Şimdi Ara

En Eski Smm Panel Sahibinden Tüyolar! En Ucuz Smm Panel? Ana Sağlayıcı Panel?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu hem reddit'de hem de blackhatworld'de oldukça popüler. Amme hizmetidir foruma katkımız olsun deyip ben de buradan paylaşmak istedim. Kısacası smm panel dünyasına dair tüm bilinmeyenleri ( ana sağlayıcı paneller,en ucuz smm bayilik panelleri , ilk smm paneller vs ) arkadaş hepsini tek tek açıklamış.

Konu Linki:

https://www.reddit.com/r/Smm_Panel_Providers/comments/1dacm73/what_are_provider_best_cheapest_smmpanels_deep

İngilizcesi olmayanlar için de türkçe çevirisini aşağıya bırakıyorum:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Selamlar,

Ben Dmytro Chumak, Ukrayna’dan. Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse; son 10 yılımı hem SMM panel sahibi, hem SMM panel kullanıcısı, hem de reseller olarak geçirdim. 8 yıl boyunca kendi SMM panelimi yönettim ve SMM panel sistemini İngiltere kökenli kuran ilk kişilerden biri olabilirim. Bu süreçte en büyük providerlarla çalıştım. Günümüzün en büyük panellerine, henüz 5.000-10.000 siparişleri olduğu zamanlarda kendi servislerimi sattım. Toplamda 10 milyon siparişe yakın bir satış yaptım, büyük paralar kazandım. Tabii, bu sektörün kaçınılmazı olarak scam panellere de dolandırıldım.

JustAnotherPanel, MoreThanPanel, BulkFollows, SmmRaja gibi panellerin sahipleriyle arkadaş oldum, çoğuna servis sattım, servislerini kullandım. PerfectPanel sistemini kullanan 5. paneldim ve PerfectPanel’in sahibi Victor ile yıllara dayanan bir dostluğumuz var.

Şimdi neden bunları anlatıyorum? Çünkü SMM panel sektörü ucu bucağı olmayan bir dipsiz kuyu. Bizim başladığımız zamanlardaki gibi değil; artık binlerce panel var ve maalesef bunların %99'u dolandırıcı. Kim sağlayıcı, kim reseller, hepsi birbirine karışmış durumda. Ben de bu sektöre 10 yılını vermiş ve yaklaşık 2 yıl önce sektörden çekilmiş biri olarak, kendi deneyimlerimi ve kimsenin paylaşmak istemediği bazı sırları burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

Amacım, bu sektöre ilk adım atacaklara temiz bir yol haritası çizmek. Umarım bu yazım size yardımcı olur. (Daha fazla sorusu olan arkadaşlar DM üzerinden ulaşabilir.)

1- Tek bir ana sağlayıcı panel mi var? Bunlar hangileri?

Sanırım SMM panel dünyasında en çok merak edilen soru bu :)

Hayır arkadaşlar, tek bir ana sağlayıcı panel yok. Herkesin kendi alanında sağlayıcı olduğu servisler var. Kısacası tek bir panel üzerinden tüm ana sağlayıcı servislere ulaşmanız imkânsız.

İkinci yanlış inanış da, ana sağlayıcının her zaman en ucuz ve en stabil servisleri sunduğudur. Bu da doğru değil. Hatta çoğu zaman, ana sağlayıcının servisleri, büyük panellerde daha ucuza satılıyor.

2- Bir panelin ana sağlayıcı olup olmadığını nasıl anlarız?

Çok net! Ana sağlayıcı paneller sadece belli başlı sosyal medya kanallarına odaklanır.

Eğer bir panel, 4-5 farklı sosyal medyada ana sağlayıcı olduğunu iddia ediyorsa, %99 yalan söylüyordur.

Bu konuda sektördeki en iyi örneklerden biri StreamingMafia.com’dur. Tek bir odakları var: Spotify servisleri. Biraz paneli kullanınca servislerinin %70-80’inin kendi dataları olduğunu anlayabiliyorsunuz.

İkinci yöntem fiyatlara bakmaktır:

Gerçek ana sağlayıcıların fiyatları küsuratlı olmaz. Mesela $10.123 gibi bir fiyat görüyorsanız, bilin ki o reseller fiyatıdır. Ana sağlayıcılar net fiyatlar kullanır: $1.50$5.00 gibi.

