Şimdi Ara

En İdeal Ehliyet Alma Yaşı 16'dır.Şartlar. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir

    Yanlız okul notunda şöyle bir durum var. 450 puanlık Anadolu Lisesi'ne giden öğrencilerin not ortalamasının 80 üzerinde olması zor bişey. Ama Meslek ve Düz Lise'de böyle bir durum yok. Anadolu Lisesi'ne giden insanın davranışları daha mantıklı iken okul puanı daha düşük diye ehliyet alamaz, ancak Meslek veya Düz'e gidenler hafif bir çalışmayla 80'i rahatlıkla görür.

    Aynı üniversite sınavındaki okul puanı gibi çok saçma bir karar olur.

    Kesinlikle bir Anadolu lisesi mezunu olarak katılıyorum. Bir ikincisi insanın mantığı dersle ölçülmemeli. Sonuçta araç kullanmak sadece mantık değil, yeteneğin, refleksin, olgunluğunda içinde olması gereken bir kıstastır. Ama şöyle de birşey var tecrübem kadarı ile meslek lisesine giden hiç bir öğrenciye ehliyet verilmemeli. Fen ve Anadolu lisesine gidenlere ise iyi bir sınav ile ehliyet verilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M@ritime kullanıcısına yanıt
    Kolejlerdeki puan yükseltme olayını biliyorum.Eğer eğitim sistemi düzelirse(biraz zor ama düzelecektir)kolejlerdeki puan yükseltme olayları,liselerde kopya çekme vb olaylar son bulacağı için bu sistem amacına uygun olarak işleyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    Kolejlerdeki puan yükseltme olayını biliyorum.Eğer eğitim sistemi düzelirse(biraz zor ama düzelecektir)kolejlerdeki puan yükseltme olayları,liselerde kopya çekme vb olaylar son bulacağı için bu sistem amacına uygun olarak işleyecektir.

    10 sene sonra olabilir evet,hatta şöyle bir yorum getiriyim Türkiye ne zaman Almanya normlarına ulaşır o zaman bizde 17 yaş Sınırına indiririz(Almanya'da 17).

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul ortalaması ve daha önce disiplin suçu almamayı çözemedim.

    Disiplin suçu ile ehliyetin alakası ne?
  • Ne kadar akıllı veya notu yüksek olursa olsun o yaşlardan hepimiz geçtik küçük bir sözle gaza gelip yaptığımız hareketleri anlatsınlar bakalım Şimdi 16 da yapan 18 de de yapar derseniz en azından bir şeyler oturuyor kafada yaş ilerledikçe ama 16 yaşında daha çocuk bisiklet kullanması gerekirken araba kullanması saçma geliyor bana göre 20-21 yaş arası verilsin zorunlu olanlar sadece 18 yaşında alabilsin .Saygılar...
  • Liseli kardeş acele etme bence sakin ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 17 Yaşındayım yazdıklarınızı aklı yerinde yetişkin bir insanın yazmaması gerek.Okul başarısının,Not ortalamasının veya zeka seviyesi ile okul notlarının zerre kadar birbirleriyle alakası yok.Ben Meslek lisesi motorlu araçlar teklonojisi bölümünde okuyorum notlarım söylediğiniz seviyenin belkide çok altında ama çevremdeki büyüklerim,abilerim hatta öğretmenlerim bile senin olgun bir kişiliğin var aferin kendini iyi yetiştiriyorsun vs gibi iltifatlarda bulunuyorlar kısacası ders çalışmak veya okul başarısı ile bir kişiyi asla yargılamayınBen bu bölümü sevdiğim için hayatımı otomobillere adamak istediğim için çok daha iyi eğitim alabileceğim iyi bir okula gitmedim.]Bu arada ehliyet yaşının 16 değilde en azından 17'ye düşürülmesi taraftarıyım.Örnek ben okul'a her gün yürüyerek veya ara sıra abim ile araba ile gidiyorum Okulum eve yarım saat uzaklıkta servis ile gitmeyi istemediğimden dolayı servis vs'de yok.Ehliyetim olsa çok rahat haftada 3-4 kez araç ile gidip gelirim zaten 13 yaşımdan beri araç kullanıyorum üzerine birde Motor bölümü öğrencisiyim bütün gün motorlarla uğraşıyoruz ama sokakta a sınıfı 3.5 mt aracını bile park edemeyen bayan'ın ehliyeti var ama bizim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JDMSaMSuN -- 3 Ocak 2015; 1:38:12 >




  • ciddi ciddi bunlari dusundun mu simdi? ben 1 aydir emniyetteki sira yuzunden ehliyeti alamiyorum, bu kadar angarya is suan ki sistemin canina okur benden soylemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir husus var, 16 yaşındaki bir insana araba niye lazım olur? Okuldan eve, evden okula, bir de gezmeye diyelim hadi.
    Okula gidip geleceği saatler, okul güzergahı falan bellidir. Altına araba şart değildir. Hatta aşırı derecede de lükstür. Okul için hiç bir toplu ulaşımdan daha ucuza gelemez.
    Gel gelelim 16 yaş insanın olgulaşmadığı yaşdır henüz. Kendimden örnek vermeyi pek sevmem ama, ben 22 yaşındayım, Trafikte oldukça sakinimdir, ışıklarda falan hep geride kalırım. 2000 devirde vites büyütürüm (Aracım buna müsaade ediyor, 2.0 motor çok rahat kaldırıyor), 2.0 140 beygir araca, 21-30 km/s arası ortalama hızda 12 litre LPG yaktırırım (Bazen 21 km ye kadar ortalama hız bazen 30 lara çıkar). Trafiğin tamamen bilincindeyim, hız ve devir çevirme arzumu oyunlarla tatmin ederim, gerçek hayatta asla hız yapmam (Otoban koşulları hariç), trafik ne hızla gidiyorsa, o civarda seyrederim. Ancak ben bile şu halimle bazen aşırıa kaçan hareketler yapabiliyorum. Kızıp gaza yüklenebiliyorum. Tabii 10 saniyeyi geçmiyor, önümde mıyır mıyır giden sürücüyü makasla sağlayıp önüne geçtikten sonra kendi hızıma geri düşüyorum v.b
    Peki 16 yaşındayken? İnanın aklı bir karış havada olan o kadar çok genç var ki, yaşla alakası pek yok ama yine de, 16 yaşında aklı selim birilerini bulmak pek mümkün değil.
    Ben her kasiste durma seviyesinde yavaşlarken, bu gençler arabayı oyuncak sanacaklar, hele bir de arızası, ağır bakımı, yakıtı v.b kendi ceplerinden çıkmayınca görün siz. 40 yaşındaki adamlar bile şirket arabalarına nasıl davranıyor biliyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    Kolejlerdeki puan yükseltme olayını biliyorum.Eğer eğitim sistemi düzelirse(biraz zor ama düzelecektir)kolejlerdeki puan yükseltme olayları,liselerde kopya çekme vb olaylar son bulacağı için bu sistem amacına uygun olarak işleyecektir.

    2 yıl daha beklemek zor mu geldi liseli kardeşim?

    Söylediğin her sözden buram buram cehalet akarken nasıl olur da Tıp 6. sınıfta okuduğunu söylersin?

    Eğitim sistemini geliştirecekler, Ortalama sistemini geliştirecekler, Sorumluluk bilincini aşılayacaklar, Sonra da yaşı 16'ya indirecekler!!! Sen bunlara inanıyor musun? Yoksa seninle farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?

    Akıl yaşta değil baştadır, doğru ama akıl herşey değil. Akıllı olmak ayrı zeki olmak ayrı, sorumluluk almak ayrı. Herşeyden öte; tecrübe yatsınamayacak yani hafife alınamayacak bir olgudur. Bana göre 18 de erken ehliyet için, siz bir de 16 olsun istiyorsunuz. 16 yaşındaki bir ergenin hayat tecrübesinden bahsetmeye gerek var mı? Açıkçası trafikte sağa sola atarlı ergenler istemezdim, yeterince farklı kişilikte insan var bir de onları eklemeyelim.

    Özetle, 2 sene daha beklemelisin güzel kardeşim. Zamanı geldiğinde sen de ehliyetini alabilirsin.

    Not: Lütfen aynı paragrafta defelarca aynı cümleleri kullanmamaya çalış. Örnek olarak yukarıdaki bir yazını alabilirsin. Okurken dahi sıkmaya başlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    Öyle bir şey yapacaklarını sanmam.80 ve üzeri not ortalaması olan bir insan mantıklı bir insandır ve böyle saçma hareketler yapmaz.Not 80'den düşük olanlara ehliyet verirsek sürücü koltuğunda bonzai ve tiner kullanabilirler hatta bu ergenler sürücü koltuğunda 31 bile çeker.

