Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.478
Cevap
21
Favori
75.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Re:Zero
    Aşırı abartılmış bi anime insanlar öve öve biteremiyor ama ben abartıldığı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum
    7/10
  • Paranoia Agent
    Enteresan bir animeydi. Sıkmadan izlettirdi kendini. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonal Sosyalist -- 7 Haziran 2017; 20:2:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slam-dunk'a başladım. anime oluoyor sanırım o da.. yoksa çizgi film mi?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 9 Haziran 2017; 12:5:57 >
  • Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records 10.bölümü izledim.

    Bu seri gerçekten çoook güzel,eğlenceli,komik,aksiyon dolu
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Boku dake ga Inai Machi ( Erased )



    Erased son dönemde izlediğim en başarılı kısa seri. Toplamda 13 bölümden oluşuyor ve özellikle animenin ilk yarısı kesinlikle harika. Ikinci kısımda ilk yarıdaki mükemmel performanstan ötürü beklentim çok yüksekti ama anime biraz düşüyor malesef.



    Konu klasik ve çok orjinal değil ama işlenişi kesinlikle çok başarılı. Karakterler ile kendinizi òzdeşleştiriyorsunuz , gereksiz sululuklar veya anlamsız tepkiler yerine daha gerçekçi evet bunları çocukken veya büyükken bende yaşadım diyebileceğiniz insan ilişkileri görüyorsunuz. Konumuz yetişkinlere yönelik hikayemiz gerçek hayatta karşıkaşabileceğimiz bir olaya dayanıyor ve karakterler gerçekçi kendimizle òzdeşleştirebileceğimiz nitelikte. Özellikle bir önceki cümlede yazdığım özellikler nedeniyle animenin duygusal yönü çok sağlam yani kendinizde oturduğunuz yerden duruma müdahale etmek istiyorsunuz.



    Kullanılan müzikler insanı havaya sokan nitelikte, aninenin çizim tarzıda hikaye ve tarihi kesinlikle cok iyi yansîtiyor. Karakter cizimleri ve seslendirmelerde iyi olunca karşımizda 4/4 luk bir anime olduğunu rahatlıkka söyleyebilirum.



    Toparlamam gerekirse Erased yüksek beklentiyle izlediğim ve beklentilerimi sonuna kadar karşılayan bir seri oldu. Özellikle ilk yarısının sizide çok etkileyeceğinden eminim.



    10/8.5 (Ilk yarısı için +1 puan, son yarîsı için -1 puan eklenebilir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Haziran 2017; 17:50:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Birde sonunda puan verseydinizde ne kadar kötü olduğunu anlasaydık : )

    (Ushinawareta Mirai wo Motomete)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Haziran 2017; 18:6:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Puanlamada her zaman fazla iyimserim ya

    Listeme 414 tane seri ekleyebilmişim bunların ortalama puanı 7.92 falan sen düşün

    Yani elim gitmez bi seriye 5-6 puan vermeye kolay kolay

    Ama o seriye ben bile 6 verdim gerisini sen düşün

    Bu arada hazır konuya yazmışken;


    Outbreak Company

    Ana karakter otaku ve iş başvurusu için formu doldurmak zorunda,her neyse 200 tane sorunun hepsini doğru cevaplıyor sonra iş yerine çağırılıyor patron etkileniyor ve içecek ikram ediyor

    Sonra bu saf içtiği gibi gözlerini farklı bi dünyada açıyor,yani normal dünya ile orası arasında bi geçit var

    Burası gizli geçit olduğundan gözleri kapalı götürüyorlar ve çocuğun oraya Anime/Manga kültürünü yaymasını istiyorlar,ama gittikleri öyle bi ülke ki,söylemeden geçmeyeyim bi yüzük var onu takmadan o ülkede ki kişilerle konuşamıyorsun

    Önce bi prensese gözüküyolar fütursuzca konuşuyor içine ediyor ortamın ama prenses onun tavırlarını beğeniyor izin vermesiyle bizim ki oraya anime/manga kültürünü yaymak için odasını tamamen onlarla dolduruyor yani amaç Japonya'yı olabildiğince oraya tanıtmak

    Gelen geçene birşeyler katmaya çalışıyor okul vs yanında bulunan hizmetçiye japoncayı öğretmeye çalışıyor

    Yani seri öyle bir başlayıp bitti ki ne olduğunu anlamadım kesinlikle çok eğlenceliydi,göndermelerle doluydu mesela odasına çekildiğinde duvarları gösterdikleri zaman posterler hep anime göndermesiyle doluydu

    Tek şikayetim şu olurdu sanırım,myanimelistte puanı düşüktü ona biraz üzüldüm,çünkü puanına göre bi seri değildi

    Dediğim gibi çok kaliteli birşey beklemeden başladım hele ki o puanı görünce,ama beklentimin gayet üstündeydi komik sahneleride ayrıca güzeldi

    Özellikle tekrardan diyorum seri içinde gönderme çok fazla var,eline aldığı çoğu mangada gönderme doluydu telefondan bazılarını ss olarak almıştım 3-4 tane atayım



    Hataraku maou sama kapak resmi
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Gundam
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Boku wa Tomodachi ga Sukunai kapak resmi
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Ayrıca her bölümün ortasında gösterilen karakterlerin favori animesi vs falanda yazıyor
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Serinin puanı 7.51

    Bana kalırsa 8 verirdim ama 9 verdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 28 Eylül 2018; 15:58:17 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Legend of the Galactic Heroes ( Ginga Eiyuu Densetsu )

    Her çağda,

    Her toplumda,

    İnsanoğlunun eylemleri aynı kalır...

    Bugün daha az önce izlemeyi bitirdiğim ve anime dünyasında efsane olarak anılan bir seriyi tanıtacağım. İncelememe geçmeden önce şunu belirtmeliyimki bu anime eski arkadaşlar. Çizimleri, çözünürlüğü, teknikleri kısacası her yönüyle yaşını belli eden bir anime kendileri. Serinin bitiş tarihi 1997 ve 110 bölüm uzunluğunda. Bu yazı sadece 110 bölümlük ana seriyi kapsamakta, bunun dışında ise serinin izlemediğim iki filmi daha var. (2017 yılında bu serinin yeniden yapılacağına dair çeşitli dedikodular duyduklarım arasında ama projenin kapsamı hakkında kesin birşey söyleyemeyeceğim)

    Daha önce söylediğim gibi bu seri eski olmasına karşın oldukça ilgi çeken, çeşitli platformlarda 9 ve üstünde puanlar almış ve çok başarılı olduğu iddia edilen bir seri. Bu nedenle animeden beklentilerim oldukça yüksekti. Şunu söylemem gerekiyor ki özellikle yaşından kaynaklı ve işlediği konunun ağırlığı nedeniyle bazı alanlarda tökezlese bile karşısınızda gerçekten izlenmesi gereken önemli bir animenin olduğunu rahatlıkla söylemeliyim. Öncelikle seri uzun yani diğer animeler gibi koca bir konuyu kısacak bir süreye sığdırmak zorunda kalmamış ki iyiki böyle yapmışlar çünkü epey çetrefilli, oldukça kalabalık bir kadroya sahip ve insanlığı dünümüzü ve bugünümüzü ilgilendiren oldukça çetin felsefi, ahlaki ve toplumsal sorunlar üzerine kafa patlatan bir seri var elimizde.

    Yüzeysel bir biçimde ana konuya baktığımız zaman birisi otokrasi (krallık) diğeri ise demokrasi ile yönetilen iki ulusun birbiriyle savaşmasını serinin arka planı olarak görüyoruz. Animenin bana göre hikayesinde parladığı en üst nokta ne demokrasiye nede otokrasiye tamamen bağlanıp diğerlerini öcü gibi göstermemesi oldu. Bir yandan baskıcı bir tek adam yönetiminin halkına çektirdiği acılara gösterirken diğer yanda ise yozlaşmış politikacıların demokratik bir sistemi nasıl bozduklarını halklarını dışardan özgür gibi görünsede atııkları fanatizm çığlıklarıyla nasıl intihara götürebildiklerinide göstermekten çekinmeyen bir seri. İki tarafta tam olarak masum değil. İki tarafta da kötü adamlar , iyi adamlar, hainler ve ahlak abideleri mevcut. Kısacası gözü kapalı olarak bir görüşü savunmayıp daha çok gerçeği yansıtmaya çalışması serinin artı yönlerinden. Bunun dışında anime demokrasi ve otokrasiyi iki kişi üzerinden temsil etmek gibi yeni olmayan bir yola başvuruyor. Ama bu temsil yeni olmamasına rağmen karakterler orjinal olduğu için sırıtmıyor. Burada anime insanlara şu soruyu soruyor iyi bir kral kötü bir demokrasi yerine tercih edilebilir mi ? Yang Wenli her ne olursa olsun demopkrasinin arkasında durulmasını savunurken Lord Lohengramm ise ne şekilde olursa olsun gücü elde edip galaksiyi adil bir yönetim altında birleştirmek istiyor. Aslında ikiside iyi insanlar olan rakiplerin savaşını izliyoruz bir anlamda.

