Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4040. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
103.047
Cevap
639
Favori
4.149.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 40384039404040414042
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteden mezun olmuş fakat iş bulamayan ailesine ekonomik yardımda bulunmak isteyen bir kadın kandırılıp Hong Kong'un dağları arasındaki bir köye satılır,durumun farkına vardığında ise kaçmaya ve ailesiyle iletişime geçmeye çalışır.Köy halkı cahil ve barbardır.Koca başta iyiniyetli olmasına rağmen köy halkının toplumsal baskısıyla kötü karaktere dönüşür.Toplumun değer yargıları ve düşüncelerinin bireyler üzerinde kurduğu baskıyı gözler önüne seriyor,bu karakter.
    Anne karakteri ise erkek egemen sistemde ikinci sınıf vatandaşlığı kabullenmiş ve özümsemiş.Öyle ki Bai'ye durumu kabullenmesini söyleyen ve kaçmaması için en büyük baskıyı yapan anne karakterdir.
    -Tanrım! Bir kız bebekmiş.
    -Elbette.Kim erkek bebekten kurtulmak ister?

Ayrıca köyün diğer kadınları suda boğulan kız bebeğe kayıtsız kalacak derecede kadın erkek eşitsizliğini kabullenmiş ve olayı normal karşılamışlardır.
    Köyün erkekleri bu ataerkil yapının kendilerine sağladığı kolaylıklardan yararlanmaktan çekinmiyor ve her fırsatta kadın bedenini cinsel obje haline getiriyor.Bakkal muhtaç durumundan yararlanıp komşunun eşiyle birlikte olmaktan bir an bile tereddüt etmiyor.Filmdeki tek masum karakter Bai'ye yardım eden çocuk,tabi onun kaderi de büyüyüp toplum içindeki ataerkil yapıyı kabullenmek olacak.Yönetmen bu yapının kırılması için çözüm yolunu da sunuyor; Eğitim ve köylülerin nefret ettiği kitaplar.Bu yüzden Bai çocuklara parasız ders veriyor.Cehalet okumakla giderilir,önemli olan eşek olmamak.
    Filmde ilgi çeken bir başka noktaysa hukukun kapalı toplumlara nüfuz edememesi,hala örfi hukukun uygulanması.Adalet köylülerin sağladığı alanla sınırlı ve adalet, hukuk demek değildir.
    Uzakdoğu sinemasının en önemli yönetmenlerinden olmaya aday Li Yang'ın bu filmini kaçırmayın.Farklı tatlar ve farklı ülkelerin sinemasını izlemek isteyenler için iyi bir seçim olacaktır.Filmin verdiği huzursuzluk ve rahatsız edicilik sistemi sorgulamanıza ve düşünmenize vesile olacaktır.
    8.5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Federico Fellini -- 4 Temmuz 2014; 0:51:22 >

• 7.5/10
  • http://www.imdb.com/title/tt2109248/

7.5/10 Yine aksiyonun dibine vurmuşlar bazı arkadaşlar beyenmemişler ama onlar bilimkurgu fantastik sevmiyor heralde bana göre gayet güzeldi,zaten aksiyon filmlerinde fazla konu aramamak lazım görsel şölen yaşatıyor film dahasına gerek yok Sinemada izleyin kesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 4 Temmuz 2014; 1:14:41 >
  • Şeytan-ı Racim..

Klasik Türk korku filmi. zaman zaman gerilim yaşadım fakat inanmayan birinin gülüp geçeceği türden..

Sonundaki Ayet filmi kurtardı diyebilirim.
  • Knowing(Kehanet)

10/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mukemmel bir animasyon..
    Eglendirmesinin yaninda cocuklar icin ogretici yanlarida var ama ona ragmen cocuksu, sadece cocuklara hitap eden bir animasyon degil.

8.5/10

• 10/9
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

izlemeden geçme sakın.mutlaka izle,sonra geçersen geç ama izle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi »Forrestgump -- 4 Temmuz 2014; 2:12:54 >

• 6, düşünce güzel
  • Incendies (2010)

Bu filmi izleyip aklına Oldboy gelmeyen yoktur heralde.

8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 4 Temmuz 2014; 4:23:17 >

• The Godfather Part ll

7,5 / 10

İzlerken ilk filme göre daha az sıkıldım. Özellikle DeNiro lu sahneler güzeldi. Filmde kalite ve oyunculuk akıyor ama Godfather benim türüm değilmiş demekki 6 saatte bunu anladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 4 Temmuz 2014; 5:24:11 >
  • Un prophète'den TAhar Rahim'de rol aldığı The Past. Genel izleyici için sıkıcı gelebilir, ancak tavsiye edeceğim filmlerden, bazen bir filmi beğenmeniz için 5 saniye yetebiliyor.
    The Past 8.9/10

Son bir iki yılda izlediğim en iyi genç erkek oyuncu diyebilirim Ömer rolündeki Adam Bakri için. Filmde senaryo haricinde teknik olarak gıcık olabileceğiniz birkaç durum var, ancak mutlaka izlenilmesi gerekenlerden.
    Ömer 8.2/10

Mutlaka izleyin.
    Wadjda 9.5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 4 Temmuz 2014; 14:09:32 >

• Transformers: Age of Extinction

Sinemada 7/10 evde 4/10 veririm ben bu filme(Arabada 5 evde 15 )

3D'yi gözümüze sokmaları hoşuma gitti. Uzun diyenler olmuş, sıkılmadan izledim ben. Sadece klasik Amerikan zoraki duygusallığı ve mal konuşmalara hazırlıklı olun. Tam aksiyonun ortasında Amerikan espri anlayışıyla bir şeyler söylüyor amca, Amerika'da sinemada buna topluca gülerler ama bizde kulağını kapayıp "ulan bir sus" diye geçiriyorsun içinden.

Ben beğendim, efektlere ve 3D'ye bu kadar uğraşılmış bir filmi iyiki evde izleyip heba etmemişim. Filmden ne beklediğini bilen kişi gayet keyifle izler; Shawshank Redemption tadında bir şey arıyorsanız evde ailenizle tekrar açın izleyin, bu film size göre değil. Amaç benim gibi ayda 1-2 kere sinema atmosferinde hoş vakit geçirmekse bu film izlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Temmuz 2014; 11:48:28 >

• 10/5
  • Hayatımda gördüğüm en iyi film "The Godfather"

•  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

6/10

Haddinden fazla fantastik.
  • bu işte bi yanlızlık var
  • 
Sayfa: önceki 40384039404040414042
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.