Şimdi Ara

En Güvenli KASK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
11.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba şu anda Mondial 250 mct kullanmaktayım SHAD marka çenesi açık kaskım var..Fakat motorumu satıcam dolayısıyla bir üst sınıf motora geçicem 750cc'lik ... O yüzden kaskımıda daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olsun istiyorum..Benim bildiğim Arai,Shoei ve Nolan var ama bunların arasından hangisini seçeceğimi bilmiyorum kaska 1000 TL bütçe ayırdım dolayısıla kaliteli birşey arıyorum... Bu saydığım 3 model arasından hangisi saydığım kriterlere göre en iyisidir? Ya da başka öneriniz olurmu bu klasmanlarda?

Not: Kask; Full-Face istiyorum yani tamamen kapalı olacak,çenesi açık ya da çenesi açılabilir olanlardan istemiyorum...Şimdiden çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 14 Nisan 2009; 13:46:53 >

• 219 euroya Nolan N84 N-com alabilirsin 450 TL civarı... Bir çok modeli de mevcut... N-com basic kiti telefon kablosuyla 85 TL... Eğer Bluetooth kit istersen o da 415 TL...

N-com sistemi;

Nolan için özel olarak tasarlanmış kulaklık mikrofon kiti.
    Kaskın içerisine takılan sistemin mikrofonu rüzgara karşı dirençli, gürültü engelleyici sisteme sahiptir.
    Basic Kit kullanma ve montaj kılavuzu sayesinde 10 dakika içerisinde kaskınıza monte edebilirsiniz.
    Basib Kit sayesinde ( uygun Kablolar ile ) cep telefonunuzla görüşebilir, mp3 dinleyebilirsiniz.
    Arzu ettiğiniz takdirde Basic Kit e İntercom veya Bluetooth Kit ekleyerek yolcunuz ile konuşabilir, telefonunuz ve/veya yolcunuz ile aranızda kablolar olmadan iletişim kurmanın özgürlüğünü yaşarsınız.

En Güvenli KASK?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTuran -- 14 Nisan 2009; 13:47:04 >

• Tavsiyen için saol dostum ama bluetooth kit vs şeyler şu anda bana ek masraf..Malum daha mont alıcam vs bütçemde şu anda intercom'a ayıracak yer pek de yok gibi

O yüzden dediğim gibi kıyaslamayı sadece daha güvenli,daha sessiz ve daha kaliteli olarak göz önüne alırsanız çok sevinirim...
  • Marushin in çok güzel modelleri var. Kalitesi zaten ortada olan bir markadır. Güvenlik de keza. Marushin Shivan ı alırdım mesela. Hatta 500 liraya Marushin in yine çok güzel modelleri var. Ama illa bu üç kask dersen Nolanın modelleri f/p açısından en ideali olur. Bir de sessizlik kıstası yapacağın süratle de alakalı. 250km/s üzeri hızlara çıkmayacaksan alternatifin daha çok kask açısından.
  • 200-250 km arasında bi hıza çoğu zaman çıkabilirim o yüzden sessizik ve güvenlik kıstası burda etkili oluyor sanırım...Bide yine belirttiğim gibi f\p önemli değil benim için sadece önemli olan P yani performans
  • Kaska 1000 lira ayırdım dediğin için bunu tavsiye ettim...

NOLAN N62 RACER 350TL civarı...

Melandri ve Stoner replicaları da mevcut ve 370TL...

Bakısız düz istersen de 250TL....

En Güvenli KASK?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTuran -- 14 Nisan 2009; 14:32:26 >
  • Bu tarz terimleri bilmediğim için affedin ama " Melandri ve Stoner replicaları " nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SHOEI XR1000 KENAN SOFUOĞLU 600TL...

En Güvenli KASK?

quote:

Orjinalden alıntı: Tears of ice

Bu tarz terimleri bilmediğim için affedin ama " Melandri ve Stoner replicaları " nedir?

