Şimdi Ara

En iyi SD görüntü veren LCD? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    100 hz de diğer markalarda var.
    ambilight derseniz yok . bu tek başına bir seçim sebebi olabilir (ben tercih etmesem de)

    yanlız ama merak ettim , siz beyaz olan aurea 9 serisini yakından gördüğünüzde de beğendiniz mi gerçekten? hem görüntü kalitesini, hem de tv nin genel olarak finishing dediğimiz malzeme kalitesi ile ambilight kalitesini.?

    tabii ki renkler ve zevkler tartışılmaz denir ama biz bikaç arkadaş direkt aynı fikirde birleştiğimiz için biraz şaşırdım sadece.

    quote:

    Orjinalden alıntı: jujuuu

    ambilight bir tek aurea daki haliyle ve duvara montaj ile anlamli

    2 ya da 3 kanalli ambilight icin tv secilmez


    bahsettigin ozelliklerin tek onemli olani 100 hz tarama .. geri kalani farkli isimlerde butun markalarda var






    Dostum sana aynen katılıyorum ben 9900 a hiç ısınamadım. Benim 9x serisinden sevdiğim 9732 ve 9632. Bunu da belirtmek istedim. İşte zevk ve renk olayına geri döndük. Ben öyle bir çerçeve ile full ambilight çekeceğime 3lü veya 2li ambilight benim için daha iyi.

    Saygılar, selamlar...




  • Bana da o aurea serisi komple beyaz çerçevesi ve yaydığı ışık nedeniyle sanki görüntünün kontrastını düşürüp panelin ürettiği siyah kalitesini bozuyor gibi geliyor.
  • philips e tv konusunda onyargiliyim
    almam

    ama ambilight i bi kat daha almam

    aurea tamamen bu ambilight isinin son noktasi oldugu icin hani "ambilight sartsa ancak o alinir" gibi dusundum

    cunku sag sol isikli alsan , acaba ustu isikli da mi olsaydi dersin

    3 tarafi isikli olsa full surround mu olsaydi dersin

    hani madem ambilight olmus , aurea olsun denebilir

    ama dedigim gibi philips ? ,hayir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcuneytb

    @albani

    Size de iyi akşamlar, selamlar...

    "Çok iyi SD izlemek için LCD olmaz!
    Çok iyi SD>>CRT de izlenir(DVD dahil!)" demişsiniz, ben yukarıdaki sorumda en iyi SD hangi görüntü gösterici cihazda izlenir diye bir şey demedim ki? Lütfen bakın :

    quote:

    Orjinalden alıntı: tcuneytb

    Dediğim gibi amacım en iyi SD görüntüyü hangi tip görüntüleme cihazının vereceği değil, hangi 40 inç ve üzeri Lcd'nin 3 metreden en iyi Sd performansını vereceğidir.

    Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum ve değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.


    Gördüğünüz gibi LCD olarak soruyorum ki sanırım siz de Sony X3500 diyorsunuz. Mevcut durumda bir Sony CRT (29LS60 100 Hz) kullanıcısı olarak tabiki gönlüm Sony'den yana ama aslında Philips'te beni en çok çeken şey "Ambilight" olayı. You tube'da videoları da izledim gerçekten hoş bir olay. Bununla birlikte clear lcd panel, yine 100 Hz olayı ve bilindik Philips filitrelemleri, Pixel Plus HD gibi özellikler de Philips'in SD performansını ciddi oranda destekliyor. Şu ana kadar 9X32 ve X3500 ü aynı anda SD yayın olarak yan yana görme fırsatım olmadığı için böyle bir konu açtım. Eğer siz görüp de X3500 diyorsanız tabiki söylenecek hiç bir şey yok.

    Topikten değerli yorumlarını esirgememiş diğer tüm arkadaşlara da çok teşekkürler. Umarım diğer arkadaşlar da, özellikle şu an LCD tv'lerini evinde kullanan ve SD olayını net bir şekilde gören arkadaşlar da bizimle görüşlerini paylaşır.

    Herkese saygı ve selamlarımı iletir, iyi akşamlar dilerim.


    İyi geceler

    Arkadaşım sen benim dediğimi herhalde anlamadın ama ben senin ne dediğini anladım ve cevap verdim!
    Üst kısımda biraz şaka yollu(ama gerçek) giriş yaptım akabinde bir model olarakta şayet bütçen müsaitse X350 dedim,kısaca görüşüm budur.
    Philipste bazı üst serilerinde SD de oldukça başaralıdır,ama ben Sony tercih ederim,sen Philips diyebilirsin.

    Ama o yazımda bir noktaya daha dikkatini çektim!SD de bir standart yoktur ve kötü resim alma/kötünün iyisi v.s dedim,evet SD de hayal kırıklığı yaşamak
    her panelde mümkündür!352X280pixel veya 358X240pixel ve bit-rate hızıda çok düşük olan kaynaktan elbette tatmin edici resim alamazsın,dolayısıyla
    LCD lerden fazla SD başarısı beklemek doğru olmaz,ama PDP ler daha düşük pixel değerli+yapıları sebebiyle SD de daha başarılıdır,hatta çok başarılıdır+
    Selamlar




