Şimdi Ara

EN İYİ HAFİF TİCARİ, FORD TOURNEO CONNECT... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
1
Favori
48.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk defa duyuyor olman senin açından sevindirici, nasıl bir şey olduğunu anlamak istersen, önce bir adet haşlanmış mısır, ardından bir kase profiterol, son olarak da bir dilim kavun yeyip, üzerine iki bardak soğuk su içmen gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Redmilk

quote:

Orijinalden alıntı: wkwwlwig

Bende de hiperaktif büzükolit var, bazen çok zorluyor!

quote:

Ülseraktif kolit uyutmadı beni 03.15 de kalkıp sabah ezanı ile yattım,kötü geceydi.

O'ne ilk defa duyuyorum.

• Esasında, ucun altındaki vidalı parça onun bir yerlere takılması gerektiğini gösteriyor, aracınızda yan hava yastığı varsa servise danışmanızı tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: H100_06_52

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Herkese iyi forumlar

Sürücü koltugunun altındaki bu kablo neyin nesidir ya?

EN İYİ HAFİF TİCARİ, FORD TOURNEO CONNECT...

Yan hava yastıgının kablosu o ama ortalıkta ne işi var

Sürücü koltugunun altında yer alıyor.Koltugu fotoğraf çekebilmek için öne ittim o yüzden göründü yoksa sürücü koltugunun altında kendini kamufile diyor.Bu arada ilgin için teşekkür ederim

bir uç boşta duruyor o ney acaba ?

• Ya Uğur nerelerdesin sen dostum, yıllar oldu görüşmeyeli yahu...

quote:

Orijinalden alıntı: shelby_88

Günaydınlar...
    yeni topic herkese hayırlı olsun, hoş olacağa benziyor.

Bende son zamanlarda kendi yoğunlğumdan adam gibi ilgilenemiyorum connectimle.Ama şuan aklımda uygulamalar var.Yurtdışından gelecek olan özel eldiven,bez,meguarsın parlatma-hare giderici- vs. ürünleriyle canlılık kazandırmayı planlıyorum.

Fiyatlar baya uygun buraya göre, isterseniz satabilrim Şimdi bi koku aldım konserve kutusu gibi, 60 gün etkili.Grup indirimi yapabilrim =)

Boş zamanımda fotolrı buraya koyar, sizi bilgilendiririm.

Ve size çok güzel bi oto şampuanı önereceğim, mutlaka alın!

Görüşmek üzere

• Arkadaşlar, yeni muayene sisteminin bence eleştirilecek tarafı yok, hatta binek araçlar için bile muayenenin yıllık olması taraftarıyım. Frenleri tutmayan, stopları yanmayan, farları ayarsız binlerce araç dolaşıyordu trafikte, en azından insanlar şimdi daha iyi kontrol ettiriyorlar araçlarını. Hatta birkaç yıl önce bir otomobil dergisi, trafikte kaydı olmayan bir hurdayı muayene yaptırmıştı, hesabını siz yapın. Aracın yanına yaklaştırmama sebepleri, araç sahiplerinin bazı illegal yollara başvurma isteğidir diye düşünüyorum.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

istanbuldaki muayene istasyonları randevusuz almıyorlar. muayenemiz yok diye bizim otobüsü silivriye götürmüştük. tam 200 lira mazot yakmıştık :P

Orası istanbul, aracın yanına bile yaklaştırmıyorlar seni + birine bişey sorsan ya cevap vermiyor yada baştan savma cevap veriyor..

Burda ise orta kısımdakı alan dışında aracın yanına gidebiliyorsun(giriş ve çıkış kısmında) ve aracınla ilgilenen görevli ilede sohbet edebiliyorsun

Ayrıca bu sefer plaka yaptıştırdıgı herşeyse onu yaptırtmiycam koparmak için 15 dk uğraştım gecen seferkine...

