Şimdi Ara

EN İYİ HAFİF TİCARİ, FORD TOURNEO CONNECT... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
1
Favori
48.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jandarma? Subay? Astsubay? Hayırlısı olsun.

Araştırdım biraz, crossover denen aletlerle sesleri ayırıyorlar anladığım kadarı ile. Dönüştürücü, sigorta, kablo falan hepsine baktım, onlar da bayağı yekun tutuyor. Aslında Mehmet Abi(Redmiks) nin arabasında sadece ön hoparlörü değiştirmiş, ek hiç bir şey yok, ve maliyeti 100TL altında. Hemen hemen aynı müzik zevkine sahibiz, dinledim, beni tatmin eder gibi oldu. Şeytan diyor hiç uğraşma, parayı harcama, eşeğe altın semer vurma, git al 4 tane kolon taktır kurtul, bu da ciddi ciddi aklımda, dur bakalım hayırlısı.

quote:

Orijinalden alıntı: shelby_88

@wwling

Sayın abicim, çok şükür bi sağlık problemim yok jandarma olmaya çalışıoruz da onun son aşamları artık...

Şimdi comp. denen yaratıklar farklıdır.Biliosundur ama yinede söyliyim.
    Comp.lar ana sesi ve tizi ayrı verirler.Benimkileirn tanesinin içnde 2 tiz var.Onlar üste monte ediliyo.
    Tek hoparlörun altında ufak elin yarısı kadar anfimsi bişey bulunur.Ana ses ve tiz burada buluşup çıkış yaparlar.
    Bu yüzden temiz ses elde ederiz.Ve ücretleri baya iyi bu yüzden.Bunada bi bass desteği oldumu tamamdır.

Arkadaşım yabancı değil, hergün takıldığım kankamdır + beraber çalışıoruz yoksa bilmediğim şeyi söylemem.Kaliteli malzeme seçer kendine daima.Kicker tabiki sağlam markadır.

Senin baktığın yerlerde bu işin piiri yerler, uygun fiyatlı(ben sistemi 100 tl taksitle taktırdım) hani çoook namı olmayan ama ilçede falan bilinen yerlere yaptırabilirsin.Bi eksiğin olmaz.
    Seninde farkettiğin gibi ferrarin falan yoksa gerek yok diye düşünüyorum.

Teyp org.değiştirmeyeceksen birde çevirici lazım sana(cadence 50 lira) +kablo(kalın olmasına dikkat et) +sigorta(aküye bağlanıcak)

Aşağıda benim aracımdaki comp.lar var.Burdan inceleyebilirsin.Koca arabada bunlar en arkada pandizotun üstünde ama yetiolar yani.

link! tabi bu fiyata bulmak mümkün değil, eğer bulursan hiç durma derim satış fiyatı 500 600 civarıydı ama bulamadım TR de.

+ bak burada da bi ufak versiyonu yani 13 cm buldum.Bizim ön kapılara göre.Ama 2 tane takcıaksanda 2 tane öne koy ve sen dinle.Bne 16.5 olduğundan öne koyamadım. --> LİNK2LİNK2LİNK2LİNK2LİNK2

• quote:

Orijinalden alıntı: wkwwlwig

Jandarma? Subay? Astsubay? Hayırlısı olsun.

Araştırdım biraz, crossover denen aletlerle sesleri ayırıyorlar anladığım kadarı ile. Dönüştürücü, sigorta, kablo falan hepsine baktım, onlar da bayağı yekun tutuyor. Aslında Mehmet Abi(Redmiks) nin arabasında sadece ön hoparlörü değiştirmiş, ek hiç bir şey yok, ve maliyeti 100TL altında. Hemen hemen aynı müzik zevkine sahibiz, dinledim, beni tatmin eder gibi oldu. Şeytan diyor hiç uğraşma, parayı harcama, eşeğe altın semer vurma, git al 4 tane kolon taktır kurtul, bu da ciddi ciddi aklımda, dur bakalım hayırlısı.

Sistemi taktıracagın yerle anlaş ilk önce 4 tane hoparlör taksın bi test et eğer beğenmezsen o zaman kaliteli bi sistem yaptırırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Jandarma? Subay? Astsubay? Hayırlısı olsun.

