Şimdi Ara

En İyi Aksan Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilizcede en iyi aksan yada kulağa en iyi gelen aksan size göre hangisi?

• Amerikan, bence.
  • İngiliz aksanı çok hoş geliyor ama Amerikan aksanı kullanmaya çalışıyorum.
  • İngiliz aksanı daha özel ve asil gibi geliyor bana sonuçta dil onların ingiliz aksanı filmide tavsiye ederim sinema sanatı için süper:) http://www.youtube.com/watch?v=hHCKrusk5SQ .... ayrıca aşk ve gurur'da aksan bakımından harika.....
    lakin Amerikan ingilicesi ise daha samimi ve kullanışlı geliyor neticede o ülkedeki ingikizler, fransızlar, Almanlar, Hollandalılar vb ırkların en kolayına gelecek şekilde dil evrimleşmiş yani kulağada hoş geliyor...İngiliz ingilizcesi Amerikan ingilizcesinin yanında Almanca gibi kalıyor..

Birde tame emin değilim ama sanırım BBC ingiltenin CNN ise Amerikanın olsa gerek yani en öz dil daima ulusal kanallarda konuşulur, örneğin bizim kanal d, star gibi yoksa dışarıda öyle hekes konuşmaz ancak öğretilen asıl dil haber spikerlerinin konuştuğudur aslında..Ülkemizdede çok şive var ancak öğretilen ve net Türkçemiz belli..

• Amerikan aksanı candır ingiliz aksanı çok itici geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamaica bence, acayip bir sevimliliği var. Bir de uzak doğuluların İngilizce konuşmasına bayılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Amerikan aksanı candır ingiliz aksanı çok itici geliyor

Kardeş yanlış anlamazsan birşey sorabilirmiyim..

Şimdi Türkiyedeki Türklere Azerice kaba geliyor yani geneline böyle ayrıca hemde saçma gibi geliyor, Azaerbaycan'dakilere Türkiyedeki konuşma nasıl geliyor mesela ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A3 Hangisi Daha iyi??
    17 yıl önce açıldı
    hangisi daha iyi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İngiliz aksanı kulağa daha hoş geliyor gibi ama Amerikan şehirli aksanını anlamak çok kolay.
    Yanlız güneyli birine denk gelirseniz yüzğne alık alık bakabilirsiniz. Çok kötü konuşuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Orijinalden alıntı: N.M.Türk05

Amerikan aksanı candır ingiliz aksanı çok itici geliyor

Kardeş yanlış anlamazsan birşey sorabilirmiyim..

Şimdi Türkiyedeki Türklere Azerice kaba geliyor yani geneline böyle ayrıca hemde saçma gibi geliyor, Azaerbaycan'dakilere Türkiyedeki konuşma nasıl geliyor mesela ?

valla o kişiye göre değişir.Mesela bana göre Türkçe konuşması gayet hoş bir dil olarak geliyor(belkide üniversitede hocalarımın Türk olmasındandır) ama komik yada kaba bulanlarda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.M.Türk05 -- 28 Aralık 2012; 17:53:13 >

• Kişiden kişiye değişir bu elbette, bana göre anlaşılırlık bakımından Amerikan, kulağa hoş gelen ve etkileyici olan ise İngiliz'dir. Ama şuda var ki klasik Amerikan ya da İngiliz aksanı diye bir olay yok. Bu iki ülkenin içinde de çok daha fazla bölünüyor bu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Regional_accents_of_English - Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Basit örnekler ile video linki vereyim.

Türk Aksanı:http://www.youtube.com/watch?v=hM4-pEH-Euc

Amerikan Aksanı:http://www.youtube.com/watch?v=7FluWinJZYw

İngiliz Aksanı:http://www.youtube.com/watch?v=OikekziTvX4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 29 Aralık 2012; 23:50:23 >

• Ehrimen bazı Türkler o videodaki kız gibi değil çok akıcı konuşuyor, illaki ki yabancılar anlar yerli olmadığını, fransızlar, italyanlar falan hep kendi aksanı olacak...Ancak sen o italyana Türkçe diye karadeniz şivesi öğretirsen karadenizli gibi konuşur aksanı italyan olsada öz Türkçe yerine kradeniz şivesi öğrenir yada doğulu öğretsin cümleleri öyle kurar.....Yani arkadaş soru sorarken ülkenin içindeki şive çeşitlerini sormuyor, genel olarak soruyor açın Türk tv kanallarını normal Türkçemiz ibrahim tatlıses değil o bir şive, ama genelde klasik bildiğimiz Türkçe nedir hepimiz çok iyi biliyoruz genelde de kulağa en hoş gelen kaliteli Türkçe öz Türkçe olur, örnek haber spikerleri vs....Şu an açın kanal d, star, yada dublajlı Türk filmi Türkçe odur....yani arkadaşın sorduğu bu....azerice mi kuğağa hoş Türkçemi cevap bir sürü şive var :) bu cevap değil bence.......Okulda öğretilen amaçlanan Türkçe, amaçlanan konuşmamız istenilen Türkçe ise bellidir, gidiyoruz dersin gidiyohh diye öğretilmez gibi birşey..Özel olarak ingiliz ve Amerikan aksanı öğretilen kurslar var, yani sana gelipte teksas eyaletinin aksanını öğretemez... yazım Türkçeye örnek gösterilemez bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 30 Aralık 2012; 6:40:09 >

• İngiliz aksanı çok hoş bence hem daha anlaşılır hem de bi havası var çok "cool" diyebilirim :)

• quote:

Ehrimen bazı Türkler o videodaki kız gibi değil çok akıcı konuşuyor, illaki ki yabancılar anlar yerli olmadığını, fransızlar, italyanlar falan hep kendi aksanı olacak...Ancak sen o italyana Türkçe diye karadeniz şivesi öğretirsen karadenizli gibi konuşur aksanı italyan olsada öz Türkçe yerine kradeniz şivesi öğrenir yada doğulu öğretsin cümleleri öyle kurar.....Yani arkadaş soru sorarken ülkenin içindeki şive çeşitlerini sormuyor, genel olarak soruyor açın Türk tv kanallarını normal Türkçemiz ibrahim tatlıses değil o bir şive, ama genelde klasik bildiğimiz Türkçe nedir hepimiz çok iyi biliyoruz genelde de kulağa en hoş gelen kaliteli Türkçe öz Türkçe olur, örnek haber spikerleri vs....Şu an açın kanal d, star, yada dublajlı Türk filmi Türkçe odur....yani arkadaşın sorduğu bu....azerice mi kuğağa hoş Türkçemi cevap bir sürü şive var :) bu cevap değil bence.......Okulda öğretilen amaçlanan Türkçe, amaçlanan konuşmamız istenilen Türkçe ise bellidir, gidiyoruz dersin gidiyohh diye öğretilmez gibi birşey..Özel olarak ingiliz ve Amerikan aksanı öğretilen kurslar var, yani sana gelipte teksas eyaletinin aksanını öğretemez... yazım Türkçeye örnek gösterilemez bu arada :)

Benim söylediğim şey ''şive'' değildir, aksandır. Önce burada şive ve aksan arasındaki farkı bilmek lazım. Örneğin bir İngiliz için kendi konuştuğu ya da ülkesinin içinde konuşulanlar bir aksan değil, şivedir. İngilizcede accent kelimesi şive'yi de aksanı da kapsıyor ayrı mesele.

Yani bir İngiliz için bir Türk aksanı, bir İtalyan aksanı vardır. Çünkü aksan dediğimiz olay aslında dilin olduğundan farklı konuşulmasına denir. Türkçe için örnek verirsek Türkiye şivesi ve Azeri şivesi diyebiliriz. Ama ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımızın Türkçe'yi genel olarak doğru telafuz edememesi bir aksandır, buna Hakkari aksanı mı Diyarkbakır aksanı mı ne derseniz deyin.

Video'ya gelirsek ben videoda kız akıcı konuşmuyor bütün Türkler böyle demedim orada belirtmek istenen şey ''aksan''. Yurtdışında eğitim almamış ya da bir şekilde farklı bir aksan kapmamış Türklerde bu şekilde konuşuyor. Bunu ister hızlı konuş ister yavaş konuş.

• Indian tabiki de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifci -- 6 Ocak 2013; 4:27:43 >
  • Amerikan aksanı derim. Daha anlaşılır ve daha yazıldığı gibi okunur. İngiliz aksanı beni gülme krizlerine sokuyor çoğu zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Amerikan aksanı derim. Daha anlaşılır ve daha yazıldığı gibi okunur. İngiliz aksanı beni gülme krizlerine sokuyor çoğu zaman.

Kendi aksanını dinlesen herhalde gülmekten gerçekten ölürsün, en dandik ingilizin aksanı seninkinden 100 kat daha güzeldir şüphesiz, hatta mümkünse siteye atta bizde gülelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 8 Ocak 2013; 0:04:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Amerikan aksanı derim. Daha anlaşılır ve daha yazıldığı gibi okunur. İngiliz aksanı beni gülme krizlerine sokuyor çoğu zaman.

Kendi aksanını dinlesen herhalde gülmekten gerçekten ölürsün, en dandik ingilizin aksanı seninkinden 100 kat daha güzeldir şüphesiz, hatta mümkünse siteye atta bizde gülelim

Aşağılamak manasında demedim, sadece komik. Japonca, Çince çoğu kimseye nasıl komik geliyor, millet taklidini yapıyorsa İngiliz aksanı da bana komik geliyor. Zaten çoğu Amerikalıya da komik gelir ki taklidini yaparlar. Sen ne diye, neyi savunmaya geçtin?

Bu arada mesajımı okudun mu bilmiyorum, benim aksanım her ingiliz aksanından güzel veya değil gibi bir laf çıkmadı ağzımdan. İnsanlara saldırmak için yer mi arıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 8 Ocak 2013; 9:51:25 >

• İngiliz aksanı takım elbise içinde kısıtlı hareket alanı olan bir kişi iken Amerikan aksanı spor kıyafetler içindeki rahat bir kişidir:)
    Tercihim kesinlikle Amerikan aksanı :)
  • İngiliz aksanını deyim yerindeyse çok havalı buluyorum ama çoğu kişinin de dediği gibi Amerikan aksanı daha kolay ve daha akıcı yani zorlanmadan konuşabiliyorum. İkisi de güzel bence. Diğer aksanlar hakkında bir fikrim yok.
  • http://www.youtube.com/watch?v=8st8MErVO10

en iyi ingiliz aksanı budur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.