Şimdi Ara

En Sessiz RX 580 Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ekran kartını güncellemek için SAPPHIRE AMD 8GB RX 580 NITRO+ OC almayı düşünüyorum (simdi kullandıgım sapphire 7850 2gb), çok oyun oynamam fazla yormayacam kartı ama genede Mersinde yaşadığım için yazları sıcak olacak tabi, tek isteiğim sessiz fanlara sahip olması, sizce daha iyi model var mı yoksa bunu almalımıyım?

Çift monitör, 144hz ve freesync kullanacağım.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronik -- 21 Mayıs 2017; 21:27:26 >

• Muhtemelen Sapphire Nitro veya Msi Gaming X modelleridir.
  • gaming x
  • Kartların gürültülü veya sessiz oluşunu genelde üretici firmalar belirler.

MSI genel olarak en sessiz çalışan kartları yapıyor.

Ancak bilginiz olsun Türkiye'de tek yetkili servisi İstanbul'da... Ve ciddi sorunlarda kartınız yurt dışına gidiyor. Bekleme süresi çok fazla oluyor tamir durumunda.

Ben size genel ekran kartı üreticilerinin + ve - lerini yazayım siz tercihinizi yaparken bunları da göz önünde bulundurun.

MSI : En sessiz kartları yaparlar. Ancak satış sonrası destek birimi çok kötüdür. İade ve değişimde ciddi sıkıntılar çıkartırlar. Kısacası iade etmeyin veya değiştirmeyin diye uğraşırlar. Coil whine sorunu çıkma ihtimali yarı yarıyadır. Bu yüzden değişim vs ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Ama sorun çıkmazsa sessiz mi sessiz bir kartınız olur.

EVGA : Büyük ihtimalle en gürültülü ekran kartlarını çıkartırlar. Ancak iade ve değişimde en düzgün çalışan ve tüketici dostu firmadır. Ayrıca performans olarak da iyidir. Coil Whine'a sık rastlanır ama değişim ve iadede hiçbir sıkıntı çıkartmazlar. Uluslararası garanti desteği 10 numaradır.

ZOTAC : En soğuk kartları üretirler. Ayrıca panel olarak en sağlam panel ZOTAC'tadır. Tank gibidir kısaca. Ama birebir aynı model kartlar arasında 1-2 fps düşük performans verir. Ayrıca ekran kartlarının artan boyuna rağmen, kasa dostu modelleri ile daha küçük kartlar yaparlar. Coil Whine ile ilgili fazla bir bilgim yok. 1 kez ZOTAC kart kullandım ve denk gelmedim.

"""ASUS""" : ASUS birebir aynı model kartlarda bile en yüksek FPS değerlerine ulaşır. Tamamen performans odaklıdır. Ayrıca en sağlıklı OC Asus'da yapılır. Türkiye'de onlarca yetkili servisi vardır. Ankara - İstanbul - İzmir - Bursa'da birden fazla servisi ile SATIŞ SONRASI DESTEK olarak tartışılmaz en iyi firmadır. Çoğu kartında fazladan fan bulunması sebebiyle soğutma işini de iyi yaparlar. Tek eksileri fiyatlarının bu avantajlardan dolayı aynı model kartlarda bile farklı ve biraz fazla olmasıdır. Ayrıca Coil Whine çıkma ihtimali en düşük firmadır. Yeni geliştirdikleri bobinler arası sarım mesafesini kısaltan parçacık teknolojisi ile coil whine sorununda devrim yaratmıştır.

GIGABYTE : Ülkemizde pek bilinmez ama bir alan bir daha vazgeçmez. Servisi zayıftır ama. Yani arıza vs gibi bir durumda aldığınız yer dışında yetkili servis namına pek bir şey bulamazsınız. Ancak Vatan gibi bir yerden alırsanız onlar sizin yerinize halleder bu işi. Ama güzel kısmı şudur. Gigabyte neredeyse arıza çıkarmaz.

SAPPHIRE : Performans olarak ortanın üstü kartlar yaparlar. Kartları genelde sessiz çalışır ama ısınma sorunu vardır. Birebir aynı kartlarda bile 4-5 derece fazla ısıda çalışırlar. Satış sonrası destek ekibi ülkemizde pek yaygın değildir.