Sistemi taktıracagın yerle anlaş ilk önce 4 tane hoparlör taksın bi test et eğer beğenmezsen o zaman kaliteli bi sistem yaptırırsın...

Bak o da çok mantıklı, evet o şekilde yapayım. Esasında ben Mehmet Abi'nin aracını duyduktan sonra o amaçla gittim, ama adamlar para kazanacaklar tabi, yok abi, yakışmaz abi, senin arabaya bu çok iyi gider abi, zart zurt, bezdirdiler beni. Mehmet Abi'nin adamları efendi çocuklarmış, olmazsa birlikte gider yaptırırız, ne dersin amcabey?

• Bu arada arkadaşlar sizin araçtan da turbo sesi geliyor mu? Ben arabayı ilk aldım, 3. viteste falan ayağını gazdan hafif kaldırınca düdük sesi gibi bir ses geliyor. Ses hoşuma gitti, ralli araçları gibi falan, ama bir yandan da arıza şüphesi doğurdu, servise gidip gösterecektim ki, Auto Show dergisi testinde de aynı sesten ve sesin güzelliğinden bahsediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

quote:

Orijinalden alıntı: Redmilk

quote:

Bugün diğer foruma girdim, beni siteden atan kişi üye olurken'ki kuralları falan hatırlatmış kabaca bi baktım kurallara ne "Belli bi mesaj sayısından sonra sayfa otomatik kilitlenir yöneticiler tarafından" nede "Yeni konu açabilirsiniz veya bu kurallar sizin yazım özgürlüğünüzü kısıtlıyorsa paylaşımlarınızı başka yerlerde yapabilirsiniz." ilgili bişey görmedim

Ayrıca yeni bi konu açarken arama motorundan daha önce açılıp açılmadıgına bakın yazıyor kurallarda daha önce açılmış bi konu kilitlenmişse benım bildigim yenisi açılmaması gerekir...

Benım anladıgım kadarı ile forum uydu alıcı ve benzer elektironik aletlere önem veriyor(konulardakı önem ve reklamlardan o anlaşılıyor) bizim gibi onlara göre forumu gereksiz işgal edenleri istemiyorlar...

Ayrıca 1000 mesajı gecen konulara aynı işlemi yapıyoruz demiş ama kabaca baktım 1000 mesajı gecen açık konular var

Özellikle muhabbet ve hobi bölümündeki konuları kilitliyorlar buda herşeyi anlatıyor zaten...

Uğur canını sıkma boş ver biz oraya çanakkaleli kardeşemizi kırmamak için gittik orda olmak zorunda değildik ve olmuyoruz gerisini boş ver..

mehmet bey zaten orada ben istediğim için durmuyorduk ki daha önce Eray Bey burada kötü muameleye maruz kaldığı için gitmiştik.o zaman ki sinir ve ruh haliyle böyle bir değişime gerek duymuştuk.neyse bundan sonra inşallah hiçbir yerde böyle kötü durumlarla muhatap olmayız hayırlı olsun hepimize

Teşekkür ediyorum Yılmaz dostum.

O sinirle tası tarağı toplayıp, oraya taşınmıştınız siz de.

Ne demek Eray kardes ben sadece sana yapılanı hazmededim

• quote:

Bu arada arkadaşlar sizin araçtan da turbo sesi geliyor mu? Ben arabayı ilk aldım, 3. viteste falan ayağını gazdan hafif kaldırınca düdük sesi gibi bir ses geliyor. Ses hoşuma gitti, ralli araçları gibi falan, ama bir yandan da arıza şüphesi doğurdu, servise gidip gösterecektim ki, Auto Show dergisi testinde de aynı sesten ve sesin güzelliğinden bahsediyorlar.

Azda olsa yüksek devirlerde o ses var ama kulagı hassas olmayanlar pek duymaz
  • quote:

quote:

quote:

Bugün diğer foruma girdim, beni siteden atan kişi üye olurken'ki kuralları falan hatırlatmış kabaca bi baktım kurallara ne "Belli bi mesaj sayısından sonra sayfa otomatik kilitlenir yöneticiler tarafından" nede "Yeni konu açabilirsiniz veya bu kurallar sizin yazım özgürlüğünüzü kısıtlıyorsa paylaşımlarınızı başka yerlerde yapabilirsiniz." ilgili bişey görmedim

Ayrıca yeni bi konu açarken arama motorundan daha önce açılıp açılmadıgına bakın yazıyor kurallarda daha önce açılmış bi konu kilitlenmişse benım bildigim yenisi açılmaması gerekir...

