Şimdi Ara

En iyi Netbook Sıralaması (02.11.2011) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
26.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatana sinir oluyorum s205 almaya gittim kalktım m.köyden topkapıya stokta var gözüküo neymiş arızalı ürünmüş he mal insan topluluğu o zaman niye stok gözüküo . Goptada varmış oda teşhirmiş . Dalga geçiolar resmen insanlarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz89

vatana sinir oluyorum s205 almaya gittim kalktım m.köyden topkapıya stokta var gözüküo neymiş arızalı ürünmüş he mal insan topluluğu o zaman niye stok gözüküo . Goptada varmış oda teşhirmiş . Dalga geçiolar resmen insanlarla

biz de telefon açarak gittik, samsundaki vatan biraz şehir dışında. sıfır olanı satmayın almaya geliyoruz dedik... satmamışlar Allah'tan....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Güçlü bir IGP olmadan netbookun bir anlamı yok. Bu cihazlarla yapmak isteyeceğiniz şeylerin başında multimedya amaçlı kullanım gelir. Atom'ların neredeyse hiçbirinde HDMI yok. Anca nVidia ION destekli bazı modeller (Asus 1215N gibi) HDMI'ye sahip oluyor ki bu da fazladan güç tüketimi ve ağırlık demek. Fusion'ların hepsi HDMI'li modeller ve en büyük MKV'leri bile en ufak takılma olmadan oynatırlar. Atom'lu cihazlarda YouTube'a girip 720p, 1080p'yi oynatacağım diye kasım kasım kasılırsınız, Fusion'larda bu iş grafik yongasına bırakılır, işlemciniz tık demez. Atom N570'in çuvallayacağı yer de burasıdır. Ayrıca AO722'nin başlığı var, sendemail rumuzlu arkadaş açtı, nasıl kaliteli bir cihaz olduğunu oradan görebilirsiniz.

Yine 4 GB 1066 MHz bellek desteği de Fusion'larda var. Atom'ların çoğunda bu sınır 667 MHz ve 2 GB. Bazı modellerde 800 MHz ve 4 GB olabiliyor (Asus 1215N).

Grafik işlemci birimi çok önemlidir. GMA 3150 ile yapacaklarınız kısıtlıdır. Donanımsal hızlandırma desteği yoktur. Fusion'da İşlemciniz C50 de olsa, HD 6250 gibi bir grafik yongasıyla birçok işin üstesinden gelirsiniz. İlla ki Intel diyenler yeni nesil Atom'ları beklesinler. Daha güçlü bir IGP ile daha fazla bellek desteği gelecek. O zamana kadar Fusion tercih sebebidir her şekilde.

amd c50 fusion da 4 gb ram desteği var, doğru mu?

• evet dogru amd c50 ve amd e-350 de 4 gb ram desteği var
  • bu netbooku(asus-1215N) almaya karar verdim arkadaşlar ne dersiniz stok sordum varsa alıcam hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemdar8686

bu netbooku(asus-1215N) almaya karar verdim arkadaşlar ne dersiniz stok sordum varsa alıcam hemen.

cihaz iyi ama o para verilmez bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: biglebowski28

quote:

bu netbooku(asus-1215N) almaya karar verdim arkadaşlar ne dersiniz stok sordum varsa alıcam hemen.

1015px ile arasında 70 lira fark var (bu site için) ama özellik olarak baya bi fark var.Kaç gündür netbook alacam diye forum köşelerinde sürünüyorum :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_43071039/mpage_1/key_/tm.htm burda baya meth ediyorlar hocam cryss bile oynayan var.bide 1015px in filan ekranı küçük memnun etmeyebilir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

1015px ile arasında 70 lira fark var (bu site için) ama özellik olarak baya bi fark var.Kaç gündür netbook alacam diye forum köşelerinde sürünüyorum :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_43071039/mpage_1/key_/tm.htm burda baya meth ediyorlar hocam cryss bile oynayan var.bide 1015px in filan ekranı küçük memnun etmeyebilir diye düşünüyorum.

bugün arkadaşın aldığı s205'i detaylı inceleme şansı buldum. işlemcisi ve ekran kartı asus 1215'den iyi.
    aşağıda 3 resimde de görülüyor. 1. resim benim yazdığım işlemci test programı. diğer netbookların bazılarının sonuçları:

quote:

@ceycey11 intel t4500 (2300 Mhz) 145 sn.
    @nadir_en amd neo II k325 (1300 Mhz) 192.433 sn.
    @Hakan456 intel su2300 (1200 MHz) 242.817 sn.
    @McKhan intel n570 (1660 MHz) 255.364 sn.
    @nadir_en intel u3600 (1200 Mhz) 295.670 sn.
    @neo01470 intel n450 (1600 Mhz) 482.984 sn.
    @nadir_en intel n280 (1600 Mhz) 483.225 sn.

