Şimdi Ara

EN FAZLA KAÇ TANE BİLET BASILABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce "kaç tane gmail hesabı açılabilir" diye bir konu açmıştım . Konu biraz ilgi görmüştü , konuya bu linkten ulaşabilirsiniz ;https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135880889

Gelelim , kac tane milli piyango bileti basılabilir konusuna . Bugün milli piyango bileti alırken aklıma geldi ve ufakta olsa bir araştırma yaptım .

10.Sınıf lise öğrencisiyim , daha bu konuları yeni öğrendiğimden hesaplama hatası yapabilirim kusuruma bakmayın , abilerim/ablarım hesap konusunda yardımcı olabilir .

Son olarak "işsiz misin , ne işine yarayacak" gibi yorumlar mutlaka gelecektir . Bende bunu çevreme söylediğimde olumsuz dönüt alıyorum zaten . Herkesin bir alışkanlığı , takıntısı vardır . Bende bununla ilgileniyorum , hoşuma gidiyor ara sıra .

Başlıyorum .

Ilk önce milli piyango elimize geldi . 7 tane rakamlardan oluşan bir kağıt işte. Toplamda 0...9 'a kadar 10 tane rakam vardır , bu rakamlar seçildiğinde 10'nun 7'li kombinasyonu = 120 olacak .

Peki bu rakamlar farklı şekilde sıralabilir ama mesela "0101010" ya da "1010101' olarak sıralanabilir . Bunun için 7 boşluk olduğu için 7! oldu .

Bitmedi , her sene milli piyangoda 4 tane aynı çeyrek bilet , 2 tane yarım , 1 tane tam bilet basılır. bu durumda ;

Çeyrek Bilet : 4x120x7!
    Yarım bilet : 2x120x7!
    Tam bilet : 1x120!x7! şeklinde basılabilir.

Sonuç olarak bu sayıların toplamı kadar bilet basılabilir , tabii EN FAZLA bu kadar basılır yani Milli Piyango İdaresi tabii kide bu kadar bilet basmıyordur .

Peki olasılık olarak hesaplarsak ;

Elinizde şuan çeyrek bilet varsa : 4/4x120x7!
    Yarım bilet varsa : 2/4x120x7!
    Tam varsa : 1/4x120x7! olarak size büyük ikramiyenin çıkması imkanı vardır , tabii bu biletlerin hepsi satılıyor mu ? Özel şartlar varmı bilemiyorum .

Ayrıca milli piyango biletlerinde "0000000" , "1111111" gibi numaralar var mıdır ? Bunu merak ediyorum .

Yani sonuç olarak bulduğumuz sonuç yukarıdaki gibidir . Bilgisi olan yeşillendirebilir.

Dipnot : Olasılıklar , Max. değerler göze alınarak hesaplanmıştır..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• aynı sayılardan tam çeyrek yarım basılmıyor. konu kilit üye ban forum çök.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.