• Merhabalar,

Müzik sistemleri hakkında bilgili ve ilgili olduğunuz anlaşılıyor, size birşey danışmak isterim. Aracım 2010 GLX ve müzik sistemini değiştirmek istiyorum, Anadolu yakasında Elif Tuning ile görüştüm, öne ve arkaya 4 adet Kicker component, iyi olan serisi imiş, 65W, xetec amfi 4x100W 4ohm, bagaja Alpine 300W subwoofwer önerdiler, montaj, kablo ıvır zıvır 1400 TL civarında fiyat çıkardılar, sizce nasıl? Tavsiye edeceğiniz başka bir sistem var mı? Orijinal teybimi kullanacağım için bir de dönüştürücü denen dalgadan takacaklarmış.

quote:

Orijinalden alıntı: askemo61

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: askemo61

ewt butun connectlerde boyledir.. 2009 a kadar boyleydi.. :) 2010 larında buyuk ihtimal bu sekildedir.. ekstradan alarm taktırırsanız cam kaldırma modulluleri var kumanda dan kitleyince camları kapatır...

arkadaslar 2009 model 110 bg stil paket connectimi askerligim nedeniyle satiyorum ilgilenen olursa ilanim...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-otosan-tourneo-connect-ilk-sahibinden-ihtiyactan-2009-model-110bg/detay

Askerliği kazasız belasız bitirmen dileği ile ,aracının arka hoperlör kısmı çok şık nerden temin ederiz ? sevgilerimle.

arka kısmı ben istanbul da sirinevlerde guven pandizot ta yaptırmıstım..

aynı zamanda teyp cercevesini de guven pandizotta yaptırmıstım...

isteyene teyp ve cerceveyi satabilirim.. (teyp alpine 9880r)

askerlik dilekleri icin de herkese cook tesekkur ederim..

• quote:

Rica ederim, dilimin döndüğü ve bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışayım.

Aks, makinecilikte hareket ileten mil olarak tanımlanabilir. Motorlu taşıtlarda, diferansiyel çıkışından tekerleklere doğru uzanır, dairesel hareketi(burulma) iletir. Kaba anlamıyla motor devrinin şanzıman aracılığı ile düşürüldükten sonra, aracın hareket etmesini sağlayan yegane parçadır. Bu parçalar içlerinde doğrusal hareketlere(eğilme) karşı koymalarını sağlayan rulman, ıstavroz, dişli gibi bileşenleri barındırırlar. Parçaların uzun süre hizmet etmesi için üzerleri kalın bir gres tabakası ile kaplanır. Gres yağının toz tutma özelliği olduğundan, tüm çalışan kısım hem diferansiyel hem de tekerlek tarafında aks körükleri ile koruma altına alınır. Körük iki noktadan kelepçe ile sıkılarak, hassas parçaları dış etkilerden korur, üç kuruşluk bir parçadır ama yırtılması durumunda çok büyük masraflara yol açabilir. Bakımlarda kontrol edilmeli, çatlak, yırtık vs görülürse hemen değiştirilmelidir. Belli bir ömrü olan bu parçanın sık sık patinaj ile kalkılırsa daha çabuk yıpranacağını hatırlatmakta fayda var.

Ancak bu kadar açıklayabiliyorum, umarım yardımı olur.

Görüşmek üzere.

quote:

Orijinalden alıntı: mamikara

aracın aks körüğünün tam olarak işlevi nedir
    daha doğrusu can abimiz aksı anlatabilir mi

Yardımcı oldun abicim saolasın

• Yahu boşverin, burası çok daha iyi, resim yüklemek çok kolay, alıntı yaptığın zaman tüm mesajları görebiliyorsun falan.

Bu arada ben de sizleri seviyorum.

quote:

quote:

quote:

Seni çok seviyorum kardeşim.

Duygular karşılıklı mehmet abi, bende bi abi olarak seviyor ve değer veriyorum

Biliyorum kalp kalbe karşı..