    2 sene daha sabret alırsın ehliyetini bu kadar uğraşmanın laf dökmenin bir anlamı yok
  • O değilde beni burada sorsak %50 efendi çocuk der ama kınama cezam var.Ortalamam da 80'in altında.
    Şimdi derste başarılı olmak için gerekenler:
    -düzenli Çalışma
    -sorumluluk
    -ilgi
    -zeka
    -düzenli not tutma
    -okuduğunu anlama
    -iyi bir konuşmacı olma (sunum yaparken gerekiyor)
    -derse katılma
    -proje ödevini düzgün yapma

    vb. bir çok şey.

    Bunların trafikle alakası ne?

    Ben okulumda verilen trafik eğitiminde yeterlilik aldım.Verende emniyet müdürlüğü buna dair bir kartta verildi.

    Şimdi siz mi daha iyi biliyorsunuz? Bu alanda karar verecek EGM mi?

    Okulda Kınama cezası al ak için bir çok saçma neden var.

    Mesela sırf okul yönetiminden izinsiz basın açıklaması yaparsam okulum ile alakalı cezası tasdikname ile okuldan uzaklaştırma.

    Böyle saçma ceAlar varken benim ehliyet almam neden buna bağlı olsun ki?

    18 yaşında biri neye tabi tutuluyorsa bende aynı şartlara tabi tutulurum şayet ehliyet taşı 16'ya çekilirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mng1 M kullanıcısına yanıt
    O değilde sürücü koltuğunda 31 çeker ne demek?

    Bir de doktormuşsunuz.

    Trafik kurallarında cünup dolaşmak yasak diye bir şey mi var?

    Not ortalamam 80 altı ama sizin kapısından geçemeyeceğin bir lisede okuyorum.

    Okul notu zeka ya da sorumluluk belirlemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 yaşındaki bir sabi nin trafikte karşılaşabileceği durumlar karşısında akıl muhakeme ve vicdani değerlendirmeleri pek zayıf olacaktır. o yaşlarda mümkünse efendi efendi pratiğini yapsın herkes gibi 18 inde ehliyetini alsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun yerine ehliyet sınavını zorlaştırsınlar ve kuralları değiştirsinler. Adam 5 kere giriyor kazanamıyor tekrar kursa yazılıyor bu adamın kapasitesi bu kadar trafikte neler yapacağı malum. Test sınavında sürekli aynı kalıp soruları sormak yerine daha ölçücü ve oriinal sorulara geçilirse zeka düzeyi ortalama ve üstü, mantıklı , trafikte araba kullanabilecek kapasitede insanlar seçilmiş olur geriye kalanlar da elenir. Böyle güvenilir bir sınav olursa yaş da gayet 16 olabilir . Aynı şekilde direksiyon sınavı da zorlaştırılmalı birkaç aşamalı olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:T%C3%BCrk_ralliciler

    Yukarıdaki linkten de bakabileceğiniz gibi Türkiye'de işe yarar 6 adet ralli pilotu yetişmiştir.Sizin dediğiniz ihtimal 10 milyonda 1 gerçekleşir.

    Bir kişide çıkıp sana dememiş ki 18 yaşın fizyolojik, akli şartlarla ilgisi yok :) cezai ehliyet ile ilgisi var. Global kanuni düzen ortadayken 16 yaşında ki çocuğu kanuni hüviyette nasıl mesul tutacaksınız :) forum akil düzeyi gerçekten sürünüyor ilber ortaylı capslerini getiriyor akla. Makarasına okudum baştan aşağıya ve güldüm gayet ciddi yaklaşanlar var. Internet bu kadar yaygın iken bu kadar hazır beyinci olmamak lazım neden 18 yaş bunun cevabını arar önce insan.
    İllaki 16 yaşında birine araç kullandırmak istiyorsanız yöntemi belli gider Kart'a kaydolu pro lisans alır pistlerde yavaş yavaş yürür. Bu kadar keyfiyeti ve geliri yoksa yapabileceği bir şey yok herkes gibi bekleyecek. Bu arada Wiki de yazmıyor diye ülkeden Avrupa pistlerinde koşturmuş 10 tane toprak ve asfalt pilotu çıkmamış değil hani. Daha iyi araştırın....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guyverland

    quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:T%C3%BCrk_ralliciler

    Yukarıdaki linkten de bakabileceğiniz gibi Türkiye'de işe yarar 6 adet ralli pilotu yetişmiştir.Sizin dediğiniz ihtimal 10 milyonda 1 gerçekleşir.

    Bir kişide çıkıp sana dememiş ki 18 yaşın fizyolojik, akli şartlarla ilgisi yok :) cezai ehliyet ile ilgisi var. Global kanuni düzen ortadayken 16 yaşında ki çocuğu kanuni hüviyette nasıl mesul tutacaksınız :) forum akil düzeyi gerçekten sürünüyor ilber ortaylı capslerini getiriyor akla. Makarasına okudum baştan aşağıya ve güldüm gayet ciddi yaklaşanlar var. Internet bu kadar yaygın iken bu kadar hazır beyinci olmamak lazım neden 18 yaş bunun cevabını arar önce insan.
    İllaki 16 yaşında birine araç kullandırmak istiyorsanız yöntemi belli gider Kart'a kaydolu pro lisans alır pistlerde yavaş yavaş yürür. Bu kadar keyfiyeti ve geliri yoksa yapabileceği bir şey yok herkes gibi bekleyecek. Bu arada Wiki de yazmıyor diye ülkeden Avrupa pistlerinde koşturmuş 10 tane toprak ve asfalt pilotu çıkmamış değil hani. Daha iyi araştırın....

    Aslında şartlara göre mahkeme kararı çıkartılabiliyor diye duymuştum. Ben 18 yaşımdan önce kaza-i rüşt belgesi almıştım. Bu benim yaşımı büyütmese de, reşit sayıyordu beni. Ehliyete başvuramıyordum ancak olası bir olayda reşit birisi olarak yargılanacaktım. O sırada muhabbeti geçmişti, çocuğun birisinin kamyon şoförlüğü yapan babası hastalık sebebiyle vefat ediyordu, ellerinde bir kamyon, başka hiç bir iş bilmeyen yaşı da kamyon ehliyetine tutmayan bir çocuk kalıyordu ailenin. Çocuk mahkemeye başvurup durumunu anlatarak, 22 yaşından önce kamyon ehliyeti (C sınıfı) almış.
    Tabi ne kadar doğru bilemem.




  • kusura bakmayın ama otomobil genelin bu güne kadar açılmış en saçma konularından biri olmuş
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Kaza-i Rüşt genellik ifade etmez. Bu daha çok çalışma ve özel durumlara binaen sosyal konularda alınır ve 15+ şeklinde geçerli. Mahkeme başvurusu ile alınan rüşt kararı belirli bir işlem için öngörülen yaşın yerine geçemez. Yani 15 yaşını dolduran biri evlendirilemez 16 yaşında biri ehliyet alamaz.
    Mesela bir örnek vereyim beyaz şapka bilişim güvenliği uzmanı tavsiyesi yapılmış bir çocuk askeri yada bakanlık kurumunda çalışabilmesi için kaza-i rüşt çıkarır devlet ona. Sen trencilik yapıyordun galiba onla ilgili mi bilemiyorum. :) Çalışma koşulları için aranır bu bazen. Bak senin yaklaşımın ne güzel bir değerlendirme
    kıstası var içeriğinde sallamasyon değil. :)
    Sertifikasyon değerlendirme ile her türlü başarıyı gösterecek aktif yarış pilotluğu yapan ne çocuklar var babaları zengin olmasına rağmen trafiğe çıkamıyorlar federasyon özel birşeyler de çıkaramıyor onlara mecbur trafikte otomobil kullanmak için yaşlarını bekliyorlar. Bu birçok ülkede böyle.
    Söylediğin şeyin gerçekliğini sanmam farklı birşeyler vardır o işte. Yalnız şu fark var 18 öncesi ehliyet alınamaması ile 18 sonrası üst yaş gerekliliği olan sınıfların özel mevzuatta tabi tutularak ve başvurularak ehliyet alması arasında çok fark var ve bu mümkün.

    Genç arkadaşlar heyecan ile boşa tartışıyorlar diyelim kapatalım.




  • Bana göre ehliyet alırken o dediğiniz refleks testleri
    Çokça detaylı sürücülük testleri
    Ve herşeyden önce ilkokuldan başlayarak trafik eğitimi verilirse iyi aşamalar katederiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.