Şimdi Ara

En tasarruflu 'yeşil dostu' klima hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
14.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Salonumda sadece aksamlari kullanmak uzere bir klima alacagim. Tek istedigim cok az enerji harcamasi ve cevreye minimum zarar veren "yesil dostu" klimalardan olmasi. Sirf bu nedenle de zaten sadece biraz serinlemek icin kullanacagim, ortami buzdolabi gibi yapmasina gerek yok. Yani tam kapasite sabahtan aksama calisacak birşey istemiyorum. Ayrica isitma işlevine de ihtiyacim yok.

    Bu kosullara uyan, mumkunse en ucuzlarindan, hangi klimayi onerirsiniz?

    Tesekkurler..



  • Arkadaslar, neden yorum yapmiyorsunuz? Bu konuda bilgisi olan yok mu acaba??

    88 sayfa klima tavsiyesi var ama icinde "yesil dostu" klimadan bahseden yok...
  • hem ucuz olsun hem yeşil olsun hemde iyi olsun gibi komedi klima yok
    klasik türk zihniyetini bırakın,ne kadar ekmek o kadar klima
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Saya Nora

    ne kadar ekmek o kadar klima


    Güzel tespit.
    Ama forumda genel olarak aranan hem ucuz hem de iyi klima değil de ucuzların arasındaki en iyi klima. Bu da iyi markaların başka isimler altında sunduğu ürünlerden geçiyor. Markaya para ödemiyorsunuz.

    Yeşil dostu klimalara gelince; gaz tipine, EER/COP değerlerine ve enerji sınıflarına bakmak yeterli diye düşünüyorum. Ucuzlar arasında böyle klima olacağını pek zannetmiyorum. Yine isim yapmış klimalara yönelmek gerek.
  • Konu başlığıyla istenenler arasında uyumsuzluk olduğu için yazmak istemiyordum ama artık bir kaç cümle yazmak farz oldu. Bu arkadaşımıza olmayan bir şeyi aramasın derim öncellikle.

    1-) Yeşil dostu olması ne demek ? Ben bu insanoğlu tarafından yapılmış şeylerin pek yeşil dostu olduğunu görmedim. Bu dünyanın doğal dengesinin iyice bozulduğu günümüz dünyasında " yeşil dostu " bir slogan olmuştur sadece. En güzel yeşil dostu çözüm doğal serinliktir. Bunun da bir çok yolu var. Serin bir yere yerleşmek en kökten çözümüdür.

    2-) Klima da ise bu kavram kullanılan gazla ilgili. R 22 gazı atmosfere salınımı yasak ve zararlı bir gaz türüdür. Yeni çıkan modellerde kullanılan R 410 gazı bu bahsi " yeşil dostu " kavramına uygundur. Bu nedenle sizin R 410 gazlı bir model kullanmanız gerekir ki bunu her zaman öneriyoruz.

    3-) Bu gazın maliyeti daha pahalıdır ve dolasıyla bu klimalarda daha pahalıdır. Burda genel geçer kural işler. Doğa dostu olmak maliyet ister.

    4-) Elektrik de günümüzde üretimi gereği doğa dostu olmayan ( nükleer enerji gibi ya da büyük barajların bölgelerinin klimasını değiştirmesi gibi ) yöntemlerle üretilebillmesinden de dolayı az enerji tüketmek her zaman daha iyidir.Bu nedenle A sınıfı ya da AA sınıfı klima bakacaksınız.

    5-) Madem bu kadar 88 sayfaya göz attınız daha neden klima önerisi için gerekli doneleri içermeyen mesajla konu açıyorsunuz? Açıkcası ben de 88 sayfa klima topiğini okumuş bir forumdaşım neden daha halen doğru şekilde soru soramıyor merak ediyorum doğrusu.O yüzden de size ne marka ne de model önerebileceğim.

    6-) Arkadaş da belirtmiş zaten Arnavutun lafını. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu maalesef böyle.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69

    2-) Klima da ise bu kavram kullanılan gazla ilgili. R 22 gazı atmosfere salınımı yasak ve zararlı bir gaz türüdür. Yeni çıkan modellerde kullanılan R 410 gazı bu bahsi " yeşil dostu " kavramına uygundur. Bu nedenle sizin R 410 gazlı bir model kullanmanız gerekir ki bunu her zaman öneriyoruz.

    4-) Elektrik de günümüzde üretimi gereği doğa dostu olmayan ( nükleer enerji gibi ya da büyük barajların bölgelerinin klimasını değiştirmesi gibi ) yöntemlerle üretilebillmesinden de dolayı az enerji tüketmek her zaman daha iyidir.Bu nedenle A sınıfı ya da AA sınıfı klima bakacaksınız.



    Gaz konusunda verdiginiz bilgi icin tesekkurler..