• Uğur kardeşim, haberi hurriyetoto sitesinde ben de gördüm, aynen yukarıda yazıldığı gibi.

http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/haberdetay.php?cid=11115

1-Connect'in Amerika'ya ihracı 2009 yılının 5.ayında başladı, bu araçlar 2008 Aralık ayında üretilmiş olabilir, global kriz sebebi ile sevkiyat ertelenmiş olabilir, kaldı ki normalde bizim burada aldığımız araçlar bile en az iki ay önce üretilmiş oluyorlar, şase numaralarının bir yerinden üretim tarihi çıkartılabiliyor, ama tam olarak nereden bilemiyorum, hatırladığım kadarı ile Combo'yu aldığımda camında bir kağıt vardı, üretim tarihi Şubat 2006 yazıyordu, ben ise aracı Temmuz ayında almıştım.
    2-Bence de yüksek tavanlı yeni kasa araçlarda sorun var, ama bir ihtimal ABD'ye gönderilenlere ayrı bir malzeme kullanılmış olabilir, nitekim araçlarımızda olmayan birçok donanım ihraç mallarında var, bir diğer husus ise, dandik bir tavan kaplamasının TÜRK'ün kafasına birşey yapamayacağını düşünmüş olmalarıdır.
    3-Tam ihracat rakamlarına ulaşamadım ama 33bin araç çok göze batan bir rakam değil, Otosan'ın yıllık ihracat hedefi 150-160bin adet, bunların büyük kısmı Transit olsa bile geriye 50-60bin Connect kalır.

quote:

quote:

Uğur canını sıkma boş ver biz oraya çanakkaleli kardeşemizi kırmamak için gittik orda olmak zorunda değildik ve olmuyoruz gerisini boş ver..

Canımı sıkacak bi durum yok ortada mehmet abi, ayrıca o forumun bana bi + yoktu(konuşmak istedigim kişiler burda zaten)

Bu arada üsteki habere takıldı kafam amerikaya bu yıl connect gönderilmeye başladı ama 2008 ile 2010 arasında üretilen araçları geri çağırıyorlar

1. 2010'da ilkez amerikaya giden connect'in 2008'de üretilen modelinin orda ne işi var?
    2. Türkiyedede aynı connect'ler yokmu onları neden çagırmıyorlar(sorun sanırm yüksek tavanlarda)
    3. 33bin aracı hangi ara amerikaya götürdüler?

• Eray kaptan,

O kişinin Mehmet Abi olmadığını başından çözmüştük biz zaten, imla hatalarıyla dolu bir yazı.

Bu arada daha ilginç olanı Mehmet Abi'ye ulaşabilmiş olman, burada Redmilka Mehmet Abi'de ulaşmaya çalıştı ama başaramadı, senin cevap almış olman da ilginç. Tekrar ulaşabilirsen bir sormanı dilerim, neden bıçak gibi kesip atmış paylaşımlarını?

quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Arkadaşlar, hani diğer sitede "luku" nickiyle lakayt bir üye vardı ya, o kişiyi Mehmet Bey'e(LUKUNKU) sordum.
    Kendisinin ilgisi yokmuş.
    Yani o kişi her kimse, bizi yiyiyormuş...

Haberiniz ola...

MEHMET Bey'in cevabı.

(Tıklayarak büyütebilirsiniz)

• Abi, "hoş geri geldiniz" gibi saçma bir söz yazayım bari size.

quote:

Orijinalden alıntı: jönavrupalı

quote:

quote:

Bugün diğer foruma girdim, beni siteden atan kişi üye olurken'ki kuralları falan hatırlatmış kabaca bi baktım kurallara ne "Belli bi mesaj sayısından sonra sayfa otomatik kilitlenir yöneticiler tarafından" nede "Yeni konu açabilirsiniz veya bu kurallar sizin yazım özgürlüğünüzü kısıtlıyorsa paylaşımlarınızı başka yerlerde yapabilirsiniz." ilgili bişey görmedim

Ayrıca yeni bi konu açarken arama motorundan daha önce açılıp açılmadıgına bakın yazıyor kurallarda daha önce açılmış bi konu kilitlenmişse benım bildigim yenisi açılmaması gerekir...

