Uçuş esnasında ölen pilot yerine uçağı uçurup indirmeye çalışan ve uçakta bulunan ailesini kurtarmaya çalışan bir aile babasını anlatıyor Dennis abimizin filmi. Konu klişe ama gerçek bir olaya dayanıyormuş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5148. sayfa)

-
-
Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always (2023)
3.5/10
Filme hiç özenmemişler sırf çekmek için yapmışlar.Elle tutulacak hiçbirşey yok.Mavi ranger ön planda tutmalarının nedeni oyuncunun Yahudi ve gay olması.Netflix yapımı olurda LGBT ye selam çakılmazmı ? Çok gereksiz bir lgbt sahnesi araya sıkıştırmışlar.
Dizi uzunluğunda çekmişler 1 saat bile değil 55 dakika.Sırf bende izlemek için izledim.Filmi izlemenize gerek yok.Nostalji yapmak isteyenler 2 tane eski filmine bakabilirler.
Jason David Frank yaşasaydı muhtemelen bu kadar b.ktan bir film oynamazdı.Bu seri anca dövüş sahneleri ve senaryosu ciddi yazılırsa izlenebilecek duruma gelebilir.Aşağıda paylaştığım kısa fan filmi kafasının profesyonel ve ciddi yapılması şeklinde anca tutar.
https://www.imdb.com/title/tt23219684/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 5 Mayıs 2025; 20:55:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Urban Legend (1998)
7.5/10
Film isminden anlaşıldığı üzerine Şehir Efsanelerini Teen slasher türünde ele alıyor.Bu tarz bir filme göre oyunculuklar çok iyi.Ben bu türü sevmesemde bu filmi beğendim.Yıllar önce Tvde izlemiştim ama aklımda sahneleri bile kalmadığı için film yokluğunda tekrar izlemel istedim.Bazı şeyler klişe gelebilir ama film 98 yapımı bu türün ilk jenerasyonunda kendi türünün izlenmesi gereken filmlerinden.Serinin 3 filmi var.İlk film iyi ikide muhtemelen vasat üçüncü filmde isminden belli muhtelemen serinin içine etmişlerdir.Boş vakitimde kalan diğer iki filminede bakacağım...
https://www.imdb.com/title/tt0146336/
-
Apt Pupil (1998)
7.5/10
Meraklı Amerikalı bir veledle,eski bir Nazi Subayının arasında geçen ilişkiyi anlatan bir film.Stephen King in bir romanından uyarlamaymış.
Ian McKellen yine harika bir perfomansıyla filmi sırtlıyor.
https://www.imdb.com/title/tt0118636/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Flashbacklerden gına getirmiş bir film
sırf bu sebeple 2.sine hala başlayamadım elim o kadar gitmiyor
ımdb
Dune: Part One (2021) ⭐ 8.0 | Action, Adventure, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt1160419/?ref_=nv_sr_srsg_7_tt_8_nm_0_in_0_q_dune -
heyecan bitmiyor sürekli aksiyon
belkide en iyi mad max
ımdb
Mad Max: Fury Road (2015) ⭐ 8.1 | Action, Adventure, Sci-Fihttps://www.imdb.com/title/tt1392190/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_mad%2520maxyani
tekrar izlemem açıkçası
mad max kadar heyecan yok
ımdb
Furiosa: A Mad Max Saga (2024) ⭐ 7.5 | Action, Adventure, Sci-Fihttps://www.imdb.com/title/tt12037194/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_furiosa
-
zorlama
ilk veya 2. bölüm gibi değil atlaya zıplaya izledim
https://www.imdb.com/title/tt6263850/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_deadpoo
-
alien fanı olarak en kötüsü
hapishanede geçen bölümü bile bundan iyiydi
atlaya zıplaya izledim
belki bir şans daha veririm
covenantta ilk seferde sarmamıştı gerçi ikinicidede sarmamıştı sıkıcı
ımdb
Alien: Romulus (2024) ⭐ 7.1 | Horror, Sci-Fi, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt18412256/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_6_nm_2_in_0_q_romulus -
paralel evrenindeki diğer favorim
predator serisi
bu üçü en beğendiğim diğerleri eh işte
ımdb
Predator (1987) ⭐ 7.8 | Action, Adventure, Horrorhttps://www.imdb.com/title/tt0093773/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_predatımdb
AVP: Alien vs. Predator (2004) ⭐ 5.7 | Action, Adventure, Horrorhttps://www.imdb.com/title/tt0370263/?ref_=nv_sr_srsg_8_tt_8_nm_0_in_0_q_predatımdb
Predators (2010) ⭐ 6.4 | Action, Adventure, Sci-Fihttps://www.imdb.com/title/tt1424381/?ref_=nv_sr_srsg_5_tt_8_nm_0_in_0_q_predat
-
ımdb
Günesin Oglu (2008) ⭐ 7.0 | Comedy, Fantasyhttps://www.imdb.com/title/tt1297389/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_Gunesin%2520OgluGüneşin Oğlu (2008) - Puanım 6/10. - Haluk Bilginer, Köksal Engür, Özgü Namal, Bülent Emin Yarar, Ahmet Kural, Hümeyra, Serkan Keskin, Tansu Biçer...
Oyuncu kadrosu çok ilginç ve geniş. Ve her biri de neredeyse başrol gibi boy gösteriyor filmde, bu açıdan da ilginç.
17 senedir bu filmi nasıl fark etmemişim ona da şaşırdım. Yerli usül fantastik-bilim kurgu diyebilirim sanırım. Onur Ünlü filmi. Ben açıkçası beğenilse de beğenilmese de bu filmi herkesin izlemesini tavsiye edebilirim. Değişik ve ilginç bir yapısı var filmin. Sarıyor da izlemesi. Tek sıkıntı prodüksiyon kötü. El kamerasıyla çekilmiş galiba. Bütün bütçeyi sadece bu oyuncu kadrosu için mi ayırdılar merak ettim.
Tema olarak; zamanda sıkışma, kelebek etkisi tarzlarında. Biraz abartacak olursam yerli Nolan filmi derim herhalde. :) Tabi kafa karıştıran bir yapısı da yok her şey anlaşılır. Bu fantastikliğin arasına ince mesajlar da sıkıştırılmış. Ben beğendim diyorum filmi.
Filmi izlerken yaşlandığımı da fark ettim 2008'li yılları görünce.
EDIT: Puanı 6'ya çektim IMDB'de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 6 Mayıs 2025; 4:32:44 >
-
Ben bu filmi 90'larda 2000'lerde defalarca izlemişimdir. Bi 10-15 kere. VCD zamanları olduğu için izlediğimizi bir daha bir daha izlerdik. Jared Leto'yu ilk bu filmde görmüş ve tanımıştım. Film frna değil ama günümüzdeki genel kaliteye bakarsak orta-üst seviyede kalır. Ben filmin hastası değilim ama filmin o ambiyansını seviyorum, özellikle o gizem-gerilim hissi veren filmin tema müziğini ara sıra mırıldanırım. Yani şu
Classic Soundtracks 📻youtube
Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=3lvsO1-y10QBu arada bu konuda paylaşılan pek çok eski filmi daha önceden izlediğimi fark ediyorum ama konuyu mahvetmemek için her biri için cevap yazmıyorum ama bu film için yazasım geldi işte öyle. Bu arada bu filmin serisinin olduğunu bilmiyordum ya da bir gün baktım ama umursamadım sonra unuttum kim bilir. 3'leme dediğine göre IMDb'den baktım 2. film 2000 yapımı ve 3. fil. 2005 yapımı puan ortalamaları 4.4 ve 4.1 epey düşük. Oyuncularkna baktım, ilk filmdeki oyunculardan eser yok. Bir tek ilk filmdeki polis/güvenlik görevlisi ya da her neyse o siyahi kadını 2. filmin kadrosunda gördüm o kadar. Belki bakarım devamına, eyvallah.
Madem konuya uğradık 2 film paylaşalım.
ımdb
Den of Thieves: Pantera (2025) ⭐ 6.3 | Action, Crime, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt8008948/?ref_=ext_shrDen of Thieves (2018) filminin ikincisi. Ben ilk filmi 7 sene önce izlemiş olduğum için ilk filme dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Tek hatırladığım şey filmde Gerard Butler'ın yer aldığı, suç temalı olduğu, uzun ve vasat olduğu. Zaten muhtemelen bu yüzden ilk filme dair hiçbir şey hatırlamıyorumdur, izleyip geçmişim, sadece PC'den değil zihnimden de silmişim. Neyse 2. film de sanırjm pek farklı değildi. Yani film biraz fazla uzun olmuş yarım saat kırpsalar belki biraz daha iyi olabilirmiş. İlk yarısı durağan ama sonradan daha akışkan oluyor. Yani film çok iyi şekilde akmasa da damlıyor. Planlı soygun filmlerinin bir başkası. IMDB puanı neyse tam olarak o ben 6/10 veriyorum.
diyaloğa giriyormuşsun gibi, bütün söylenen cümlelerin ve duyguların tesadüfen ve önceden hazırlanmış gibiydi, hiç doğallık yoktu. Karakterlerde derinlik yoktu, odun gibilerdş. "Kızımı kötü adamlardan kurtar, al sana para". Önce itiraz gelir, sonra karşı tarafın yüzü iyice düşer sonra esas oğlan tamam tamam la çözeceğiz modunda. 6/10 derdim ama yok aga gerçekten film hiç zevk vermedi. Gerçi bundan daha kötü Meg serisi var çok leş ama olsun 5/10.Senaryo, klasik, klişe, kopyala-yapıştır geç. Bu adamın filmlerini tabii ki senaryosu için izlemiyorum ama aksiyonları da eskisi gibi sarmıyor. Kurukuruya, hızlı kamera geçişli aksiyonlar o eski tadı vermiyor. Senaryo yok, beklemiyoruz da ama aga bari diyalogları, sahneleri biraz özen göstererek yazsaymışsınız o da yok. Öyle saçma diyaloglar, öyle saçma olaylar ve muhabbetler gördüm ki artık yeter da bit artık dedim. 6/10 derdim ama yok aga gerçekten film hiç zevk vermedi. Gerçi bundan daha kötü Meg serisi var çok leş fakat olsun, 5/10 bu filme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Mayıs 2025; 6:32:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cursed -Lanet (2005)
4/10
Filmi Wes Crawen çekmiş.Kadroda iyi oyuncularda var.İzlemeden önce ortalama bir film çıkar dedim ama filmin başında dandik bir film olduğu anlaşılıyor.
Film Korku-Komedi olarak geçiyorda.Film ne korkutuyor ne güldürüyor.Çerezlik bir film olarak izleyin desem ona bile gerek yok...
https://m.imdb.com/title/tt0257516/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 6 Mayıs 2025; 3:15:33 >
Rosemary's Baby (1968)
Bir Roman Polanski şaheseri dersem abartmış olmam sanırım , öncelikle bu tarz filmleri önce yılına göre , sonra kalite stanartına göre şimdiki senedeki izlenilmesi ve etkileyicilik oranına göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim , film öncelikle kesinlikle bir korku filmi dğeil , bunu korku filmiyle karıştırıp hayal kırklığına uğrayan olmakta , film kesinlikle bir gerilim filmi , janra olarak tabi herşeyden ziyade hikaye ve kurgu şaheseri demek istiyorum , evet bu filmin kurgusundan yüzlercesi yapıldı fakat o yıllarda çekilen 68 yapımı olan 57 senelik bir filmden bahsedersek içinde oluşturduğu klasik bir hikayenin nerelere vardığı filmi izlerken o filmi vay be dedirten bir gerçek kılmış , her ne kadar hikaye romandan alınsa da film bunu ustalıkla işlemiş , 2saat 16 dakika boyunca resmen sonuna kadar merakla izledim ve olayların nereye varacağını merakla bekledim bakın bu 57 senelik bir filme göre ciddi bir başarıdır , belkide ahım şahım bir hikayesi olmasa bile izlerken tahmin edemediğim yerleri oldu ve 68 yılına göre özellikle değerlendirirsek klasik bir komşu hikayesi nerelere doğru gitti gerçekten hayret verici , özellikle bu film 68 yılında çok devrimsel bir film olarak gözükme ihtimali yüksek çünkü o senenin filmlerine bakltığımızda çok sıradan filmler kol gezmekteydi türün içinde , ona rağmen gözümü kırpmadan ve hiç sıkılmadan keyif alarak izletti filmin başarısı kesinlikle bu , evet geriyormu derseniz zaten eski filmler çok germiyor ama tek bir sahnesinde kasılarak gerildim ki izleyen hangi sahne olduğunu direkt anlar spoiler vermeyeyim o sahne o kadar minimal olmasına rağmen halen günümüz gerilim filmlerinin feyz alacağı aşırı gerici bir sahnedir , o yıllar içerisinde cidden geren bir filmmiydi bilemiyorum ama beni bir iki sahne dışında gerilmekten ziyade merakla izledim filmi ve kesinlikle şu yılda izleyerek gayet memnun kaldım bu yıldaki bile çoğu filme taş çıkartabilecek o yılına göre devrim niteliğinde hem yılına göre devrim hemde şimdiki yıla göre bile hala kendini izleten kurgusu ve işlenişiyle gayet kaliteli bir film
8/10
The Thing (1982)
Kurgusal gerilim korku filmlerinin başarılı yönetmeni John Carpenter'in çekildiği yılının en ses getiren filmlerinden biri , maalesef yeni izleme fırsatı buldum bu seferki film ise tam 43 senelik bir film ama halen taş gibi izleniyor , sebebi ise öncelikle filmde kullanıldı mı bilmiyorum ama kullanılmadığını düşünmekteyim cgi kulanılmaması , eğer kullanıldı ise muazzam bir başarı çünkü 82 yılında yaratıkları bu kadar gerçekçi ve göze batmayacak şekilde filme yerleştirilen ,o yıla göre bomba gibi efektleri olan ve aradan 43 sene geçmesine rağmen halen izledndiğinde yaratıkların hiç sırıtmadığı gerçeğe yakın şekilde filme aktarıldığı efekt açısından dönemin fazlasıyla ilerisinde olan devrim niteliğinde bir kurgusal film çıkarmış ortaya carpenter , biraz bilimkurguyu gerilim ile çok güzel harmanlamış , filmdeki tekinsiz hava her ne kadar seyirciyi gerim gerim germesede acaba ne olacak kim ne acaba sorularını sordurduğu için halen merakla izleniyor , filmdeki patlama efektleri , mekanın tasviri sinematografi açısından da çok başarılı 82 değilde sanki 90aron sonunda bir film izliyorum havasına büründüm , bir örnek vermem gerekirse kendisinden bir sene önce çekilmiş evil dead (81) şeytani varlıkların cgi ile tasarlandığı için göze çok sırıtıyor ve komik gelebiliyordu ama bu filmde yartıklar 82 yılıda baz alındığında gerçeğe yakın gibi gerçekten döneminin ilerisinde olduğu bir gerçek , sadece tek eleştirim daha da heyecanlı bir senaryo olabilirdi , her ne kadar film sizi içine çekip izletsede ara ara sıkabiliyor ama bu haliylede gayet başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim
7.7/10
Suspiria (1977)
Öncelikle filmin 48 yıllık olduğunu belirterek ona göre bir değerlendirme yapayım , öncelikle senaryosu malesef gayet sıradan , oyunculuklarda orta şekerli , film bir korku filmi ama jumpscareden daha çok bir atmosfer korku filmi olma özelliği taşımakta tıpkı bizim son zamanlardkai midsommar , hereditary gibi ari asterın modern korku filmlerini başlatması gibi bu filmde kendi içeriğinde modern korku niteliğini taşıdığını düşünmekteyim , çünkü 77 yılı yapımları için sırıtan efektli frenkesteinler , yada muadili olan başarılı texas chainsaw massacre isimli teen slasher korkusuyla parlanan veya dawn of the dead gibi zombili filmlerin parlatıldığı dönem iken bu filmde tamaen atmosfer ve müzik odaklı ve korkuya farklı bir nitelik getirip bunuda gayet iyi kotardığı için senaryosunun gölgesini biraz olsununutturmakta , italyan asıllı yönetmen Dario Argento mükemmel bir iş çıkarmış , filmi her ne kadar remastered versiyonu olanını izlesem de görüntünün cam gibi bir kırmızı , mavi ve sarı renk paletleri ile oluşturulan bir göz banyosu niteliği taşımakta , sinematografik açıdan halen izlenilebilirliğini koruyan ve yine sinematografik açıdan günümüzde bile ders alınması gereken bir sinematografisi var filmin ve 77 yapımı olmasına rağmen , yılının görüntü ve müzik açısından çok çok ilerisinde , filmin zaten en büyük özelliği sinematografisi ve müzikleri , bu yılda bile halen müzikleri bir korku filmine cuk oturuyor derinden vuran arka sesler ve rahatsız etmek için kurgulanmış ses miksajları filmi gerçekten üs seviyeye taşıyor filmi eleştireceğim tek nokta , atmosfer harici korku öğelerinin çok az olması ve en azından şimdiki yıla göre korkutmaısnı bekletmesemde gerim gerim gerebilmesini beklerdim o yıla göre belki bu atmosfere çok yabancı olan izleyici müthiş gerilmiştir belki ki (film ahkkında zamanında sinemada hamile olan bir kadın bebeğini düşürmüş iddiları filmin korkutuculuk düzeyine sağlam atıfta bulunuluyordu ama bunun bir safsata yada filmden kaynaklı olmadığını düşünmekteyim ) tek eleştireceğim kısım budur filmi sadece biraz korkutucu kılan son 10 dakikası onun haricinde teknik açıdan değerlendirilimesi gerekitğini düşündüğüm güzel bir iş çıkmış ortaya ama korkmak için izlemek tercihiniz olmamalı , kült film olarka izleyebilirsiniz ve değerlendirebilirsiniz
7/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 6 Mayıs 2025; 3:18:56 >
-
Geniş Aile 4: Cevahir & Ulvi (2014)
6.5/10
Dizide izlediğimiz ince espriler senaryoda pek yoktu.Dizideki olup filmde olmayan diğer senaristle mi alakalıdır başka biriyle bilmiyorum.
Önceki filmlerde başrollerin yanında birden fazla iş yapan,filme katkısı olan oyuncular ve diziden bazı karakterler vardı.Bu filmde bu eksik yardımcı oyuncuların kayda değer bir performansı yok.Zaten rolde yazılmamış.Filmi ilk dakikasından son dakikasına kadar Cevahir ve Ulvi götürüyor.Geniş ailecilerin herşeye rağmen sevebileceği,bir kısım izleyicininde beğenmeyeceği bir yapım olmuş.
Ama sırf bir Türk komedi filminde belaltı esprilerin bulunmadığı ve mafya olmadığı için bile düşünmeden izlenebilir :-)
https://m.imdb.com/title/tt32901945/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 6 Mayıs 2025; 16:14:28 >
-
I'm Still Here (2024) 10 / 9 O kadar iyi bir iş çıkarılmış ki 2 küsür saat su gibi aktı geçti. Aldığı tüm ödülleri Fazlasıyla
hakeden acayip samimi şahane bir Film olmuş mutlaka izleyin...
-
Dune Beğenmeyende ne bileyim
-
Urban Legends: Final Cut (2000)
6.5/10
Serinin ikinci filmini bir tık kötü bekliyordum.Ama filmi beğendim,gayet izlenebilir.Ama ilk filmin üzerine hiç koymamışlar.Serinin son filmi kaldı.Son filmin temasını sevmesemde seriyi sonlandırmak için izleyeceğim.
https://m.imdb.com/title/tt0192731/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 8 Mayıs 2025; 0:16:43 >
-
Aynı evde yaşayan 3 bekar zampara erkeğin kapısına bir gün kundakta bebek gelir
Yıllar yıllar önce küçükken izlemiştim
Çocuğun aktör babası sözde Türkiye'de film çekerken ülkemizi Afganistan,Suriye gibi göstermişler. 80'li yıllarda fes giyen erkek mi olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Urban Legends: Bloody Mary (2005)
4.5/10
Serinin 3.filmi.Bu filmde seriden uzaklaşmışlar.Seriyle Bloody Mary i birleştirmişler.Görsel efektler günümüze göre kötü duruyor.Serinin ilk 2 filmini izlemeniz kafi.Bu filme hiç bulaşmayın.
Bu filmi benim tahminim Bloody Mary geyiği fazla tutunca ya bizim bir seri vardı.Şu Bloody Mary in isminide kullanalım yeni seyircide çekeriz kafasında planlamış olabilirler.Üstüne filmin bütçesinide iyice kesmişler.Böyle olunca seriden alakasız, dandik bir film ortaya çıkmış...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 8 Mayıs 2025; 0:18:51 >
Monkey Man (2024)
2024 yılının fragmanlarda tanıtılan , ''Bir film değil bir deneyim '' , ''yılın en iyi aksiyon filmi'' ,''Hindistan yapımı john wick'' gibi tanıtımlamsı ve parlatılması ile merak ederek gerçekten o kadar olmasada john wick filmine yakın bir film izleyeceğim diye açıp izledim fakat sonuç kesinlikle hüsran ! Şöyle ki filmde toplasanız 2 sahne aksiyon var geriye kalanı hikaye anlatımı , şimdi merak edilicek ise hemen anlatayım aksiyon filmlerini kaliteli yapan bana göre iki unsur var , ortalama aksiyon ile hikayenin çok güzel veya işlenişin kaliteli olarak anlatılıp yapılması , yada sıradan hikaye ile yoğun aksiyon sahnelerinin sekanslarının ve kaerografilerinin heyecan verici olarak sürüklemesi heyecanlandırması diye düşünüyorum ki düşüncemi destekleyen örnekler çok fazla , fakat monkey man hikaye olarka size çok birşey vaat etmediği gibi , çok heyecan verici yada güzel bir işleyiş ile ilerlemiyor , zaten az olan aksiyonu ile hikayenin ortalarında fazla detaya girilerek hikaye boğuluyor , ve seyirci filmden kopuyor , sonrasında ise devam eden aksiyonun çok hızlı bir şekilde oldu bittiye getirilip sonlanıyor , evet bazı sekanslar cidden güzel john wick'i andırıyor ama uzaktan yakından john wick filmine yaklaşamayacağı kanaatindeyim , o tempo o heyecan ve hareket malesef bu filmde yok , sadece boş zaman olarak izlenilirse iyi tamam minvalinde değerlendirip izleyebileceğiniz çerezlik film sınıfında , fragmanlarda anlatıldığı gibi bir film kesinlikle değil , slumdog millionare filminden tanıdığımız iyi oyuncu dev patel , filmde aksiyon sahnelerini çok iyi taşımış ve oynamış sadece , zaten kendisininde ilk uzun metraj film çalışması olduğu için fazla birşey beklememek gerekiyor umarım önüne katarak daha iyi işler çıkarır diyorum
6.2/10
The Fall Guy (2024)
Klasik çerezlik , pop corn filmlerinden olmuş yine birbirinin aynısı bilmem kaçıncı filmlerden biri , filmde Ryan Gosling ve Emily Blunt güzel bir ikili olmuşlar , sadece A Quiet Place den sonra emily'e bu filmin gitmediğini düşünüyorum , ama yinede güzel bir ikili olmuşlar , film hakkında konuşmam gerekirse uzuna kaçan romantik sahneler, en hareketli sahnelerde sahnenin efektlerini duymaktan ziyade mainstream müzikler ile sahneleri harmanlamış olması filmi fazla cıvık ve cheesy yapmakta , diğer yandan espirileri ile komedi aksiyon olmaya çalışmış ama espirilerinin de çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim , filmin zaten size vaad ettiği güzel müziklerle biraz matrak komik ve aksiyonun yoğun olduğu bir film yapıp güzel gişe yapsın ve insanlar eğlenceli 2 saat geçirip o anı öyle geçirsin izlesin ve unutsun mentalitesiyle yapılmış bir gişe filmi zaten , fazlasını beklememek gerek , yinede size anlattığı bir hikaye olması iyi bir seçenek ufak bir ters köşesi mevcut , onun haricinde de eğlenceli ve güzel denilebilecek 3-5 fena olmayan orta yoğunlukta aksiyon sahnesi ile size eğlence vaad etmeye çalışmış, tek artısı hollywoodaki dublörlerin işini daha yakından görmenize güzel bir fırsat , keyifli ve az olmayan ama çok yüksekte olmayan aksiyonu ve matraklığı ile biraz cıvık eh işte tadında eğlendiren , çok birşey beklemeden kafa dağıtmak için izlenebilir
6.5/10
Gonjiam Haunted Asylum (2018)