    Mesajimi yazarken son cumlemde demistim ki, "mumkunse ucuzlarindan olsun". Ancak anlasilan ucuz lafi geri kalan herseyden fazla dikkat cekmis . Arkadaslar, tabi ki ben de biliyorum ucuzluk ve kalite ayni anda olmuyor.

    Lutfen beni yanlis anlamayiniz ama ben israfa karsi olan bir insanim. Apartmanda bile cok gerekmedikce apartman isigina basmiyorum, ben anahtarimi sokucam diye 6 katın isiklari bosu bosuna 2 dakika yanmasin diye. Daha bir suru ornek verebilirim ama gercekten cimrilikten degil, bu kaynaklar sonucta hepimizin, daha duyarli kullanmaliyiz diye dusunuyorum.

    Neyse, diyecegim o'dur ki, simdiye kadar klima olayina da son derece karsi oldum, dogaya zararli oldugu icin. Son zamanlarda reklamlarda enerji tasarrufu on plana cikinca merak ettim acikcasi. Tasarruflu istememin nedeni az fatura odemek degil, az elektrik tuketmektir. Bilmem anlatabiliyor muyum?

    Benim ihtiyacim olan klima sadece yazlari ve aksamlari eve gelince 1 saat filan kullanilacaktir. Belli bir alani surekli serin tutmayacaktir. Mumkun olan en minimum seviyede kullanilacaktir. Bu yuzden de, gerekli doneler dediginiz m2, odanin yonu, binanin kati, odadaki esyalar vs turu bilgileri vermedim (Hala da gerekli oldugunu dusunmuyorum). Ayrica isitmak icin de kullanmayacagim. Super konfor yaratsin derdinde de degilim..

    Simdi, son olarak "mumkunse ucuz" demeye devam ediyorum. Zira, kullanmayacagim kapasiteye, ozelliklere ve markaya para vermeyi cok istemiyorum. Yani, uzerinde kamarasi olan klimalar var, sen neredeysen oraya ufluyor filan. "Bu ve bunun gibi" yanar doner seyler istemiyorum. Bunun disinda, tabi ki tasarruflu oldugu icin daha pahali olmasi normal, ben de neyse parasi verip alacagim sonucta...

    "Ne kadar ekmek o kadar kofte" lafi bana biraz agir geldi de, hak etmedigimi dusunuyorum. Ben bu konuda bilgili degilim, ve 80 kusur sayfayi satir satir okuyamadim tabi ki. Ancak uzun sure baktim ve tam benim ihtiyaclarima uygun birsey goremedim. Cok daha bilgili ve deneyimli kisiler olarak tavsiyeleriniz varsa basim uzerine, yoksa da yapacak birsey yok, bir sekilde caresine bakacagiz...

    -levent




  • Sevgili levent arkadaşım bu dünyada sizin gibi çevreye duyarlı insanların halen varolduğunu görmekten çok memnun oldum. Açıkcası biraz da yanlış anlaşılmadan da özür diliyorum. Bu ekmek köfte lafını sanırım yanlış bağlamda algıladınız. Ya da ben öyle olduğunu düşünüyorum. O lafdan kasıt Firmaların malın kaitesine göre fiyat koyuyor oluşudur. Yoksa sizin forumda kaç sayfa okumanızla ya da okumamanızla ilgili değil. Sonuçta ben düzgün soru sorabilmek için bilgi sahibi olmak gerektiğini düşünüyorum. Dolasıyla buraya bilgi almak isteyen arkadaşlar da en azından biraz tembellik etmeyip topikleri okumasını istiyorum. Zaten bir çok sorunun cevabı da şimdiye kadar yazıldı ,çizildi. Hatta bu bütün forumlar için geçerli bir durumdur. Saolsun benim üniversite de bir hocam " dünya üstünde söylenmemiş söz yoktur " derdi. Forumda da yazılmamış çok az konu vardır. Sadece yeni çıkan ürünler tabii hariç. Genelde arkadaşlarımız detaylı araştırmak, okumak yerine yerine klavyesine güvenerek soru sormaya yönelmekte ve aynı konularda defalarca topik açılmaktadır. Bu da forumlarda " konu kirliliği dediğimiz sıkıntıya neden oluyor.Kusura bakmayın uzun oldu ama sizin gibi hassas bir arkadaşıma da detaylı açıklamazsam olmazdı herhalde.

    Sizin konunuza gelirsek 9 000 btu bir klima alın derim. Bu sizin işinizi görür gibi . Neden 9 000 dersek ( bazı klimacı arkadaşlar belki gülebilir bu öneri için ) en az yakıt tüketimi için en az güç gerekir. Aslında bu da ne kadar ekmek ne kadar köfte lafında olduğu gibi. ( Bu lafa kıl olmayınız ) 9 000 altı 7 000 btu da vardır bazı markalarda ama yaygın değildir. Ayrıca btu değerleri düştükçe verimlilik artar. Kısaca kaç metre vs . donelerine sahip olmadığımız salonunuza bir serinlik verecektir kanımca. Size de zaten ucuz birşey lazım. R 22 gazı kullanan modeller daha ucuzdur. Ama size çevremizi de düşünerek R 410 gazı kullanan bir model almanızı tavsiye ederim.