3dmark 03 puanı 5535, nvidia ion 2'nin ise 3000 civarı!!.... yani nerede ise 2 katı 3d mark skoru var!...
    http://liliputing.com/2010/02/nvidia-ion-2-netbook-benchmarked.html

windows derecelendirmesini de ekledim...

/>

/>

/>

/>

/>

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 14 Kasım 2011; 22:03:51 >

• Orijinalden alıntı: nadir_en

bugün arkadaşın aldığı s205'i detaylı inceleme şansı buldum. işlemcisi ve ekran kartı asus 1215'den iyi.
    aşağıda 3 resimde de görülüyor. 1. resim benim yazdığım işlemci test programı. diğer netbookların bazılarının sonuçları:

hocam bir şey soracağım sana, lenovo'da 3g için sim kart yuvası var değil mi? 3g ile bağlanılabiliyor?

• quote:

hocam bir şey soracağım sana, lenovo'da 3g için sim kart yuvası var değil mi? 3g ile bağlanılabiliyor?

valla kontrol etmek aklıma gelmedi, ama vatan'da 3g'li yazıyor, senin için önemli ise yarın kontrol eder durumu buraya yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

valla kontrol etmek aklıma gelmedi, ama vatan'da 3g'li yazıyor, senin için önemli ise yarın kontrol eder durumu buraya yazarım.

bazı cihazlarda sim kart yuvası oluyor ama içinde modül olmadığı için bağlanmıyor da o yüzden emin olmak istedim. bakıp da söylersen çok memnun olurum. teşekkürler.
  • Bugün cevahir teknosada netbooklara bakarken ve artık s205 aramaktan bıktığımdan gözüme takılan sony vaio yu incelemek istedim . Ben E-350 olan modeli sanarken cihazda E-450 onla gelen hd6320,500 gb hdd,4gb ddr3 ram olan model olduğunu fark ettim hoşuma gitti fiyatı biraz tuzluda olsa 1258 tl çek çekim dayanamayarak aldım . Şu an cihazı keşfetme aşamasındayım . Bakalım nasıl çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz89

Bugün cevahir teknosada netbooklara bakarken ve artık s205 aramaktan bıktığımdan gözüme takılan sony vaio yu incelemek istedim . Ben E-350 olan modeli sanarken cihazda E-450 onla gelen hd6320,500 gb hdd,4gb ddr3 ram olan model olduğunu fark ettim hoşuma gitti fiyatı biraz tuzluda olsa 1258 tl çek çekim dayanamayarak aldım . Şu an cihazı keşfetme aşamasındayım . Bakalım nasıl çıkacak

hayırlı olsun.. benim yaptığım testleri uygulayıp buraya koyarsan sonuçları karşılaştırma imkanımız olur...

• quote:

DVD Player nedir yahu? HD Media Player denen şeyleri henüz duymadınız mı? 400-500 liraya satılan medya oynatıcılar var. HDMI çıkışlı olması, internete girmesi, dahili depolama biriminin olması en önemli özellikleri. İnsanlar bunların kampanyalarını bekliyorlar sürekli. Burada en iyi medya oynatıcının yapacağı işi ve fazlasını yapabilen bir cihazdan bahsediyoruz. Siz DVD Player diyorsunuz. Kim eve sokar bu saatten sonra DVD Player falan :)

Özellik arttıkça pil ömrünün kıymetinin olmaması gibi bir savı da ilk defa duyuyorum, kusura bakmayın. C50 işlemcili Toshiba NB550d'nin pil ömründen haberiniz var mı? 6 hücreli pil ile Atom'lardan daha fazla şey vaat ediyor size. Atom dediğiniz kaç sene öncesinin Pentium 4 kırması. Çok üstün bir şey sanıyorsunuz sanırım. Asus N10Jc kullanıcısıyım aynı zamanda. Atom'un eziyetini iyi bilirim. nVidia 9300M GS desteği olmasaydı çoktan şutlamıştım. Grafik kartı denen şey önemlidir, aksini iddia edip durmayın boşuna. Netbook olması bir şey değiştirmez, grafik kartınız çok zayıfsa o cihazın yapabilecekleri kısıtlanır. Fiyatı da ucuz değil ayrıca Atom'ların. Bilakis, komik düzeylerde seyrediyorlar...

