Klişe bir soru fakat bir kaç kişiden duydum 4 yıldır yemeyen varmış malum fiyat protestosu ama onlarda baby boomer kuşağı... |
En Son Ne Zaman Lahmacun Yediniz?
-
-
Yaklaşık 1 ay önce, Hamdi restorandan, ondan yaklaşık 1 sene önce de Seraf restoranda yedim lahmacun.
-
2 gün önce yedim ama şu bir gerçek eski lahmacunlardan eser yok artık nerede yersem yiyeyim iç harcı hep varla yok arası ama fiyatı da bir o kadar yüksek.
-
Gecen gun pizza izmirde meshur pizzacidan yiyem dedim, sahibinin michelin li baska restoranti var.. Bildigin yanik, tatsiz tussuz bisey geldi. Fiyatta 600 kusurdu 3 kisi 2000 gibi birsey verdik. Makarna vardi arkadasta onuda begenmedim. Daha once gittigim yer olmasina ragmen kalite dusmus.
Cogu yerde ciddi anlamda kalitesizlik var, 1 lahmacun 190 tl siradan yerde, yine ne lezzet var ne kalite..
Parasiyla rezil olmakta baska bisi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lahmacunun nesi lüks ki İskender falan dense neyse ... Dışarda lahmacun tavuk dürüm falan ancak dar gelirlinin karın doyurmak için alacağı şeyler . Bende getir'den indirim limiti dolsun diye dondurulmuş pek food ufak 4lü lahmacun almıştım geçenlerde. Daha önce belki 10-15 sene önce almıştım herhalde İstanbul'dayken Hacıoğlu denilen yerde haa birde bir konyali restaurant etli ekmek diye birşey vermişti denemek için almıştım . Dışarda güvenilir olmayan yerlerden kıymalı şeyler almak hiç de uygun değil . Çiğ köfte, lahmacun vs ( gibi elin kiri yağı harca girip yoğrulduğu yemekler ) yerine 3 çeşit tabldot daha uygun olur 110 lira yada biraz daha pahalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 9 Ocak 2025; 13:33:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 9 Ocak 2025; 13:12:22 > -
Yarım saat önce. Bir lahmacun bir kuşbaşı kaşarlı pide
Eskiden kıymalı veya kuşbaşılı pide yerine 2 lahmacun yemek daha cazip geliyordu. Şimdi bakıyorsun bir lahmacun da pide fiyatında neredeyse. Lahmacun da en az 2 tane yemeden ne doyurur ne keyif verir. Öyle olunca da pideden pahalıya geliyor. Son bir kaç yıldır lahmacun tercih etmiyorum bu yüzden.
-
konu yanlış açıldı diye düşüneceğim ama günümüz şartlarında gerçekçi bir başlık, lahmacun yemeyide düşünecek durumdaysak vah halimize.
keşke başlık en son ne zaman ali nazik kebabı yediniz diye olsaydı.
-
2 sene olmuştur. Dışarıdan çok yememe rağmen nedense lahmacun aklıma bile gelmiyor. İstanbulda her sokakta kebapçı var %90ı kötü. İyi yapan yerler de zaten ünlü. Yakınlarda böyle bir ocakbaşı var kebabı sadece orada yerim çünkü o kebapsa mahalle arasındakiler başka bir yemek. Orada da lahmacun satılmadığı için lahmacun aklıma bile gelmiyor. Rastgele bir yerden lahmacun söylediğimde içinden kıl çıkmıştı en son. En az hijyenik yemekmiş gibi geliyor. Ama İstanbulda asıl hatay soslu tavuk dönerden uzak durun çok ciddi zehirlenme oranı var.
2 saat önce Pidem diye bir yerden pide söyledik. O kadar inceydi ki pide fiyatına lahmacun kilitlediler sanırım. Bu sayılırsa yiyeli iki saat kadar oluyor
-
1 yılı geçti sanırım daha da fazla olabilir. küçücük porsiyonda 1 adet lahmacuna 200 liradan fazla vermek zoruma gidiyor
-
Etli ekmek varken..
-
Yaklaşık 2 yıl.
Lahmacuna o paralar verilmez.
Annem içini hazırlıyor götürüp pidecide yaptırınca yiyorum. Onun dışında genelde basıyorlar soğanı adamın boğazını yakıyor buram buram. Ne koydukları belirsiz. Yememeye çalışıyorum.
-
2 hafta kadar önce
-
En son ne zaman dışarıdan yediğimi hatırlamıyorum. Fakirlikten değil, mekan fark etmeksizin dışarıdan ne yesem rahatsız ediyordu, hâliyle komple bıraktım. Kendi sporcu yemeklerimle en ufak bir problem yok mesela, üstelik kırmızı et vs. asla kısmam. Spor ve sağlık muhabbetine bir nevi keriz silkeleyicileri boykot etmiş oluyorum
-
Evet Lahmacun eskiden fakirin karın doyurmak için yediği bir yemekti, ama artık lüks sayılır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X