kutu çaylar nedense daha çok demli ve aromalı çıkıyor, ben karadeniz çayının dem modelini bırakıp kutu modeline geçebilirim |
|
Hocam çok dem iyi çay demek değildir. Çay bitkisinin normal demlenme oranı ve süresi bellidir. Eğer elinizde hemen demlenen bir çay varsa bilin ki boya içerir o çay. Bunu test etmek çok kolaydır aslında. Bir bardak soğuk suyun üzerine bir tatlı kaşığı çayı, karışmayacak şekilde bırakın. Eğer boyalıysa, boya hemen karışır çaya. Değilse rengini yavaş yavaş verir. Boyalı çaylar en fazla demlik ve tekli poşet çaylarda görebilirsiniz ama dökme çaya da çok katıyorlar artık. Aslına bakarsanız bunun cezası çok fazla ama firmalar para kazanmak için gözlerini karartıyor maalesef. Ha bu arada, bu firma büyüktür, hile yapmaz diye düşünmeyin, Türkiye'nin en büyük firmasının neler yaptığını bilseniz çay içmezsiniz bir daha :) |
halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi... “Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır” |
Eksik ifade etmişim kendimi. Az miktarda çay ile çok dem almak da çok sağlıklı değil. Bunu en çok ithal çaylarda görüyoruz. 1 tatlı kaşığı çay ile 1 demlik demleyip, çok seviniyoruz ama 1 tatlı kaşığının o kadar suyu nasıl çaya dönüştürdüğünü düşünmüyoruz pek. Yerli çayı pek tercih etmiyorum ama almak zorunda kalırsam Lipton haricinde kullanmıyorum. Onda da poşet çaydan uzak duruyorum. Çaykur hediyelik denemedim ama bi önceki mesajımda yazdığım testi uygularsanız en azından boya içerip, içermediği ortaya çıkar. Saygılar. |
el ruha iyi şimdi ebuşah iyi deniliyor 5 kiloda ondan aldım bakalım. çaykur altınbasak aldım ayrıca tomurcuk ta aldım karıstırdım yine sevemedim. yaprakları iri olan bir tekel çay var mı ? hepsi un ufak aldıklarımın yaprakları. |
_____________________________ |
güzel, tane büyük değil ama iyi çay en azından. toz da yokmuş. olsa o da dibe çökerdi hemen. |
Altınbaş aldım ama beğenmedim. Filiz aldım onu da pek beğenmedim. Çaylara bir haller oldu. Tertemiz, mis gibi arıtma suyu ile demliyorum, rengi, demi yerinde ama tadı çok yok ne yazık ki. Ne içicem bilemedim artık. |
Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
|
|
Başka marketten daha yeni aldım hocam, hala boyalıçay üretip satacağını sanmam. |
Cem bey in tavsiye ettiği Tastea çaydan kokulu ve kokusuz aldım geldi ve denedim. Üçte 1 seylan üçte 2 türk çayı karışımı. Türk çayı olarak daha önce yazdığım Yeşil inci gold kullanıyorum. Ayrıca Zerrin 5kg basmati pirinç aldım oda tam F/P ürün. Hanım pilav yaptı ve ailecek beğendik. Kaliteli Seylan çayı ve kaliteli basmati pirinç uygun fiyata. Her ikisinide tavsiye ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 3 Şubat 2021; 22:56:44 > |
|
Teşekkür ederiz. Memnuniyetinize çok sevindik gerçekten. Afiyet olsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5E88FF07 -- 12 Şubat 2021; 20:13:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÇAYKUR Hediyelik, Altınbaş, Tirebolu çayları kalitelidir aslında. . Beta tea da TAÇ yaprak çayı kaliteliydi. bu hafta kullanıyoruz. hiç beğenmedik, eski kalite kalmamış. dönemsel olarak değişiyor sanırım. |
Geçen ay iki arkadaş Elek altı gold çayı almıştık, memnun kaldık, yumuşak içimli. Bir demlik bitirebiliyorsun. 100 lira üzeri, 3 paket alınca kargo ücretsizdi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |