Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
348.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tahıllı mı önerirsiniz tahılsız mı? N&D kısırlaştırılmış narlı-tavuklu maması da var o nasıldır?
  • quote:


    @Resurrectionn
    Çok sayıda uçucu esansiyel yağlar ile pireler üzerinde mücadele ettiğimden dolayı pire olayı zor. Özellikle kediler pirelendiyse ve larva bıraktıysa gerçekten zor bir süreç. Pirelenmiş bir kedide bitkisel yağlar bir işe yaramaz. Dolayısı ile biberiye, lavanta, okaliptüs, nane, çay ağacı gibi yağlar pireyi öldürmez. Veterinerlerden ya da veteriner ürünleri satan yerlerden ense damlası (iç/dış) alabilirsiniz. Bahçeyi doğal bir şekilde ilaçlamak istiyorsanız tek başına biberiye yağı bir işe yaramaz. Sedir ağacı, pelin otu, karanfil, defne, lavanta, kekik gibi yağlarla mutlaka takviye etmek gerekiyor. Özellikle sedir, pelin otu, karanfil, biberiye gibi yağlar şart. Bu karışımlar ile bahçenizde pire istilasını önleyebilirsiniz. Mama olarak marka ismini özelden gönderdim.


    Hocam genele yazsanız herkes faydalanır, daha iyi olurdu. Bir mahsuru mu var ki özelden yazdınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 21 Haziran 2020; 15:25:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Kedide egzamayı Çok hızlı bitiriyor
    İnsandada çok faydalı yara ve egzama lar da
    Bulgaristan'da etken maddesi aynı olan muadilini aldırdım. Bir abimiz egzaması için denemiş, ama olumlu bir etkisi olmamış. Buraya getirdiklerinde kedi üzerinde deneme yapacağım.
  • @K I R T E
    Tahılsız. N&D ilk defa alacaksanız almadan önce numune talebinde bulunabilirsiniz. N&D'de özellikle aşağıdaki çeşitler iyi. Ayrıca, tavuklu/kümes hayvanlı bir mama yerine balıklı bir mama daha iyi bir seçim olur. Özellikle sürekli aynı mama ile devam edenler için sabit tavuklu bir mama önermem.

    Skin & Coat Herring
    Herring, Pumpkin & Orange Adult


    Numune için şuradan ulaşabilirsiniz;https://www.farmina.com/tr/consumer/1-beslenme-destegi-talebi.html



    @ilyada
    Mamanın fiyatı artmasın diye yazmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 22 Haziran 2020; 23:38:12 >




  • Üstte verdiğiniz iki link açılmıyor.
  • Uygun yollu ortalama kalitede mama arayanlar mystic bakabilir.
  • K I R T E kullanıcısına yanıt
    Link uzantıları TR karakter içerdiği için copy/paste hatalı oluyor. Sitelerinden kaynaklı ama düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 22 Haziran 2020; 23:40:10 >
  • Pro performansta olabilir
    Ama neticede bu mamalarda sadece yenilebilirlik var gerisi boş
  • merhaba,

    uzun bir girdiyle sizlere danısmak istedim.

    2 kedimiz var. sokağa çıkmayan kediler. biri 4 diğeri 1 yaşında ve kısırlar. büyük olan şişman, hareketsiz ve iştahlı. ufak olan ise hareketli ve daha fit görünümlü.

    biz bunlara acana verdik. az yiyorlar ancak geçen hafta kargoların geç gelmesiyle geçici olarak, proplan verdik. inanılmaz iştahla ve belirtilen ölçülerden cok daha fazla yediler. ancak proplanle ilgili endişem yeterince sağlıklı olmadığını olduğunu düşünmem. birinci sorum, proplane devam edelim mi? acıkcası cok taraftarı değilim cünkü cok yemek istiyorlar ve besin değerleri sanırım iyi değil. aynı durum önceki deneyimlerimizden, cok yemeleri bakımından royal canin ve nd tahılsız icin de gecerli.

    bir veteriner de, acana vermeyin ( işin aslı bize pahalı da gelmeye basladı, iyice zamlandı cünkü) yerine virbac verin şöyle böyle güzel diye anlattı, dükkanında baktığı kedilerin tüyleri de baya güzel görünüyordu. ancak o da içime sinmedi. siz ne dersiniz virbac'a. ben yine cok taraftarı değilim.

