Arkadaşlar Emule u etkin bi şeklide kullanmak için port açtık.tcp 1000 ve udp 1100 portlaını.Tamam güzel,emule şimdi canavar oldu.Peki ya güvenlik?İnternet güvenliğimi nasıl sağlıycam.. Xp professional kullanıyorum ve sp2 yüklü değil.Elimde Norton Systemworks 2005 var ,aktive ediebilirsem kurucam ama onu da aktive edemiyorum ,ki etsem bile işime yararmı?Güvenliğimden şüpheliyim.Ne yapmak lazım ..
pek birşey yapamazsın firewall veya başka birşeyle güvenliğini sağlarsan bu sefer bu portlar kapanır başa dönersin bu yüzden başta kazaa olmak üzere p2p ler ve emule kullananlar büyük güvenlik açığı vermiş oluyorlar ama %99 birşey olmaz kolay birşey değil çünkü bunu kullanmak ama ben kendimden emin olmak istiyorum diyorsan kullanma.
Zone Alarm PRO'yu (free değil) şiddetle tavsiye ederim.Sadece emule üzerinden sistemdeki o iki açık porta erişime izin veriyorsun.Geri kalan tüm istekleri acımasızca blokluyor.Emule ayarlarında IPSüzgeci ve Güvenli Kimlik ayarlarıda seçili olsun. Zone Alarm'ın Program Control kısmı ise mükemmel.İnternete erişmek isteyen her yazılımı sana bildiriyor ve ne yapayım diye soruyor.Güvendiğin sağlam yazılımlara bir kereye mahsus olmak üzere izin veriyorsun.Ne idüğü belirsiz birşey yani trojan erişim istediğinde yine uyarıyor ve işini bitiriyorsun. Sistemine o açık portları kullanarak sızabilmeleri için trojan girmiş olması lazım.İşte Zone Alarm tüm trafiği kontrol altına aldığı için sorun olmuyor. Tüm internet trafiğini ve blokladığı öğeleri de log dosyasında inceleyebiliyorsun.Hangi yazılım üzerinden erişilmek istenmiş,nereye istek gönderilmiş,hangi DNS üzerinden gelen istemler bloklanmış hepsini yazıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
Zone Alarm PRO'yu (free değil) şiddetle tavsiye ederim.Sadece emule üzerinden sistemdeki o iki açık porta erişime izin veriyorsun.Geri kalan tüm istekleri acımasızca blokluyor.Emule ayarlarında IPSüzgeci ve Güvenli Kimlik ayarlarıda seçili olsun. Zone Alarm'ın Program Control kısmı ise mükemmel.İnternete erişmek isteyen her yazılımı sana bildiriyor ve ne yapayım diye soruyor.Güvendiğin sağlam yazılımlara bir kereye mahsus olmak üzere izin veriyorsun.Ne idüğü belirsiz birşey yani trojan erişim istediğinde yine uyarıyor ve işini bitiriyorsun. Sistemine o açık portları kullanarak sızabilmeleri için trojan girmiş olması lazım.İşte Zone Alarm tüm trafiği kontrol altına aldığı için sorun olmuyor. Tüm internet trafiğini ve blokladığı öğeleri de log dosyasında inceleyebiliyorsun.Hangi yazılım üzerinden erişilmek istenmiş,nereye istek gönderilmiş,hangi DNS üzerinden gelen istemler bloklanmış hepsini yazıyor.
kardeş bu özellikle diğer firewall larda da olmakla beraber Zone Alarm bizzat p2p programlarının önerdiği bir firewall değildir.Bu yüzden ben de yaklşaıuk yarım saat önce silip Kerio yu kurdum.
emule için açıcaksın mecbur yoksa dl yapamassın sp2 var bende bi sorun çıkmadı şimdiye kdr.
yok abi kurun bir firewall.Emule için açın am firewall bunun dışında attack falan olursa engelleyecektir.Yani güvenlik duruyor.Ama dediğim gibi Zone Alarm önerilmiyor.Kerio,McAfee,Kaspersky vs deneyin.
2 yere aynı başlığı açmışsın diğer başlığada yazdığım gibi
quote:
En iyi çözüm zone alarm with antivirus kurup eMuleye izin vermen.
Ayarları ile ilgili de aşağıdaki siteden yardım alabilirsin.
Siya hocam kim önermiyor.Boş ver sen onları zone alarmdan vazgeçme buradaki konunun sonuna bilgisayarın resmini koydum bir incele istersen zone alarm kurulu ve 2 gündür aynı surver dan kopma bile yaşamadım.Sağ alt köşedende hıza dikkatini çekerim.
Siya hocam kim önermiyor.Boş ver sen onları zone alarmdan vazgeçme buradaki konunun sonuna bilgisayarın resmini koydum bir incele istersen zone alarm kurulu ve 2 gündür aynı surver dan kopma bile yaşamadım.Sağ alt köşedende hıza dikkatini çekerim.
Zone Alarm'ı bende tavsiye ederim çok kullanışlı bir program,,, zaten dünyada en çok kullanılan firewallardan biri,,,
zone alarmın internet trafiği dvm ettikçe rami şişirdiği doğrumudur bi yerde okumuştum böle bişey.
bi ara bendee zone alarmı kurmuştum 256k var fakat bağlantımı çok fazla kasmıştı ve bende kaldırdım......kısaca eeğer bağlantın hızlı ise zone alarmı kur derim ... yoksa hiç bulaşma
evt zone alarm bağlantıyı kasıyor, bir de sadece bana mahsus mudur bilmiyorum msnin düzgün çalışmasını engelledi, program kontrol kısmından izinleri vermiştim, herşey yolunda gözüküyor fakat msn çalışmıyordu, tavsiye üzerine kaldırdım ve sorun yaşamıyorum şimdi
256 k bağlantım var Zone alarmı sağ alt köşede görebilirsiniz.
avast korumasında psp2 taraycısından emule ve torenti ve aresi açtım şimdi sorum çıkarırmı arkadaşlar????
Arkadaşlar cevaplar için tşk ederim.Ben Norton systemworks 2005 kurdum.(full) ve firewall olarak da sygate personal firewall pro yu(full) kurdum.Sorunsuz çalışıyor gibi.Herşeyi soruyor sygate,norton da virus sızdırmıyo.Doğru mu düşünmüşüm?
quote:
Orjinalden alıntı: zafer_72
2 yere aynı başlığı açmışsın diğer başlığada yazdığım gibi
quote:
En iyi çözüm zone alarm with antivirus kurup eMuleye izin vermen.
Ayarları ile ilgili de aşağıdaki siteden yardım alabilirsin.
Arkadaşım örneğin burada okduğum bir iki torrent sitesi zone alarm ı önermiyordu.Emule dce önermiyor sanırım.
zafer_72 o server listesindeki sonny boy ve roberts donkey server'larını ortadan kaldır.Fake server onlar.Kimde hangi dosya var onu tespit için oluşturulmuş.Divxplanette ayrıntılı açıklama var.IPFILTER listesine eklenirse bir daha o serverlar listelenmez.
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
zafer_72 o server listesindeki sonny boy ve roberts donkey server'larını ortadan kaldır.Fake server onlar.Kimde hangi dosya var onu tespit için oluşturulmuş.Divxplanette ayrıntılı açıklama var.IPFILTER listesine eklenirse bir daha o serverlar listelenmez.
emulex disariya sendeki dosyalarin listesini gondermedigi icin bu modda bu sorun olmuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ángel
evt zone alarm bağlantıyı kasıyor, bir de sadece bana mahsus mudur bilmiyorum msnin düzgün çalışmasını engelledi, program kontrol kısmından izinleri vermiştim, herşey yolunda gözüküyor fakat msn çalışmıyordu, tavsiye üzerine kaldırdım ve sorun yaşamıyorum şimdi
evet bende de vardı o problem.zone alarm kurulu olduğunda msne bağlanamıyordu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme