Şimdi Ara

En iyi Kung fu stili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
38.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selam arkadaşlar kung fu da aslında hepimizin izlediği filmler bazımızında bildiği tecrübelendiği kadarıyla anlattıklarından ibaret benimde yıllardır dikkatimi çeker ben şunu söylemek isterim bruce lee evet bir film yıldızıydı ama bir film yıldızı dışında bir dansçıydı vb. söylemek istediğim bu adam kungfuda geliştirmiş olduğu teknik ve öğretisi kungfunun en ileri düzeydeki yönü olarak bu gün görülmektedir yani jet kuno do bu bir felsefe düşünce topluluğunun ifadesidir WING CHUN, BOKS, KICK BOX, MUAY THAI, SAVATE, ESCRIM, PRAYING MANTIS, GRAPPLING, Sistemlerin birleşiminden oluşmaktadır bu sistemlerdeki teknikler jun fan mantıgı(yani sokaga yönelik şekilde ) ile kullanılmaktadır jun fan bruce lee nin çince adıdır.

JEET KUNE DO MANA OLARAK YUMRUGU ÇIKIŞ ANINDA DURDURMANIN YOLU OLARAK TERCÜME EDİLEBİLİR TABİ BU PİRENSİP TEKME VEYA FARKLI BİR SALDIRININ CIKIŞ ANINDA DURDURULMASI İÇİNDE GEÇERLİDİR BU EGİTİMİ PRENSİBİ TAMAMİ İLE HASIMLA UYUM SAGLAMAK ONUNLA BÜTÜNLEŞMEK ÜZERİNE DİR

yani jet kuno do bruce lee nin kendi felsefesinin bir ifadesidir bir dövüş sistemi değildir ama şu anda tartışmasız en iileri düzeydeki stil olarak bilinir.

• selamlar
    öncelikle ne tarz bir dövüş stili aradığınızı kararlaştırabildiniz mi ? Mesela ben sokakta direk,kısa zamanda uygulanabilen uzun yıllar derecesi olmayan bir tarz olarak junfan kung fu yu seçtim , kung fu stilleri içerisinde bana göre en iyi stil wing chun. bana yakın bır okul olmadıgı ıcın junfan kung fu yu kesfettım cok guzel herkese tavsıye ederım.
    Tabi wingchun kungfu da geleneksel yani soy ağacı belli olan sifularımızı araştır derim sayın nedret kılıç , aydın erdem , murat kaplan gibi hocalar geleneksel ekolde eğitim vermekteler bildiğim kadarıyla.google youtube ,dailymotion gibi yerlerde aratırsanız fikir sahibi olabilirsiniz, tabi derse katılıp ortamı görmek en mantıklısı :)
    saygılar
  • adam dövmek istiyorum diyorsan wtf yani olimpik veya yarı olimpik sporlara yönelme
    spor yapmak isityorum sağlık için diyorsan wtf sana göre
  • Monkey sylee one number one.

• Bak dostum Shaolin çok zor bulkurnur hatta Türkiye de olduğunu hiç sanmıyorum.Sen Wing Tsun a gidebilirsin.En iyi ve En kolay kung-u shaolin i öğrenmenin yolu Shaolin tapınağına gitmektir.Onun nerde olduğunu tam olarak bilmiyorum kesin kung-fu'nun ana merkezindedir orası Çin oluyor.En kolay ve En iyi Shaolin'i ancak orda öğrenebilirsin.Ama eğer Shaolin yerine bunlardan birini de seçebilirsin.

1)Wing-Tsun
    2)Wu-Shu
    3)Chang-Chuan
    4)Lao-Che
    5)WING-CHUN
    6)Neı-Chıa

Ve çok daha fazlası. . .

Daha ayrıntılı bilgi için:http://karate-kungfu.tr.gg
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiyones

dünyanın en iyi 3 kung fu stili:wingchun,sanda,shia jao

şaolin öğreten 1 bişi var oda ankarada serkan geylanerdir.

Çok net ve yanlış konuşuyorsun 1 tane shaolin ustası yok internetten Sufi Suat Zor u araştır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: incubus

Arkadaşlar istanbul Beşiktaş'ta KungFu (siaklakhang stili) derslerimiz başlamıştır.Haydar Güner Spor Klübünde Hafta sonları 18:00-19:30 arasında derslerimizi yapmaya başladık.

Ayrıntılı bilgi için:http://www.siaklakhang.com/

Haydar güner spor külübü beşiktaş meydandaki balıkpazarının hemen arka sokağında bulunmaktadır.
    İlgilenenler mail yoluyla ulaşabilirler: alper_egitmen@hotmail.com

stilin etkisi vardır ama iyi stil yoktur. yetenek ve çalışmak vardır. Çin'in Kung-Fu'su, Japonya'nın Karate, Judo veya Ninjitsu'su, Kore'nin Taekwondo'su, Tayland'ın Muay Thai'si, Brezilya'nın Capuera'sı, veya Amerika'nın MMA'i hiç fark etmez bana göre. zira önem arz eden yeteneğine uygun bir dal seçmen ve kendini geliştirmen. ama yine de sokak şartları dersen ben sana Muay Thai, Wing Chun (ip man'ın stili), Shaolin (ki kung-fu'nun ilk hali olarak bilinir), Wushu Changquan. sokak dövüşünde en sert ve etkili olan (yeteneğine göre) yine Muay Thai'dir

• ahmetkb kullanıcısına yanıt
    arkadaşım. böyle filim hikayelerine inanmayın.

burada çinden ve çinlilerden ve çince direk duyduğum kadarını söylüyorum. huo yuan jia(霍元甲) we yip men (叶问). anlatılanın aksine bir çok müsabakaya girmemiştir.

kungfu ya gelince söylediklerine göre hem kuzeyde hemde güneyde farklı shaolin var. kuzer shailinin hubei deki ustasıyla görüştüm. malesef hiçbir kungfu eğitim alabilmiş değilim. çünkü ticaret için burdayım. usta bana güney stili ile kuzey stilinin iki farklı stil olduğunu ve kuzey stilinin biraz daha sert olduğunu söyledi.

çinde bir çok farklı kungfu stilleri var. çinde çok sık gördüğüm ve okullarda da gösterilen şey tai chi. fakat gördüğüm kadarıyla bir dans gibi bişey. özellikle yaşlılar kullanıyor.
    çinde üniversitedeyken kursa bir kez katıldım. bana uygun görmediğim için devam edemedim.

kungfu için foshana yerleşmeye karar verdiğim sırada şeker hastalığına yakalandım ve türkiyeye dönüp 10 ay kaldım. doktor ağır spor yapmam gerektiğini söyleyince malesef vaz geçtim.

shaolinde kalan bir kaç türk tadığım arkadaş var ama onlar da kungfu üzerinde değil akapunktur gibi bilgiler üzerine eğitim almışlar.

yabancılardan duyduğum kadarıyla da en yaygın teknik jin woo diye bir teknik miş. bir çin hükümeti destekli federasyonu varmış galiba.

@ahmetkb

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.