Şimdi Ara

EN HAFİF AA KALEM PİL...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim. Piyasadaki en hafif AA büyüklüğündeki kalem pil hangisi. Verdiği ömür önemli değil. Yani alkalin veya herhangi bir çeşit olması ödemli değil. Sadece en hafifini arıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

• Aynı tipler farklı marka olsalarda mecburen aynı ağırlıkta olurlar. Malum hepsinin kullandığı malzemeler aynı. Çinko, kömür ve kağıt. Bunlarında özkütleleri eşit olduğuna göre en hafif pil diye birşey bulman mümkün değil. Ama standart çinko-kömür piller alkali yada şarzlı pillere göre hafif olurlar. Ömür önemli değil demişsin. Madem böyle, sana aynı voltajı verecek bir saat pili uydurmaya çalış.
  • Cevap için teşekkürler. Saat pili demişsin; evet iyi fikir. Ama nasıl yapacağım... Ben bunu, microsoftun bir faresi var çok ağır pillerle daha da ağır oluyo. Onun için sordum. Sıradan bir pili bile 5 aydır kullanıyorum halabitmedi. Bu saat pilini nasıl yerleştiriim bir fikriniz var mı?
  • normalde tek kullanımlık piller hafif olur hocam

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1384

linkdeki pil işinizi görücektir ve 2 adet kablo ve pilin +- kutuplarını ve farenin +- kutuplarını bilmeniz gerekli
  • Süper cevap. Pil biraz kalın görünüyor ama pil yatağı biraz derin. Sanırım girer. Ben saat pilini nasıl bağlarım diye düşünürken bu daha iyi oldu sağol. Sanırım bu pilin montajını bir şekilde yapabilirim.
  • fakat tek pil mi 2 pilimi o pil 3 volt
  • Yazmayı unutmuşum, 2 adet AA kalem pil ile çalışıyor. Yani tavsiye ettiğin pil işimi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 15 Ocak 2009; 16:31:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kalem pil ile powerbank
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.