Şimdi Ara

En çok satın alınmak istenen kompakt sedan vw jetta (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • "Compact Sedan" sıfatıyla ne kadar çelişkili astra, jetta, focus... Yemin ediyorum nefret ediyorum, tiksiniyorum her geçen sene büyüyen arabalardan. Golf1 Lupo'dan küçük lan! Compact olan oydu. Bunlar compact değil! Dev anası gibi, ruhsuz, keyifsiz, zevksiz arabalar.

Aileler ve ihtiyaçları azalırken arabalar niye büyüyor pek anlamıyorum. Küçük, spor, konforlu araba kalmadı be! Hal böyleyken Dev anası gibi üretim, bigger is better mantalitesinin hakim olduğu modern otomobil pazarında istediğim, C-D sınıfı arası donanıma, motora-şanzımana, güvenlik önlemine, yol tutuşuna sahip, B-C sınıfı bir araç.

Bana göre "compact" kavramı HB impreza ile biter. Maksimum ebat odur. Şöyle deri ısıtmalı elektrikli hafızalı koltukları, katlanır aynaları, çift bölge otomatik kliması, 8 hava yastığı olsa, 2000 motor turbo manuel ve dört çeker olsa tadından yenmez. Ama pek yok öyle bir araba.

Bence artık bu arabalara "Compact" demeyi bırakmak lazım. "Dev anası" daha uygun. Ne kadar satarsa satsın. Zevk arabalarını öldürdükten sonra, kim birinci olursa olsun, iyi otomobil demek değildir. Bu tarz arabalar için "İhtiyacı iyi karşılayan araba" olduğu söylenebilir. Otomobil faklı bir konsept.

• quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

Neden astra ve ya focus ile kaza yapilmali merak ettim hocam

kendim ford fusion ile kaza yaptım, otoparkta geri geri giderken benim tampon 5 cm aşağı kaydı geri taktılar. yandan yola çıkan arkamdaki hyundai accent in sağ ön kapı ve sağ ön teker üstü çok kötü yamuldu, üstüne tekeride yenilediler galiba.

onun haricinde yakın tanıdıklarımdan ford focus ile kazaya karışan oldu karşı taraftaki aracı anlattılar iyi ki focus ile kaza yapmışlar dedim. ford biraz sağlam gibi geldi.

astra ise 1300kg yan kapılar bile çelik. duyduğum bir kazasında sürücünün sadece parmağı kırılmış.

mazda 3 bu listede neden yok ? benim sıkıntımda o?

• bu segmentte benim de tercihim jetta olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

Neden astra ve ya focus ile kaza yapilmali merak ettim hocam

kendim ford fusion ile kaza yaptım, otoparkta geri geri giderken benim tampon 5 cm aşağı kaydı geri taktılar. yandan yola çıkan arkamdaki hyundai accent in sağ ön kapı ve sağ ön teker üstü çok kötü yamuldu, üstüne tekeride yenilediler galiba.

onun haricinde yakın tanıdıklarımdan ford focus ile kazaya karışan oldu karşı taraftaki aracı anlattılar iyi ki focus ile kaza yapmışlar dedim. ford biraz sağlam gibi geldi.

astra ise 1300kg yan kapılar bile çelik. duyduğum bir kazasında sürücünün sadece parmağı kırılmış.

mazda 3 bu listede neden yok ? benim sıkıntımda o?

Astra sahibi bir tanıdığım var da yakın bir tanıdık onun için sordum astra gerçekten sağlamlık hissi veriyor kullanısına başka bir tanıdığımda da focusun 2006 kasası vardı benzinli otomatikti iyi kaçmıyordu ama sağlam araba diye bahsederdi hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Life 'Til Leather

Güzel araba ama boşuyla yaşanmaz, dolusu da pahalı. İç mekan vasat, hacim güzel fakat öyle efsane olacak ya da mükemmel sıfatını hakedecek bir araba değil.

Söylediklerinize aynen katılıyorum, sadece iç mekanı bence vasat değil sınıfının en iyilerinden. İzolasyonu olsun, malzeme kalitesi olsun, gidişi olsun, ekonomisi olsun çok güzel bir araba. Sıkı ama konforlu bir araba. Opel gibi sıkı ama konforsuz değil. İsteyen fanatik desin; kalite anlamında ilk mesajda yazılan araçlar arasında jetta ve diğerleri gibi bir durum var bana göre. Zaten durum satışlarda da ikinci el piyasasında da belli. Bu kadar insan aptal olamaz. Fanatikliğe lüzum yok Renault aynı paraya öyle kaliteli ya da daha kaliteli araç yapsaydı da onu böyle övseydik. Ama durum ortada.