2018 Yapımı bu korku filmi bu sefer güney kore sinemasından , özellikle uzakdoğu insanların korku janrasında ne kadar başarılı olduğunun bir örneği olarak gördüğüm bu filmi ufak bir anlatmam gerekirse aslında konusu çok klasik , bir grup youtuber yayıncı yada adına ne derseniz , zamanında kapatılan ve terk edilmiş ve lanetli olduğuna inanılan eski akıl hastanesini ziyaret edip canlı yayın yaparak izleyici çekme hırsı ile hastanenin gizemini araştırmak ve laneti üzerinden prim yapmaya çalışan ekibin hikayesini anlatıyor evet konu son derece klişe ama bir küçük farkı var filmin , film adım adım ve yavaş yavaş sizi beklenen anın etkileyici olması için adım adım size karakterleri benimseterek , ve yavaş yavaş korku merdivenini tırmandırıp etkilemek istemekte , 90 dakikalık filmde ilk 60 dakika korku namına sadece bir ürperti duyuyorsunuz ama bunu yapmasının sebebi de son anların etkileyici olabilmesi ve adım adım gerçekleşmesi ve son 30 dakika ise sizi çok ciddi bir biçimde söylüyorum ki ürperti ve korku dolu dakikalar içinde bulunacağınız bir son yarım saatlik kısıma hemen sokuveriyor sizi , aslında size korku adına ciddi anlamda yeni birşey vaad etmeiyor belki yada uykularınızın dehşet kaçacağı yada beter halde olacağınız bir korku değil belki ama çok samimi söylüyorum ki son 30 dakika cidden tedirginliği ve korkuyu orta seviyenin bir tık üstü yaşayabilecğeinizi söyleyebilirim , dediğim gibi beklentilerinizi yükseltmeyin ama son zamanlarda ve uzun zamandır gerçek anlamda korkutucu bir filmin bir elin parmağını geçmeyecek kadar olması sebebiyle bence korku severlere ilaç gibi gelecektir , filmdeki korku sahneleri her ne kadar klişe olsa da bu klişeyi çok güzel işlemiş ve izleyiciye bunu yansıtmayı başarmış bir film , sahnedeki ani korkutmalar her ne kadar fazla olsa da bunu anlık sakinleştiğiniz yada o an beklenemdik bir anınızda en korkutucu şekilde yaptığı için gerçekten korkmanız kaçınılmaz olmuş , bu açıdan kendine has bir korkutma tekniği var diyebilirim , sahnedeki korku dozu ve bu korkunun seyirciye geçebilmesi için çabaladığı tekniği çok yaratıcı bulmadım belki ama başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim , yine diyorum size klişeden başka birşey vaad etmiyor ama sizi tedirgin etmeyi ve korkutmayı ciddi anlamda başarıyor , bir iki sahnesinde cidden koltuğumdan sıçradığım ve izlerken korkmadığım zamanlarda da tedirgin hissedip bitsin artık dediğim zamanlar oldu , bu açıdan her ne kadar örneklerini defalarca gördüğümüz amerikan korku sinemasında defalarca işlenen ve korkutuculuk anlamındaki sahnelerin aynısı bu filmde de var fark yok ama şu kesinlikle mevcut ki amerikan sinemasının aynı işlediği korku sahnelerini yine aynı bir biçimde ama kendi tarzıyla işleyerek sizi gerçekten korkutabilecek şekilde yapmışlar , bu sadece anlık bir jumpscare değil bu jumpscarenin tasarlanışı , adım adım gelmesi ve tekinsiz atmosferi ve huzursuzluğu ile asyalılar bu konuda gerçekten daha başarılılar ,
Ezcümle ; konusu ve korkusu ve korku sahnesi farklı birşey vaad etmeyen ama korkmak anlamında izlediğinizde gayette gerilebileceğiniz ve korkabileceğiniz size bunu hissettiren , son yarım saatini hakkıyla seyircide atmosferdeki huzursuzluğu ve korkuyu hissettiebilecek bir yapım olmış , bu sahneler daha fazla olsaydı ve daha farklı işlenseydi benden 7 puanı temizinden alırdı , ki korku sineması için bayağı güzel bir puan yine de bu haliyle bile izlenildiğinde tatmin edebileceğini düşünüyorum
6.8/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 8 Mayıs 2025; 1:21:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X