MOTOGP yarışçıları Casey Stoner ve Marco Melandri'nin yarışta kullandığı kaskların baskılarını taşıyan kasklar demek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTuran -- 14 Nisan 2009; 14:41:44 >
  • quote:

200-250 km arasında bi hıza çoğu zaman çıkabilirim o yüzden sessizik ve güvenlik kıstası burda etkili oluyor sanırım...Bide yine belirttiğim gibi f\p önemli değil benim için sadece önemli olan P yani performans

F/P denilince akla ortadirek bir şeyler gelmesin. Bahsettiğin kıstasların hepisini karşılayabilecek iki kask arasından daha ucuz olanı da F/P açısından daha iyi olabilir. Sadece performans dersen 1000 lira da yetmez ona bakarsan. Kısacası 1000 liraya kadar CanTuran ın da bahsettiği Nolan benim sözünü ettiğim marushin ın modelleri tatmin eder. Mesela hayabusası olan bir eleman marushin shivan kullandığını ve gayet de memnun olduğunu yazmıştı forumda. Sanırım "sessizlik" ve "güven" açısından bu motor yeterli olur. Bir de ayırdığın paranın tamamını harcayacağım diye bakma olaya. Belli fiyat aralığında sadece "marka" fiyatta oynamaya neden oluyor. Schuberth S1 ya da R1 modellerine de bakabilirsin.

250cc den 750cc ye geçiyorsun sanırım? 200-250km hıza devamlı çıkabileceksen bolca uzun, geniş ve minimum trafik olan yerlerde seyahat edeceksin anlamını çıkarıyorum. Yoksa makina 200 üzeri yapar da yapabilecek yol olması lazım.

• Biraz klasik klişe bir deyim olacak ama her zaman güvenlik segmentinde piyasada isim yapan kalitesini kanıtlayan markalar tercih edilmelidir.
    Örneğin;Arai,shoei,agv vs...
  • Yorumlarınız için tekrar teşekkürler anladığım kadarıyla SHOEI ve ARAI markalarından biri olacak tercihim fakat aklıma takılan birşey var Shoei'nin x-spirit ile xr-1000'i arasında ne fark var? Ayrıca Arai'nin RX-7 , Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?

Bu arada alacağım motor büyük ihtimalle Honda CBR 600 RR olacak ya da 750'lik bir Naked olabilir ama büyük ihtimalle race'e yönelicem ve ondan sonra ileride bir 1000 cc'lik makineye geçtiğimde de o motorda güzel bir şekilde kullanabileyim istiyorum kaskımı...Şehirler arası 200-250 arası hızlara çıkabilirim o yüzden bu kadar araştırıyorum sanırım Dolayısıyla bir üst paragrafta yazdığım 2 markadan hangisini ve bunların yazdığım modelleri arasından hangisini ve neden onu seçmem gerektiğini farklarıyla yazarsanız gerçekten çok sevinirim arkadaşlar...

• Hocam bu tip eleştirir gibi tavsiye vermeyi sevmem yalnız 250cc lik cruiser tipinden 600rr ya da 750lik naked e geçiyorsun aman diyeyim. Misal 600rr şeytan gibi bir makine kamyonların cirit attığı bu memlekette 200+ km hızlar çok ama çok tehlikeli. Ve değil 1000 liralık kask 10.000 liralık kask da alsan Allah göstermesin kamyon dorsesine arkadan 150-200 km hızla çarparsan kar etmez.

Kasklara gelirsek Shoei den sadece XR-1000 i bilirim gayet güzel bir kask. XR-1000 fiberglass ve kompozit malzemeden, X-Spirit ise AIM denilen malzemeden(miş) kargon dış yüzeyi var ve XR1000 den daha hafif. Arailere gelirsek €600 civarı kasklar daha ucusa bulabildin mi bilmiyorum da limiti aşmayacak mı?
  • Arkadaşım bence sana kasktan başka tavsiyeler verilmeli. Bilmiyorum 200-250 km hızda seni kaskın kurtaracağını mı düşünüyorsun ve bu yüzden güvenlik istiyorsun. Bence senin önceliğin iyi bir eğitim olmalı kusura bakma. Bu zihniyetle yola çıkacaksan unutma masum birinin canını yakma ihtimalin de çok yüksek. Kendine vereceğin zarar seni ilgilendirir. Önceliklehttp://www.motovirus.com/forum/sizi-kaskinizda-full-korumanizda-korumaz-t10957.html burayı biraz oku lütfen. Sonrada alttaki resime bak ve kaskın ne kadar kaliteli ve güvenli olduğunu kazadan neredeyse hiç etkilenmediğini ve kırılmadığını gör.
     En Güvenli KASK?

• quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

Hocam bu tip eleştirir gibi tavsiye vermeyi sevmem yalnız 250cc lik cruiser tipinden 600rr ya da 750lik naked e geçiyorsun aman diyeyim. Misal 600rr şeytan gibi bir makine kamyonların cirit attığı bu memlekette 200+ km hızlar çok ama çok tehlikeli. Ve değil 1000 liralık kask 10.000 liralık kask da alsan Allah göstermesin kamyon dorsesine arkadan 150-200 km hızla çarparsan kar etmez.

Kasklara gelirsek Shoei den sadece XR-1000 i bilirim gayet güzel bir kask. XR-1000 fiberglass ve kompozit malzemeden, X-Spirit ise AIM denilen malzemeden(miş) kargon dış yüzeyi var ve XR1000 den daha hafif. Arailere gelirsek €600 civarı kasklar daha ucusa bulabildin mi bilmiyorum da limiti aşmayacak mı?

Öncelikle Yorumun için saol dostum ama ben zaten 4 senedir aktif olarak motorsiklet kullanmaktayım...Kendimde 250cc'lik cruiser olmasına karşın; arkadaşın Honda 600F'ini 2 sene kadarda baya bir trafikte kullanmışlığım var hatta şehir dışına çıktığımda oldu...Sadece bu şimdi benim kendi motorum olacak o yüzden herşeyim 4 - 4'lük olsun diye sizlere danışıyorum..Yoksa sabit bir 200kmph ile gitmeyeceğim tabikide sonuçlarını hepimiz biliyoruz... yoksa 100 kmph ile giderkende 10.000'lik kask korumayabiliyor...Benim dediğim hızlar bikaç saniyelik olan belki diyebileceğim istisnai hızlar olduğu için ne olur ne olmaz ben bu saydığım 2 kasktan en kalitelisi olsun diyorum

Seçim için karşılaştırmayıda kendi sitelerinden yaptım o yüzden farkları nedir diye sormuştum...xr-1000 yoğun olarak kullanılıyor sanırım ama, X-Spirit in malzemesi sadece özelliği hafifliğimi oluyor ? Arai'ye gelirsek eğer bu kask Shoei 'den daha iyi ise bütçeyi az biraz zorlamamda sakınca görmüyorum...Sonuçta Motorsiklet üzerinde her hızda tehlike var iken neden daha iyisi olmasın?

Yani pahalılıktan dolayı kaliteli olan bir özelliğimi var Arai'nin de o yüzden Shoei'den biraz daha pahalı onu merak ediyorum?

Anlayışın ve değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Arkadaşım bence sana kasktan başka tavsiyeler verilmeli. Bilmiyorum 200-250 km hızda seni kaskın kurtaracağını mı düşünüyorsun ve bu yüzden güvenlik istiyorsun. Bence senin önceliğin iyi bir eğitim olmalı kusura bakma. Bu zihniyetle yola çıkacaksan unutma masum birinin canını yakma ihtimalin de çok yüksek. Kendine vereceğin zarar seni ilgilendirir. Önceliklehttp://www.motovirus.com/forum/sizi-kaskinizda-full-korumanizda-korumaz-t10957.html burayı biraz oku lütfen. Sonrada alttaki resime bak ve kaskın ne kadar kaliteli ve güvenli olduğunu kazadan neredeyse hiç etkilenmediğini ve kırılmadığını gör.
     En Güvenli KASK?