Ayrıca pil ömrü sadece donanımla ilgili değildir. Yazılım da çok önemlidir. Donanıma uygun yazılımlar geliştirilirse, gereksiz güç sarfiyatından kurtulur kullanıcı. Asus'ta bulunan Super Hybrid Engine (SHE) gibi yazılımlar sayesinde pil ömrü notebooklarda bile 12 saati görmüştür epeyce bir süre önce...

Ayrıca çok sığ bir cevap olmuş tıpkı konu sahibinin cevabı gibi. Bu cihazların en önemli özelliği multimedya ihtiyacını karşılamasıdır dedim. "Film izlemek için mi alıyorlar netbooku" gibi alakasız sorularla konuyu dağıtmaya çalışıyorsunuz. Atom'dan kat kat yeteneklidir Fusion APU'ları. Biraz araştırmaya ihtiyacınız var, bilgi çok uzakta değil.

Merhabalar, Öncelikle okumayı seven biri olarak forum donanım'dan birçok bilgi edindiğimi ve bu sitede yazan arkadaşların da deneyimlerinden yola çıkarak birçok alet, eşya aldığımı belirtmeliyim. Okumak keyifli. Herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil, herkesin aynı şeyleri yaşamadığı neticesinde. Bu anlamda yaşanılan tecrübelerden güzel fikir alınıyor.

Lafı uzatmayayım. Niyetim bir netbook almak. HDMI bağlantı olanağı olmasını istiyorum öncelikli olarak. Kullanım amacım da zaten TV'ye bağlayabilmek. İndirdiğim 1080p hd filmleri takılmadan izleyebilmek. Bu anlamda araştırmalarım oldu. Birkaç Laptop var.

1- Asus 1215b
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-eeepc-1215b-amd-c50-1ghz-2gb-320gb-121-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd761010&categoryId=108495

2- Acer AO722

http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/LU.SFT02.175 Çift çekirdekli Fusion c60 amd

3- Asus 1201

http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-eee-pc-1201n-netbook-fiyatlari-kampanyali-netbook-en-ucuz-mini-laptop-modelleri-firsatlari-taksit-avantajlari,19951.html?refid=cimri

Konuyla ilgili olarak da işlemcisinin iyi olmasını da isterim. Yeri geliyor 10 sekme açıyorum ve internetten birşeyler de iniyor. Zamanla kasmayacak, 1080 p DVD HD rahatlıkla izleyebileceğim ve 3 ayda bir formatı gerektirmeyecek bir netbook arıyorum. Bunlardan hangisini önerirsiniz.

Bugün Teknosa'daki arkadaş şiddetle Acer 722'yi önerdi. Hatta HP DM1 ile arasında ciddi bir fark olmadığını da söyledi. Sizler ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkayya

quote:

DVD Player nedir yahu? HD Media Player denen şeyleri henüz duymadınız mı? 400-500 liraya satılan medya oynatıcılar var. HDMI çıkışlı olması, internete girmesi, dahili depolama biriminin olması en önemli özellikleri. İnsanlar bunların kampanyalarını bekliyorlar sürekli. Burada en iyi medya oynatıcının yapacağı işi ve fazlasını yapabilen bir cihazdan bahsediyoruz. Siz DVD Player diyorsunuz. Kim eve sokar bu saatten sonra DVD Player falan :)

Özellik arttıkça pil ömrünün kıymetinin olmaması gibi bir savı da ilk defa duyuyorum, kusura bakmayın. C50 işlemcili Toshiba NB550d'nin pil ömründen haberiniz var mı? 6 hücreli pil ile Atom'lardan daha fazla şey vaat ediyor size. Atom dediğiniz kaç sene öncesinin Pentium 4 kırması. Çok üstün bir şey sanıyorsunuz sanırım. Asus N10Jc kullanıcısıyım aynı zamanda. Atom'un eziyetini iyi bilirim. nVidia 9300M GS desteği olmasaydı çoktan şutlamıştım. Grafik kartı denen şey önemlidir, aksini iddia edip durmayın boşuna. Netbook olması bir şey değiştirmez, grafik kartınız çok zayıfsa o cihazın yapabilecekleri kısıtlanır. Fiyatı da ucuz değil ayrıca Atom'ların. Bilakis, komik düzeylerde seyrediyorlar...

