Şimdi Ara

En Kapak Sözler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
4
Favori
70.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

şahan dan alıntı yapalım biraz..

muhabir:üstünüzde ki gömleğin erkekler için olanı var mı?
    şahan:napacan,kocana mı alacan?

-bu işten iyi para kazanıyor musunuz?
    -şükür kazanıyoz sen bana bi beşyüz ver ben sana biner biner öderim.

• bizzat başımızdan geçen bir olay lise1 konferans salonunda ingilizce film izlicez hoca bilgisayarla ugrasıyo takıyo söküyo vs o arada bizim fırlama arkadaş çıktı kürsüye uzandı eller boynunda plajda uzanıyo gibi arkadaşlarla birlikte e hocam napyo bu ? e hocam bu napyo?

hoca hoca durdu işini bitirdi

-yat yat sen şimdi geliyom yanına bütün sınıf kopmustuk hoca s.kecek diye

• quote:

Orjinalden alıntı: onur19031

Dönemin Müftüsü ile aralarında geçen bir atışma oldum olası beni Nefi�nin büyük bir şair olduğuna inandıran güzel atışmalardan biridir.Aslında güzel bir atışma olduğu söylenemez; bilakis ağır sözlerle kurulmuş,destansı sözler içeriyor.Malum bizim Nefi oturtucu sözlerin adamıdır.Dönemin müftüsü görünüşte Nef'i yi öven, fakat içeriğinde Nef'i ye kâfir diyen bir beyit oluşturup halka sundu.Üstad Nefi�de boş durur mu sanırsınız? Nefi�ye biri kafir diyecek ve Nef�i masum masum, hiçbir şey yokmuş gibi davranacak.Üstad boş durmadı. Hemen bu beyite karşılık bir beyit de o yazdı:

"Müftü efendi bize kâfir demiş.
    Tutalım ben O'na diyem müselman.
    Lâkin varıldıktan ruz-ı mahşere,
    İkimiz de çıkarız orda yalan."

diye cevap vermişdir.Bu öyle oturaklı bir beyitti ki,dönemin müftüsü bu beyite karşılık olarak başka bir beyit yazma cüreti gösterememiştir.Yani kısacası Nefi öyle bir hiciv ustasıydı ki sadece bir hicvinden dolayı bir çok insanın ağlamasına, efkarlanıp dünyadan soğumasına sebep olabiliyordu. Biraz garip ama açıkcası dönemin kabus, sinir bozucu şairlerin en önde geleniydi. Diline,kalemine pek sahip olamadığından ölüm sebebi de yazıp çizdiği, karalayıp durduğu hicivleri yüzünden olmuştur.Ölüme giden bu yolda hicivlerini üstüne basa basa söylemesi beni çok güldürmüştür.
    (dörtlüğü anlamak için : tahir, temiz anlamına gelen bir kelimedir; maliki mezhebine göre köpek (kelp) dokunulduğunda abdest kaçırmayan temiz bir hayvandır.)

Nef'i

Benim bildiğim kadarıyla şöyle idi,

"Tahir efendi bize kelp demiş
    İltifatı bu sözde zahirdir.
    Mezhebim Malikidir zira,
    İtikadımca kelp tahirdir."

• quote:

Orjinalden alıntı: knight-manyak

Mezhebim Malikidir zira,

off müthiş bir şey bu.. 9. sınıf edebiyat dersinde görmüştük.. bu dörtlüğü hoca sınıfa söyleyinceye kadar edebiyattan nefret ederdm ama bu dörtlüğü okuyunca edebiyata bir sempatim karşı oldu yahu
  • Up
  • süper ya
  • [Deleted by Admins]
  • Bizim bi arkadaşa 1 vermişti sözlüsüne bi hadise yüzünden

1 ay sonra geldi hoca dedi senin bu 1 duruyo hâla dedi

Arkadaş : "Hocam bu fidan değil ki büyüsün."

iyi oturmuştu hoca...
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacksea533

23.nisan akşamı saat 12 yı geçmış 24 une girmişiz.kızlı erkeklı oturuyoruz kızlar yakın arkadaşlarm kardeşım gıbı severım hepsını uyuz oldugum bi arkadaşları geldi güya espiri yapıp kızlara boy gösterisi yapıcak .herkezı teker teker optu bana

oo bayramın kutlu olsun kardeş dedı
    bende senınde geçmış bayramın

• Lise 2 - Yer: Alanya
    Ankaradan yeni taşındığımız dönem. Sınıftaki ilk dersimde tanışma seansı.