    Bunun dışında yan karakterler, ülkemizde yakından tanıdığımız sapıtmış tarikatların devletlere sızması, komplolariyi bir şekilde işlenmiş. Her karakterin kendine göre bir havası, geçmişi ve tutumu var kısaca yan karakterler yaşıyor. Ayrıca bu ciddi bir seri yani 30 farklı çarpışmaya atlayıp kılına bile zarar gelmeden uçup kaçan karakterler yok. Ölmez denilen karakterler yok. Yeri geliyor pek çok önemli ismin seri ilerledikce can vermesini görüyorsunuz. Savaşın acımasız yüzünü bağırsaklarını yerden toplayan askerlerden görüyorsunuz.

    Zaman dilimi olarak bakarsak seri uzun bir dönemi kapsıyor denebilir burada animenin parladığı ikinci nokta devreye giriyor. Seri yavaş yavaş bir değişim gösteriyor ve bunu siz hissetmeden yapıyor. Yani eskinin önemsiz şahıslarının zaman geçtikçe bir kahramana dönüşmesi ve buna has bir hava oluşmasının derecelendirilmesi gayet iyi. İlk 10 bölüm ile son 10 bölüm arasında sanki gerçekten pekçok şey yaşanmış sanki gerçektende animenin başında yaşananlar eski bir anıymış gibi geliyor.

    Buraya kadar oldukça iyi olduğunu kabul ettiğim anime malesef kusursuz değil. Seri uzun işlenen konularda gayet ağır. Bu nedenle anime zamamn zaman aşırı bir tempo kaybına uğrayabiliyor. Anlatılan hikaye karmaşık ve çok büyük boyutda olduğu için bazı yerlerde biraz zorlama bağlantılar görülebiliyor. Yazının başında bahsettiğim teknik aksaklıklarıda bunun birleştirirsek bana göre bir efsane değil ama insanın düşünmesini ve sorgulamasını sağlayan gerçekten iyi bir anime kalıyor elimizde.

    10/7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Şubat 2018; 11:11:41 >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Seride akıcılık yok
  • Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Evet cok akici degil. Yer yer cok laf kalabaligi oluyor. Ama bu seriyi saf aksiyon olarak degilde dusunsel yonude olan gercekci bir anime olarak dusunursek bu eksileri bir nebze kapanıyor bana gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moyashimon

    Konusu sayesinde ilgimi çeken seriydi yani kaç tane seride ana karakterin mikropları görüp hattaha iletişimde kaldığı gözükmüş

    Bazı iğrenç sahneler oluyordu ama seri gayet güzeldi sonlara doğru 1-2 sürpriz falan olsa da

    Günlük yaşantılarla geçen gayet beğendiğim bi seriydi,azıcık komiklikte serpiştirmişlerdi

    8 puan fırlattım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 28 Haziran 2017; 20:57:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alice to Zouroku , dede kafa adam. daha baştan mafyaya posta koymasından belliydi. en son böyle dedeyi Heidi' de görmüştüm. şaka bi yana güzeldi. diğer serileri takip ederken bunu sonraya bırakmıştım. şimdi de yaklaşık 10 gün takip edemiyeceğim (laptoptaki Macross'u bitiririm artık).

    not olarak arada kaldım, ilk yarısında ana hikaye bitti, sonra 4 bölüm geyik girdi. son 2-3 bölüm yine ciddi yeni hikaye girdi. o ara olmasa 9 verirdim ama listemde 8 olarak not verdim.

    arada görselliği alıp götüren bölümler vardı. hatta sinemadaki benzer konulu geniş bütçeli filmden bile daha fazla takdirimi kazandı. eski hikayelerin değişik yorumlanmasını merak edenlere-sevenlere tavsiye ederim.
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Mahou Shoujo Madoka Magica

    Seri günümüz dünyasında ortaokula giden kızların etrafında gerçekleşen olağanüstü olaylar üzerine kurgulanmış. Animenin küçük kızlar, sevimli karakterler etafında geçmesi başlangıçta animeyi ciddiye almama engel oldu diyebilirim. Ama zaman geçtikçe bölümler ilerledikçe animenin konusu cetrefilleniyor ve her bölümde daha da ilginç bir seri olmaya başlıyor.

    Animenin en sevdigim yanı butun olayları bilimsel bir temele oturtmaya calismasi ( yuzeysel kalsa da) ve kendi icinde tutarlı kalmayı basarabilmesi. Bazı yerlerde o sevimli yüzlerin altında karakterler düşünmek bile istemediğimiz rahatsız edici düşünceleri yüzümüze vurabiliyor.