Benım anladıgım kadarı ile forum uydu alıcı ve benzer elektironik aletlere önem veriyor(konulardakı önem ve reklamlardan o anlaşılıyor) bizim gibi onlara göre forumu gereksiz işgal edenleri istemiyorlar...

Ayrıca 1000 mesajı gecen konulara aynı işlemi yapıyoruz demiş ama kabaca baktım 1000 mesajı gecen açık konular var

Özellikle muhabbet ve hobi bölümündeki konuları kilitliyorlar buda herşeyi anlatıyor zaten...

Uğur canını sıkma boş ver biz oraya çanakkaleli kardeşemizi kırmamak için gittik orda olmak zorunda değildik ve olmuyoruz gerisini boş ver..

mehmet bey zaten orada ben istediğim için durmuyorduk ki daha önce Eray Bey burada kötü muameleye maruz kaldığı için gitmiştik.o zaman ki sinir ve ruh haliyle böyle bir değişime gerek duymuştuk.neyse bundan sonra inşallah hiçbir yerde böyle kötü durumlarla muhatap olmayız hayırlı olsun hepimize

Artık benimde bu konuda yazmam gerekti biz biryere gitmedik sizleri yanlız bırakmamak için ordada yazdık,donanım haberde bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı olmadı vede can kardeşim'ile konuştuğumuzda bazı kardeşlerimizin daha farklı bir sayfa!da yazmak isteyiceğini düşünüp burayı can kardeşimiz açtı konu bundan ibaret ve sizlere destek vermemiz gerektiğinde yanınızda oluruz.Sevgilerimle..

• quote:

quote:

wkwwlwig

Can abi müzik sisteminde bütün parçaları üreten tek bi marka yok eniyi olarak

Anfiyi, bass'ı, hoparlör'leri vs vs gibi her parçayı en iyi üreten markalar farklıdır. Hemen hemen hepsi bütün ürünleri üretiyor(bazı markalar sadece belli bi ürün üretiyor) tek bi üründe eniyi oluyorlar ama bunu söyleyende istanbulda bu işi profosyönel olarak yapan ve birçok lüx araca sistem yapan TECHNOVOL'un sahibi yüz yüze arkadaşlarla birlikte müzik sistemleri hakkında detaylı bilgi almıştık kendisinden...

Bütçen varsa anfi'de AUDISON diğer parçalarda ise FOCAL öneririm

Dostum Focal gerçekten baba marka, ama dediğin gibi bütçe meselesi, üstelik ciddi oranda büyük bütçe. Şimdilik orijinal sistemin üzerinde ses alabileceğim, 1000-1500TL civarında bir sistem bana fazlası ile yetecektir. Dediğin firmayı araştıracağım, bir de ona danışalım bakalım.

ben 2 hafta önce 2 takım focal 130a1 13cm mid takımı + audison srx 5 kanal amfi taktırdım. daha sonra 33cm orjinal kabinli bass aldım. şuan sistemden çok çok memnunum. istanbul avrupa yakasında yaptırabileceksen bir yer tavsiye edebilirim. ben orada yaptırmadım ama benim yaptırdığım çocuğun ustası oluyor kendisi. bugün biraz yanında takıldım bi tane punto araca sistem döşüyordu işçiliği gayet iyi. benim yaptırdığım kişininde işçiliğinden memnunum beraber döşedik çok özenli bir şekilde yaptı her şeyi.

