Şimdi Ara

En kolay Schengen Vizesi veren AB ülkeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Deneyim ve araştırmalarınıza göre sizce en kolay Schengen Vizesi (turist) veren AB ülkesi/ülkeleri hangisi?

Ek olarak AB ülkesi olmayan ama vize alması kolay ülkeleri de söyleyebilirsiniz tecrübelerinize göre.

• Slovenya (yetkili bir vize merkezi araciligiyla Macaristan elciligi ilgileniyor). Dunyanin yarisini dolanmis, 3 kitada yasayip calismis biri olarak tecrubem; AB, Birlesik devletler toplulugu harici hemen her ulke vizede rahat. Turist olarak alamiyorsaniz, bir etkinlik icin muracat edin ornegin uluslararasi bir konferans, seminer vs.

• narodnik98 N kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevabınız için. Asıl amacım Amerika'ya gitmek, Amerika vizesi almak. Ama Amerika vizesi almadan önce pasaportumu doldurmak istiyorum biraz, Amerika'nın ret verme olasılığı biraz da olsa düşsün, göçmen olarak algılamasın diye.

• evet daha once cikis yaptiginiz ulkelere bakiyorlar fakat iyi ve gecerli bir seyahat planiniz yoksa, pasaport dolu da olsa amerika'dan red alma ihtimali malesef yuksek.

Çok iyi ve detaylı bir seyahat planı hazırlayacağıma inanıyorum. Üzerine çok düşüneceğim. Bazen direkt pasaport boşken Amerika için başvurmak istiyorum, bazen de riske atmak istemiyorum. Bilmiyorum. Sadece gitmeyi çok istiyorum oraya.

• ah siz gercekten gidip donmemek uzere ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narodnik98 -- 5 Eylül 2024; 1:1:55 >

Yani, evet...

• ABD vizesi için pasaportunuzu görmüyorlar bile. Internetten form dolduruyorsunuz, başvuru randevusu veriliyor, randevuya gittiğinizde vizeyi alıp almadığınız çoktan belli olmuş oluyor. Vize kabul olmuşsa pasaportunuzu alıp vizenizi yapıştırıp size gönderiyorlar.

O yüzden boşuna gereksiz seyahatler yapıp paranızı ve vaktinizi boşa harcamayın. Pasaport boş bile olsa başvurun. Zaten randevular çok ileri tarihe veriliyor.

• cleanton kullanıcısına yanıt

Genel olarak soylediginiz dogru. soyleki DS-160 formunu doldurdugunda verdiginiz bilgiler bircok farkli kurum ve anlasmali ulkelerin paylastigi database'lerden gelen bilgilerle profil analiziniz cikartiliyor. TSA'nin counterterrorism programindan gelen veriler, farkli ulkelerin ornegin AB nin visa paylasim programi (SIS) ikili anlasmalarla Amerikayla'da paylasiliyor diye biliyorum. Bunun disinda five eyes, nine eyes ve fourteen eyes programlariyla paylasilan bilgilerde PRISM, XKeyscore, boundless informant, Upstream vs benzeri global gozetleme programlariyla birlestirildiginde vermediginizi sandiginiz bircok bilgi zaten interview asamasina kadar degerlendiriliyor. Interview'e kadar elenmediyseniz ya da vize karari interview gorevlisinin inisiyatifine kaldiysa bu bilgiler ve interview izlenimi rol oynuyor.

Şu yazdıklarınızın hiçbir gerçekle alakası yok. Ve gerek de yok. Oraya gittiğinizde vize alıp almadığınız belli. Arkadaşın bağlamında ülke ülke gezip pasaportuna damga vurdurmasının anlamı yok. Konunun dışına çıkmayalım.

neye gore "gittiğinizde vize alıp almadığınız belli" aydinlatirsaniz memnun olurum?

Önceden istihbaratını yapıyor şeklinde anlamalısın. Bunu anlamayacak ne var?

Onayliyorsunuz yani benim dediklerimi, tesekkurler.

Hayır onaylamıyorum. İlk mesajımda zaten istihbarattan bahsettiğimi anlamış olmalıydınız.

Yazdığınız yazıda yok oraya bakar yo buraya da bakar şeklinde doğruluğu şüpheli gereksiz detayların gereksiz ve soruyu soran kişinin hiç işine yaramayacak bilgi selini eleştiriyorum. Cok şey biliyormuş gibi bir sürü şey yazıp hiç bir şey anlatmamak. Gereksiz bilgi...

ABD'nin hangi kaynaklara bakacağını bilemezsiniz diyorum. Bilseniz dahi kimsenin işine yaramaz diyorum.

Anladim yazdigim programlar hakkinda en ufak bir fikriniz dahi yok. degil mi!?

• Amerika vizesini 6-7 yıl önce aldım.

Aracı kurum bizden aldığı bilgiler ile formu doldurdu randevu aldı ve evrak listesini verdi hazırlayın dedi.

Yeni 10 yıllık aldığım bomboş pasaportlar ve evraklar ile randevuı günü aracı kurumun elamanı ile kapıda buluştuk, evrakları kontrol etti "merak etmeyin sorun olacağını sanmıyorum, zaten şu anda size verilip verilmeyeceği işlem yapan memurun önünde belli" dedi.

Randevu saati içeri girdik pasaportları verdik, evrakları hiç istemedi/bakmadı.

Merhabalaşma ve nereye gideceksiniz planlarınız nedir? gibi kaç kısa soru sordu, tamam dedi kabul kağıdı verdi.

Pasportlar 10 yıllık vize ile adrese geldi.

* İçeride salonda bekleme esnasında 4/5 başvuru sahibi red alarak ayrıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 5 Eylül 2024; 21:33:32 >
  • Panthér kullanıcısına yanıt

Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim öncelikle.

Amerika vizesi hakkında daha fazla bilgi verir misiniz? Ya da ufak tefek taktikler, verebileceğiniz tavsiyeler vs. En ince ayrıntısına kadar bile verseniz, seve seve okurum.

Ben, Karadağ, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve eğer biraz daha param olursa Japonya'ya gitmeyi düşünüyorum Amerika mülakatında pasaportum dolu görünsün diye. Ama paran var mı diye soracak olursanız, Hiç param yok. Anca Amerika vizesine gitmek istersem, onun vize ücreti, diğer masraflar falan karşılayabilirim. 4 - 5 tane ülke gezecek kadar bir bütçem yok açıkçası.

Boş pasaportla alanı duydum daha önce, ama genel olarak pasaportu biraz doldurmak tavsiye ediliyormuş.

Sizin tecrübelerinizi de duymak isterim.

Bu arada Amerika'ya kaç kez gittiniz?

Evet yok, bilememe gerek de yok, sizin de fikriniz yok. Var olup olmadıkları bile belli değil.

Başlığın konusu ile alakaları da yok. Sırf ben pasaporttaki damgaların bir işe yaramayacağını yazdığım ve istihbarattan bahsettiğim için o gereksiz mesajları yazmak zorunda hissettiniz.

Halbuki siz damgaların işe yarayacağını yazmıştınız. Hiçbir işe yaramıyor. Ben de damgasız pasaporta ABD vizesi aldım.

Hocam son yazdığım mesajı aslında size yazmıştım. Yanlışlıkla Panther kullanıcısını etiketlemişim ama olsun. O da cevap verebilir ama ben sizin cevaplarınızı da merak ediyorum. @cleanton

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pawrien -- 11 Eylül 2024; 17:42:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.