3- Peki ana sağlayıcılar bu servisleri nasıl sağlıyor? Bot sistemleri nasıl çalışıyor?

10 yıl önce her şey çok daha basitti. Hatta hiç çekinmeden söyleyebilirim ki, sektördeki ilk Facebook takipçi servisini sunanlardan biriydim (hiç bot bilgim olmamasına rağmen).

Ufak bir otomasyon ve temel kodlama bilgisiyle kendi botunuzu yapıp çalıştırabiliyordunuz. Ancak dijital dünyanın büyümesi ve sosyal medya platformlarının botlara karşı önlem almasıyla, artık bu iş ileri seviye kodlama bilgisi gerektiriyor.

Github’dan bir bot indirip veya bir forumdan bot satın alarak provider olabileceğinizi düşünüyorsanız, o fikri hemen bırakın.

Çünkü işin sırrı botu almak değil, her hafta değişen güncellemelere karşı botu sürekli uyarlamakta yatıyor. Yani, ekibinizde mutlaka ileri seviye kod bilen biri olmalı.

Bugün, "Request" sistemi dünyada SMM panel providerlarının %95’inin kullandığı bot sistemidir. (Az biraz kod bilenler ne demek istediğimi anladı bile.)

4- Sosyal Medya Takipçi Panelleri'nin menşei ülkesine dikkat etmeli miyiz? (Hintli, Bangladeşli, Türk, Rus vs.)

Hem evet, hem hayır.

Bu sektörün bel kemiği Hintliler ve Bangladeşlilerdir.

Aralarında çok büyük providerlar var ama dolandırıcılar da çok fazla. Genelde en ucuz servisleri burada bulabilirsiniz, fakat sipariş tamamlanma oranı ve müşteri desteği genellikle berbattır. (Örnek: SmmRaja, EliteSMM)

Türk paneller orta düzeydedir. Hintlilere göre biraz daha pahalıdırlar ama müşteri destekleri daha iyidir. (Örnek: SmmTurk, BestSmmProvider)

Rus ve Ukrayna panelleri daha çok providerlık yaparlar, müşteri desteği kötüdür ama bot kalitesi Hintlilere göre daha iyidir.

Avrupa ve Amerika panelleri sektöre biraz geç girdiler, fakat şu anda en iyi servis ve destek kalitesi Avrupa-Amerika panellerinde bulunuyor. (Örnek: MoreThanPanel, FiveBBC, Clousty)

5- SMM Panel açmak hâlâ mantıklı mı? Para kazanabilir miyim?

Hem evet hem hayır.

Eğer sadece reseller panel açıp %25-30 kâr koyarak satış yapmayı düşünüyorsanız, üzgünüm, bu iş için çok geç kaldınız. MoreThanPanel, BulkFollows, JustAnotherPanel gibi devlerin olduğu bir ortamda reseller olarak büyümek neredeyse imkânsız.

Peki nasıl kazanılır?

• Niş bir alana odaklanın:
    • Tüm sosyal medyalara servis sunmak yerine, sadece bir alanda uzmanlaşın. Örneğin sadece YouTube servisi satan bir panel kurabilirsiniz.
    • Kendi botunuzu yapın:
    • Temel bir TikTok takipçi botuyla bile, günde 3-5k dolar satış yapmanız mümkün. Yeter ki stabil ve güncel tutun.

6- En eski, en büyük ve En Ucuz SMM paneller hangileri?

İlk SMM panelleri 2013 civarında ortaya çıktı (Instagram’ın patladığı dönemler). Ancak bugünkü anlamdaki ilk SMM panellerin temeli 2016’da atıldı.

İlk örnekler: IGFollowers.com, IGRBooster.net, YouTubeLikes.com

Bugün hâlâ aktif ve büyük olan eski paneller:

BulkFollows, Peakerr, MoreThanPanel (eski BestPanel).

2024 satış hacmi bakımından en büyük paneller:

JustAnotherPanel.com - Morethanpanel.com

En Eski Smm Panel Sahibinden Tüyolar! En Ucuz Smm Panel? Ana Sağlayıcı Panel?SMM Compareyoutube
    🚀 Unveiling the Ultimate Best SMM Panel Ranking History (2017-2025): Best & Cheapest Smm Revealed upon their orders numbers by years from 2017 to 2025! Dive deep into the evolution of SMM services! In this comprehensive video, SMMCompare presents the definitive ranking history of the top 15 SMM panels from 2017 to 2025, based on verified order numbers. Discover which platforms dominated each year and which offer the best value today. Check Our Smm Panel Provider List 👉 https://medium.com/@smmcompare/what-are-the-best-cheapest-smm-panels-cdde58604b57 🔍 What You'll Uncover: * Year-by-Year SMM Panel Domination: Track the rise and fall of leading SMM providers. * The BEST SMM Panel of All Time? We reveal the consistent performer that delivers exceptional results. * Finding the CHEAPEST SMM Panel: Uncover budget-friendly options without sacrificing quality. * In-Depth Analysis: Explore the key factors influencing each panel's ranking. * 2025 Trends & Insights: Stay ahead of the curve with our up-to-date analysis. ✅ Why This Video Is Essential: * Data-driven rankings based on real order statistics. * Unbiased and honest reviews. * Current insights reflecting the 2025 SMM landscape. * Clear and concise comparison of 15 leading smm panel platforms. Timestamp 00:00 Intro 0:10 BulkFollows 0:58 Smmraja 2:01 Justanotherpanel 2:54 Morethanpanel 3:20 Justanotherpanel 4:51 Morethanpanel 🔗 SMM Panels Featured in This Video: * morethanpanel.com * justanotherpanel.com * smmraja.com * bulkfollows.com * peakerr.com * cheappanel.com * streamingmafia.com * medyabayim.com * smmturk.org * yoyomedia.in * smmfollows.com * smmpakpanel.com * indiansmartpanel.com * followiz.com * smmlite.com 🔥 Seeking the BEST SMM PANEL for Your Growth? We understand the struggle of finding a reliable SMM service. That's why we've rigorously analyzed order data to identify the top performers. Our video highlights the panel that consistently delivers high-quality services, fast delivery, and excellent customer support. We'll show you why this panel stands out from the rest. 💰 Looking for the CHEAPEST SMM PANEL Without Compromising Quality? Budget-conscious users, rejoice! We've identified the most affordable SMM panels that offer impressive results. We'll show you how to maximize your social media growth without breaking the bank. Discover the hidden gems that provide exceptional value for your investment. 🔔 Subscribe to SMMCompare for more expert SMM panel reviews and comparisons! [Link to your channel] 👍 Like and share this video to help others find the best SMM panels! 💬 Comment below with your experiences or questions about these SMM panels! This video offers a comprehensive ranking history of the top 15 SMM panels from 2017 to 2025, based on order numbers. We analyze and compare the best and cheapest SMM panels to help you make informed decisions for your social media growth. #SmmPanel #BestSmmPanel #Smmpanelranking
    https://www.youtube.com/watch?si=irSZnOasN1K3tlWA&v=td9hY7iH7AA&feature=youtu.be

7- "Hani bize en iyi SMM panelleri söyleyecektin?" diyenlere özel 👇

Tecrübelerime dayanarak başlangıç için güvenebileceğiniz bazı sağlayıcı ve panelleri şöyle listeleyebilirim (unutmayın, hiçbiri %100 stabil değildir):

• Instagram Provider: igvoe.com, postlikes.com
    • TikTok Provider: morethanpanel.com
    • YouTube Provider: tube-boost.com
    • Spotify - Music Services: streamingmafia.com
    • Reddit Provider: boostupsmm.com
    • Facebook Provider: fastsmm.io
    • Twitch Provider: morethanpanel.com, global-smm.com

Özellikle şuna dikkat edin:

Direkt provider ile çalışmak her zaman en ucuz veya en iyi seçenek değildir. Bazen iyi bir reseller panelin support hizmeti, sizi daha çok mutlu edebilir.

8- Bugüne kadar en iyi kullandığımız paneller?

