Şimdi Ara

Emniyetin talimatıyla Türkiye’de Uber kullananlara ceza kesilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emniyetin talimatıyla Türkiye’de Uber kullananlara ceza kesilecek 
    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aktif şekilde kullanılan, İstanbul'da 2000 kayıtlı araca sahip Uber servisiyle ilgili tartışmalar giderek alevlenmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Etiler’de rutin kontrol yapan trafik ekipleri Uber kullandığı tespit edilen yolculara "yasa dışı ulaşım aracı kullanmak" suçlamasıyla 281 TL ceza kesildi. Diğer taraftan son 4 ay içerisinde 912 adet Uber aracı ise "korsan taşımacılık" gerekçeyle bağlandı.
     
    Her ne kadar uygulamaya kayıtlı sürücüler "D2 yetki" belgesine sahip olduklarını ve yaptıkların işin korsan olmadığını belirtse de, bazı çevreler ise ilgili yetki belgesinin Uber tarzı servisleri kapsamadığı görüşündeler. Taksiciler ise tahmin edebileceğiniz gibi Uber’in Türkiye’de tamamen yasaklanması gerektiğini belirtiyorlar.
     

    2 bin 532 TL ceza kesilecek ve araç 60 gün bağlanacak

     
    Konuyla ilgili harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü ise Uber’le ilgili tüm illere talimat göndererek "korsan taşımacılık" suçundan ceza kesilmesini istedi. Talimata göre yolcu taşıdığı belirlenen Uber sürücüsü araç sahibi değilse sadece ceza kesilecek. İlk yakalamada 2 bin 532 TL olan ceza ikinci seferde 4 bin 220 TL’ye çıkıyor. Eğer sürücü aynı zamanda araç sahibiyse trafik cezasının yanı sıra araç 60 gün bağlanacak. Yolculara ise 281 TL ceza uygulanacak. 
     
    12 Aralık tarihli yazıda araç sahibinin kullanmadığı Uber araçların Anayasa Mahkemesi’nin 11 Eylül 2014 tarih ve 2014/52 sayılı kararı gereğince bağlanmaması gerektiğinin altı çiziliyor. İlgili tarihten önce yolcu taşıdığı tespit edilen Uber araçlarının tamamı herhangi bir koşul aranmaksızın 60 gün süreyle bağlanıyordu.
     
    Emniyetin talimatıyla Türkiye’de Uber kullananlara ceza kesilecek 

    Uber: Gerekli belgeleri aldık, vergi ödüyoruz

     
    Emniyet kaynakları Uber’in "tarifeli yolcu taşıma" yetkisine sahip olmadığını, belediye sınırları içerisinde sadece halk otobüsü, belediye otobüsü, M plakalı minibüs ve ticari taksilerin yasal olarak yolcu taşıyabileceğini ifade ediyorlar. Taksiciler ise plaka satın alarak vergi ödediklerini ancak Uber hesaplarının Hollanda bankalarıyla çalıştıkları için vergi ödemediğini belirtiyorlar.
     
    Uber ise İstanbul’daki "UberXL" araçlar için belediyeden ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli belgelerin alındığını, vergilerin ödendiğini belirterek korsan taksi sınıfına girmediklerini ancak kanunların farklı şekilde yorumlanmasından dolayı ciddi anlamda bir mağduriyet yaşandığını dile getiriyor. Bu arada yolculara kesilen 281 TL'lik cezanın Uber tarafından ödendiği iddia ediliyor.
     







  • Bu kadar SALAKÇA bir karar daha görmedim. Ne demek ceza kesilecek?


    YANLIŞ OLAN NE VAR BU UBER İŞİNDE???


    Adamlar vergilerimizi de veriyoruz diyorlar. Ben taksi kullanmaya mecbur değilim. Yani ben şimdi yolda bekleyen insanları hayrına aracıma alıp istedikleri yere götürürsem CEZAİ MÜEYYİDE'ye mi maruz kalacağım?


    Bu ülke kadar boş işlerle uğraşan başka bir ülke daha var mıdır acaba...
    Kisa mesafe yolcu tasimayan,
    Sehre yabanci TURKu sagdan soldan dolastirarak goturen,
    Turiste 10euroluk yere 50euroya goturen,
    Teror saldirisinda yarali, kacmaya calisan yolculari fahis fiyate goturmeye calisan, parasi olmayana yuru yayan git diyen,


    taksicilere de ceza kesilecek mi ?


    Taksici guruhu AKP'ye degil CHP'ye oy verselerdi kimse takmazdi.
    Bu taksiciler Ubere laf söylemek yerine kendileride bi Uber gibi bir sistem kursun rekabet etsinler.



    Müşteri neden bizi değilde Uberi tercih ediyor sorsunlar kendilerine.



    Kısa mesafeye gitmez ,yolcu seçer ,sigara içer , kaba davranır,turist kazıklar…



    Ben kaliteli hizmet almak istiyorsam tercihim Uber olur.



    Her türlü pislik var bu taksicilerde.
  • TR'nin tüm sorunları bitti zaten tek bu kaldı. Bir iki iyi hizmet alalım hemen el atıyorlar aman Türk halkı buna layık değil şımarırlar falan daha fazlasını isterler diye korkuyorlar resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Aralık 2016; 13:30:25 >
  • bla bla ne olacak oda aynı mantıkta değilmi

  • Sayın bizi düşünen Emniyet yetkililerinden ricam özellikle İstanbul'daki otobüs, taksi, servis ve minibüs şoförlerinin yarattığı terörü biraz olsun azaltmak adına da bir iki şey yapsınlar. Misal istediği yerde yolcu alıp indiren minibüs şoförlerine, şeritleri istediği gibi kullanan, değiştiren taksicilere, kafasına göre hız yapıp yavaşlayan otobüs şoförlerine, öğrenci taşıdığını unutup trafiği ve yayaları da tehlikeye atan servis şoförlerine de bir el atıversinler...
  • taksi plakasının milyonlarca lira olduğu memlekette sana para yedirirler mi sandın? Adamlar sarı taksinin üzerine plakayı koyup haşa peygamber gibi geziyorlar yollarda.
    Binlerce insan yatırım yapıp araba satın alarak bu uber işine koyuldu.Umarım onların mağduriyeti giderilir.

  • Halk nasıl olur da düşük fiyata hizmet alır, hemen yasaklayın.
  • Uber'le aralarında çözmeleri gereken bir durum. Olan kullanıcılara olmuş.

    Diğer taraftan devletin taksi ve dolmuşları ciddi şekilde kontrollere tabi tutması gerekli. Vergisini aldım bitti ile olmuyor ki. Özellikle taksiciler yasalara uymadıkları gibi hal ve tavırları da kabul edilebilir değil. Kısa mesafe götürmezler, götürürlerse de söylenirler, karda yağmurda almazlar, turist varsa Türk'leri kesinlikle almazlar, araçta keyfince sigara yakarlar, yolcusu varken sağa sola küfür eder yoldaki araçlarla tartışırlar, trafik sıkışıksa güvenlik şeridinden makas ata ata giderler, para üstünün üzerine yatmaya çalışırlar, vatandaşın kötü durumundan yararlanmaya çalışırlar (ki bariz örneklerini milletçe yaşadığımız trajedilerde de gördük) vs vs... Buraya sayfalarca gerçekle bağdaşan şikayetler yazabilirim. Bu kadar sorun varken neden devletin bu işi ciddiye alıp sıkı takip etmediğini anlayamıyorum.





  • "Fake Taxi" taksiciler, yakında kenara çekip bizi öpecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynaturk -- 27 Aralık 2016; 13:54:49 >
  • mesut çeviğin de dedği gibi "taksi lobisi iş başında"
  • Ne desem bilemiyorum. Sen adama izni ver anlaşma yap sonra araca ve müşteriye ceza yaz. Geçsinler bu işleri. İstanbul'da yaşayan biri olarak taksiye binmekten nefret ediyorum.

  • Bizi yakın sabun yapın Allah aşkına
  • Kisa mesafe yolcu tasimayan,
    Sehre yabanci TURKu sagdan soldan dolastirarak goturen,
    Turiste 10euroluk yere 50euroya goturen,
    Teror saldirisinda yarali, kacmaya calisan yolculari fahis fiyate goturmeye calisan, parasi olmayana yuru yayan git diyen,


    taksicilere de ceza kesilecek mi ?


    Taksici guruhu AKP'ye degil CHP'ye oy verselerdi kimse takmazdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 27 Aralık 2016; 14:18:10 >
  • Bu hükümetin halkın yararına aldığı bir karar var mı ? Baya düşündüm ama aldıkları kararların tamamı bizi biraz daha silkelemek üzerine .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeGny

    mesut çeviğin de dedği gibi "taksi lobisi iş başında"

    Ünlülerde bile 40'ar 50'şer taksi var tabi ki lobisi olur. Bir ara şoförler dışında plaka satışını yasakladılar bir süre sonra yasağı geri çekmek zorunda kaldılar. Malesef plakalar yatırım aracı haline geldi. Zamanında plaka asıl plaka alan şoförler normal kişilere satmaya başladığı zaman yasak çıksaydı böyle olmazdı. Geç kalındı artık kolay kolay düzelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak bu demokrasiye aykırı :D sizene ya millet adam taşıyor hem doğaya faydası var olmaz böyle

  • Evet yasaklanması kötü oldu ama birşey var unutuyoruz bi taksi var bu sistemi kullanarak taksiye biteceğiniz zaman şoförü oylayabiliyorsunuz. Bence tüm taksilerde bu zorunlu olmalı o zaman taksi şoförleri iyi hizmet vermek zorunda kalır.
  • Önce Cevahir önünde Arap turist harici yolcu almayan Taxi leri adam etsinler . İstanbulda resmen her kezin gözü önünde turist kazıklıyorlar 20 tl lik yere 50 euro alıyor Taxi metrede açmıyorlar vergide yok bari uber den vergi alıp yasal hale getirsinlerde belki adam olurlar

  • yayın yaygınlaştırın, başka birşey demiyorum
  • Bu kadar SALAKÇA bir karar daha görmedim. Ne demek ceza kesilecek?


    YANLIŞ OLAN NE VAR BU UBER İŞİNDE???


    Adamlar vergilerimizi de veriyoruz diyorlar. Ben taksi kullanmaya mecbur değilim. Yani ben şimdi yolda bekleyen insanları hayrına aracıma alıp istedikleri yere götürürsem CEZAİ MÜEYYİDE'ye mi maruz kalacağım?


    Bu ülke kadar boş işlerle uğraşan başka bir ülke daha var mıdır acaba...

  • Adamlar gerekli izni almadan boyle bir ise bastan kalkismazlar. Sonucta yolcu tasima gibi bir is uzerinden para kazandiklarinin farkinda. Hic bastan sokulmasaydi baska ama uygulama kullanilip, yayginlastiktan sonra yasak deyip ceza kesmek baska.

    Istanbuldaki taksiler madem yasal o zaman onlari duzgun kontrol etsinler. Yabanci gordumu kaziklama cabalari, kisa mesafe almama, yagmurda almama, trafik var deyip almama ne ararsan var. Trafik kurallari zaten onlar icin gecerli degil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.