    Eksi olarak soyleyebilecegim seyler hikayedeki biraz cocuksu ve zorlama duygusal sahneler.

    Kısacası dış yüzeyine bakıp bir kenara atmamanızı önereceğim gúzel bir seri. Herkese öneririm.

    10/7.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Şubat 2018; 11:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • angel beats
    dram türünde bir anime izleyeyim dedim pişman oldum
    bunu seven kitle teen wolfu seven kitleyle aynı kesin yada içerde fanı filandır.
    zaman kaybı + çöp + leş
    bir dahada netten tavsiye almam neymiş drammış te allahım ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torneol

    angel beats
    dram türünde bir anime izleyeyim dedim pişman oldum
    bunu seven kitle teen wolfu seven kitleyle aynı kesin yada içerde fanı filandır.
    zaman kaybı + çöp + leş
    bir dahada netten tavsiye almam neymiş drammış te allahım ya

    Anime tamamlanmamış zaten seven kesim bile şikayetçi durumdan.Saçma sapan liseli turnusolü yapımlarına prim vermemek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Temmuz 2017; 3:49:56 >
  • Yarıda bıraktığım seriler olan Trigun ve Chobits'i bitirdim

    Yani söylenecek çok şey var aslında ama neyse,Trigun zaten yarısı filler 26 bölüm olmasına rağmen Chobits ise tüm konunun son 2 bölüm açıklandığı oyalayan seri

    Trigun'ın yine oluru var ama Chobits ciddi anlamda vakit kaybıydı ileri sarıp izledim çoğu zaman,yani bi konu var ve öylesine çorba etmişler ki

    Trigun'a birşey demek istemiyorum eski olan serilere genellikle birşey demem ama sıkıcıydı ben yinede 8 puan fırlattım zaten sevmem düşük puan vermeyi :D

    Chobits'e de 8 fırlattım,ama Chobits'in oluru ciddi anlamda maksimum 7'dir 5-6-7 arasında gider normal şekilde puan olarak

    Aslında 7 bile fazla çünkü çok daha iyi seriler var 7 puan alan sadece yazık yani,arkadaşım 26 bölüm seri yapmışsınız tek güzel bölümü ilk bölümdü

    Kurozuka indiriyorum şimdide hadi hayırlısı




  • sakurada reset diye bir animeyi seyrediyorum. benim şu baştan başlama ve sıfırlama sevgim hiç bitmez. seyredilesi güzel bir anime tavsiye ederim.
  • Ao Sol kullanıcısına yanıt
    chobits konu anlatımını parçalar halinde, ana başlıklara ayırarak anlatıyor. insan - makine ilişkisi, bu ilişkinin kişilerin sosyal çevresine etkisi, psikolojik ve duygu durum değişimleri, yapay zeka ve gelişimi, yaşam tanımının yeniden yapılması gibi bir çok konuyu işlemeye çalışmışlar. clamp stüdyosunun diğer manga ve animelerini biraz takip etmiş olmak gerekli.

    tüm konuyu az bölüme detaylı anlatarak sıkıştırınca biraz zorluyor insanı. anlayacağın benim en çok sevdiğim ve en azından 3 kez bitirdiğim bir anime. belki başlangıç bölümü biraz aldatıcı (insanda bayağı geyik olacak beklentisi oluşturuyor) gelmiş olduğundan sevememiş olabilirsin.
  • Fate Stay Night 2014

    Ilk 12 bölüm romantik komedi/okul tarzı bi seriyi andırsada Şimdi ne desem spoiler olucak ama genel anlamda 13.bölümden itibaren renkleniyor

    Gılgamesh yine ateş etti,Kirei gıcık etti,Saber çok ama çok daha şirindi bu seride Zero'ya kıyasla sonuçta Kiritsugu gibi birisi yoktu başında forumdan Sanji ile saçma sapan teori yaparak izledik

    Dediğim gibi etkilendiğim kısımların hepsi spoilere giriyor illaha birşey lazımsa Rin çok güzeldi tsundereliği tadındaydı :D

    10/9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 16 Temmuz 2017; 12:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Ilk sezon Brezilya pembe dizisi gibiydi oizlerken masa basinda kapatmamak icin kendimi zor tutmustum. Ikinci sezon toparlasada 9 puan almasi imkansiz.



    Benim puanim 7 en fazla. Ilk 12 bolum icinse en fazla 5 veririm...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.