    son sorum, yine veteriner, acana protein değerlerinden dolayı ilerde sıkıntı cıkarabilir dedi. bizim için de en büyük endişe bu. hem kendimizce pahalı mama verip hem de kedinin sağlığı ile ilgili sorun yaşamak istemeyiz.

    orijen pahalı. acana'ya devam edebiliriz ama ağır protein/karaciğer meselesi var. ya da var mı? gördüğüm genelde veterineler ev kedisine cok proteinli mama vermeyine getiriyorlar lafı. ama veteriner için en iyi mama kendi sattığı mamadır onun da farkındayım.


    nd veriyorduk acana'dan önce inanılmaz fazla yemek istiyorlar ve cok konuskan kediler devamlı bağırıyorlar evde mama istedikleri için:) nd'yi de bu yüzden vermek istemiyorum cünkü fazla yemeleri sağlıklı olmasa gerek.

    cok cok uzattım. görüşlerinizi beklerim. buraya dek okuduysanız da tesekkür ederim.




  • gkncsc G kullanıcısına yanıt
    Bu hayvanlar etçildir ve proteini etten almalılar. Tahıl kaynaklı protein ucuz proteindir kağıt üzerinden evet proteindir ama kazın ayağı öyle değil maalesef.

    Tahıl kaynaklı ve et kaynaklı proteinin etçil ev hayvanları üzerine araştırmaları konu alan şu netflix belgeselini izlemenizi tavsiye ediyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=d4Ni6v1uMuA&t=1s

    Ben kedime fitmin purity veriyorum. İçerisinde tavuk, ördek, domuz ciğeri ve balık kaynaklı etler ve yağlar var. Tahılsızlar içerisinde en ekonomik ve kağıt üzerinde en faydalı olduğu düşündüğüm mama bu:https://www.petimce.com/fitmin-purity-kitten-tavuk-ve-cigerli-tahilsiz-yavru-kedi-mamasi-10-kg?gclid=Cj0KCQjw6PD3BRDPARIsAN8pHuHBKWRUAcfzPDmJZUy0lcjei5CD9Xy1pbbgm6_UqlbOzKk_VADC7K8aAjApEALw_wcB

    Bu da kısırlaştırılmış kediler için:https://www.petimce.com/fitmin-purity-castrate-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-10-kg/

    Fitmin'e N&D'den geçiş yaptım. İlk hafta kakası çok koktu kedimin baya iğrenç koktu hem de ama 1. haftanın sonunda kaka kokusu normale döndü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portative -- 1 Temmuz 2020; 16:5:19 >




  • 7-8 haftalık bir kedimiz var buna ne mama önerirsiniz ?
  • 2 kilosu 150 liralık mama aldım pekte farklı durmuyor diğer mamalardan.
  • gkncsc G kullanıcısına yanıt
    Ben şuan natures protection kullanıyorum ve elimde bu markanın çeşitlerinden var ilgilenen arkadaşlara uygun fiyatlı verebilirim. Et içerikli iyi bir mamadır en kedi ve köpek maması çeşitleri
  • Bu arada fitmin 10 ay kadar kullandım çok güzel bi mama yalnız bi süre sonra göbek yapıyor
  • Edit: Silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 7 Temmuz 2020; 13:12:35 >
  • Yemelerinin ya da yememelerinin garantisi olmaz. Şunu alırsanız %100 yerler diye bir şey yok. Size önerdiğim mamayı devamlı alıyorum. İçerik olarak sokaktakiler için gayet iyi bir mama. Fiyatı daha ucuz malum mamalarda et proteini (işlenmiş hayvansal protein) olur. Ciğer bile olmaz ciğer aroması olur. Bunun içeriği ise; Yüksek kalitede kurutulmuş somon ve ton balığı, esmer pirinç, bezelye, patates, tavuk yağı, somon yağı, bira mayası, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiotik manan oligo sakkaritler, deniz yosunu, avize ağacı özütü, zerdeçal kökü tozu, havuç, yucca, pisilyum.

