Şimdi Ara

EN İYİ SUNUCU MARKASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En çok Dell Ve IBM tercih ediliyor diye biliyorum
  • IBM Black serverlari incelemnızı öneririm yazılımsal oalrakta Windows zaten en on planda olan yazılım firması Oracle diyebilirim iyi forumlar
  • ibm tabii ki ama türkiyede servis kısmında bence çok zayıf..
    o yüzden hp tercih ve tavsiye ediyorum...
    tek bir servis deneyimim oldu ve bugüne kadar aldığım en iyi satış sonrası destekti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

IBM Black serverlari incelemnızı öneririm yazılımsal oalrakta Windows zaten en on planda olan yazılım firması Oracle diyebilirim iyi forumlar

Windows sunucu tarafında tercih edilmez. Unix varken Windows alan firma işi bilmiyor demektir.

Oracle ise veritabanı konusunda iyidir ama diğer alanlarda değil. Ek olarak Oracle'ın da kendi in-memory ürünleri var ki onlar ayrı bir kategoriye giriyor. Oracle ERP ve Oracle Linux'u söyleyecek olursanız da Linux katmanı Redhat'ın birkaç ekran değiştirilmiş hali, ERP'de bana kalırsa sadece biz bu sektörde de varız demek için çıkartılmış bir ürün.

ERP ve bağımlıları bazında tercih edilen tek yazılım SAP ürünleridir. Başka marka yazılım alanlar ya araştırma yapmıyorlar yada bütçeleri kısıtlı olan firmalardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

IBM Black serverlari incelemnızı öneririm yazılımsal oalrakta Windows zaten en on planda olan yazılım firması Oracle diyebilirim iyi forumlar

Windows sunucu tarafında tercih edilmez. Unix varken Windows alan firma işi bilmiyor demektir.

Oracle ise veritabanı konusunda iyidir ama diğer alanlarda değil. Ek olarak Oracle'ın da kendi in-memory ürünleri var ki onlar ayrı bir kategoriye giriyor. Oracle ERP ve Oracle Linux'u söyleyecek olursanız da Linux katmanı Redhat'ın birkaç ekran değiştirilmiş hali, ERP'de bana kalırsa sadece biz bu sektörde de varız demek için çıkartılmış bir ürün.

ERP ve bağımlıları bazında tercih edilen tek yazılım SAP ürünleridir. Başka marka yazılım alanlar ya araştırma yapmıyorlar yada bütçeleri kısıtlı olan firmalardır.

Windows sunucu alanında nasıl tercih edilmiyor onu çözemedim Nt den 2012 server a kadar bu adamlar sunucular için neden cıkardılar işi bilmeyen milyonlarca adammı var yani ?

Windows tabanı farklı unıx tabanı farklı linux tabanı farkıl olan yazılımlar kişi ye örnek amaçlı yardımcı olmak amaçlı burdan kendı penceremden ornek verdım amaç senin gibi show yapmak veya çok bilmişlik yapmak değil. Tek tek Sunucu yazılımlarını yazıp kişinin kafasını karıstırmak değil benim için Alanım gereği hoşnut odlugum sunucu yazılımını kişiye sundum öneri olarak herkez kendınce yardımcı olmaya çalışıyor konuyu başka yerlere çekmeyelım yardıcmı olmak ıstıyorsan bana alf soakrak değilde kişiye kendı düşüncelerini aktar

iyi forumlar

• Her uygulama alanı için farklı sunucu işletim sistemleri tercih edilebilir.

Unix altında çalışan sistemler daha az sistem kullanımı yapar ve daha yüksek ekstra konfigürasyona müsaittir ancak unix üzerinde yeterli düzeyde sistem uzmanı bulabilmek zordur, bunun dışında bazı uygulamalar windows altında daha iyi çalışmabilmektedir, bu konu oldukça detaylı tartışılacak bir konudur. Windows kullanan işi bilmiyordur gibi bir yaklaşım yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Her uygulama alanı için farklı sunucu işletim sistemleri tercih edilebilir.

Unix altında çalışan sistemler daha az sistem kullanımı yapar ve daha yüksek ekstra konfigürasyona müsaittir ancak unix üzerinde yeterli düzeyde sistem uzmanı bulabilmek zordur, bunun dışında bazı uygulamalar windows altında daha iyi çalışmabilmektedir, bu konu oldukça detaylı tartışılacak bir konudur. Windows kullanan işi bilmiyordur gibi bir yaklaşım yanlıştır.

Enterprise seviyesi yazılımlar zaten Unix için optimize edilirler ama onlar harici çıkan yazılımlar Unix ve Linux desteği olmadan çıkarlar. Windows için sistem yöneticisi bulmak kolaydır, nitekim sertifikalarını bile kaale alan firma bulunmuyor. Senelerdir büyük firmalarla çalışıyorum, birçoğunun Windows'u kullanmasının tek sebebi Exchange server ve Active Directory. Hatta bir IT direktörünün lafı vardı, ben ERP uygulamamı Windows Server'da koşturacağıma kalem kağıt kullanırım çok daha güvenli olur :)

Ek olarak Windows Server ailesi çok kolay olarak gözükebilir ama gerçek uzmanlık gerektiren yerleride var. Ancak günümüzde dcpromo komutunu yazmayı bilen ve powershell'de iki komut çalıştırmayı becerebilen herkes kendini sistem yöneticisi sanıyor ne yazıkki.

Unix tarafında da aslında uzman var ama bir çoğu Windows tarafında olduğu gibi "next next" yapmayı becerip kendini uzman ilan etmediğinden dolayı sayıları az gözüküyor.

Şunu da belirtmek isterim, benim MCSA sertifikam var, ancak bunca senelik iş hayatımda MS tarafında girdiğim 8-9 sınav bir işime yaradımı derseniz, zerre kadar işe yaramadı derim. Dediğim gibi MS tarafını ciddi anlamda sallayan yok. Sınavları zaten gerçeği yansıtmayan sınavlar, üstüne üstlük sorular birebir aynısı olarak internetten bulunabiliyor. Sadece en üst seviye master yada architect sınavları zorlayıcı gerisi boş.

• edit: ulan bir sürü şey yazdım gülücükleri gösteriyor sadeec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 27 Şubat 2019; 16:27:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.