Benım anladıgım kadarı ile forum uydu alıcı ve benzer elektironik aletlere önem veriyor(konulardakı önem ve reklamlardan o anlaşılıyor) bizim gibi onlara göre forumu gereksiz işgal edenleri istemiyorlar...

Ayrıca 1000 mesajı gecen konulara aynı işlemi yapıyoruz demiş ama kabaca baktım 1000 mesajı gecen açık konular var

Özellikle muhabbet ve hobi bölümündeki konuları kilitliyorlar buda herşeyi anlatıyor zaten...

Uğur canını sıkma boş ver biz oraya çanakkaleli kardeşemizi kırmamak için gittik orda olmak zorunda değildik ve olmuyoruz gerisini boş ver..

mehmet bey zaten orada ben istediğim için durmuyorduk ki daha önce Eray Bey burada kötü muameleye maruz kaldığı için gitmiştik.o zaman ki sinir ve ruh haliyle böyle bir değişime gerek duymuştuk.neyse bundan sonra inşallah hiçbir yerde böyle kötü durumlarla muhatap olmayız hayırlı olsun hepimize

• Uğur kardeşim, Combo'dan fazla yakacağı aşikardı zaten, bu konuya sadece fazla deyip geçtim. Kaldı ki motor hacmi dediğimiz şey, motorun bir çevrimde içine çektiği hava yakıt karışımının miktarı(tabi dizellerde sadece hava). Hava-yakıt karışımı ise fizik kurallarına göre belli bir oranın altında ve üstünde olamayacağından büyük hacim = fazla hava ve fazla yakıt.

Kullanım tarzım genelde 2500-2800 d/dak arasında vites değiştirmek, senin bahsettiğin devirler düz yolda yol almak için yeterli olsa bile, hızlanma ihtiyacı olduğunda motorun çok zorlanmasına sebep oluyor, avans vuruntusu gibi sesler, titreşimler vs. Kaldı ki düşük devirden hızlanmaya çalışınca daha fazla gaza bastığın için daha fazla tüketiyorsun.

Senin motor güçsüz olduğu için sesi gür çıkmıyor herhalde.

quote:

wkwwlwig
    Hoş geldin can abi...
    Öyle yol bilgisayarı ortalaması ile olmaz o işler, aracı ne şartlarda nerelerde nasıl kullandıgın önemli yakıt tüketimi için...

klima açıkkan ve birde rampalarda yüksek devirlere çıkarsan yakıt tüketimi baya artar, aynı şekilde düz yol içinde geçerli...

Ekenomik tüketim istiyorsan her viteste en fazla 1800 devire çıkman lazım üzerine çıktıgın her devir yakıt tüketimini artırır...

Yakit tüketimide combo veya diğer küçük motorlu araçlarla kıyaslamak biraz saçma özellikle yüksek devirlerde büyük motorlar her zaman fazla yakar ama yaktıgı yakıtında hakkını verir...

Genel olarak memnun kalman güzel connect'ten...

Bu arada bendemi bi sorun var yoksa diğer kullanıcılarmı bu konuda çok hassas bilemiycem ama yüksek seslerde motor sesi beni rahatsız hiç etmedi ama rüzgar sesi özelliklede aynaların sesi rahatsız ediyor...

• Aslında o süratlere çok fazla çıkmadım, genelde 100km/h gibi bir seyir sürati tutturdum ama dizel motorları biraz devirli kullanmak gerektiğini düşündüğümden 80-90 hm/h gibi süratlerde 4.vitesi kullanıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

quote:

wkwwlwig
    Hoş geldin can abi...
    Öyle yol bilgisayarı ortalaması ile olmaz o işler, aracı ne şartlarda nerelerde nasıl kullandıgın önemli yakıt tüketimi için...

klima açıkkan ve birde rampalarda yüksek devirlere çıkarsan yakıt tüketimi baya artar, aynı şekilde düz yol içinde geçerli...

