Şimdi Ara

Emule dp 45a (freeangel yeni sürüm) Önemli...... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
14.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw 10 dakika sonra 20 lere ulaşabiliyorsan daha ne istiyon onu anlamıyorum ver 3k up 22-24 leri de görürsün bu arada tesbihi elinden bırakma
    quote:

Orijinalinden alıntı: andofthehorizons

verim var usta ben ilk çalıştırdığımda 10 dk sonra 20 ile indirmeye başladı..ama ayarların doğru olduğundan tam emin olmak istiyorum..
  • quote:

ÜSTTE max sources/file" ayarını ise 1000. YAPIN DİYOR....MAX NEW CONNECTİONS DEMİYOR Kİ???AYNI ANDA"""max sources/file" ayarını 2200 YAPIN DİYOR..

Sitesinde ayarlarla ilgili gokhanın dedikleri aşağıdaki gibidir.

options/general altında , "check for new version" ve "show splash screen" boş olacak.

options/display altında "progress bar" soldan 3 e almanızı tavsiye ederim. cpu'yu ve ram'i daha az kullanır.

options/connection/capacities kısmına up ve down hızlarınızın iki mislini girin.(örn=256 adsl için 50 down,16 up),
    "download limit" i boş bırakın ve en sağa çekin
    "upload limit"i istediğiniz miktara getirin
    "port olarak hangi portları kullanmak istiyorsanız onları girin"
    "max sources/file" =1000 yapın.
    "max connections" = (256k için : 400) (512k için : 600) (1mbit için : 900)
    "auto connection on startup" = dolu olsun.
    "show overhead bandwith) = dolu olsun
    "kad" = boş olsun. (alışmış olan kullanabilir.)

options/server kısmında sadece önemli olan ayar "update serverlist when a client connects". bunu mutlaka boş bırakın.

options/security kısmında "filter servers too" mutlaka dolu olsun.

options/extended kısmında :
    "max new connections in 5 sec" = (256k için: 50) (512k için: 100) (1mbit için: 200) yapın.
    "max half open connections" değerini 200 yapın. her bağlantı için aynıdır.

"show more controls" dolu olsun.
    "queue size" 2000 olsun. dosya sürmeyi sevenler 5000 de bırakabilirler.

• quote:

Orijinalinden alıntı: zafer_72

siya hocam tcpip patch ile 200 değil 2000 yapın diyor.

Ayarlar bölümünde genel kısmında defult olarak 30 a 9 olan değerleri
    patchten sonra 1000 e 100 yapmak gerekiyor.

patchi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
    http://mitglied.lycos.de/lvllord/EvI...tch223d-en.zip

Patchin kullanımı ile ilgili aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
    İlk olarak 10 olan bağlantı sayınızı 50 yapmak istiyor musunuz diye soruyor. "C" harfine basarak yeni gelen satırda 2000 yazıp ENTER'a basarsanız. Bu sefer 10 olan bağlantı sayınızı 2000 yapmak istiyor musunuz diye soracak. Onaylayın.

Ardından Windows Uyarı penceresi gelecek iptal diyin. Bir kez daha soracak. Git başımdan Windows CD'si takmayacağım, ayarların böyle kalmasını istiyorum sistem geri yükleme yapma diyorsunuz.

Evet 2000 olacak.İşte acele işe şeytan karıştı
    Yirmi yıl seni özleyerek yaşlanmak da güzeldi...

• quote:

quote:

ÜSTTE max sources/file" ayarını ise 1000. YAPIN DİYOR....MAX NEW CONNECTİONS DEMİYOR Kİ???AYNI ANDA"""max sources/file" ayarını 2200 YAPIN DİYOR..

Sitesinde ayarlarla ilgili gokhanın dedikleri aşağıdaki gibidir.

options/general altında , "check for new version" ve "show splash screen" boş olacak.

options/display altında "progress bar" soldan 3 e almanızı tavsiye ederim. cpu'yu ve ram'i daha az kullanır.

options/connection/capacities kısmına up ve down hızlarınızın iki mislini girin.(örn=256 adsl için 50 down,16 up),
    "download limit" i boş bırakın ve en sağa çekin
    "upload limit"i istediğiniz miktara getirin
    "port olarak hangi portları kullanmak istiyorsanız onları girin"
    "max sources/file" =1000 yapın.
    "max connections" = (256k için : 400) (512k için : 600) (1mbit için : 900)
    "auto connection on startup" = dolu olsun.
    "show overhead bandwith) = dolu olsun
    "kad" = boş olsun. (alışmış olan kullanabilir.)

options/server kısmında sadece önemli olan ayar "update serverlist when a client connects". bunu mutlaka boş bırakın.

options/security kısmında "filter servers too" mutlaka dolu olsun.

options/extended kısmında :
    "max new connections in 5 sec" = (256k için: 50) (512k için: 100) (1mbit için: 200) yapın.
    "max half open connections" değerini 200 yapın. her bağlantı için aynıdır.

"show more controls" dolu olsun.
    "queue size" 2000 olsun. dosya sürmeyi sevenler 5000 de bırakabilirler.

Şimdi Zafer hocam benim kafam karıştı biraz.
    Önceki açıklamada "max connections" için 100 dememişmiydi? Ya da ben mi yanlış anladım.

• Bir de Zafer Hocam belki kızacaksın ama üstte yazdıklarınla en altta yaptığın alıntılar farklı geldi bana.
  • gökhan2604 ve freeangel modlar pek çok kullanıcının dostu oldular ve amaçlanan faydayı sağladılar. ama artık onlarla vedalaşma zamanı geldi. gerek orijinal emule kodlarındaki yenilikler ,gerek "banlenme" sorunları yüzünden artık daha yeni ve güncel olan tek bir mod'a geçiyoruz.

emule vemule dp.45a özellikleri

-- orijinal emule-project.net versiyonunun kırılmış ve eklentili halidir.

-- oturum download,toplam download,upload/download ayar çubuğu sınırlamaları tamamen kaldırılmıştır.

-- global server arama yaparken kısa sürede aramayı durduran limit tamamen kaldırılmıştır. yani arama esnasında binlerce sonuç gelse bile tüm serverlar bitene kadar arama devam eder,durmaz. bu sayede en uygun ve en çok kaynaklı dosyalar bulunabilir.

-- kredi ve upload miktarınız ne olursa olsun farketmeden , 1 saat içinde (yeterli kaynak sayısı ile) maksimum hat hızınızla download yapar ve sürekli yüksek gider.

-- mod tanıyıcı ve banleyici istemciler tarafından standart emule olarak tanınır. aslında standart emule'nin kırılmış ralli versiyonudur. banlenmesi ve tanınması imkansızdır. (tanınmak istemeyenler default nick ismini değiştirmelidirler)

mod'u indirip kurmadan önce aşağıdakileri mutlaka uygulamanız hız ve güvenlik açısından şarttır.

1- sisteminizin temiz ve virüs içermediğinden emin olmak için en güncel bir antivirüs ve antispy programı ile ful tarama yapmalısınız,sonra işletim sisteminiz için tüm güncellemeleri uygulamalı ve daha sonra otomatik güncellemeleri kapatmalısınız. çünkü otomatik güncellemeler microsoft'un son belası olan "tcip.sys" dosyanızı "10" bağlantı limiti olan versiyon ile değiştirmektedir. emule için bu negatif etki yapmaktadır.

2- aşağıdaki linkten "tcpip.sys" yamasını indirerek "10" olan limiti "1000" değeri yapmalısınız. ilgili yazı ve bilgi linkte mevcuttur.

