Şimdi Ara

En Kolay Root ve Root Geri Alma Yöntemi(bütün cihazlar için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
5
Favori
11.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KingoRoot ile Root İşlemi
    Merhaba arkadaşlar. Bu konuda size Pc üzerinden root işlemi yapan KingoRoot ile nasıl root yapacağınızı anlatacağım. KingoRoot nerdeyse bütün cihazları destekliyor ve tek yöntemle root yapıyor. Dolayısıyla her cihaz değiştirmede cihazın hangi programla nasıl root yapıldığına dair veya cwm ile yapacaksanız zip dosyaları nedir diye zahmetli araştırmalara girmenize gerek kalmıyor. O kadar uğraşıp root yapamadığım sonradan avusturalya 4.1 rom kurduğum Motorola razr i bu program sayesinde bir tıkla root yaptım. Evet hemen anlatayım isterseniz nasıl yapacağınızı..

    Arkadaşlar bilgisayarınız da android adb sürüçüleri yüklü ve telefonunuz da hata ayıklama modu acık olmalı. Samsung cihazlar da geliştirici seçeneklerinden cihazı hata ayıklama moduna alınca “Samsung Usb driver For mobile phones” programı adb driverlerini otomatik indirip kuruyor. Bu program çoğunuzun bilgisayarında zaten yüklüdür. Yüklü olmayanlar aşağıya koyduğum linkten indirebilir. Diger cihazlarda ise ek bi yazılımla adb driver yukleyebilirsiniz. Veya upload sitelerine yüklenmiş herhangi bir adb sürücüsü bulup manuel de yapabilirsiniz. Adb sürücüsü Google’ın android.com sitesinden sdk indirmeleri ile android geliştiricileri ve yazılımcıları için dagıttığı bir sürücüdür. KingoRootu acmadan önce adb driverlarını mutlaka yuklemiş olmalısınız. Adb driverler yüklü, hata ayıklama modu acık bir sekilde Kingoroot’u acıp cihazınızı usb ile bigisayara bağlayın ve cihazınızı görmesini bekleyin. Görünce Root yapabilir veya unroot sekmesine tıklayarak rootlu cihazdan root yetkisini kaldırabilirsiniz. Kingorootun menusunde 2.3, 4.0, 4.1 ve 4.2 işletim sistemlerin de hata ayıklama modunu nasıl aktif edeceginizi resimli bi şekilde görebilirsiniz. İşlem başarıyla gerçekleşirse uygulamalarınız arasında SuperSu diye bir yetkilendirme program belirir. Yetki kaldırma da ise tam tersi Supersu programı kaybolacaktır.

    Not:
    1- Root işlemi cihazı garanti dışı bırakıyor. Fakat root işlemi geri alınabilir. Dikkat etmeniz gereken husus, rootlu ve custom romlu cihazı o haliyle servise vermemek.
    2- Arkadaslar şayet android yeni kullanmaya başladıysanız elinizden geldiğince ram, işlemci, voltaj vs cihazın donanım ayarları ile ilgili root yetkisi isteyen program indirmemeye çalışın. Ve kesinlikle siz de prop dosyasını acıp manuel olarak donanım ayarlarını değiştirmeyin.
    Telefonunuz hard brick olursa sorumluluk size ait

    (Samsung Driver İndir)
    Önce "Samsung usb Driver for mobile phones" programı bilgisayarınız da yuklumu programlara girip kontrol edin. Kies yüklediyseniz mutlaka yüklüdür. Yüklüyse adb sürücü indirmenize gerek yok. Hata ayıklama modunda telefonu bilgisayara bağladığınızda adb driverleri indireceketir


    (Adb Driver İnstaller İndir)
    Diğer cihazlar için adb driver kontrol ve yükleme programı

    (KingoRoot İndir)

    Çalışma mantığı aynı olan başka bir root aracı Root Genius
    (Root Genius İndir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 1 Şubat 2015; 13:15:27 >







  • Evet bu program çoğu telefonu root ediyor çok başarılı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.