Ayrıca pil ömrü sadece donanımla ilgili değildir. Yazılım da çok önemlidir. Donanıma uygun yazılımlar geliştirilirse, gereksiz güç sarfiyatından kurtulur kullanıcı. Asus'ta bulunan Super Hybrid Engine (SHE) gibi yazılımlar sayesinde pil ömrü notebooklarda bile 12 saati görmüştür epeyce bir süre önce...

Ayrıca çok sığ bir cevap olmuş tıpkı konu sahibinin cevabı gibi. Bu cihazların en önemli özelliği multimedya ihtiyacını karşılamasıdır dedim. "Film izlemek için mi alıyorlar netbooku" gibi alakasız sorularla konuyu dağıtmaya çalışıyorsunuz. Atom'dan kat kat yeteneklidir Fusion APU'ları. Biraz araştırmaya ihtiyacınız var, bilgi çok uzakta değil.

Merhabalar, Öncelikle okumayı seven biri olarak forum donanım'dan birçok bilgi edindiğimi ve bu sitede yazan arkadaşların da deneyimlerinden yola çıkarak birçok alet, eşya aldığımı belirtmeliyim. Okumak keyifli. Herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil, herkesin aynı şeyleri yaşamadığı neticesinde. Bu anlamda yaşanılan tecrübelerden güzel fikir alınıyor.

Lafı uzatmayayım. Niyetim bir netbook almak. HDMI bağlantı olanağı olmasını istiyorum öncelikli olarak. Kullanım amacım da zaten TV'ye bağlayabilmek. İndirdiğim 1080p hd filmleri takılmadan izleyebilmek. Bu anlamda araştırmalarım oldu. Birkaç Laptop var.

1- Asus 1215b
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-eeepc-1215b-amd-c50-1ghz-2gb-320gb-121-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd761010&categoryId=108495

2- Acer AO722

http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/LU.SFT02.175 Çift çekirdekli Fusion c60 amd

3- Asus 1201

http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-eee-pc-1201n-netbook-fiyatlari-kampanyali-netbook-en-ucuz-mini-laptop-modelleri-firsatlari-taksit-avantajlari,19951.html?refid=cimri

Konuyla ilgili olarak da işlemcisinin iyi olmasını da isterim. Yeri geliyor 10 sekme açıyorum ve internetten birşeyler de iniyor. Zamanla kasmayacak, 1080 p DVD HD rahatlıkla izleyebileceğim ve 3 ayda bir formatı gerektirmeyecek bir netbook arıyorum. Bunlardan hangisini önerirsiniz.

Bugün Teknosa'daki arkadaş şiddetle Acer 722'yi önerdi. Hatta HP DM1 ile arasında ciddi bir fark olmadığını da söyledi. Sizler ne dersiniz?

şimdi hemşo sen 10 tane sayfa açıp aynanda download yapman çok zor kasmadan yukarıdakilerin hiç biri işini görmez henüz quad işlemcili netbooklar çıkmadı 1 yıldan az vakte işlemcisinin geleceğini okumuştum aynanda netbooklarda türer zaten ama bu yazdıkların ile pek şansın yok iş sadece işlemciden de değil o işi yapacak Win7 için 6 gb en az 1066 mhz ram lazım yada xp ye dönersen 4 gb ile de olabilir yada vaz geçecen netbook sevdasından sonuçta maksimum 2 ghz işlemci boyutu olacak ki bu en son çıkanı olur normalleri 1.6 ghz e kadar erken çıkar 4*1.6=6.4 yani bir 3.3 x2 işlemci ile aynı performansı ancak böyle alırsın bu yazdıkların ile alamazsın ha xp kurarsın 1066 mhz 4 gb ram kullanırsın kalanını ekran kartına stoklarsın zaten paylaşımlı olur genelde sen 3.25 i kullanacan 1.8 GHZ lik dual core işlemciyle olabilir birde ssd alırsın süper de olur yani ama c-50 ye fazla güvenme e-350 altındakiler fasa fiso zaten ama kişisel fikrim bu yönde yada notebook veya ultrabook deneyeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 16 Kasım 2011; 3:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tobepeople

quote:

quote:

1- Asus 1215b

2- Acer AO722

3- Asus 1201

şimdi hemşo sen 10 tane sayfa açıp aynanda download yapman çok zor kasmadan yukarıdakilerin hiç biri işini görmez henüz quad işlemcili netbooklar çıkmadı 1 yıldan az vakte işlemcisinin geleceğini okumuştum aynanda netbooklarda türer zaten ama bu yazdıkların ile pek şansın yok iş sadece işlemciden de değil o işi yapacak Win7 için 6 gb en az 1066 mhz ram lazım yada xp ye dönersen 4 gb ile de olabilir yada vaz geçecen netbook sevdasından sonuçta maksimum 2 ghz işlemci boyutu olacak ki bu en son çıkanı olur normalleri 1.6 ghz e kadar erken çıkar 4*1.6=6.4 yani bir 3.3 x2 işlemci ile aynı performansı ancak böyle alırsın bu yazdıkların ile alamazsın ha xp kurarsın 1066 mhz 4 gb ram kullanırsın kalanını ekran kartına stoklarsın zaten paylaşımlı olur genelde sen 3.25 i kullanacan 1.8 GHZ lik dual core işlemciyle olabilir birde ssd alırsın süper de olur yani ama c-50 ye fazla güvenme e-350 altındakiler fasa fiso zaten ama kişisel fikrim bu yönde yada notebook veya ultrabook deneyeceksin

Teşekkürler. Ya da 10 sekme yerine en fazla 4-5 sekme ile çalışmak daha mantıklı. Yalnız gene de bu üçü arasında hangisinden daha verimli performans alabilirim? Bir de hp dm1 var. Yukardakilerle arasında çok fark var mı?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-hp-dm1-1010st-cok-temiz-kacmaz-64258904/detay/?

Siz ne dersiniz?

• az incelersen sitede incelemesi var al bu da linki orası daha çok yardımcı olur her üründe birçok kusur ve iyi yanları var senin bakacağın pc vantage skoru + Windows 7 Experience Index, işlemci ve ram
    http://forum.donanimhaber.com/m_37207371/tm.htm

http://www.laptopmag.com/review/advsearch.aspx?pcid=1624&spcid=2143
    http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Eee-PC-1215B-Netbook.55843.0.html

yukarıdaki 2 siteden kafana yatan ürünleri incele en hızlısını seç beğen al benim fazla zamanım olmuyor

• quote:

az incelersen sitede incelemesi var al bu da linki orası daha çok yardımcı olur her üründe birçok kusur ve iyi yanları var senin bakacağın pc vantage skoru + Windows 7 Experience Index, işlemci ve ram

yukarıdaki 2 siteden kafana yatan ürünleri incele en hızlısını seç beğen al benim fazla zamanım olmuyor

Çok teşekkürler. e350 işlemcisi sanırım 1 adım daha önde olduğundan tercihimi bundan yana kullanacağım gibi gözüküyor.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/hp-pavilion-dm1-3200st-ls140ea-amd-e350-1-6ghz-3gb-320gb-hd6310m-11-6-w7p-notebook_30.001.1347.0742.htm

Bu netbook'un bir de LS164 modeli var. arasında hiç bir fark yok ya da ben bulamadım.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/hp-pavilion-dm1-3200et-ls164ea-amd-e350-apu-1-6ghz-3gb-320gb-hd6310-vga-w7hp-116-notebook_30.001.1347.0702.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkayya -- 16 Kasım 2011; 21:54:28 >

• quote:

quote:

az incelersen sitede incelemesi var al bu da linki orası daha çok yardımcı olur her üründe birçok kusur ve iyi yanları var senin bakacağın pc vantage skoru + Windows 7 Experience Index, işlemci ve ram

Çok teşekkürler. e350 işlemcisi sanırım 1 adım daha önde olduğundan tercihimi bundan yana kullanacağım gibi gözüküyor.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/hp-pavilion-dm1-3200st-ls140ea-amd-e350-1-6ghz-3gb-320gb-hd6310m-11-6-w7p-notebook_30.001.1347.0742.htm

Bu netbook'un bir de LS164 modeli var. arasında hiç bir fark yok ya da ben bulamadım.
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/hp-pavilion-dm1-3200et-ls164ea-amd-e350-apu-1-6ghz-3gb-320gb-hd6310-vga-w7hp-116-notebook_30.001.1347.0702.htm

Alıntıları Göster
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkayya -- 16 Kasım 2011; 21:53:58 >

• AMD E350 APU işlemcili netbooklarda bir alt modelinin Amd chipset ile diğer alt modelinin İntel Chipset olması neyi değiştirir?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.