gelelim yaptırdığım sisteme

focal midleri 150€ den aldım tanesini. 300€
    anfiyi ilk başta 6 kanal xetec sıfır anfi olarak konuşmuştum 300 liraya işçilik kablolar dahil 1000 liraya anlaşmıştım. Sonradan anfiyi bagaja koydurmak istemedim (xetec cok büyük bi anfi gibi) audison ikinci el anfi varmış ustanın elinde onu 400 e anlaştım arka yatan ikili koltuğun altına koyduk tüm tesisatı döşemenin altından geçirdik. sadece bas kablosu açıkta duruyor. 1100 liraya mid takımı, işçilik, anfiyi taktırdım. geçen hata focal bass'ı da aldım 230 liraya ikinci el. Bir haftadır tesisattan çok çok memnunum. sesi 24 e kadar açabiliyorum tüm şarkılarda net ses alıyorum. sadece metal türü şarkılarda sıkıntı oluyor. onları dinleyebilmek için daha üst seviye malzeme gerekiyor. oda 3000 lira civarına kadar para demek.

ben ikinci el anfi ve bas aldım sıfırı olsun temiz olsun dersen anfi için +400 lira bas içinde 200 lira gibi bir rakam gerekli. ama bası focal değil başka bir marka düşünürsen 200 lira artı maliyetten kısarsın. 1700 lira gibi bir rakama gelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Artık benimde bu konuda yazmam gerekti biz biryere gitmedik sizleri yanlız bırakmamak için ordada yazdık,donanım haberde bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı olmadı vede can kardeşim'ile konuştuğumuzda bazı kardeşlerimizin daha farklı bir sayfa!da yazmak isteyiceğini düşünüp burayı can kardeşimiz açtı konu bundan ibaret ve sizlere destek vermemiz gerektiğinde yanınızda oluruz.Sevgilerimle..

Teşekkür ederim Mehmet bey ben Eray kardesimden öyle seyler duyunca inanın çok bozuldum.bizler buralarda kötü seyler duymak icin yazmıyoruz değil mı önce insana saygı her yerde bizler adminlere adminlerde bize

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim Mehmet bey ben Eray kardesimden öyle seyler duyunca inanın çok bozuldum.bizler buralarda kötü seyler duymak icin yazmıyoruz değil mı önce insana saygı her yerde bizler adminlere adminlerde bize

Sizleri hiç kimse suçlamadı herzaman yanınnızdayız ve de tekrar ediyorum bu sayfanın amacı sizleri'de donanım haberde görmek içindi..

• Connect için orjinal paçalık..

EN İYİ HAFİF TİCARİ, FORD TOURNEO CONNECT...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.T.A -- 16 Temmuz 2010; 21:23:02 >
  • quote:

quote:

Bu arada arkadaşlar sizin araçtan da turbo sesi geliyor mu? Ben arabayı ilk aldım, 3. viteste falan ayağını gazdan hafif kaldırınca düdük sesi gibi bir ses geliyor. Ses hoşuma gitti, ralli araçları gibi falan, ama bir yandan da arıza şüphesi doğurdu, servise gidip gösterecektim ki, Auto Show dergisi testinde de aynı sesten ve sesin güzelliğinden bahsediyorlar.

Azda olsa yüksek devirlerde o ses var ama kulagı hassas olmayanlar pek duymaz

Öyle değil kardeşim, 3. viteste 2000 d/dak civarında gazdan ayağını hafifçe çekersen, sanki blow off varmış gibi bir ıslık sesi duyuluyor, yüksek devirlerde motor kopacakmış hissi verdiği için pek turbo sesi falan almıyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

quote:

quote:

wkwwlwig

Can abi müzik sisteminde bütün parçaları üreten tek bi marka yok eniyi olarak

Anfiyi, bass'ı, hoparlör'leri vs vs gibi her parçayı en iyi üreten markalar farklıdır. Hemen hemen hepsi bütün ürünleri üretiyor(bazı markalar sadece belli bi ürün üretiyor) tek bi üründe eniyi oluyorlar ama bunu söyleyende istanbulda bu işi profosyönel olarak yapan ve birçok lüx araca sistem yapan TECHNOVOL'un sahibi yüz yüze arkadaşlarla birlikte müzik sistemleri hakkında detaylı bilgi almıştık kendisinden...

