Şimdi Ara

En ideal GPA kaçtır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akademik düşünmeyen biri için GPA kaç olsa yeterlidir?

1-)Staj başvurusu, erasmus, work&travel gibi şeylerde sorun çıkarmayacak, not ortalaması isteyen iş verenler için de kabul edilebilir sayılacak GPA notu kaçtır?

2-) Bölüm 1.liği falan mühendislikte bir işe yarıyor mu? Bir ara bölüm 1.lerine özel staj veya iş teklifleri geliyor diye bir şey duymuştum.

3-) Bir de Erasmus stajı varmış, o nasıl oluyor arkadaşlar onun da belli bir GPA sınırı mı var? Bölümden kaç kişi gidebiliyor ortalama?

Sormamın sebebi şu arkadaşlar: lise yıllarında ortalamaya çok dikkat eden birisiydim, bir de okul sınavlarına çalışmakla yks'ye çalışmak aynı gibiydi o yüzden saatlerce aynı konudan soru çözüyorduk ancak şimdi universitede özelikle mühendislikte yapılabilecek bir sürü şey var. Mesela aklımda bir sürü proje fikri var github'a ekleyecek veya boş zamanlarımda katılabileceğim kayda değer sertifika programları var, yani bunları yapmak varken yüksek ortalama için bütün zamanımı aynı soruları tekrar tekrar çözmeye ayırmak mantıksız geliyor. Bu sebeple dengeyi bulmak istiyorum, örneğin 3.0 ortalama normal bir çalışmayla yapılabilir geliyor ancak 3.5+ ortalama için çok daha fazla okul derslerine çalışmalıyım gibi geliyor. Sizce 3.0 3.2 arası bir ortalama yukarıda saydığım şeyler için yeterli olur mu yoksa 3.5+ ortalama ve bölüm 1.liğine kasmak çok daha faydalı mı? (Özel sektör için)

• en ideal 4 tabi olm, soruya bak.

ciddi olarak cevaplayacaksak

1) iyi staj, erasmus w&t gibi şeylerde en az 2.5, 2.7-2.8 üstü tercih edilir

2) yarar tabii ki de, bölümünün o dönemindeki akademik açıdan en başarılı elemanısın demektir

3) normal erasmus gpa sınırından farkı yoktur muhtemelen, 3 üstü tut gidersin eğer çok az kontenjan yoksa

• uzaktan eğitim ise 3.70, yüz yüze ise 3-3.10

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

en ideal 4 tabi olm, soruya bak.

ciddi olarak cevaplayacaksak

1) iyi staj, erasmus w&t gibi şeylerde en az 2.5, 2.7-2.8 üstü tercih edilir

2) yarar tabii ki de, bölümünün o dönemindeki akademik açıdan en başarılı elemanısın demektir

3) normal erasmus gpa sınırından farkı yoktur muhtemelen, 3 üstü tut gidersin eğer çok az kontenjan yoksa

Hocam mesela 1.sınıfta calculus-fizik için saatlerce soru çözmek yks'ye çalışmaya benziyor gibi geliyor. Ne bileyim yıla vurunca çok fazla zaman yapıyor ve bu zamanda baya proje yapılabilir, ne bileyim istatistik falan öğrenilir, yazılımla ilgili sertifika programları var bir sürü Google'ın IBM'in. Gerçekten ders çalışmamak için bahane aramıyorum bu arada aksine doğru şeye çalışmak istiyorum. Liseden kalma çalışma disiplinim var ve bu disiplinden de en iyi şekilde faydalanmak istiyorum.

• CiroDiMarzio C kullanıcısına yanıt

proje, istatistik dediğin şeylerin kendine ayrı dersleri var zaten. yazılımdan anlamam. ayrıca calculus ve fiziği iyi öğrenmezsen bölümde ağlarsın sonra, herşey onların üzerine inşa ediliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.