Şimdi Ara

En iyi Türk Elektro gitarist kim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sizce en iyi Türk elektro gitar çalan kim?

Ben pek fazla bilmem ama Cem Köksal'ı dinledim(earthquake).Hakikaten bayıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMoJo -- 27 Ocak 2009; 15:51:37 >

Sonra Barış Manço'nun kara sevda şarkısındaki gitar partilerini kim yazdıysa o abi de müthiş
    Yine tarkan'ın - uçmasak ta göklere(çok eski bir hard rock şarkı) soloları yazan abide öyle.
    murat kekillinin gitaristide çok iyi sololar yazmış.

ve tabii ki rahmetli yavuz çetin

Black metal terrorism has begun by the Yusuf Nalkesen
  • o kadar saymıssın ama asım can gündüzü unutmussun olmadı bu

erkan ogur' unda yeri ayrıdır.

‘Ben basit bir ‘iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen.
    Güzel bir oyun gördüğüm zaman da bunu sağlayanın hangi takım ya da ülke olduğuna bakmazsızın bu mucize için şükranlarımı sunuyorum...'
  • Benim

Asım Can Gündüz iyidir heralde.Adını çok duyuyorum

Nam-ı Diğer Chuck Schuldiner
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orta sahada uzun pas

Batuhan

baba batu mutlugil' i diyorsan eyvallah' ta eger duman' da calan oglunu diyorsan imzamı tıkla.
    en iyi erkek vokal (rock)??
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Batu Mutlugil
    Serdar Öztop
    Yavuz Çetin
    Erkan Ogur
    Asım Can Gündüz
    Demir Demirkan (Son dönemde popcu da olsa)
    Esat Sürek (bakalım tanıyan varmı?)
    Sonracıma bi de Akın Eldes var...

...mighτy Ducks of Anaheim...
  • İyi çalanlar tabii ki var ama müzikte önemli olan ruhtur, canlılıktır,yaratıcılıktır ve ben buna sahip kişiyi göremiyorum.Bazen buna karşıt şeyler söyleniyor, bende isterdim bir Ritchie Blackmore,Jimmy Page,Brian May Türkiye'den çıksın, malesef bu kriterlere göre bir gitarist göremiyorum ülkemizde..

onlar o saydıkların büyük gitarist degil, tanrılar ille o seviyede olmayan iyi gitarist degil midir ? yapmayın allah askına asım can gündüz' ün bir sozu geldi aklıma "türk seyircisine kalsam ac kalıp intihar etmiştim" diye aynı adamın birde "gitarın sapı penisin uzantısı degildir" diye bir sozu var, anladınız siz onu.

Orjinalden alıntı: TroopeR

gozlerini acman lazım o zaman.

onlar o saydıkların büyük gitarist degil, tanrılar ille o seviyede olmayan iyi gitarist degil midir ? yapmayın allah askına asım can gündüz' ün bir sozu geldi aklıma "türk seyircisine kalsam ac kalıp intihar etmiştim" diye aynı adamın birde "gitarın sapı penisin uzantısı degildir" diye bir sozu var, anladınız siz onu.

Bir kişiye iyi bir gitarist diyebilmek için müziği hissettirmesi gerekir,kendine has bir stili olması gerekir,teori bilgilerinin üst seviyelerde olması gerekir,müzikteki armoniyi iyi yakalaması gerekir..Türkiye'de bu işi gerçekten yapan kaç kişi var sence ? Müziği müzik için yapan..Herkes popülerlik,para peşinde..Türkiye'deki çoğu gitarist "Gibi" grubuna giriyor, onun gibi çalıyor bunun gibi..Örnek verecek olursak Cem Köksal, Malmsteen gibi çalmıyor mu..E o zaman ben gidip Malmsteen dinlerim.

• Batu Mutlugil'i taklit alıp blues çalan çok yabancı gitarist var. Ama bu adamı Batuhan'ın babası diye tanıyıp ne yaptığını, nerelerde kimlerle çaldığını bilmeyen gençlik bunu ne bilcek orası ayrı...
    Iron Maiden Türkiye'ye bir kez gelmiş diyip durur herkes...Oysaki bundan yıllar önce Iron Maiden tam kadro Mojo'ya gelmiş, Batu Mutlugil'in davetine icabet etmiş ve o gece sahneye çıkmışlardır.
    Bunu bir çok Maiden fanı bile bilmez.
    Yani sizin tanımadığınız, bilmediğiniz o kadar çok ilah, o kadar kaliteli müzisyenler varki, dudağınız uçuklar...

...mighτy Ducks of Anaheim...
  • erkan ogur dinledin mi hiç hayatında cidden merak ettim ? müzigi oyle bir hissetirir ki içinde hissedersin. yavuz cetin ile yaptıkları dunya sarkısını bir dinle istersen o sarkıda duygulanmazsan bir kıpırtı olmazsa içinden duygularını aldırmıssın demektir. müzikal armoniyi yakalamak istiyorsan gene erkan ogur' un jazz fusion gitar denemelerini izle. müzigi müzik için yapan onlarca insan var ülkemizde ama işte bilinmedikleri için boyle atılıp tutuluyor. cem koksal demedim dikkat edersen onunda o kadar kotu oldugunu düşünmüyorum artı olarak malmsteenden etkilenmiş cok belli ama aynı malmsteen gibi müzik yapıyor niye onu dinleyim dersen dur işte orda aç set me free albumunu iyice hatim et oyle gel derim.
  • aynen maiden geldiginde mojo' da batu ile calıyor hatta nicko davula geçip takılıyor bir süre. (gerçi bildigim kadarıyla maiden konser vermeye geldigi sırada oluyor bu olay yanlısım olabilir) sonra kerem caplı jimi hendrix' le aynı sahnede calmıs adamdır kaç kişi bilir bunu ?
  • Türkiye'de tek beğendiğim gitarist Gürbüz Barlas..Erkan Oğur'da dinledim fakat Fusion denince aklıma gelen isim Greg Howe..Türkiye'deki çoğu gitarist türden türe atlıyor belkide bu nedenle müzikte ileride değilizdir..
  • müzik dersi vercek havamda degilim acıkcası ama müzik tek bir tarz degildir hangi tarz oldugu falan filan ama cidden havamda degilim, peki dedigin olsun biraz daha bilgilenip oyle gelmen dilegiyle.

Klasik gitarda da Doğan Canku hosuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orta sahada uzun pas -- 27 Ocak 2009; 18:58:59 >

‘Ben basit bir ‘iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen.
    Güzel bir oyun gördüğüm zaman da bunu sağlayanın hangi takım ya da ülke olduğuna bakmazsızın bu mucize için şükranlarımı sunuyorum...'
  • Muhammed Suiçmez

Orjinalden alıntı: TroopeR

müzik dersi vercek havamda degilim acıkcası ama müzik tek bir tarz degildir hangi tarz oldugu falan filan ama cidden havamda degilim, peki dedigin olsun biraz daha bilgilenip oyle gelmen dilegiyle.

Yazdıklarımdan müzik tek bir tarz değildiri çıkarttıysan bu senin sorunun..Benim söylediğim gitaristlerin bir ordan çalalım bir burdan çalalım zihniyeti.. Ben senin dinlediğin adamları sevmek veya dinlemek zorunda da değilim, müzik zevkleri kişiden kişiye göre değişir.Ben sadece düşüncemi söyledim..Eğer sevdiğim bir müziği dinliyorsam bunu iyi gitaristlerden değil dinlediğim " Müziğin Babalarından" dinlerim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.