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=27826

3- sahte serverlar'a bağlanmamak ve "mpaa" gibi devlet kuruluşlarına paylaştığınız/indirdiğiniz dosyaları göstermemek için aşağıdaki linkte var olan yazıdaki yönergeleri uygulamalısınız. bu sahte server yazılımları kendine bağlanan istemcilerin "ip" numarası dahil her şeyi alıp dizinlemektedir. dikkat edin.

http://forum.divxplanet.net/index.php?showtopic=28045

4- son zamanlarda çeşitli devlet ve yazılım kurumlarının ed2k kullanıcılarını bezdirmek için kullandığı sahte istemciler türemiştir. bunlar sürekli bozuk parçalar upload ederek sizin downloadlarınızı sürekli bozmakta ve aynı parçaları defalarca indirip kayba uğramanıza sebep olmaktadır. güncel bir "ipfilter.dat" dosyası ile bu kuruluşları ve istemcilerini bloke etmeniz gereklidir. aşağıdaki linkten bu dosyayı indirmeli ve emule klasöründeki "config" klasörüne koymalısınız. bunların çoğunluğu bloke edilmekte ve hiçbir şekilde kontak kurulmamaktadır. kötü yanı ise daha fazla işlemci gücü ve ram kullanmasıdır. bu dosyanın en sonuna , not defteri ile açarak bizim verdiğimiz sahte server listesini el ile ekleyip kaydetmeniz gereklidir.

http://www.bluetack.co.uk/config/IPfilter.dat

Programın indirme adresi:

http://www.divxplanet.net/download.php?act=show⊂=6

Şifre :gokhan2604vefreeangel

eski kullandığınız mod'dan herhangi bir kredi veya hash numarası aktarmanızı tavsiye etmiyoruz. çünkü sizi banlemiş olan bazı özel banner modlar aynı hash numarasını görünce yine banleyebilirler. yeni mod'a geçmiş olsanız bile değişmez. onun için yeni bir sayfa açmak akıllıca olacaktır. ayrıca banner istemcilerin eli kolu tamamen bağlanmış olacaktır. bu mod ile maksimum hız için herhangi bir krediye ihtiyacınız yoktur. çünkü limitsiz download hızına imkan vermektedir.(kaynak sayısını doğru tutmak şartıyla)

Yukardaki işlemlerin hepsini yaptıktan sonra kurulum ve ayarlar kısmına artık geçebiliriz.

KURULUM : .exe dosyasını bir klasöre açın ve çalıştırın,normal emule kurulumu ile aynı gidecektir. hiçbir ayar yapmadan ileri'yi seçerek kurulumu bitirip EMULE'DEN çıkın.

AYARLAR: DEFAULT OLARAK 256K BAĞLANTI İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. DİĞER BAĞLANTI SEÇENEKLERİ İÇİN GİRİLMESİ GEREKEN DEĞERLER İLGİLİ RESMİN ALTINDA VERİLMİŞTİR.

1-GENERAL

Emule dp 45a (freeangel yeni sürüm) Önemli......

Bu kısım pek önemli değil aynen resimde görüldüğü gibi yapın.

2-DISPLAY

Progressbar style'ı soldan 3'e almanızı tavsiye ediyoruz. Ram ve cpu'yu daha az kullanır.
    Diğer ayarları aynen resimdeki gibi uygulayın.

3-CONNECTION

connection/capacities kısmına aşağıdaki değerleri girin

128k için = 25k download , 8k upload
    256k için = 50k download , 16k upload
    512k için = 100k download ,32k upload
    1mbit için =200k download ,64k upload
    2mbit için = 400k download,128k upload bant genişliğiniz eşitse upload'ı 400k yapın. En azından network'e katkınız dokunur.
    2mbit üstü = ???? boxing.gif

Limits kısmında dl limit kutucuğu boş upl limit kutucuğu dolu olacak.
    yapmak istediğiniz upload miktarını siz belirleyeceksiniz. biz ,sadece yabancı dosyaları indiriyorsak 2k upload veriyoruz. yerli dosyalar indirme veya paylaşma durumumuzda 4k upload açıyoruz.

"client port" olarak hangi portları kullanmak istiyorsanız onları girin.tcp "1000" ve udp "1100" kullanabilirsiniz. kullanmakta olduğunuz portlar modem/router/firewall vs açık olmalıdır. aksi halde "high id" alamazsınız ve hızınız düşer.
    -max sources/file =1000 (daha yüksek girseniz de değişmez.emule her dosya için 500 civarında kaynak toplar.)

-Connection Limit
    256k için=400
    512k için=600
    1mbit için=900
    2mbit için=1300
    2mbit üstü = ???? boxing.gif

Biz tavsiye etmesekde kad'a bağlanmak isteyenler seçeneği işaretlesinler.

4-SERVER

options/server kısmında sadece önemli olan ayar "update serverlist when a client connects". bunu mutlaka boş bırakın. çok önemlidir.

5-FILES

Directories(dizinler) bölümünde dosya paylaşıyorsanız files bölümünde dikkat etmelisiniz. Paylaştığınız dosyaları herkesin görmesini istiyorsanız everybody seçeneğini, arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız friends seçeneğini, kimsenin görmesini istemiyorsanız no body seçeneğini işaretlemelisiniz. Karar sizin.
    videoplayer'i siz seçeceksiniz. vlc'i veya crystal player'ı öneriyoruz.

6-SECURIT

security kısmında "filter servers too" mutlaka dolu olsun. Otomatik mesaj gönderen istemcilerden ileti almak istemiyorsanız. Messages kısmında "accet only form friends" kutucuğunu mutlaka işaretleyin.

7-EXTENDED

"max new connections in 5 sec"
    128k için=30
    256k için=50
    512k için=100
    1mbit için= 200 yapın
    2mbit ve üstü = boxing.gif

"max half open connections" değerini 200 yapın. her bağlantı için aynıdır. Queue size’ı aynen göründüğü gibi ayarlayın dosya sürmeyi sevenler 5000 de bıraksınlar.

8-ANAEKRAN
    user posted image
    işte modu kendi makinamda kullanırken aldığım ekran resmi. gayet güzel ve her şeyi rahatlıkla takip mümkün. bu şekli size de tavsiye ederiz. 4k upload verirken 30k ile indirmekteyiz. ancak bizim bağlantı kablonet 256k ve kablonet bölge sorumlusu dostumuz olduğu için sinyal ayarlarımız mükemmel.
    indirilmekte olan dosyaları en üstte görmek için "status" a tıklayın.

9-İSTATİSKLER
    user posted image
    işte mod'u açtıktan 19 dakika sonra aldığımız istatistik ekranı. görüldüğü gibi açtıktan hemen sonra ralli yapan bir borsa gibi tavana doğru hızla fırlayan bir download grafiği. çünkü hem hat hem de makina tertemiz.
    istatistik ayarlarını da burada gördüğünüz şekilde ayarlayın. böylece en önemli bilgiler gözünüzün önünde hazırda durur.

önemli istatistik bilgileri:
    downloaded data = açıldıktan beri indirdiği toplam veri.

found sources = bulunan toplam kaynak sayısı. (en önemli bilgi)

average downloadrate = emulenin açıldığı andan itibaren elde ettiği ortalama download hızı. emulenin verimini ve hızını buradan öğreniyoruz anlık hızdan değil.

runtime = açıldığı andan beri geçen zaman.
    ---------------------------------------------------------------------------
    bizden bu kadar gerisi hattınıza ve sisteminize kalmış. kendimiz dahil her test ettiğimiz makinada "ftp" den dosya indiriyormuşuz gibi sürekli ve süratli download yapan bir mod'dur.

bu mod veya başka bir mod hatta overnet kullansın herkese önemli bir tavsiyemiz var, "YERLİ DOSYALARI MUTLAKA EN YÜKSEK ÖNCELİKTE UPLOAD VERİN" "shared files" kısmına girin ve yerli dosyaları "release" diğer yabancı doayaları ise "very low" upload ayarlayın. yabancı dosyalarda zaten çok hızlı kaynaklar var.