Ekenomik tüketim istiyorsan her viteste en fazla 1800 devire çıkman lazım üzerine çıktıgın her devir yakıt tüketimini artırır...

Yakit tüketimide combo veya diğer küçük motorlu araçlarla kıyaslamak biraz saçma özellikle yüksek devirlerde büyük motorlar her zaman fazla yakar ama yaktıgı yakıtında hakkını verir...

Genel olarak memnun kalman güzel connect'ten...

Bu arada bendemi bi sorun var yoksa diğer kullanıcılarmı bu konuda çok hassas bilemiycem ama yüksek seslerde motor sesi beni rahatsız hiç etmedi ama rüzgar sesi özelliklede aynaların sesi rahatsız ediyor...

arabada ses sistemi varken cidden rahatsız etmiyor motor sesi. arkadan hırıltı gelmesi hoşuna bile gidiyor insnaın.

bu arada 110 - 120 biraz hızlı olmuş gibi 90 - 100 5. vites giderek o yakıtı baya bi düşürmek mümkün olurmuş sanki. ama yinede insan ne kadar yakarsa yaksın tosunumun canı sağolsun diyo.

• Rica ederiz, ne demek. Bu arada gelip bir çayımızı falan da içmeyesin sakın, sözünün de eriymişsin vesselam.

quote:

Pardon.
  • Yani bunların maket boyası olduğu muhakkak ama gerçekten işe yarayıp yaramayacağını Mehmet Abi bilir. Bu arada hiç para vermene gerek yok, galon galon boya var amcada, bir ara uğrarsın hemen iki dakikada boyayıverir.

quote:

quote:

Günaydın,

Sanırım torpido üzerindeki kaplama zarar görmüş, rengine uygun bir boya ve ince uçlu bir fırça ile kapatılabileceğini düşünüyorum, Mehmet Abi'nin dediği gibi maket boyası olabilir.

quote:

Benim aracın ön gövdede bu tür beyaz beyaz çizikler mevcut bunlar nasıl düzeltilir çok sinir bozucu görünüyor.

Sanırım bahsettiğiniz boyalar bunlar
    şu 2 renk arasında kaldım

• Rica ederim, özellikle iyi bildiğimiz konularda her zaman yardımcı oluruz, değil mi hezerfen amca??? (fitili ateşliyorum arkadaşlar, dede patlayacak bana doğru)

quote:

quote:

Rica ederim, dilimin döndüğü ve bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışayım.

Aks, makinecilikte hareket ileten mil olarak tanımlanabilir. Motorlu taşıtlarda, diferansiyel çıkışından tekerleklere doğru uzanır, dairesel hareketi(burulma) iletir. Kaba anlamıyla motor devrinin şanzıman aracılığı ile düşürüldükten sonra, aracın hareket etmesini sağlayan yegane parçadır. Bu parçalar içlerinde doğrusal hareketlere(eğilme) karşı koymalarını sağlayan rulman, ıstavroz, dişli gibi bileşenleri barındırırlar. Parçaların uzun süre hizmet etmesi için üzerleri kalın bir gres tabakası ile kaplanır. Gres yağının toz tutma özelliği olduğundan, tüm çalışan kısım hem diferansiyel hem de tekerlek tarafında aks körükleri ile koruma altına alınır. Körük iki noktadan kelepçe ile sıkılarak, hassas parçaları dış etkilerden korur, üç kuruşluk bir parçadır ama yırtılması durumunda çok büyük masraflara yol açabilir. Bakımlarda kontrol edilmeli, çatlak, yırtık vs görülürse hemen değiştirilmelidir. Belli bir ömrü olan bu parçanın sık sık patinaj ile kalkılırsa daha çabuk yıpranacağını hatırlatmakta fayda var.

