Şimdi Ara

en ideal ses sistemi(dac/amp + kulaklık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forum bilginleri, maalesef ses sistemleri konusun pek bir bilgim yok o yuzden en ideal sistem önerilerinizi almak için bu konuyu açıyorum belki bilmeyenlerede bir faydam dokunur.

max bütçem 2500 lira, daha öncesinden apple store dan indirimde beats pro almıştım 4 gün kullandım ve geri verdim. 300 liraya aldıgım kulaklık(skullcandy rocnation) bile mid ve high olarak daha iyi, basları yuksekti ama kaliteli değildi tuhaftı biraz hiç öyle bas duymadım herneyse belki dac ve amfi kullanmadıgım için kötü gelmiştir

aşağıda dinlediğim parçalardan birkaç örnek var genelde soundtrack ve epic müzik dinliyorum tabi klasiklerdende dinlediğim oluyor mesela Vivaldi.

7:22 den başlıyor

şu an için aklımdaki tek kulaklık Ultrasone 900, basları seviyorum ama netlikte benim için önemli eğer ikisi arasında tercih yapmam gerekirse mid ve high ı tercih ederim. dac ve amfi hakkında hiçbir fikrim yok büyük ihtimalle yurt dışından getirtmeye çalışıcam kulaklığıda yurt dışından getirtebilirim.

önerilerinizi bekliyorum ve şimdiden herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giray94 -- 22 Mayıs 2014; 16:03:04 >

• Ultrasone pro 900 basları nedeniyle bu türlere uzak gelecektir. Ancak bası diğer frekanslara karıştırmaması nedeniyle bir opsiyon olarak düşünülebilir. Bunun dışında Ad900x veya Beyerdynamic Dt-990 Pro da düşünülmelidir. Tabi ad'nin açık tipte olduğunu ve ancak eve gideceğini unutmamak lazım.

Elinizdeki kaynağı bilirsem ona göre dac-amp önerebilirim.
  • kaynağım pc, optik çıkıştan ses alıcam dimi?
  • Kaynak pc ise anakart nedir? Ses kartı mevcut mu? Optik sizi yanıltmasın, sese katkısı yoktur.

Eğer özellikle başarılı bir ses kartı veya harici usb ses kartı veya Dac/amp olmazsa adını söylediğiniz ve söylediğin kulakliklarda sorun yaşarsınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dac ve amp ses kartı yerine geçmezmi? anakartım asus sabertooth p67 ses kartı gerektiğini bilmiyordum
  • giray94 G kullanıcısına yanıt
    Geçer. Ve usb olmaları nedeniyle fonksiyoneldirler de. İsterseniz dac/amp birleştiren bir cihaz isterseniz ikisini de ayrı ayrı alırsınız o size kalmış.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    kardeşim ayıp olmassa hangi kulaklığı veya ses sistemini kullandığını sorabilirmiyim bir arkadaş ses kartının dac dan daha kaliteli sonuçlar verdiğini söyledi ses kartımı alsam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kulaklık olarak InEar Stagediver Sd-3 ve Fischer Audio Fa-011 kullanıyorum. Masaüstü ekipmanım yok, onun yerine Macbook Air ve ibasso dx90 kullanıyorum. Eskiden hoparlör, dac, amp vb kullanıyordum.