---
    Hoca: İsim ney peki ?
    Ben : Aytaç hocam
    Hoca: ooo Ben Aytaçın sütlerini çok severim çok taze oluyorlar.
    Ben: Hocam birde salamlarını denemelisiniz. Onu daha çok seversiniz....
    ---

Olay 2
    Yine aynı hoca sınav sonuçlarını açıkladıktan sonra sınıfta zayıf alan sadece ben olunca;
    --
    Hoca: Sınıftaki herkes kopya çekmiş anlaşılan. Aytaç size kopya çekmeyi öğretmedilermi ankarada.
    Ben: Hocam her çilingir kapı açmayı bilir ama hepsi hırsızlık yapmaz...
    ---

@ Bu hocamla daha sonra çok samimi olmuştuk. O kadar samimi olmuştuk ki tiyatro odasının anahtarını bana vermişti Rahat rahat sigara içebilmem için Okul hayatımdaki en iyi anlaştığım hocamdı =)

• quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Orjinalden alıntı: knight-manyak

Mezhebim Malikidir zira,

off müthiş bir şey bu.. 9. sınıf edebiyat dersinde görmüştük.. bu dörtlüğü hoca sınıfa söyleyinceye kadar edebiyattan nefret ederdm ama bu dörtlüğü okuyunca edebiyata bir sempatim karşı oldu yahu

Benim Edebiyata sempatim Sagopa KAJMER ile başladı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Moja

Dönemin Müftüsü ile aralarında geçen bir atışma oldum olası beni Nefi�nin büyük bir şair olduğuna inandıran güzel atışmalardan biridir.Aslında güzel bir atışma olduğu söylenemez; bilakis ağır sözlerle kurulmuş,destansı sözler içeriyor.Malum bizim Nefi oturtucu sözlerin adamıdır.Dönemin müftüsü görünüşte Nef'i yi öven, fakat içeriğinde Nef'i ye kâfir diyen bir beyit oluşturup halka sundu.Üstad Nefi�de boş durur mu sanırsınız? Nefi�ye biri kafir diyecek ve Nef�i masum masum, hiçbir şey yokmuş gibi davranacak.Üstad boş durmadı. Hemen bu beyite karşılık bir beyit de o yazdı:

"Müftü efendi bize kâfir demiş.
    Tutalım ben O'na diyem müselman.
    Lâkin varıldıktan ruz-ı mahşere,
    İkimiz de çıkarız orda yalan."

diye cevap vermişdir.Bu öyle oturaklı bir beyitti ki,dönemin müftüsü bu beyite karşılık olarak başka bir beyit yazma cüreti gösterememiştir.Yani kısacası Nefi öyle bir hiciv ustasıydı ki sadece bir hicvinden dolayı bir çok insanın ağlamasına, efkarlanıp dünyadan soğumasına sebep olabiliyordu. Biraz garip ama açıkcası dönemin kabus, sinir bozucu şairlerin en önde geleniydi. Diline,kalemine pek sahip olamadığından ölüm sebebi de yazıp çizdiği, karalayıp durduğu hicivleri yüzünden olmuştur.Ölüme giden bu yolda hicivlerini üstüne basa basa söylemesi beni çok güldürmüştür.
    (dörtlüğü anlamak için : tahir, temiz anlamına gelen bir kelimedir; maliki mezhebine göre köpek (kelp) dokunulduğunda abdest kaçırmayan temiz bir hayvandır.)

Nef'i

Ben yazacaktım bunu ama varmış.

Müftü efendi bize kâfir demiş.(Müftü efendi bana kafir demiş)
    Tutalım ben O'na diyem müselman.(Bende ona Müslüman diyeyim)
    Lâkin varıldıktan ruz-ı mahşere,(Nasıl olsa Mahşer günü)
    İkimiz de çıkarız orda yalan.(İkimizinde yalan söylediği ortaya çıkar)

Ölüm Nedeni:
    Nef'î'nin ölüm sebebi o zamanın sadrazamına şiir şeklinde küfür ettiği için bir kez zindana atıldı ama padişah bunu öğrenince affet dedi ve çıkarıldı, 1 ay sonra tekrar küfür etti ve yine zindana atıldı ve yine padişah Allah'ın sabrı üç kezdir diyerek bir kez daha affedildi ve 1 ay sonra tekrar küfür edince yine zindana atıldı ama bu sefer sadrazam gizli yapmış ve padişah Nef'i nerde diye araştırırken orda olduğunu bulmuş ve son bir kere daha affetmiş Nef'i o gece son bir şiir yazmış ve ondan sonra tekrar küfretmiş ve ondan sonra boğularak öldürülmüştür.Boğulmasının nedeni kan dökülerek değil de boğularak öldürülmesini istedikleri için boğularak öldürülmüştür.

• adam kayseriliye sormus
    -kayserililer esek etinden pastirma yaparmis dogrumu
    -kayserili merak etmeyin size dokunmazlar demis
  • güzel gidiyor varmı başka
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.big

matematik hocamız orta okul zamanlarında bize haykırdı :

- Ulan Fatih sultan mehmet sizin yaşınızda istanbul'u fethetti siz şu basit problemi yapamıyosunuz !!!

öğrencilerden biri : Ama hocam Fatih'in hocası Akşemsettin di

...

bizde ooooooo yaptık ve hoca bozardı

ay banada böyle yaparlarsa...

• quote:

Orjinalden alıntı: zeus1907

güzel gidiyor varmı başka

1800 kisi bakmıs yorum sayısı cok az.
  • up
  • geçen gün metrobüse bindim ama nasıl kalabalık bi tanede bçle yaşlı kokona binip demezmi ya neden hekeste bu kapının önünde durur anlamammki dedi benimde arkamda bi arki demezmi karşılama töreni yapıoz biz orda bi kooooptuq zaten of diom ya belki komikgelmeye bilir ama o aanki durum da sizde olsanız gülmekten katılırdınız yani
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.