  • Arkadaşlar bencede x3500 çok güzel philips 9900 aurea serisi ne bence o para verilmez. 1 numaralı sebebi beyaz ambilight çerçevesi zamanla içden ve dıştan sararacaktır plastik isi çeker helede sigara içilen bir evse kalorifer gibi etkenler varken ve bildiğimiz gibi katoloğunda çerçeve için hiçbir bilgi yok antistatik yada 3 kat conta var gibi ona benzer özel bir malzeme kullanıldığına dair bir ibare yok . bende sony crt kiraro basso madeli 29 inc tv var 93 yılında aldım antistatik inanın evim cadde üzerinde hergün evde toz alınır tv hariç onu bayramdan bayrama müthiş faydası var. daha öncede yazmıştım şu an SHARP LC-46HD1E kullanıyorum sonderece memnunum ama X3500 de tafsiye ederim.
    Selamlar
  • 9632 veya 9732 iyi serilerdir hatta avatarımda 9632 gorulmekte ambilight ı acık şekildeancak philipsin asırı ve inatcı yuksek fiyat politikası yuzunden pek tutunamadı henuz..illlaki philips olsun derseniz yeni cıkacak 42pfl9603 modelini bekleyip eski 9 serisinin fiyat dususunu bekleyip almanızda yarar var derim.ama x3500 bence bir adım onde..
  • Satın alma sürecine kadar neredeyse tüm 100 Hz. LCD'leri incelemiş ve philips 9XXX modellerinde karar kılmıştım. Ancak yüksek fiyat sebebiyle vaz geçmiştim. (Sonra 46"bir fullHD aldım 50~60Hz.)

    Seyretme mesafenizi arttrabilme şansınız varsa herhangi bir LCD ile SD yayınlarda aynı performansı yakalayabilirsiniz. Sony, Samsung, Philips pek fark etmeyecektir. Ama Hz. olayı fark ettirebiliyor. Sharp ve Samsung'da 120Hz. modeller var. Belki onlara da bir bakmanız faydalı olur.

    Satın alırken SD yayın seyredin. Ama sakın Skyturk seyredip moral bozmayın. DG standında ücretsiz izlenebilen Skyturk yayın kalitesi oldukça kötü. Mesela teknosa da digiturk standı var. hemen ordan bir kablo ile bağlıyorlar skyturk, görüntü "çamur" gibi.
  • sevgili arkadaşlar,SD yayınlarda kaliteyi büyük oranda TV nin işlemcisi ve panelin SD yayın çözünürlüğüne yakınlığı etkiler.günümüzde SD yayın çözünürlüğü 576i 'dir bildiğimiz gibi,hatta bazı kanal ve yayınlarda daha da düşük.dolayısıyla alacağımız TV 'nin panel çözünürlüğü bu 576i 'ye ne kadar yakınsa ,TV'nin video işlemcisi görüntü üzerinde o kadar az işlem yapar ve görüntü de o oranda az deforme olur.fakat bu video işlemciler o kadar basit yapıda ve yaptıkları iş de o kadar basit değildir.yani yukarıdaki bir arkadaşımızın dediği ve örnek verdiği gibi ,yalnızca gelen görüntüyü büyütüp ekrana vermezler.kısaca önce gelen sinyaller digitalize edilir,sonra interlace görüntü de-interlaceye çevirilir,sonra ölçekleme yapılır.bu esnada görüntüden pixeleleri çıkarır veya ekler.bu konu çok karmaşık ve uzundur.ama bu konuda Akseaus arkadaşımızın mükemmel olarak hazırladığı bir makale var.herkezin okumasını tavsiye ederim.(http://forum.donanimhaber.com/m_21375036/tm.htm).zaten bu yazıyı güzelce anlayarak okuyan bir arkadaş bu konularda bilgi sahibi olur ve bu tür soruları sormaya gerek duymaz.(topiği açan arkadaş lütfen üzerine almasın).firmalar panelleri zaten 3-4 panel üreticiden alıyor ve aşağı yukarı hepsi birbirine benziyor.dolayısıyla burada görüntü kalitesini TV de kullanılan video işlemciler belirliyor.ve dünyada kullanılanda yine 3-5 video işlemci üreticisi var.(HQV REON ve REALTA,ABT,Gennum VXP und Faroudja DCDi)bunların fiyatları 20 dolardan 70.000 dolara kadar çıkıyor.hangi firma kaliteli ve pahalı işlemci kullanıyorsa ,o TV nin görüntüsü güzel oluyor.yalnız burada tek istisna PIONEER firması.bu firma kendi video işlemcisini üretiyor ve harika iş çıkartıyor.geçen günlerde PIONEER merkeze ,bu kullandıkları video işlemcisi hakkında bilgi istemiştim mail ile fakat bana bunun gizli olduğunu ve veremeyeceklerine ait cevap gönderdiler.sevgilerle




  • Biraz eski bir topic olduğunun farkındayım. Güncel serileri gözönüne aldığımızda en iyi SD performansı veren LCD tavsiyelerinde bir değşiklik var mı?
  • baba olmaz mı yaa ya sony w serisi yada philips 9serisi ha bide kanımca LG6000
  • SD yayınla sony 40v4000 lcd full hd kullanıyoruz memnunuz
  • LG5000 serisi kullanıyorum, SD yayınlarda çok iyi...LG6000 serisi hepten iyidir...



    not: Philips 9 serisini görmüştüm; o da çok iyi
  • Yanıtlar için teşekkürler ama kafam karıştı. Söylediğiniz TV'ler genellikle Full HD ve 1080 satırla nasıl oluyor da SD yayını iyi gösteriyor olabilir? Açıkcası ben HD Ready modellerin tavsiye edileceğini tahmin ediyordum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.