Hepsi bu kadar hepinize bol download'lu günler.
    Gokhan2604 ve FreeAngel
    ----------------------------------------------------------------------

Siya hocam sanırım yeterli olmuştur.

• quote:

Orijinalinden alıntı: Siya

quote:

Orijinalinden alıntı: imparatore

Programı kur, portlarını ayarla, işlem tamam

Hocam öyle değil işte.Bir sürü değişiklikler olmuş.İstersen linkleri oku.

ya nedense ben böyle ayarlar filan yapmıyorum. ama gayet güzel indiriyor. normal emule kullanıyorum.
    yıllar yılı hep aynı beyazla gezmek nedendi
    olsun!
  • quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: Siya

quote:

Programı kur, portlarını ayarla, işlem tamam

Hocam öyle değil işte.Bir sürü değişiklikler olmuş.İstersen linkleri oku.

ya nedense ben böyle ayarlar filan yapmıyorum. ama gayet güzel indiriyor. normal emule kullanıyorum.

Ben zaten fazla emule kullanmıyorum ama bu son çıkan mod ayarlarıyla gayet iyi.Denemeni tavisye ederim.
    Bu arada ayarlarda en önemli olan şey gereksiz ve ya sanırım güvenlik birimlerinin serverlerini devre dışı bırakması ve bunların gereksiz uploadlarını diskalfiye etmesi.

• Yeni sürüm çok hoşuma gitti.Arama özelliği gerçekten çok iyi.Tüm server'ları gerçek anlamda tarıyor ve 300 limiti kaldırılmış.
    Kesinlikle download için sıraya koymuyor.Yüksek bir kredim varmış gibi(kredi dosyasını, temiz olması için aktarmadım) hemen downloada başlıyor.Ayrıca bir öncekinde gördüğüm en yüksek ortalama hız 22 iken,bu versiyonda 24-25 arası bir ortalama yapabiliyor.Tabi kaynak sayısı çok yüksek olan dosyalarda.

Bilgilendirme yapan arkadaşlara, tabi özellikle bu modu hazırlayan gökhan ve freeangel'a teşekkürler.

Orijinalinden alıntı: feylesof

Yeni sürüm çok hoşuma gitti.Arama özelliği gerçekten çok iyi.Tüm server'ları gerçek anlamda tarıyor ve 300 limiti kaldırılmış.
    Kesinlikle download için sıraya koymuyor.Yüksek bir kredim varmış gibi(kredi dosyasını, temiz olması için aktarmadım) hemen downloada başlıyor.Ayrıca bir öncekinde gördüğüm en yüksek ortalama hız 22 iken,bu versiyonda 24-25 arası bir ortalama yapabiliyor.Tabi kaynak sayısı çok yüksek olan dosyalarda.

Bilgilendirme yapan arkadaşlara, tabi özellikle bu modu hazırlayan gökhan ve freeangel'a teşekkürler.

Ama hala dc++ daha iyi.Kaynak az olunca da hızlı
  • Ya arkadaşlar Emule'den çok dosya indirdim, hala da indiriyorum.Mod felan hiç kullanmadım.Benim emule versiyon 0.46a.
    Şimdi ben Emule'u son sürüme yükseltip, freeangel modunu kursam listedeki downloadlarım silinir mi?%90'dan fazlası tamamlanmış bir çok büyük boyutlu dosyam var ve onları tehlikeye atmak istemiyorum.Ne yapmam lazım?
    Teşekkürler

Bu arada ayarlarda en önemli olan şey gereksiz ve ya sanırım güvenlik birimlerinin serverlerini devre dışı bırakması ve bunların gereksiz uploadlarını diskalfiye etmesi.

Bence de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparatore -- 28 Ağustos 2005, 3:26:45 >

Orijinalinden alıntı: torecagli

Ya arkadaşlar Emule'den çok dosya indirdim, hala da indiriyorum.Mod felan hiç kullanmadım.Benim emule versiyon 0.46a.
    Şimdi ben Emule'u son sürüme yükseltip, freeangel modunu kursam listedeki downloadlarım silinir mi?%90'dan fazlası tamamlanmış bir çok büyük boyutlu dosyam var ve onları tehlikeye atmak istemiyorum.Ne yapmam lazım?
    Teşekkürler

Kullandığın emuleyi kapat ve yukardaki ayarlara göre yeni modu kur.Eski modun tempinden tüm part dosyalarını kes yapıştır diyerek yeni kurduğun emulenin temp klasorune kopyala işlem tamamdır.Eski downloadlarına bu yeni moddan kaldığın yerden devam edebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: torecagli

Ya arkadaşlar Emule'den çok dosya indirdim, hala da indiriyorum.Mod felan hiç kullanmadım.Benim emule versiyon 0.46a.
    Teşekkürler

Kullandığın emuleyi kapat ve yukardaki ayarlara göre yeni modu kur.Eski modun tempinden tüm part dosyalarını kes yapıştır diyerek yeni kurduğun emulenin temp klasorune kopyala işlem tamamdır.Eski downloadlarına bu yeni moddan kaldığın yerden devam edebilirsin.

Saolasın.
    Bişe daha sorucam.Bu modu kurunca direk olarak high id mi alıyoruz(öyle bişe okudum da)?Değilse; high id alabilmek için yapmam gereken ayarları okuduğumda "surf yapamazsınız" diye birşey yazıyodu.Bu durumda ne yapmam lazım?
    Saygılar

• Cfosspeed kullanıcaksın.
  • quote:

Cfosspeed kullanıcaksın.

Zafer hocam bu cfosspeed konusunda san katılmıyorum.Ben kullanmıyorum ve sörf falan yapabiliyorum.Ayrıca cfospeed le speedtest.ttnet.net.tr den yaptığım testlerde normalden daha yavaş çıktı.Sisteme ekstar ram harcaması getirmesi de cabası.Bence gerekli değil.Bant genişilğin xp %80 kullandırıyor ve zaqten onu kaldırma buarad anlatılmıştı.Onu yapınca zaten yeterli bence.
  • quote:

Saolasın.
    Bişe daha sorucam.Bu modu kurunca direk olarak high id mi alıyoruz(öyle bişe okudum da)?Değilse; high id alabilmek için yapmam gereken ayarları okuduğumda "surf yapamazsınız" diye birşey yazıyodu.Bu durumda ne yapmam lazım?
    Saygılar

High id almak için kullanacığın portları modem ayarlarından bilgisayara yönlendirmen gerekiyor(port açmak diye geçiyor güzel türkçemizde).. Nasıl port açacağınıwww.meretx.com (türkçe) dan ya dawww.portforward.com (inglizce) dan öğrenebilirsin...

• Hocam sen dolaşabiliyorsan problem yok o zaman.Ama her bilgisayar aynı değil ve bende çok işe yarıyor.

Cfosspeed kullanmak istemeyen arkadaşlar windows görev yöneticisini açıp işlemlerden kullandıkları ie,firefox neyse sağ tıklayıp önceliğini yükseltip emule.exe nin de önceliğini düşürdüklerinde yine aynı performansı alabilirler.Nette rahatlıkla dolaşırken emulenin performansında da değişiklik olmaz.

Benim cfosspeed kullanmamın sebebi hem emule hemde ldc++ yı aynı anda kullanıyorum ve çok fazla veri alış verişi olduğundağu için nette rahat dolaşamadığımdan. Yoksa sırf emule ve ie için yukarda anlattığım yöntem ideal.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.