Şimdi Ara

En Başarılı Veri Kurtarma Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar ; CANI SIKILMADAN okuyacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Yazım biraz uzun olacak..

ilk olarak belirtmek istediğim ; Problemin konusu ile gerçekten alakası olan önerileriniz var ise paylaşmanız lütfen kimse yalnış anlamasın ama sıradan, başarısız yada 3 5 tane resmi kurtarmak amacı ile yazılmış programlara cidden ihtiyacım yok.. 7 8 program denedim fakat hiç biri adam kıllı sonuç vermedi..

Problemim ne olduğunu açıklamaya çalışacağım, Anlayamadığım saçma sapan bir program updateinden sonra, o programda System Mechanic tir.. Laptopum restart sonucu açılmadı ne yaptıysam açmayı başaramadım. checking media presence no media present hatası veiyordu.

Windows 8 yüklüydü. Windows u onarmayı denemekten, ubuntu ile hdd ulaşmaktan tutun.. Hdd söküp başka pc ye usb ile bağlamaktan ve yukarıdada belirttiğim gibi 7 8 farklı veri kurtarma programı kullanmaya kadar herşeyi denedim.

ÖNEMLİ NOKTA === C de bulunan verilere mükemmel sonuç ile ulaştım.
    D sürücüsünü Bitlocker şifreleme sistemi ile şifrelemiştim :S belkide bu sebeple ulaşamiyorum. Hayati önem taşıyan dosyalarım var. :S

Çalışan diğer bilgisayarıma usb ile bağladığımda, Bilgisayarım yönetten depolama ve disk yönetimi kısmına geldiğimde 1 tb olan hdd imi görebiliyorum. GPT korumalı şeklinde bir ibare var parantez içinde..

Bilgisayardan az çok anlarım. Beni yönlendirebilecek bilgisi olan varsa çok zorluk çekmez : )

Şimdiden Çok Teşekkürler.

-----------------------------------------------------------------------------

Düzenleme :

Yukarıdaki msjıma devam nitelikte olan bu yazıma da ; umarım bilgilerinizi paylaşırsınız.

Eklemeyi unuttuğum ; D:/ sürücüsü Bitlocker şifresini biliyorum.
    Ayrıca çok önemli bir nokta şifreyi unutmuş olsam dahi bu şekilde önlem almıştım ;
    ""Microsooft Bitlocker Kurtarma Kodunu dahi oluşturmuştum yani elimde oda var..""
    Bunları başka harici bir usb belleğe kayıt ettğim için ikiside elimde doğru şekilde mevcut.

Sizin de belirttiğiniz gibi Şuan kullandığım işletim sistemi Windows 8 Pro. yani Bitlocker destekli.

Fakat sizin atlamış olabileceğinizi düşündüğüm konu ; eğer atlamadıysanız kusurabakmayın, ben yinede belirteyim ;
    Hard Diskim çökmüş durumda.. Yani Kullanılır durumdaki bilgisayarımda malesef usb ile bağlandığında, Bilgisayarımda gözükmüyor.
    Yani gözükse işlem yapıp belki şifre sorgulama kısmına ilerleyebileceğim ve şifremi girip sürücüye ulaşabileceğim fakat yok..

Hard diskimi sadece Bilgisayarım--- Yönet--- Disk Yönetiminden-- Harf yolu atanmamış ve Biçimlendirilmemiş boş sürücü hdd olarak görüyorum..

Fakat kullandıgım bazı Veri Kurtarma programlarında özellikle R-Studio da kurtarmak istediğim sürücü bitlocker ile şifrelenmiş ve ulaşılamaz kurtarılamaz olarak gözüküyor.
    Ve tam da benim içinde bulunan verilerimin gb kadar dosya.. yani D sürücüm 600 GB dı. 250 si doluydu. Okadar kısmı buluyor fakat açamıyor kurtaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayleoo -- 31 Temmuz 2015; 0:16:57 >

• Merhaba;

C diskinizdeki verilerinize ulaşmışsınız, D diskinizdekilere de ulaşmak için kullandığınız yöntem doğru ancak bazı şartlarıda yerine getirmeniz gerekmekte.

1- "Çalışan diğer bilgisayarıma usb ile bağladığımda" Bu bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 Ultimate veya Enteprise yada Windows 8 Pro olamalı ki içinde Bitlocker olsun.

2- Şifrelediğiniz D diskin Bitlocker şifresi veya PIN ine sahip olmanız gerekmekte.

Kısaca içinde bitlocker olan bir işletim sistemine bu diski ikinci bir disk olarak bağlayıp uygun şifre ile diske ulaşmanız gerekmekte.

Kolaygelsin.
  • Yanıtınız için çok teşekkürler.

Yukarıdaki msjıma devam nitelikte olan bu yazıma da ; umarım bilgilerinizi paylaşırsınız.

Eklemeyi unuttuğum ; D:/ sürücüsü Bitlocker şifresini biliyorum.
    Ayrıca çok önemli bir nokta şifreyi unutmuş olsam dahi bu şekilde önlem almıştım ;
    ""Microsooft Bitlocker Kurtarma Kodunu dahi oluşturmuştum yani elimde oda var..""
    Bunları başka harici bir usb belleğe kayıt ettğim için ikiside elimde doğru şekilde mevcut.

Sizin de belirttiğiniz gibi Şuan kullandığım işletim sistemi Windows 8 Pro. yani Bitlocker destekli.

Fakat sizin atlamış olabileceğinizi düşündüğüm konu ; eğer atlamadıysanız kusurabakmayın, ben yinede belirteyim ;
    Hard Diskim çökmüş durumda.. Yani Kullanılır durumdaki bilgisayarımda malesef usb ile bağlandığında, Bilgisayarımda gözükmüyor.
    Yani gözükse işlem yapıp belki şifre sorgulama kısmına ilerleyebileceğim ve şifremi girip sürücüye ulaşabileceğim fakat yok..

Hard diskimi sadece Bilgisayarım--- Yönet--- Disk Yönetiminden-- Harf yolu atanmamış ve Biçimlendirilmemiş boş sürücü hdd olarak görüyorum..

Fakat kullandıgım bazı Veri Kurtarma programlarında özellikle R-Studio da kurtarmak istediğim sürücü bitlocker ile şifrelenmiş ve ulaşılamaz kurtarılamaz olarak gözüküyor.
    Ve tam da benim içinde bulunan verilerimin gb kadar dosya.. yani D sürücüm 600 GB dı. 250 si doluydu. Okadar kısmı buluyor fakat açamıyor kurtaramıyor.

• Konuyu hortlatacağım kusura bakmayın.
    1.5TB diskime bitlocker ile sifreleme yaparken %79 da cok fazla hata var diyip chkdsk/r yapmam gerektiğini söyledi.
    Yapıyorum ancak chkdsk en son aşamada takılıyor. Diske ulaşıyorum, diskin şifresini girince açılıyor.
    Sifremeye devam et diye ibare çıkıyor. Devam diyorum "döngüsel veri hatası" diyor.
    hdd generation ve hdtune badsector bulamadı.
    makineyi direk dos ortamında acıp chkdsk yapayım desem sifre girilmedigi icin izin verilmiyor diyor.

bitlocker yonetim panelinden bitlocker kapat veya sifreyi coz dedigimde yine "dongusel veri hatasi" sorununu alıyorum.

chkdsk/r hic bir sekilde ise yaramıyor. donup kalıyor. 2 gün açık beklettim yine de devam etmedi.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. Konuyla ilgili yardım edebilecek birilerinin illa ki olacağını umut ediyorum.

not: isletim sistemi windows7 ultimate
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Disk Defrag Programı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.