Eğer bugün sıfırdan başlasaydık, kesinlikle aşağıdaki panelleri kullanırdık:

• MoreThanPanel.com:
    • (Eski BestPanel) TikTok, Twitch, Spotify gibi kendi botlarına sahip. Çok düşük reseller oranları ve açık ara en iyi support hızı.
    • SmmRaja.com:
    • Biraz pahalı, ama servis çeşitliliği efsane.
    • FiveBBC.com:
    • Pahalı ama "garanti" servisler isteyenler için birebir.

Bu bölüm de Halihazırda Bir SMM Paneli Olanlar ve En İyi SMM Panel Pazarlama Yöntemlerini Öğrenmek İsteyenler İçin:

Buraya kadar, doğru panelleri ve sağlayıcıları nasıl bulabileceğiniz hakkında elimden geldiğince bilgiler verdim arkadaşlar.

Ama maalesef, bu konuda %100 başarılı olsanız bile, panelinize trafik çekemedikçe hiçbir önemi yok.

Yani, panelimize nasıl trafik çekeceğimizin cevabı SMM panel pazarlamasında yatıyor.

Şimdiye kadar gözlemlediğimiz en etkili SMM panel pazarlama yöntemleri şunlardır arkadaşlar:

1. Tabii ki BlackHatWorld:

Açıkça söyleyebilirim ki, SMM panel dünyasına adım atan birinin ilk uğrayacağı yer burasıdır.

İnanılmaz bir trafik kaynağıdır. Eğer ilk defa bir SMM panel açıyorsanız, mutlaka BlackHatWorld'de SMM panel bölümünde bir başlığınız olmalı.

2. SEO:

Evet, en zor ama başarırsanız size milyonlar kazandıracak yöntem budur.

Çünkü hâlâ binlerce kişi, “smm panel” veya “ucuz smm panel” gibi Google aramalarıyla ilk SMM panel deneyimini yaşıyor.

3. Google Ads:

Bildiğiniz gibi, Google, SMM panellerin reklamı konusunda oldukça katı.

Bu işi kendi başınıza yapmaya çalışırsanız, %99 ihtimalle Google Ads hesabınız banlanır.

En doğru yöntem, bu sektörlerde reklam vermeye uzmanlaşmış bir reklam yöneticisiyle çalışmaktır.

4. SMM Listeleme Siteleri:

Eğer ücretsizse, internetteki tüm SMM panel listeleme sitelerine panelinizi hiç zaman kaybetmeden ekleyin.

5. Quora - Reddit:

Quora'nın eski gücünde olduğunu düşünmüyorum ama Reddit hâlâ SMM panel pazarlaması için çok güçlü bir kaynak.

Sadece panelinizi açıkça reklam etmeyin yoksa anında ban yersiniz.

6. Discord Grupları:

Özellikle Hindistan ve Pakistan için çok etkili.

İlgili Discord kanallarında panelinizi duyurun ya da kendi Discord sunucunuzda doğrudan reklam yapın.

7. Skype - Telegram Spam:

Evet, çoğunuz bunu belki ilk defa duyuyorsunuz ama SMM dünyası —özellikle providerlar ve büyük resellerlar— tamamen Skype ve Telegram üzerinden dönüyor.

Skype üzerinde SMM panel sahiplerinin toplandığı yüzlerce grup var.

Bu gruplara katılın ve servislerinizi tanıtın.

Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar.

Umarım bu bilgiler işinize yarar ve SMM panel yolculuğunuzda size yardımcı olur. 🙌

Herhangi bir sorunuz olursa, lütfen bu başlık altına yazmaktan çekinmeyin.

Biliyorum, insanlar sürekli "provider panel" soruyor :)

Yukarıda yazdıklarım dışında ekstra provider panelleri buraya açık şekilde yazmak pek doğru olmaz.

Ama bana DM’den ulaşırsanız, elimde bir bilgi varsa seve seve dönüş yaparım.

Sevgiler,

Dmytro Chumak

• Bu sektörde ana saglayıcı bulmak demek en ucuz hızmete ulasmak anlamına gelıyor. ama bu cok kolay degil cunku herkez birbirinden alıyor satıyor ve kabul etmıyorlar. bir cok yerle calıstım pıyasanın en eskı yerleri JAP smmtürk vesayre ama yeterli ilgi ve ucuz hizmet yok gıbı morethanpaneli yeni yeni kullanıyorum suanda fiyat performans olarak oldukca iyiler. spotify için de streamıngmafianın ana saglayıcı oldugunu dusunuyorum ama diger servisleri biyerlerden cekıyorlar gibi fiyatlardan rahatca anlayabiliyorsunuz.

• Öncelikle ellere sağlık hocam smm panel sektörü hakkında gerçekten ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm bilgiler yazıda yer alıyor. Bir süredir bu işin içinde olan biri olarak yazıyı oldukça faydalı buldum. Küçük bir tavsiye vermem gerekirse bu sektöre yeni girecek ya da alışveriş yapacak kişiler küçük panellerle kesinlikle çalışmasınlar. İlk etapta kaybettikleri zamanın ve paranın haddi hesabı olmaz ciddi bir çöplük var o tarafta. Özellikle videoda bahsi geçen panelleri tercih etmeleri çok daha avantajlarına olur. Videoda geçen Morethanpanel, Bulk, Jap ve Raja gibi paneller uzun süredir piyasadalar hemen hemen her kategoride servisleri var ve genel olarak güvenilir paneller. Hepsini daha önce kullanmış biri olarak söylüyorum eğer sipariş verecekseniz ihtiyaçlarınıza göre servis tercihi yapılması ve bunu da paneller özelinde değerlendirerek hareket etmeniz daha mantıklı olur. Ana sağlayıcı bulmak ise gerçekten çok zor ve meşakkatli. “Ana sağlayıcıyım” deyip en ufak siparişi bile doğru düzgün tamamlayamayan birçok panel gördüm. Bu piyasada sağlayıcı olduğunu düşündüğüm tek panel StreamingMafia. Spotify servislerini kullanıyorum, genel olarak istikrarlı hizmet verdiklerini söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknndmr -- 28 Nisan 2025; 21:5:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yazı gerçekten çok faydalı. SMM dünyasında aktif olmama rağmen, bilmediğim birçok bilgiyi de bu yazıda öğrenmiş oldum . Tam bir altın rehber, Özellikle sektöre yeni adım atanlar için küçük gibi görünen ama uzun vadede büyük fark yaratabilecek detaylar çok iyi açıklanmış. Niş seçiminin önemi de yazının güçlü noktalarından biri, doğru belirlenmiş bir niş hem içerik üretimini kolaylaştırıyor hem de yoğun rekabet içinde öne çıkmayı sağlayabiliyor.

Ayrıca 'Eğer bir panel, 4-5 farklı sosyal medyada ana sağlayıcı olduğunu iddia ediyorsa, %99 yalan söylüyordur.' ifadesine kesinlikle katılıyorum. Sektörde bu tür iddialarla sık sık karşılaşıyoruz ve bu şekilde birçok panelde gördüm. Genel olarak yazı, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar için değerli bir rehber olmuş. Emeğinize sağlık

• Kesinlikle katılıyorum, bu yazı SMM panel sektörüne dair hem tarihsel gelişimi hem de teknik detayları oldukça şeffaf bir şekilde ortaya koymuş. Yeni başlayanlar için bir rehber niteliğinde, sektörde bulunanlar içinse mevcut yapıdaki karışıklığı anlamlandırmak adına değerli bir kaynak olmuş. Özellikle ana sağlayıcıların nasıl ayırt edileceği, bot sistemlerinin teknik gereklilikleri ve provider menşelerinin avantaj/dezavantaj karşılaştırmaları gibi konular çok yerinde analiz edilmiş.

Beni en çok etkileyen noktalardan biri, sadece teknik bilgiyle değil; pazarın dinamikleri, dolandırıcılık oranları, reseller/panel ilişkileri ve hatta panel pazarlama stratejilerine kadar detaylıca değinilmiş olması. Bugüne kadar gördüğüm içerikler genellikle yüzeysel kalırken, burada içeriden biri gibi değil adeta sektörün omurgasını kuran birinin ağzından anlatım var.