Bütçen varsa anfi'de AUDISON diğer parçalarda ise FOCAL öneririm

Dostum Focal gerçekten baba marka, ama dediğin gibi bütçe meselesi, üstelik ciddi oranda büyük bütçe. Şimdilik orijinal sistemin üzerinde ses alabileceğim, 1000-1500TL civarında bir sistem bana fazlası ile yetecektir. Dediğin firmayı araştıracağım, bir de ona danışalım bakalım.

ben 2 hafta önce 2 takım focal 130a1 13cm mid takımı + audison srx 5 kanal amfi taktırdım. daha sonra 33cm orjinal kabinli bass aldım. şuan sistemden çok çok memnunum. istanbul avrupa yakasında yaptırabileceksen bir yer tavsiye edebilirim. ben orada yaptırmadım ama benim yaptırdığım çocuğun ustası oluyor kendisi. bugün biraz yanında takıldım bi tane punto araca sistem döşüyordu işçiliği gayet iyi. benim yaptırdığım kişininde işçiliğinden memnunum beraber döşedik çok özenli bir şekilde yaptı her şeyi.

gelelim yaptırdığım sisteme

focal midleri 150€ den aldım tanesini. 300€
    anfiyi ilk başta 6 kanal xetec sıfır anfi olarak konuşmuştum 300 liraya işçilik kablolar dahil 1000 liraya anlaşmıştım. Sonradan anfiyi bagaja koydurmak istemedim (xetec cok büyük bi anfi gibi) audison ikinci el anfi varmış ustanın elinde onu 400 e anlaştım arka yatan ikili koltuğun altına koyduk tüm tesisatı döşemenin altından geçirdik. sadece bas kablosu açıkta duruyor. 1100 liraya mid takımı, işçilik, anfiyi taktırdım. geçen hata focal bass'ı da aldım 230 liraya ikinci el. Bir haftadır tesisattan çok çok memnunum. sesi 24 e kadar açabiliyorum tüm şarkılarda net ses alıyorum. sadece metal türü şarkılarda sıkıntı oluyor. onları dinleyebilmek için daha üst seviye malzeme gerekiyor. oda 3000 lira civarına kadar para demek.

ben ikinci el anfi ve bas aldım sıfırı olsun temiz olsun dersen anfi için +400 lira bas içinde 200 lira gibi bir rakam gerekli. ama bası focal değil başka bir marka düşünürsen 200 lira artı maliyetten kısarsın. 1700 lira gibi bir rakama gelir.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için, kalbim yaptır, mantığım yaptırma böyle bin diyor. Ben sanırım orta yoldan gidip Mehmet Abi'nin adamlarına gideceğim, oradan 4 tane hoparlör, co-axial olanlardan, 200-300TL ye halledeceğim sanırım, ama ileride sistem döşetmeye karar verirsem, bilgili arkadaşlarımızın olduğunu bilmek işime yarayacaktır.

Tekrar teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Eray kaptan,

O kişinin Mehmet Abi olmadığını başından çözmüştük biz zaten, imla hatalarıyla dolu bir yazı.

Bu arada daha ilginç olanı Mehmet Abi'ye ulaşabilmiş olman, burada Redmilka Mehmet Abi'de ulaşmaya çalıştı ama başaramadı, senin cevap almış olman da ilginç. Tekrar ulaşabilirsen bir sormanı dilerim, neden bıçak gibi kesip atmış paylaşımlarını?

Ben de o olmadığını tahmin ettim ama "Acaba ?" sorusu aklımda kaldı. Yalnız benim kafama takılan şey; bu saçma şeyi kimin yapmış olduğu ?

MEHMET Bey'e ulaşma konusunu karıştırma.
    Daha önce de kendilerine sordum neden buralarını bırakıp gittiğini, kendisinin cevabı şöyle oldu: "Milletin bir kaç sac parçasından ibaret arabası için kendimi paralayıp ona buna laf yetiştirmek açıkçası gereksiz geldi. DH biraz fantezi işi, ama öteki meseleler daha önemliydi. Bu tercihimden dolayı inşallah beni anlarsınız."
    Anlayışla karşılamak gerektiğini düşünüyorum, insanlık hali... O kadar koşuşturmanın, o kadar telaşenin arasında DH'ye girememesi normal.

Sonderece talihsiz ve mehmet'e yakışmayan kelimeler.

Ya abi, siz böyle yapıyorsunuz ben kendimi suçlu hissediyorum bu yazıları burada paylaştığım için.