    Burada 20'ye yakın kedi besliyorum. Neredeyse hepsi yiyor. Evimin karşısında mama evi var. Buraya devamlı mama ve su takviyesinde bulunuyorum. Senelerdir baktığım kedilerin dışında çevreden de gelen kedilerle sayı katlanıyor. Semtimde benim gibi besleme yapan bir arkadaş daha var. O sokaktakilere sürekli mito alıyor, severek yiyorlar ama ben içeriğinden dolayı almıyorum. Daha pahalıya, 15 yerine 10 kg mamayı sırf içeriğinden dolayı alıyorum. Vancat kuzulu veya balıklı bakabilirsiniz. 15 kg almak yerine denemek için 1 kg kendi paketinde alabilirsiniz.




  • Aman hocam sizi kırmak veya suçlamak istemedim yanlış anlamayın.

    Öneriniz ve tavsiyeniz için çok teşekkürler bizimkiler terbiyesizlik yapıyor yorumu siliyorum yanlış anlaşılmış olabilir :)
  • Hemen hemen çoğu forumu ve kullanıcı yorumlarını okumaya çalıştım ve aşağıdaki fikirleri edindim.

    Kaliteli mamalar

    1- Orijen
    2- Acana (orijen ile aynı firma üretiyor)
    3- ND

    Bu Mamalar tahılsız, kaliteli ve besin değerleri çok iyi mamalar ama yorumlarda ishal veya dışkıda aşırı yumuşaklık şikayeti fazla idi. (Kendim ND Kitten a geçtiğimden beri kakanın tamamı değil ama en son çıkanında, kakanın yumuşak olduğunu ve bundan dolay tüylerine yapıştığına şahit oldum.)

    Proplan, Royal Canin, Hills gibi reklamı fazla ama içerikleri bence kötü olduğu için bunlara alternatif aşağıdaki listeyi yaptım. İçerik ve Kullanıcı yorumlarına göre bence bu ünlü mamalardan daha iyi kanısına vardım.

    A- Fitmin Purity Kitten (% 24 kurutulmuş tavuk,% 20 taze tavuk,% 19 taze domuz karaciğeri,% 8 kurutulmuş ördek,% 5.6 kurutulmuş balık - morina, conger ve sardalya,% 1.7 kurutulmuş domuz eti ve sığır eti, patates) 1.5 Kg si 100 tl. 10 kg si 350 tl.
    B- Sanabella Kitten - Almanya (% 25 taze kanatlı eti% 5 taze karaciğer,glütensiz tahıl(pirinç)) 10 Kg ı 350 T, Açık 1 kg si 43 tl.
    C- Brit Care Crazy Kitten (Dehidre tavuk (25%), Kemiksiz tavuk eti (22%), Pirinç, Tavuk yağı, Pirinç kepeği, kurutulmuş elma, somon yağı (3%), tavuk ciğeri (2%) ( 2 Kg 90 ,7 kg 260 tl)




  • 2 aylık kedim var. Kuru yama yiyor arada bir sofradayken köfte tavuk falan veriyorum. Hangi mamayı önerirsiniz? Kötü koku yapmadan fazla uğraştırmayacak
  • @Resurrectionn
    Asıl ben yanlış anlaşıldım. =)
    Mesajımın bir kısmını genel olarak yazmıştım. O mamayı içeriğinden dolayı önermiştim lakin içeriği iyi de olsa yememelerine üzüldüm. Yanılmıyorsam mamanın yeme garantisi bulunuyor. Şadanlar firmasına ve satın aldığınız pet sitesine iadesi için ulaşabilirsiniz.
    https://www.sadanlar.com.tr/iletisim

    @isqwild
    Aslında çeşit bir tık daha fazlaydı ama artık Petcurean, Wildfield gibi mamalar yok. Özellikle Petcurean kaybı üzücü. B ve C'nin yerine Bravery ile Naturea uygundur. Nature's Protection markasıda alternatif olarak alınabilir. Yorumlar çokta önemli değil. Çünkü o yorumlardaki kedilerin nasıl bakıldığı, yaşam ortamları, öğün sayıları/oranları, ekstra gıda alıp almadığı, oyun/egzersiz durumları gibi çeşitli unsurlar hakkında bilgi edinmek gerekiyor.




  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.