  • Klimalar hakkında çok ayrıntılı bilgiye sahip değilim.

    Araştırdığım kadarıyla R410 gazını kullanan, broşüründe A sınıfı olarak geçen en ucuz klima

    Sigma SGM08DMA 7850 BTU
    832 YTL peşin fiyatı (iç ünite 30 dB/dış ünite 51 dB)
    http://www.testklima.com/products_detail.asp?c=1&d=7&e=28&pid=114

    Aynı markanın yine A sınıfı inverterlı olan modeli
    SIGMA SGM09INVDMA 9.000 BTU 1000 YTL civarı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evsigmasgm09invdma




  • Herkese cok tesekkur ediyorum..

    Verdiginiz bilgiler isiginda r410 gazi kullanan, inverter'li ve EEC'si yuksek bir model aradim. Biraz da servis agi vs nedeniyle, forumda da cok tavsiye edildigi uzere fujitsu ASYA serisinden almayi dusunuyorum. Bugun bir firmadan evime kesif yapmaya gelecekler, onlarin da tavsiyesine gore 9000 veya 12000btu alacagim galiba.

    Verilen bilgiler icin cok tesekkurler, gercekten cok faydali oldu zira saticilar bile ne sattiklarindan habersizler. Isim vermek istemiyorum ama bazi markalarin bayiilerine sordugumda r410 gazindan da haberleri yoktu, EEC degerlerinden de.. "Abi bunlar A sinifi, hepsi ayni" filan deyip gectiler...
  • slmlar,

    dun aksam itibariyle fujitsu asya 09LC salonuma kuruldu... Simdilik hersey guzel, bakalim bir de fatura gelince gorecegiz. Yardimci olan herkese tesekkur ediyorum...

    -lev.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: levo_redkid

    slmlar,

    dun aksam itibariyle fujitsu asya 09LC salonuma kuruldu... Simdilik hersey guzel, bakalim bir de fatura gelince gorecegiz. Yardimci olan herkese tesekkur ediyorum...

    -lev.



    Hayırlı olsun. Doğru seçim.
  • arkadaşlar şu an en tasarruflu az yakan hesaplı klima önerileriniz nelerdir..teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakguler59

    arkadaşlar şu an en tasarruflu az yakan hesaplı klima önerileriniz nelerdir..teşekkürler.

    hocam 2008 de açılmış konuya mesaj yazarak hortlatmışsınız konuyu.. beko/arçelik
  • Yeni tip bir klima üretildi

    Klima, A enerji sınıfı klimalara göre yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

    Arçelik’in yeni ürünü ”New Artcool Mirror Inverter Klima” A enerji sınıfı klimalara göre yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.


    Yeni tip bir klima üretildi
    Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Arçelik’in, 13.500 Btu/h kapasiteye sahip kliması (125410 model) ”DC Inverter” teknolojisi sayesinde konvansiyonel klimalardan farklı olarak ortam sıcaklığını istenen seviyelere geldiğinde kompresör hızını ihtiyaca göre artırıp, azaltabiliyor. Gereksiz duruş kalkışlar olmadığından A enerji sınıfı klimalara göre yüzde 50′ye varan oranda enerji tasarrufu sağlanıyor. » Devamını Oku..
    Konvansiyonel klimalara göre daha kısa sürede ortamı istenen sıcaklığa getiren klima, geniş dış ortam sıcaklık aralıklarında çalışabilen özelliğiyle hem ısıtma hem de soğutmada kullanılabiliyor. Bu sayede -15 derece gibi düşük sıcaklıklarda bile ısıtma sağlıyor.19 dba’lık ses seviyesindeki klima, oldukça düşük ses seviyesinde çalışıyor.

    Üretimlerinde kullanılan R-410A gazı sayesinde çevreye karşı duyarlı olan klima, antialerjik filtre, LCD uzaktan kumanda, akıllı çalışma sistemi, doğal rüzgar etkili homojen hava dağılımı, korozyona dayanıklı Gold FinTM kaplı dış ünite, Jet Cool ve Jet Heat özellikleri, uyku modu, sağlıklı nem alma fonksiyonu, yıkanabilir antibakteriyel filtre, 24 saat çoklu programlama gibi özelikleri bünyesinde bulunduruyor.

    Klimanın ayrıca, elektrik kesintilerinden sonra otomatik çalışma, otomatik sıcaklık kontrolü, otomatik 4 yönlü hava yönlendirme ve sıcak kalkış modu gibi özellikleri de bulunuyor. Alıntıdır Umarım işine yarar He ben fikrimi söyliyim bizim komşu mağazaya almış 24 saat açık gayet iyi aylık 40 tl yi geçmiyo fatura Mitsubishi markası




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.