Şimdi Ara

En makul Mühendislik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
19.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En makul bulması vs. kolay mühendislik hangisidir ?

• garanti iş hiçbir yerde yok maalesef ...

kolay mühendislik diye birşey de yoktur bunu da bil ...

4 sene boru gibi zor dersleri almadan algoritma, makine elemanları, elektronik devreler , ekonomi .... gibi dersleri almadan mühendis olunmaz

4 sene diyorum ama bu süre uzayabilir de uzamayabilir de...

ama iş bulmada özel üniversitelerin apayrı bir çabası da var yani

mühendisliklerin çoğunun durumu böyle ama istisnalar da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irondawn -- 16 Eylül 2009; 23:32:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irondawn

garanti iş hiçbir yerde yok maalesef ...

kolay mühendislik diye birşey de yoktur bunu da bil ...

4 sene boru gibi zor dersleri almadan algoritma, makine elemanları, elektronik devreler , ekonomi .... gibi dersleri almadan mühendis olunmaz

4 sene diyorum ama bu süre uzayabilir de uzamayabilir de...

ama iş bulmada özel üniversitelerin apayrı bir çabası da var yani

mühendisliklerin çoğunun durumu böyle ama istisnalar da var
    Okuması kolay mühendislik yoktur, petrol ve doğalgaz mühendisleri kolay iş buluyor diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwillBe

Okuması kolay mühendislik yoktur, petrol ve doğalgaz mühendisleri kolay iş buluyor diyorlar.

Alıntıları Göster
    Okunması zor demek saçma, kolay olan mühendislik olmaz. Olmamalı.

Eğer genel temel bir mühendislik arıyorsan Makine çok geniş kapsamlı bir mühendislik. "Okuması zor" olabilir evet çünkü her konuya dalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Okunması zor demek saçma, kolay olan mühendislik olmaz. Olmamalı.

Eğer genel temel bir mühendislik arıyorsan Makine çok geniş kapsamlı bir mühendislik. "Okuması zor" olabilir evet çünkü her konuya dalıyor.

Alıntıları Göster
    Bilkent Üniversitesi-Elektronik Mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

Bilkent Üniversitesi-Elektronik Mühendisliği

Alıntıları Göster
    sana şöyle söyliyeyim,aklından ne geçiyor ve ne meslek istiyosun ona göre.mesela benim memleketim olan Antalya/gazipaşada bir ziraat müh. 5000 le 20000 ytl arasında geliri var.tabi bunda çevre etkeni tarımsal alanda sahip olduğu mal varlığı (tarla gibi) artılarıda olunca işin boyutu daha da değişiyo... bende şu anda çukurova ziraat müh.liğinde okuyorum.. inş. ben bitirdiğim zamanda işim rast gider.ne diyim.. Allah kolaylık versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: saribelacartel47

sana şöyle söyliyeyim,aklından ne geçiyor ve ne meslek istiyosun ona göre.mesela benim memleketim olan Antalya/gazipaşada bir ziraat müh. 5000 le 20000 ytl arasında geliri var.tabi bunda çevre etkeni tarımsal alanda sahip olduğu mal varlığı (tarla gibi) artılarıda olunca işin boyutu daha da değişiyo... bende şu anda çukurova ziraat müh.liğinde okuyorum.. inş. ben bitirdiğim zamanda işim rast gider.ne diyim.. Allah kolaylık versin...

Alıntıları Göster
    Yanlış anladınız ben iş kolaylığını kastetmiştim.Derslerin kolaylığı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Wesley

Yanlış anladınız ben iş kolaylığını kastetmiştim.Derslerin kolaylığı değil.