Arkadaşım buraya konu açmamın amacı nasihat almak değil..Dolayısıyla nelerin zarar teşkil edeceğini nelerin etmeyeceğini gerek etrafımdaki kazalardan gerekse uzun süredir motorsiklet kullanmamdan dolayı biliyorum... ve 200-250 km hızda beni hangi kask kurtarır diye bir cümle kurduğumuda zannetmiyorum..Dikkatlice okuduysan o hıza çıkıldığında hangisi daha güvenli , daha sessiz ve daha kaliteli demişim..Tamam güvenli demişim ama sadece güvenlik aramamışım? Yani sadece o hıza çıkıpta olurda düşersem beni hangisi kurtarır demiyorum...O hız sonuçta motor üstünde çok ciddi bir hızdır biliyorum...Ama ana yollarda zaman zaman 200'lere çıkılabiliyor bikaç saniyeliğine de olsa...Ben sadece verdiğim bu uç örnekte bana tavsiye edilen kask ne olacak onu soruyorum...Bu durumda en son karar verdiğim kask sonuçta bu yorumlara dayanarak en iyi kasklardan birini seçebileceğim...Link'teki sitede yazanları okudum...Zaten araba ehliyeti olmadan , trafik tecrübesi olmadan motor kullanmak akıl karı değildir...ve yine resimdeki gibi kaskın ne kadar kaliteli ve güvenli olduğu görüldüğüne göre ki sende aynı düşüncedesin zaten...Sonuçta görülmeyen bir trafik kazası bile olsa hayat kurtarıyor görüyorsun? Bende bu yüzden sizlerin yorumlarını önemsiyorumya? Daha iyi bir kask sahibi olabilmek için....Şu anda elimdeki Shad marka 100 TL'lik kask bu kazadaki gibi birinin canını koruyacağı aşikar..O yüzden lütfen sizden istediğim bu yardım tavsiyelerini yanlış anlamayın...

Yorumun için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tears of ice -- 15 Nisan 2009; 20:31:58 >

• Arai'nin RX-7 , Viper ve Chaser modelleri arasındaki farklar neler?
  • 2 yıldır Yamaha R1 kullanıyorum... Sana ilk tavsiye ettiğim kaskı kendim de kullandığım için gönül rahatlığıyla tavsiye ettim... N-Com sistemini de bu yaz başı alacağım...

Nolan kendini kanıtlamış bir markadır... 250km/s + hızlarda dahi rüzgar almaz ve ses yapmaz... N84 modelinde mevcut gelen güneş vizörü çok kullanışlı... Buhu koruması da kaskla beraber geliyor...

Kedni deneyimlerimden yola çıkarak yazdım bunları...

Sonuçta para senin , karar senin...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HighVoltage

...

Öncelikle Yorumun için saol dostum ama ben zaten 4 senedir aktif olarak motorsiklet kullanmaktayım...Kendimde 250cc'lik cruiser olmasına karşın; arkadaşın Honda 600F'ini 2 sene kadarda baya bir trafikte kullanmışlığım var hatta şehir dışına çıktığımda oldu...Sadece bu şimdi benim kendi motorum olacak o yüzden herşeyim 4 - 4'lük olsun diye sizlere danışıyorum..Yoksa sabit bir 200kmph ile gitmeyeceğim tabikide sonuçlarını hepimiz biliyoruz... yoksa 100 kmph ile giderkende 10.000'lik kask korumayabiliyor...Benim dediğim hızlar bikaç saniyelik olan belki diyebileceğim istisnai hızlar olduğu için ne olur ne olmaz ben bu saydığım 2 kasktan en kalitelisi olsun diyorum

Seçim için karşılaştırmayıda kendi sitelerinden yaptım o yüzden farkları nedir diye sormuştum...xr-1000 yoğun olarak kullanılıyor sanırım ama, X-Spirit in malzemesi sadece özelliği hafifliğimi oluyor ? Arai'ye gelirsek eğer bu kask Shoei 'den daha iyi ise bütçeyi az biraz zorlamamda sakınca görmüyorum...Sonuçta Motorsiklet üzerinde her hızda tehlike var iken neden daha iyisi olmasın?

Yani pahalılıktan dolayı kaliteli olan bir özelliğimi var Arai'nin de o yüzden Shoei'den biraz daha pahalı onu merak ediyorum?

Anlayışın ve değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum...

Hocam önceki mesajımda ona değinmeye çalışmıştım eş fiyat aralığında ve eş malzeme kullanılan kasklarda fiyat farklılaşması sadece markadan kaynaklanıyor. Yani bu iş biraz nike, adidas, puma karşılaştırması gibi olur (Ya da Nvidia mı ATI mi, Intel mi AMD mi gibi) . Her zaman birinin diğerinden daha iyi olduğu düşünülebilir ancak ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayan hangisi ise yani sizi en rahat ettireni tercih edersiniz.
    "Bence" Shoei, Arai, Schuberth ve Nolan, Marushin, Icon, Sharkı da ekleyerek söylüyorum bunların arasında renk, ağırlık, rüzgar alıp almama (Ki bu bilgiyi ancak kullananlardan elde edebilirsin bildiğin üzere.) buğu durumuna göre değerlendirip rahatlıkla alabilirsin. Kısacası subjektif değerlendirmene göre seç al. Memnun kalırsın. Yani şöyle bir arayış olsa carbonfiber şu kadar lira daha fazla ama fiberglass kompozit şu kadar ucuz aradaki farka değer mi? Hafifliğe değer mi? Nolan kullandım ben de uzun süre ve hakikaten çok memnundum. Hani o nedenle dedim Nolan, Marushin alıp sadece markanın marka olmasından dolayı oluşan fiyat farkılaşmasına fazladan 300-400 lira vermeyebilirsin diye. Bunu da motorun için harcarsın, yazlık file mont alabilirsin vs. diye düşündüğümden. (Yanlış anlama iş öğretmek için demiyorum ya da cebindeki parayı nasıl harcayacağın gibi bir ahkam kesmiyorum.) Samimiyetimle söylüyorum Shoei ve Arai arasında Arai ön plana çıkıyor olsa da kağıt üzerinde caddede ikisi arasında yukarıda söylediğim daha iyisi şudur diyebilmek zor. Ancak son tahlilde :) Shoei ve Arai mi dersen (İşte bu noktada yine fikrini sorduğun insanın subjektif değerlendirmesi giriyor devreye :) ) Shoei kagayama ya da düz mat Xr1000 alırdım. (Pek sevmem kaskın üzerinde grafitti).

http://www.araihelmet-europe.com/rx7gp/tur/

• en kaliteli kask takan elemanlar normal kazalarda boyun kırılmasından ölebiliyorlar bu olaylar çok sık rastlanan bir durum kasklar darbelere karşı %30-40 koruma sağlayabiliyor kask kadar önemli olan birşeyde boyunluk takanda görmedim gerçi
  • quote:

Orjinalden alıntı: CanTuran

2 yıldır Yamaha R1 kullanıyorum... Sana ilk tavsiye ettiğim kaskı kendim de kullandığım için gönül rahatlığıyla tavsiye ettim... N-Com sistemini de bu yaz başı alacağım...

Nolan kendini kanıtlamış bir markadır... 250km/s + hızlarda dahi rüzgar almaz ve ses yapmaz... N84 modelinde mevcut gelen güneş vizörü çok kullanışlı... Buhu koruması da kaskla beraber geliyor...

Kedni deneyimlerimden yola çıkarak yazdım bunları...

Sonuçta para senin , karar senin...

Teşekkür ederim dostum yorumunu ciddiyetle kaale alacağıma emin olabilirsin...Bu hafta sonu gidip bakıcam modellere giyip bide denemem lazım rahatlıkta önemli malum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.