Ben renault, ford, peugeot, citroen, honda, opel, mercedes gibi markaların bazı araçlarında bulundum ya da bizzat sürdüm. Su anda golf v'im var, arkadaşımda da jetta. Onda daha önceden astra, sonrasında civic vardı. Ben vw'deki muadillerine göre bu kaliteyi gördükten sonra ekonomik bir problemim olmazsa 3 büyüklerden başka bir arabaya geçiş yapmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Güzel araba ama boşuyla yaşanmaz, dolusu da pahalı. İç mekan vasat, hacim güzel fakat öyle efsane olacak ya da mükemmel sıfatını hakedecek bir araba değil.

Söylediklerinize aynen katılıyorum, sadece iç mekanı bence vasat değil sınıfının en iyilerinden. İzolasyonu olsun, malzeme kalitesi olsun, gidişi olsun, ekonomisi olsun çok güzel bir araba. Sıkı ama konforlu bir araba. Opel gibi sıkı ama konforsuz değil. İsteyen fanatik desin; kalite anlamında ilk mesajda yazılan araçlar arasında jetta ve diğerleri gibi bir durum var bana göre. Zaten durum satışlarda da ikinci el piyasasında da belli. Bu kadar insan aptal olamaz. Fanatikliğe lüzum yok Renault aynı paraya öyle kaliteli ya da daha kaliteli araç yapsaydı da onu böyle övseydik. Ama durum ortada.

Ben renault, ford, peugeot, citroen, honda, opel, mercedes gibi markaların bazı araçlarında bulundum ya da bizzat sürdüm. Su anda golf v'im var, arkadaşımda da jetta. Onda daha önceden astra, sonrasında civic vardı. Ben vw'deki muadillerine göre bu kaliteyi gördükten sonra ekonomik bir problemim olmazsa 3 büyüklerden başka bir arabaya geçiş yapmam.

forumda o kadar insan kalitesiz diyor jettaya. Özellikle iç mekanı çok eleştiriliyor. Siz nereden kaliteli olduğu kanısına vardınız? vw olduğu için mi? jetta için kaliteli diyen ilk sizi gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

forumda o kadar insan kalitesiz diyor jettaya. Özellikle iç mekanı çok eleştiriliyor. Siz nereden kaliteli olduğu kanısına vardınız? vw olduğu için mi? jetta için kaliteli diyen ilk sizi gördüm.

Niye vw olduğu için olsun, vw babamın firması mı sanki?

Aynı sınıftan muadilleri olan ve diğer markalara göre daha kaliteli sayılan astra ve civic'te de bulundum uzun süre. Jettanın içi ikisinden de daha kaliteli. İnsanların bence jettanın iç mekan kalitesini eleştirmesinin temel nedeni diğer marakalrla karşılaştırmaları değil de önceki iki jenerasyon jettanın iç malzemesiyle kıyaslayıp kötü bulmalarındandır. Misal benim 2004 golf'ümün malzeme kalitesi 2012 jetta'da yok. Ordan burdan malzeme kalitelerini düşürmüş vw. Arkadaşım da sürekli buna hayıflanıp duruyor. Yine de bu haliyle bile diğer rakiplerinden hallice önde genel kalitede. Ciddi anlamda merak edenler burada forumlarda tartışacaklarına ilgilendikleri araçların test sürüşünü yapsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BayramAbi

quote:

Orijinalden alıntı: loqel

quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Makyajdan sonra ciddi ciddi almayı düşünüyorum , inşallah iç plastiğini biraz düzeltirler özellikle iç kapı kollarının olduğu kısmı...Veya çılgınlık edip Tiguan alıcam Ama şu sıraya yazılmak yada yazılamamak muhabbeti canımı sıkıyor...

Hocam sıra bekleme olayı pek yok artık. biraz arayıp sormak lazım sadece. babamlar geçen ekimde aldılar, 3 gün bekleyerek. bursa doğuş un elinde varmış. pekte kulak asmamak lazım sıra çok var diyenlere. geçenlerdede arkadaşıma polo aldık, 1 hafta sıra bekledi.

Sıra beklememiş ki o kardeşim, aracın teslmini beklemiş. Araç zaten varmış. 1 hafta sıra

Yok abi sıra değil, arabanın üstüne porselen içerikli koruyucu bir kılıf yaptılar, bir iki aksesuar sipariş vermiş babam, onu takmışlar sıra yok yani pek

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

O değilde bu vw bayilerindeki sarışın güzel kızlarda neyin nesi
    Hangi vw bayisine girersem gireyim böyle dikkatli araç inceleyemiyorum

Neden vwlerde sira var sanıyorsunuz

• Benim aklımda jetta hayatta geçmez. Eğer bir vw alsa idim bu kesinlikle Golf olurdu. C segment sedan sınıfında ben Chevrolet Cruze alırım. Her bakımdan çok daha üstün bir araç. Tartışmaya bile gerek yok. Tartışacak arkadaşları her türlü bilgi belge ile karşılarına çıkarım. Üstelik fotolarda amerikan Vw resimleri kullanılmışken maallesef anavatanı amerika kıtasında Cruze daha çok tercih ediliyor. jetta meksikalı sinyoritaların acılı çitas çerez yiyip ürettikleri araç değilmi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.