Alıntıları Göster
    itü işletme mühendisligi.
    itü-ytü gemi inşaat mühendisligi
  • quote:

Orijinalden alıntı: amele mühendis

İTÜ - İşletme Müh. mezun olupta açıkta kalabileni henüz duymadım. İTÜ'nün en sağlam mühendisliklerindendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsz

quote:

Orijinalden alıntı: amele mühendis

İTÜ - İşletme Müh. mezun olupta açıkta kalabileni henüz duymadım. İTÜ'nün en sağlam mühendisliklerindendir.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla İTÜ-YTÜ - Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olması lazım. YTÜ 340 gibi bir puana aldı, İTÜ'de 344 felanda diye hatırlıyorum. Puanları bu civardır. İş bulması kolay, çalışması zor diye biliyorum. Yani sadece iş bulması kolay, parası iyi meslek.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Bildiğim kadarıyla İTÜ-YTÜ - Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği olması lazım. YTÜ 340 gibi bir puana aldı, İTÜ'de 344 felanda diye hatırlıyorum. Puanları bu civardır. İş bulması kolay, çalışması zor diye biliyorum. Yani sadece iş bulması kolay, parası iyi meslek.

Alıntıları Göster
    inşaat-makina-elektrik mühendislikleri her zaman iş bulma konusunda rahat olurlar, çünkü çalışma alanları çok geniştir, temel mühendisliklerdir.

ama istediğin yerden mezun ol, sen kendini geliştirmedikten sonra senin hiçbir farkın olmaz.

üniversitede katıldığın bir sosyal sorumluluk projesi, katıldığın ekstradan bir eğitim programı, yaptığın staj, mesleki yabancı dil...

birçok etmen var iş bulmana yarayacak.

• quote:

Kendini mesleğine adayacaksan süper bir meslekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: portofino

quote:

Kendini mesleğine adayacaksan süper bir meslekmiş.

Alıntıları Göster
    Al sana sadece kendi odaların kayıtlı mühendislerin işsizlik oranları

En makul Mühendislik ?

En makul Mühendislik ?

En makul Mühendislik ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodwayne

Al sana sadece kendi odaların kayıtlı mühendislerin işsizlik oranları

En makul Mühendislik ?

En makul Mühendislik ?

En makul Mühendislik ?

Alıntıları Göster
    İnşaat mühendislerinin yarısı işsiz mi şimdi bu ankete göre ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muşmula

Alıntıları Göster
    600 den 900 e çıkmış % 50 artmış yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mushmula

Artış yüzdeleri onlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodwayne

quote:

Orijinalden alıntı: Mushmula

Artış yüzdeleri onlar.

Alıntıları Göster
    Pardon ya ne salağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muşmula

Pardon ya ne salağım

Alıntıları Göster
    Elektrik elektronik, makine, inşaat, bilgisayar, işletme, endüstri.. bu tüp mühendisliklerde okul zamanın biraz sıkıcı yorucu hatta bezdirici geçebilir. Ama mezun olduktan sonra tüm bunların faydasını görüyorsun. Bu bölümlerden mezun olupta işsiz olanların çoğu iş beğenmediğinden çok azıda kendini geliştiremediğinden işsizdir. Ama sadece mühendislik olsun diye gidip çevre, kimya, maden vs gibi mühendislikler seçersen iş bulma açısından zorlanman kaçınılmaz. Çünkü Türkiye de bu bölümlerden mezun olanlara yetecek istihdam yok yada düşük ücret verilmesi gibi olumsuzluklar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Elektrik elektronik, makine, inşaat, bilgisayar, işletme, endüstri.. bu tüp mühendisliklerde okul zamanın biraz sıkıcı yorucu hatta bezdirici geçebilir. Ama mezun olduktan sonra tüm bunların faydasını görüyorsun. Bu bölümlerden mezun olupta işsiz olanların çoğu iş beğenmediğinden çok azıda kendini geliştiremediğinden işsizdir. Ama sadece mühendislik olsun diye gidip çevre, kimya, maden vs gibi mühendislikler seçersen iş bulma açısından zorlanman kaçınılmaz. Çünkü Türkiye de bu bölümlerden mezun olanlara yetecek istihdam yok yada düşük ücret verilmesi gibi olumsuzluklar var.

Alıntıları Göster
    Forever Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği

• quote:

Orijinalden alıntı: 1905memo1905

Forever Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği

Alıntıları Göster
    İşkur'a göre mühendislikler arası işsizlikte tek düşüş petrol ve doğal gaz mühendisliğinde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.