işlemiyor ve böylece vergiyi ödememiş olacaksın.yani kabaca böyle işliyor.daha ayrıntılı bilgi için google'a bak bence...
...
-
bir arkadaşıma aldırıcam kendisi new jerseyde oturuyor ama new yorktan alabilir yani güzel bir örnek oldu. vergi %8 mi ? birde şuanki fiyat apple store daki gibi mi? yada en güncel fiyatı nerden bakabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: BOOROCK_LP
quote:
Orjinalden alıntı: ars287duff
peki ben ABD'den aldiricam ama vergi avantaji ile ilgili detayli bilgiyi nasil ogrenebilirim tesekkurler.
bazı eyaletlerde zaten vergi alınmıyor.eğer amerika'dan kendin alacaksan iki farklı eyaletten vergi alınmıyor.mesela new jersey'de olduğunu varsayalım.new york apple store'dan (hani şu küp olan) mac aldığında billing adressini(yani yaşadığın yeri) new jersey seçtiğinden new york'un eyalet yasası işlemiyor ve böylece vergiyi ödememiş olacaksın.yani kabaca böyle işliyor.daha ayrıntılı bilgi için google'a bak bence...
...
-
@ars287duff
evet apple sitesinde yazanlar güncel fiyatlardır.yalnız o fiyatlar eyalet vergisi eklenmemiş halidir.bu arada state tax 8%. -
Benim icelemelerimde arkadaşlar en uygun apple i.bilişimde 2 yıl garantili bilşim garantisinde zaten, 1 yıl apple dünya garantiside var.Amerikayla uğraşma kargo ücreti çok yüksek. -
quote:
Orjinalden alıntı: tanreall
Mac e windows kurulur mu ? sorusunu kendine soruyorsan bence mac e hiç bulaşma derim. Mac kullanmanın amacı zaten yerleşik windows tabularını yıkmak demektir. Intel işlemcili olanlara kurabilirsin windows. Dediğim gibi windows kullanacaksan başka modele yönel derim.
ya ben yanlış okudum ya da arkadaş windows değil mictosoft office kurulur mu diye sordu. -
Ben istanbul bilişimden alınan bir ürünü kullandığım için fikirlerimi söyleyebilirim. Burda bilkom garantisi derken ekstra bir artı avantajı bulunmamaktadır. Aynı şekilde onlarda kendileri getiriyor ve servislerini kendileri veriyor. Sadece burdaki fark Bilom kağıt üzerinde apple yetkili servisi diye görünüyor. Ama önemli olan bence burda teknik düzeyde kaliteleri, bulundurdukları yedek stokları, müşterilerine verdikleri hizmet bunlar bence önemli olanı. Sonuçta Sanayi Bakanlığının belirttiği garanti şartları aynı mejburen her firma uymak zorundadır.
Ben bu zaman kadar hiç bir şekilde sorun yaşamadım.
Sonuçta fiyat farklılıkları çok fazla. Bilkom bakacak diye değmez almaya...
Benzer içerikler
- pozitif teknoloji güvenilir mi
- pil devir sayısı kaç olmalı
- m5 macbook pro
- en iyi laptop markaları
- bilgisayar hızlandırma
- google öne çıkan fotoğraflar
- yazılım için laptop
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X