O arkadaşa söyleyin ki ses kartı var, ses kartı var. Ancak dac dediğimiz aletlerin sonu ucu bucağı yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Mair kullanıcısına yanıt
    kardeşim lütfen bana bir sistem toplarmısın çok derin bir konu işin içinden çıkamıyorum devreler yancak benim lutfen biraz zaman ayırda üst seviye bir sistem topla bana. eğer parasını hak ediyo diyosan hd800 ile bir sistem topla gözünü sevim.(max 5000tl)
    Bilgisayarda kullanaksan HD 800 ile SB ZxR ile noktayı koyarsın.
    Hiçbir şekilde External Dac amp a falan gitmene gerek yok. ZxR içinde kullanılan Dac Burr Brown TI60 serisidir.
    Bu Dac şu anda Sennheiser'in üst serisi HDVD800 larda kullanıyor. Ayrıca ZxR ın üstündeki kafes sistemi mükemmel yapılmış. Kulaklarını patlayacak seviyede sesi açtığında dip gürültüsü sıfır. Bildiğin sıfır. Rezonans v.b. şeyler kesinlikle yok. Ben inanamamıştım.
    Piyasa da önce ihtiyaç yaratıp sonra ürün satıyorlar ve bu maalesef müzik piyasasında son derece fazlaca yapılan bir iş.
    Ha yok dersen ki bilgisayar ile işim olmaz ayrıca kullanacağım diğer aletleri de bağlayacağım, o zaman HDVD800 ü öneriririm. Özellikle HD 800 ile optimize edilmiştir.
  • schneeman S kullanıcısına yanıt
    Sb zxr yerine lambali amfi önermezmisiniz? Daha temiz ses verdiğini söylüyorlar doğrumu acaba? HDVD800 guzel amfi ama 2000$ fazla geldi biraz, fiyatini hakediyor diyorsan alabilirim. Diger amfide ucuz geldi hd800 un hakkini verebilcek gibi durmuyor. Bir de amfinin guc kablusuni degistirenler var cok sacma geldi bana siz ne düşünüyorsunuz? Bence butun tesisati değişmeden bir etki yapmaz.
    Ya müzik olayı çok subjektiftir. Birine göre iyi olan bir diğerine göre kötü olabilir.
    HDVD800 elbette muhteşem bir dac özelliklede HD 800 ile. Ama ben external dac kullanmadan ZXR daki Dac ile HD 800 kombinasyonunda çok keyifli muzik dinleyebiliyorum. HD 800 un sound stage i inanılmaz iyidir. Zaten aldığında göreceksin.
    Doğru bütün tesisatı değiştmeden çok anlamı olmaz ama kablo olayına çok girme. Yani bu noktaya fazla para verme. Sonuçta amfiye gelen güç kablosundan önce amfiye taktığın fişe gelen elektrik topraklama v.b. daha birçok etken sesi etkileyecektir.
    Bütçene göre fazla açılmadan keyifle müzik dinlemek önemli. Lambalı amfilerin tonu ayrı tabii. Ama dediğim gibi bu işin limiti yok.
    Mesela stereo ses de ses kartı olarak Xonar Essence STX önerirler. Ancak onunda içinde kullanılan Dac Burr Brown'dur. Ben Zxr i da STX i de test ettim. Ciddi bir fark görmedim. HDVD800 ile Zxr i da test ettim. Bunda da 2000 dolarlık bir fark yoktu. Bir miktar daha iyi tabiki. Ancak ne kadar hassas kulağa sahip olduğumuzda burada önemli.
    5000 TL iyi bir bütçe. Eğer imkanın var ise HDVD800 ile HD 800 alıp keyfine bakarsın.O zaman ses kartını da SB z tarzı birşey tutup digital optik üzerinden HDVD800 ün Dacına yollarsın.
    Eğer illa lambalı amfi diyorsan Wooaudio WA7 Fireflies muhteşemdir. Bizzat denedim sonuna kadar da öneririm.Buda bir seçenek olabilir.
    Karar senin :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schneeman -- 26 Mayıs 2014; 23:54:35 >

• schneeman S kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim tavsiyelerin icin, anlamadigim bir yer var Hdvd800 alirsam ses karti almama niye gerek var dac ve amfi gorevi görmüyor mu zaten? Ayriyeten lambalı amfilerin tonu farkli derken nasil bir farklilik var bunu açabilirmisiniz yani dahami gerçekçi veriyor sesi? Bir de elektrostatik amfilerin farki nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giray94 -- 28 Mayıs 2014; 15:47:15 >
  • Hocam forumu karıştırırken sizi gördüm.bende macbook air var.ses sistemi olarakta logitech z5500.creativenin extetnal ses kartı var ama maç ile uyumlu olmadığı için kuramiyorum.sizce macbook aitse en iyi ses i yakalamak için ne yapmam gerekir.fiio e18 saç amfi aklıma geldi.htc öne m7 ile çks1000 kulaklık kullanıyorum.bu fiio ile.hem kulakligimi hem macbokumu ses sistemine baglayarak çift yarar saglayabilirmiyim.yoksa sizin tavsiyemiz nedir.hem ev içi sistem hem taşınabilir ses sistemi için.tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prazision P kullanıcısına yanıt
    Amfiye ihtiyacin yok gibi gorunuyor sadece mobil bir dac alabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.