Şahsen benim de başımdan bir takım olaylar geçse başlarım forumuna, başlarım PRO'suna, başlarım kamyonuna... Aynı şekilde sizlerin de forumla ilgilenmeyeceğini düşünüyorum.
    O kadar derdin arasında bir de foruma gel, CONNECT'e laf atanlarla uğraş, "LUKUNKU, senin arabanın lastiği ne marka, memnun musun ?" diyenlere cevap ver.

Haksız mıyım ?

• quote:

Bu arada Connect sayfasını kamyon karşılaştırmasına çevirmek istemem ama neden BMC? Şimdi bir sürü marka var, Merc var, Scania var, Daf var, Man var, yahu Ford bile var.

Neden BMC ? 97 yılından beri BMC'den başka arabayı kapısına koymayan, çocukluğunu BMC ile geçirmiş birisine güzel bir soru.

Aslında ben o kadar BMC fanatiği, BMC hastası birisi değilim. Benim için kamyonda önemli olan performans ve fren performansı. Biliyorsun, kamyonlar binek araçlar gibi pedala bastığın gibi durmuyor. Yani benim kamyonda rampayı inerken rahatça, korkusuzca 7-8. vitese takmam lazım ve pedala bastığımda da yavaşlaması lazım.

Bir diğer konu motor... Sen de biliyorsun; BMC, CUMMINS motor kullanıyor. Bu motora iyi baktığın zaman sorunsuz bir motor. Yani iyi bakmak derken araçta yağ, biodizel vs. yakıtlar yakmadığın, 20 tonu geçmediğin, rampalarda devri güzelce ayarlayıp motoru zorlamadığın sürece 750.000, zor da olsa 1.000.000 km'yi bulursun.
    BMC'nin pompa, sibop, enjektör ayarını yaptırdığın sürece rampada 2 vitese kadar performans artışı görürsün.

BMC kemikli arabadır. İstediğin yere sok, istediğin yerden geç yine gık demez. Makaslar kuvvetlidir. Bu makas yüzünden piyasadaki araçlardan 500 ila 1.000 kg ağır geliyor zaten.

BMC'yi tercih etmemdeki bir diğer konu ise markaya bağımlılık. Öyle birşey ki, başka marka kamyona biniyorum; inan kendimi o ortamda yabancı hissediyorum. Hani bir topluluğun önünde sahneye çıkmışsın ve o sahnede yalnız kalırsın ya, aynen öyle oluyor. Bu markaya hayranlık değil de, daha başka birşey.

Bir diğer etken, hatta en büyük etkenlerden biri ise fiyat... Çok sıkı bir pazarlıkla 104.000 TL olan aracı, 100.000 TL'ye 2008 yılında kapıma çektim. Ee bu paraya ithal markalarda 0 km kamyon almak imkânsız ötesi. En azından böyle yerli marka(FORD, BMC) tercih ediyorsun; arabanın garantisi oluyor, 0 km arabaya biniyorsun. Neden sırf ithal araca binmek için 2. el araba alıp da, milletin hangi ellerle tuttuğunu bilmediğim direksiyonu tutayım ki ?

Neden FORD tercih etmiyorum ? Başta güvensizlik, önyargılar... Yanlış anlamayın, bu önyargılarım FORD'a değil, CARGO'ya yönelik.

Adamlar 2004'te bir motor yaptılar ECOTORQ diye, arabalar 50.000'e gelmeden motorları iflas etti, yağ yakmaya başladı. Neyse, o sorun çözüldü, tüm araçları geri çağırıp motorlarını değiştirdiler.

Diğer konu FORD'un frenleri 2520 CARGO'lardan gelme. Yani o yuvarlak farlı CARGO'lardaki fren sistemi, önceki nesil CARGO'ların fren sistemi. Düşün yani, 15 ton istihab haddi olan bir aracın fren sistemini( ki bu aracın da fren sistemi yeterli değildi) gitti FORD 3230'lara koydu. Adamlar rampayı inerken iki büklüm oluyorlar. Ee, fren yok ki arabada !

Arabalardaki ECOTORQ motorlar elektronik motor. Ben elektronik motora karşı yine önyargılıyım. Bana karadüzen motor olacak. Ben bu motora pompa ayarı yaptıracağım, sibop ayarı yaptıracağım ve bu bakımlardan sonra araba istediğim gibi olacak. Yeni CARGO'larda böyle bir olay yok ki.

Saydığın ithal marka araçlara gelince; öncelikle arabalara bir sözüm yok. Bizim BMC ve FORD o markalardan kafadan 10 yıl geriden geliyor. Bu acı bir gerçek.
    Ben de isterim kapıma bir SCANIA R380 8x2 çekip de direksiyondan gaz verip, direksiyondan vites değiştirmeyi ama maddi durumlar el vermez. Yahu, araba tam tamına 2 tane PRO 827 parası. 200.000 TL.
    Şimdi alacağım o arabayı, daha sonra nakliye bürolarında 50 liranın, 100 liranın hesabını yapacağım. Altında 200.000 TL'lik araba var ama düştüğün durumlara bak. Yani işin kıyak olacak ki, yani sabit bir işin olup da o işe iyi para yazacaklar, o zaman o arabayı altına çekersin ve max. 2 yılda arabanın borcunu bitirirsin.

Diğer markaları tercih edemememdeki sebep de üstte. Yani mâli sıkıntılar.

Şimdi BMC işimi görüyor. Benim en uzun mesafe yolum için (gidiş geliş max. 750-800 km) BMC ideal.
    Zaten ben 04.04.2008'den beri(27 ayda) anca 99.500 km yaptım. Aracın yaşıtları ortalama 200-300.000 km arasıyken bizimkinin km'si daha 100.000 bile değil.

Geçen haftaki kilometre göstergesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 17 Temmuz 2010; 15:38:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eray kaptan,

O kişinin Mehmet Abi olmadığını başından çözmüştük biz zaten, imla hatalarıyla dolu bir yazı.

Bu arada daha ilginç olanı Mehmet Abi'ye ulaşabilmiş olman, burada Redmilka Mehmet Abi'de ulaşmaya çalıştı ama başaramadı, senin cevap almış olman da ilginç. Tekrar ulaşabilirsen bir sormanı dilerim, neden bıçak gibi kesip atmış paylaşımlarını?

Ben de o olmadığını tahmin ettim ama "Acaba ?" sorusu aklımda kaldı. Yalnız benim kafama takılan şey; bu saçma şeyi kimin yapmış olduğu ?

MEHMET Bey'e ulaşma konusunu karıştırma.
    Daha önce de kendilerine sordum neden buralarını bırakıp gittiğini, kendisinin cevabı şöyle oldu: "Milletin bir kaç sac parçasından ibaret arabası için kendimi paralayıp ona buna laf yetiştirmek açıkçası gereksiz geldi. DH biraz fantezi işi, ama öteki meseleler daha önemliydi. Bu tercihimden dolayı inşallah beni anlarsınız."
    Anlayışla karşılamak gerektiğini düşünüyorum, insanlık hali... O kadar koşuşturmanın, o kadar telaşenin arasında DH'ye girememesi normal.

Sonderece talihsiz ve mehmet'e yakışmayan kelimeler.

Ya abi, siz böyle yapıyorsunuz ben kendimi suçlu hissediyorum bu yazıları burada paylaştığım için.

Şahsen benim de başımdan bir takım olaylar geçse başlarım forumuna, başlarım PRO'suna, başlarım kamyonuna... Aynı şekilde sizlerin de forumla ilgilenmeyeceğini düşünüyorum.
    O kadar derdin arasında bir de foruma gel, CONNECT'e laf atanlarla uğraş, "LUKUNKU, senin arabanın lastiği ne marka, memnun musun ?" diyenlere cevap ver.

Haksız mıyım ?

Lütfen canımın içi sen kendini suçlu hissetme herzaman başımızın üzerinde yerin var.Bende defalarca telefon ettim cevap vermedi hade meşgulsün sonra ara oda yok ben gönül bırakmıyayımda kim bıraksın,benimde onda onunda bende ev telefonları mevcut gelde üzülme.O yüzden sen canını sıkma.
    SEVGİLERİMLE.

• BmCpRo827@
    İnternete çok takılırsan km azolur tabii.
  • slm...

• bende ki paçalıklar orjinali değil ama güzel duruyo (connect yazısını silecem)

• ön tamponu duran arabaya vurdum (aklım nerdeyse)çizildi rütüşlatcaz artık

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.