POWERCOLOR : Uzak durulması gereken bir firma varsa işte bu odur. Isınır, coil whine verir, destek namına yokları oynar. Kendim kullanmasam da arkadaşımın bilgisayarından çok çektik. Muhatap bile bulamıyorsunuz konuşacak...

GALAX : Tasarım derseniz, aklıma ilk bu firma gelir... Adamlar kutusundan tutun, kartın kendi iç dizaynına kadar 10 numara işçilikle çalışıyorlar. Resmen asil bir havası var kartın. Performans olarak ortalamadır. Isınma sorunu neredeyse yoktur. Satış sonrası destek ülkemizde direkt olarak sıkıntılıdır ancak internet siteleri üzerinden muazzam bir destek hatları vardır. Ancak iade-değişim kısmında sorun çıkartırlar mı bilemiyorum. Pek fazla bilgim yok bu konuda...

Umarım işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vjoldin

Kartların gürültülü veya sessiz oluşunu genelde üretici firmalar belirler.

MSI genel olarak en sessiz çalışan kartları yapıyor.

Ancak bilginiz olsun Türkiye'de tek yetkili servisi İstanbul'da... Ve ciddi sorunlarda kartınız yurt dışına gidiyor. Bekleme süresi çok fazla oluyor tamir durumunda.

Ben size genel ekran kartı üreticilerinin + ve - lerini yazayım siz tercihinizi yaparken bunları da göz önünde bulundurun.

MSI : En sessiz kartları yaparlar. Ancak satış sonrası destek birimi çok kötüdür. İade ve değişimde ciddi sıkıntılar çıkartırlar. Kısacası iade etmeyin veya değiştirmeyin diye uğraşırlar. Coil whine sorunu çıkma ihtimali yarı yarıyadır. Bu yüzden değişim vs ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Ama sorun çıkmazsa sessiz mi sessiz bir kartınız olur.

EVGA : Büyük ihtimalle en gürültülü ekran kartlarını çıkartırlar. Ancak iade ve değişimde en düzgün çalışan ve tüketici dostu firmadır. Ayrıca performans olarak da iyidir. Coil Whine'a sık rastlanır ama değişim ve iadede hiçbir sıkıntı çıkartmazlar. Uluslararası garanti desteği 10 numaradır.

ZOTAC : En soğuk kartları üretirler. Ayrıca panel olarak en sağlam panel ZOTAC'tadır. Tank gibidir kısaca. Ama birebir aynı model kartlar arasında 1-2 fps düşük performans verir. Ayrıca ekran kartlarının artan boyuna rağmen, kasa dostu modelleri ile daha küçük kartlar yaparlar. Coil Whine ile ilgili fazla bir bilgim yok. 1 kez ZOTAC kart kullandım ve denk gelmedim.

"""ASUS""" : ASUS birebir aynı model kartlarda bile en yüksek FPS değerlerine ulaşır. Tamamen performans odaklıdır. Ayrıca en sağlıklı OC Asus'da yapılır. Türkiye'de onlarca yetkili servisi vardır. Ankara - İstanbul - İzmir - Bursa'da birden fazla servisi ile SATIŞ SONRASI DESTEK olarak tartışılmaz en iyi firmadır. Çoğu kartında fazladan fan bulunması sebebiyle soğutma işini de iyi yaparlar. Tek eksileri fiyatlarının bu avantajlardan dolayı aynı model kartlarda bile farklı ve biraz fazla olmasıdır. Ayrıca Coil Whine çıkma ihtimali en düşük firmadır. Yeni geliştirdikleri bobinler arası sarım mesafesini kısaltan parçacık teknolojisi ile coil whine sorununda devrim yaratmıştır.

GIGABYTE : Ülkemizde pek bilinmez ama bir alan bir daha vazgeçmez. Servisi zayıftır ama. Yani arıza vs gibi bir durumda aldığınız yer dışında yetkili servis namına pek bir şey bulamazsınız. Ancak Vatan gibi bir yerden alırsanız onlar sizin yerinize halleder bu işi. Ama güzel kısmı şudur. Gigabyte neredeyse arıza çıkarmaz.

SAPPHIRE : Performans olarak ortanın üstü kartlar yaparlar. Kartları genelde sessiz çalışır ama ısınma sorunu vardır. Birebir aynı kartlarda bile 4-5 derece fazla ısıda çalışırlar. Satış sonrası destek ekibi ülkemizde pek yaygın değildir.

POWERCOLOR : Uzak durulması gereken bir firma varsa işte bu odur. Isınır, coil whine verir, destek namına yokları oynar. Kendim kullanmasam da arkadaşımın bilgisayarından çok çektik. Muhatap bile bulamıyorsunuz konuşacak...

GALAX : Tasarım derseniz, aklıma ilk bu firma gelir... Adamlar kutusundan tutun, kartın kendi iç dizaynına kadar 10 numara işçilikle çalışıyorlar. Resmen asil bir havası var kartın. Performans olarak ortalamadır. Isınma sorunu neredeyse yoktur. Satış sonrası destek ülkemizde direkt olarak sıkıntılıdır ancak internet siteleri üzerinden muazzam bir destek hatları vardır. Ancak iade-değişim kısmında sorun çıkartırlar mı bilemiyorum. Pek fazla bilgim yok bu konuda...

Umarım işinize yarar.

Evga, zotac ve galax Amd kart üretiyor zaten ya.

Asus strix'in neresi performans odaklı 3 fan var ve oc performansı en dusuk kart.

Sapphire rx serisinde uçak kaldırıyor.

Powercolor ile ilgili yazdıklarından sonra, konu sahibi arkadaş uzak durulacak öneriler, bu arkadasın sıktıklarıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RASP kullanıcısına yanıt
    Şu hayatta en zor şey okumadan cevap verenlere tekrar cevap vermek...

1) Mesajda yazmışım, BEN SİZE GENEL EKRAN KARTI ÜRETİCİLERİNİN + ve - LERİNİ YAZAYIM DİYE...

AMD veya NVIDIA diye ayırmış mıyım ? Yok... Bu noktayı herhalde kavrayabilirsiniz...En azından genel üreticiler için yazmış olduğumu tek okumada anlamanız gerekirdi :)

2) Yazdığım şeyleri bilmeden kontralamaya çalışmak yerine keşke 1-2 benchmark testi inceleseniz... Kafadan sıkacak olsam neden zahmete girip sayfa dolusu yazayım ? Bu iyidir, bu kötüdür der, en bilinen firmayı yazar geçerim...

3) Keşke engin bilginizi konuşturup 2-3 yararlı şey yazsaydınız da attığınız mesaj sadece toplam mesaj sayınızı 1 artırmak yerine insanlara bir şeyler sağlasaydı...

Bonus : Özellikle Powercolor'a takıldığınıza göre ya bu firmanın kartını kullanıyorsunuz, ya da bir bağınız-geçmişiniz var bir şekilde...Ya da pek doğal olarak firmayı seviyor olabilirsiniz. Çünkü en ufak ve detaysız yazdığım firma oydu... Peki ÇizgiRMA (ki Asus altyapılıdır) dışında muhatabı var mıdır ? Bu muhataplar kendi bünyelerinde bakım-onarım-değişim yapar mı ?

Cevapların hepsi hayır...

En iyisi de minimum bu kadar coil whine veriyorsa bu firmayı çok çok alıp tercih etmek için benim açımdan çok mantıklı bir sebep yok...

Kimseye de onu alma sakın bu yasak vs diyecek haddimiz de yok. İsteyen istediğini alır sonuçta.

Fikirlerimizi sunuyoruz forumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 22 Mayıs 2017; 9:17:59 >

• almayı düşündüğünüz sapphire modelini kullanıyorum. yük altına girdiğinde biraz ses yaptığını söyleyebilirim ama benim gibi 8-9 senelik bir bilgisayardan geçiş yapacaksanız hiç sıkıntı değil. 😄

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • antalya adana mersin hatay antep... gibi illerde kaçarı yok ses olacak.msi belki sessizdir ama mersinde bütün kartlar aynı.sapphire hafif sesli olabilir ama soğutması iyidir bence bildiğinizden şaşmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.