Şimdi Ara

En Doğru Siyasi Görüşü Açıklıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Ahahahah doğru vallaha billaha doğru

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kapitalizmden iyi görüş yok şu an. İnsan nüfusu arttığı sürece kapitalizm harici diğer görüşler yıkılmaya mahkûm. Kapitalizm rekabet ve dolayısıyla gelişme getirir, hırslı olanın yükselmesini ve olmayanın düşmesini sağlar. İnsan nüfusu artarken 'gelişmiş' insan ile 'gelişmemiş' insan türü aynı oranda artmıyor 

  • Sol ideolojilerin işe yaramadığı 20.yüzyılda ispatlandı.Zorlamanın anlamı yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt
    Sag ideolojilerin ülkeyi yıkımın esigine sevrden beter sevre götürdüğü son 20 yilda ispatlandi bu ulkede zorlamanin anlami yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Ben sağ ideoloji iyi demedim ama sol ideolojiler insanı tanımayan hayal ürünü ideolojiler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğru siyasi görüş veya ideoloji yoktur. Teorisi oluşturulup pratiği deneme yanılmayla mükemmelleştirebilecek ideolojiler vardır.


    Günümz dünyası kapitalizmin birkaç varyasyonu hakimiyeti altındadır. Türkiye bu varyasyon içinde kimilerine göre sömürgedir kimilerine göre ise bölgesel kapitalist güçtür. Sosyalizmin bir tık altı kabul edilen İskandinav ülkeleri bile mevcut sistemlerini geçmişin sömürge politikalarına borçludur ki halen sosyal devlet adı altında sömürüye devam ediyorlar.


    Komünist birçok ideolog Lenin'in aksine kapitalizmin sonunun işçi sınıfının değil, aksine kapitalizmin sonunun yine kapitalistler tarafından getirileceğini söylerler. Örnek olarak kapitalist sistem içinde büyük şirketlerin küçükleri yutması ile teorik olarak en sona kalan şirket ile kapitalizmin sonu geleceği öngörülmektedir. Buna engel olmak isteyen kapitalizmin mabed ülkesi Abd anti tröst yasası ile engel olmaya çalışsa da başarılı olamayacağı iddia edilmektedir.


    Günümüzde ise kapitalist entellektüeller, komünist ideologların bu fikirlerini artık kabullenmek zorunda kalmışlardır. Onlarda artık inanıyor ki kapitalizm son evresinde, aralarında ki tartışma konusu ise kapitalizm sonrası oluacak sistem nasıl kontrol edilecek. Yine aralarında önemsiz gibi görünse de tartışma konusuda yeni sistemin ismidir. Kimi tek dünya devleti, kimi tek dünya şirketi bazıları ise küresel sosyalizm gibi onlarca isim üzerinde tartışıyorlar.


    Ancak görünen şu ki kısa ve orta vadede herhangi bir ideoloji asla kitlelerin yararına olmayacaktır. Hatta ileride teknolojik, ekonomik ve siyasi gelişmeler doğru kullanılırsa uzun vadede dahi yeni oluşacak sistem kitlelerin aleyhine olacaktır.





  • Dediğin politikada birinde siyasi erk yani devlet tüm gücü elinde toplarken.ABD bazlı olanda şirketler tekelleşerek devletin yerini alıyor.


    Totalde görünen şu yani hukuk ve adalet olmadıkça yine sömürüye dönüyor iş.Suni rekabet yaratıyorlar i sanki yarışıyormuş gibi görünsünler.Ama bunun böyle olmadığını çoğu kişi biliyor.


    İnsan ve bencillik kıyası olunca maalesef iş o raddeye geliyor bir test yağın kapitalist veya komünist olduğunuz ortaya çıkar.Yani imkan elinize geçtiğinde sizinde ne raddede olacağınızı veya görüşte olacağınızı anlarsınız.

  • alierennet kullanıcısına yanıt
    Kısa vadede dediginiz pek mümkün değil

    Dunya ayni 1700 1800 1900lerdeki gibi yani ww2 öncesi dönem gibi bir guc dengesi siyasetine evriliyor

    Önceden amerika tek güçtü şimdi çin yükseliyor yaninda hindistan da yukselecek ab gibi bir güç yakinda ordu kurabilir rusya kendini toparlayabilir

    Dünyada 5 büyük güç olacak bunlar ve bunlarin şirketleri savasi birakmaz asla

    Malesef komünizme evrimden çok uzağız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çare seks devrimidir?



  • Bu kanal çok iyi videonun yüzde 90ina katılıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten kısa vadede mümkün olmadığını belirttim. Komünizme geçiş akşamdan sabaha devrimle olacak iş değil. Tarihte örnekleri var ancak hiçbiri komünist devrim değildi. Solcuların öve öve bitiremedikleri Sovyet ve Çin devrimleri (ilk ortaya çıkış tarihleri hariç) bile hiçbir zaman komünist bir niteliği olmamıştır. Sovyet ve Çin gibi komünzmsi sistemlerde gücü eline alanlar kitleler ile şirketler arasında ki bağı koparıp devlet-kitle ilişkisi oluşturdular.


    Bana göre komünzm çok uzun vadeli geçiş sürecinden sonra olacaktır. Bu süreç ise global şirketler ile mümkün olacaktır. İşe bu süreçte şirketlerin güvenliği ve devamından sorumlu (halkların güvenliği değil) dünya devletleri bir zaman sonra kendi yokoluşlarına sebep olacak şirketlere karşı savaş açacaklar. Bunun bazı örnekleri başta Abd ve diğer devletlerde oluyor.


    Sizin bahsettiğiniz güçler işte benim bahsettiğim küçükleri yutup büyüyecek olan şirketlerdir. en sonunda yutacak küçük kalmayınca kendileri arasında savaş verecekler ve kalan son şirket ile birlikte komünizm süreci daha da hızlanacaktır. Burada kritik soru, komünizm geldiğinde dünya halklarının yararına mı olacak zararına mı olacak! Benim düşüncem insanlığın yararına olmayacağıdır.





  • En doğru siyaset adalet ve hukukun üstünlüğü.
    Demokrasi, cumhuriyet, laiklik, kandırmadan başka birşey değil.
    Oy verdim, kime?
    Önüme konulan seçeneklere..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Hamza Dünya son ve en kanlı savaşın arifesinde şu an. Niye mi çoklu güç dengesinden dolayı. Çıkarlar artık çatışmıyor üstelik demokrasi hangi türevi olursa olsun artık demode oldu ayriyeten bir de seçim saçmalığı var ki deli oluyorum yani abi tek adam yönetimi az muhalefet daha iyi fazlası zararlı.

  • lethal gun kullanıcısına yanıt
    Savaş zor bence ya

    Avrupa desen yas ortalamasi belli savasacak asker yok

    Abd desen gene nufusu sinirli

    Asyaya bak yeterli silah ve donanma yok cin donanmasi bile amerika yada ab kitasina ulasacak gucte degil ama onlarda da nufus sınırsız

    Bence buyuk bir savastan ziyade buyuk bir kutuplasmanin soguk savas 2nin esigindeyiz NATO iyice birbirine kenetlenecek ayni sekilde asya devletleri de çin onderliginde kenetlenecek bu mucadele belki 100 200 yil sürer çabuk bitecek gibi değil 2100 yilinda bile ekonomiler birbirine denk gorunuyor suanki tahminlere gore

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen çin'de yaşamak istemezsin mesela..


    demokratik sosyalizm orada.


    parti var, seçim var, şirket kurabiliyorsun, kişisel mülk edineblliyorsun ama devletin kararları tamamen hepsinin üstünde.


    ---

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Sağ ideolojileri adam gibi uygulayan ülkelerde fıstık gibi çalışıyor.


    Tarihte sosyalizmin çalıştığı tek bir ülke bile yok.


    Sosyalizmin ekonomik anlamda düzgün çalışmasını geçtim demokratik olmayı becerebilen bir sosyalist ülke tarihte olmadı daha. Bütün sosyalist rejimler zamanla otoriterleşti.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Dünün gunesiyle bugünün camasiri kurumaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zengin olacaksam olur

    Ayda 1000 dolara Çin'de yasarim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saçma sapan bir öneri daha.


    Büyük şirketleri savunmuyorum ama tek taraflı düşünüyorsun.


    Koskoca şirketler saf mı ? Devletin el koyduğunu gördükçe yapacakları belli zaten.


    - Paralarını yurtdışına kaçıracaklar. Çünkü fazlasına devlet el koyuyor.


    - arazilerini satıp paraya dönüştürüp onu da yurtdışına çıkartacaklar.


    - üretim ve istihdam yapmayacak, çünkü bir karı olmayacak.


    - bir süre sonra hiçbir şirket ülkede üreten konumda olmayacak, tüm servetini dışarı da tutup pazardan çekilecekler. Şirketler neden zarar ettiği, üstüne üstlük kendi kurduğu oluşturduğu şeyleri devletin eline versin. Bunu kimse yapmaz. Saçma sapan fikirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.