Şimdi Ara

EN PAHALI YIYECEKLER BUYUK MARKETLERDE.NEDEN??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela migros dia carrefour gibi yerlerde cikolatali gofret 57 kurus falan. Her bakkalda bu cikolata 50 kurus. Fis kesmiyor falan diyeceksiniz.Mahalle marketlerinde de 50 kurus. Ornek verdim cikolatayi buarada. Demek istedigim en kazik yer buyuk marketler herkes oradan alisveris yapiyor nedeni reklam mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• migros aşırı pahalı fiyatı geçirip duruyor arada sırada indirim oluyor anca öyle normal fiyatına düşüyor. Bi paket yeşil çay 5 lira olur mu la aynısı a101 de 3.45

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyuk marketler daha cok eleman calistirdigi icin oyleler. Mesela BIM'in hesapli olmasinin nedenlerinden biri de magazalarinda en fazla 2 ya da 3 eleman calistirmasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: trehsan61

Mesela migros dia carrefour gibi yerlerde cikolatali gofret 57 kurus falan. Her bakkalda bu cikolata 50 kurus. Fis kesmiyor falan diyeceksiniz.Mahalle marketlerinde de 50 kurus. Ornek verdim cikolatayi buarada. Demek istedigim en kazik yer buyuk marketler herkes oradan alisveris yapiyor nedeni reklam mi?

İzmir'de tam tersi.

Edit 1: Bakkallar hem pahalı satıyor hem de çoğu ürün bayat.

Edit 2: Bakkala sadece bira almaya gidiyordum. Bim bira satmaya başlayınca bakkala gitmez oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Eylül 2014; 14:31:20 >
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorum yok 200 tl lik alisverise 20 tllil urun 5 tl oluyormus falan. Zaten verdigin 200 tl normal markette 150 tlye alabilecegin urunler. 20 tllik sey 17 lira zaten. 167 tlye alisverisini bitirirsin bakkalda mahalle marketinde ama maalesef kapitalist askimiz el vermiyor.

• Up

• Onların genel taktiği:
    1-2 ürünü düzenli olarak indirimle satarlar. Böylece masum tüketici o ürünü almaya gittiğinde "Gelmişken şunu da alayım" mantığıyla piyasadan daha pahalı ürünleri de satın alır.
    Sen nasılsa az aldım 50 lirayı geçmez diye düşünürken kasada 100 lira üzerinde hesap ödediğinde "Ben ne yaptım!" diye şok geçirirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En ucuz sigara hangisi?
    6 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar ucuz?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapılan indirimler, kimi ürünlere bindirim olarak yansıyor; mesela bir üründe 2 tl indirim yaptı diyelim, 1 tl birine, 1 tl bir başka ürüne bindiriyor.. veya 2 tl yi birden bir ürüne bindiriyor... veya çoğunun fiyatlarını yüksek tutarak, indirimden gelecek az kârı, telafi etmeye çalışıyor.. veya önce bindiriyor, sonra indiriyor: özelikle çek dağıtan online siteelerin taktiğidir bu
  • trehsan61 T kullanıcısına yanıt
    Yaw  EN PAHALI YIYECEKLER BUYUK MARKETLERDE.NEDEN?? varken
  • quote:

Orijinalden alıntı: trehsan61

Mesela migros dia carrefour gibi yerlerde cikolatali gofret 57 kurus falan. Her bakkalda bu cikolata 50 kurus. Fis kesmiyor falan diyeceksiniz.Mahalle marketlerinde de 50 kurus. Ornek verdim cikolatayi buarada. Demek istedigim en kazik yer buyuk marketler herkes oradan alisveris yapiyor nedeni reklam mi?

Büyük marketlerde oldukları için pahalı. Çalışan sayısı daha fazla , tüketim daha fazla , vergi daha fazla. Ama bunlar bahane mi değil tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.