Ancak bu kadar açıklayabiliyorum, umarım yardımı olur.

Görüşmek üzere.

quote:

aracın aks körüğünün tam olarak işlevi nedir
    daha doğrusu can abimiz aksı anlatabilir mi

Yardımcı oldun abicim saolasın

• quote:

Senin motor güçsüz olduğu için sesi gür çıkmıyor herhalde.

Sabah rize merkezdeydim yeni geldim işyerine...

Motor sesine gelince, ben %99 camlar tamkapalı yada çok azcık açık sıcak havalardada klima 1. seviyede kullanırım aracı bugün fark ettimki camlar açıkken içeriye baya bi motor sesi giriyormuş + birde müzik kapalı ise ciddi derecede rahatsızlık veriyor 2. viteste 2000 devir cıvarında gittigim halde...

Yol boyunca 5. vites 2000 devirle gittim biraz can sıkıyor ama arabada başkası varken kurallara her zaman daha çok uyarım...
  • quote:

İlk defa duyuyor olman senin açından sevindirici, nasıl bir şey olduğunu anlamak istersen, önce bir adet haşlanmış mısır, ardından bir kase profiterol, son olarak da bir dilim kavun yeyip, üzerine iki bardak soğuk su içmen gerekiyor.

quote:

quote:

Bende de hiperaktif büzükolit var, bazen çok zorluyor!

quote:

Ülseraktif kolit uyutmadı beni 03.15 de kalkıp sabah ezanı ile yattım,kötü geceydi.

O'ne ilk defa duyuyorum.

Seninki'si beyne vuruyor..

• quote:

Rica ederiz, ne demek. Bu arada gelip bir çayımızı falan da içmeyesin sakın, sözünün de eriymişsin vesselam.

quote:

Pardon.

Peki gelmem.
  • quote:

Yani bunların maket boyası olduğu muhakkak ama gerçekten işe yarayıp yaramayacağını Mehmet Abi bilir. Bu arada hiç para vermene gerek yok, galon galon boya var amcada, bir ara uğrarsın hemen iki dakikada boyayıverir.

quote:

quote:

Günaydın,

Sanırım torpido üzerindeki kaplama zarar görmüş, rengine uygun bir boya ve ince uçlu bir fırça ile kapatılabileceğini düşünüyorum, Mehmet Abi'nin dediği gibi maket boyası olabilir.

quote:

Benim aracın ön gövdede bu tür beyaz beyaz çizikler mevcut bunlar nasıl düzeltilir çok sinir bozucu görünüyor.

Sanırım bahsettiğiniz boyalar bunlar
    şu 2 renk arasında kaldım

Bizim araçların torpidoları ABS denilen bir plastik malzeme darbeye ve güneşe dayanıklı bu nedendirki bulduğunuz boyalar tutmaz policarbonat boya ile rötüş yapmanız gerekir ve yahut boyacıdan tampon astarı alıp üzerine revel veyahut herhangi bir model boyasını uygulayabilirsin..

• Bu ürün hakkında bilgisi olan var ?
    İşe yarıyormu, kalıcı bi cözümmü, nekadar derin cizikleri onarıyor vs...

http://www.otocizikgiderici.com/index.html?site=MYNET

EDT:

9,90 + 6 tl cıvarında bi kargo üçreti ile bu ürünü aldım, kullandıktan sonra işe yarayıp yaramadıgı hakkında bilgi paylaşırım, derin ciziklerde kuruduktan sonra 3-4 kere uygulamak gerekiyor diyor bakalım benım sol kapıdakı derin cizigi giderebilcekmi...

Kaputtaki 2 tas izinede denesemmi? nokta şeklinde olan tas izleri paslanmış ama o nedenle bi işe yaramaya bilir sanım...

http://urun.gittigidiyor.com/FIX-IT-PRO-ARABA-CIZIKLERINI-YOK-EDEN-KALEM_W0QQidZZ28761461

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 16 Temmuz 2010; 11:06:20 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.