Panel açma niyetinde olanların bu yazıyı dikkatlice okuyup, "herkese her şey satmak" yerine bir alana odaklanarak ve teknik altyapısını sağlam kurarak ilerlemeleri gerektiği çok net vurgulanmış. Bu da klasik “hızlı para kazanma” hevesindeki birçok kişinin düşeceği tuzaklara karşı ciddi bir uyarı niteliğinde.

Özetle, bu tür içeriklerin çoğalması sektörü daha şeffaf ve bilinçli hale getirebilir. Yıllardır bu alanda içerik okurum, bu denli açık, deneyimle harmanlanmış ve teknik olarak sağlam çok az yazı gördüm. Mutlaka arşivlik.

• SMM sektöründe ana sağlayıcıyı bulmak büyük avantaj, çünkü en uygun fiyata en kaliteli hizmeti almak mümkün oluyor. Ama işin gerçeği, bu pek kolay değil; çoğu panel birbirinden çekiyor ve kimse açık açık bunu söylemiyor.

JAP, smmtürk gibi eski ve bilinen panellerle zamanında çalıştım, ama ne fiyatlar cazipti ne de destek beklentimi karşıladı.

Son zamanlarda MoreThanPanel’i kullanmaya başladım, fiyat/performans açısından gayet iyi seviyedeler.

Spotify özelinde ise StreamingMafia'nın doğrudan sağlayıcı olduğunu düşünüyorum. Diğer servislerde ufak tefek farklı kaynak kullanımı var gibi; fiyat yapısından bunu anlamak zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkiersz -- 29 Nisan 2025; 3:38:4 >
  • verilen cevaplar gercekten cok yardımcı oldu eski paneller artık eskı gücünde degil bunun yerıne yeni ve yukselıste olan panellerı kullanmak bence daha ıyı. kendini geliştirmeyen kaba tabirle paraya doymus smmpaneller bence cok daha tehlıkelı çünkü gercekten kımsenın umrunda olmuyorsunuz bunu jap smmpeaker tarzı bırcok yerde deneyımledım. yükseliste olan yeni guncel paneller bence cok daha ıyı morethanpanel bulk streamıngmafia vesayre ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SMM panel dünyası biraz bir kumar gibi kimse doğruyu söylemiyor, ama herkes kazanmak istiyor. Dmytro’nun söylediklerinde haklılık payı çok fazla, çünkü sektöre girmeye çalışanlar çoğunlukla dolandırıcılıkla karşılaşabiliyor

Bana sorarsanız, stabil ve güvenilir bir panel arıyorsanız morethanpaneli dikkate alabilirsiniz . Tabii, başkalarından duyduğum kadarıyla, fiyatları uygun , servisleri kaliteli . tabii, her panelin kendine göre artıları ve eksileri var. yazıda da bahsedildiği gibi mesela Smmraja da iyi iş çıkarıyor, ama biraz pahalı.

Sonuç olarak, bence seçtiğiniz panel ne olursa olsun, her zaman bir risk var. Ama bu riski azaltmak sizin elinizde bu da doğru paneli bulmaktan geçiyor

• kanka smm panel işi zaten biraz deneme yanılma gibi bi şey, herkes en iyisini arıyor ama çoğu zaman sağlam panel bulmak zor. ben zamanında smmraja, justanotherpanel falan denedim, bazıları iyiydi ama bazıları gerçekten boşa zaman. bi süredir morethanpaneli kullanıyorum, arayüzü temiz hoşuma gitti açıkçası. siparişler genelde sorunsuz gidiyor. tabi ki her panelde ufak tefek sıkıntılar oluyor ama genel olarak sevdim diyebilirim. illa mükemmel diyemem ama kullandıklarım arasında en stabil olanlardan biri oldu.

• Elinize sağlık hocam. videoda galiba verileri perfectpanelden çekmiş.JustAnother paneli bu işi yapıpta 1 kere kullanmayan yoktur zaten.smmtürk gibi panellerin bu videoda olmasına şaşırdım.Smm sektöründe iş yapmak için ana sağlayıcı olmak gerekiyor yada birebir ana sağlayıcıyla beraber çalışmak gerekiyor.morethanpanelin bu kadar siparişi olduğunu bilmiyordum.Deneyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.