Şimdi Ara

Emniyet şeridi kullananlara atar yapanlara anlam veremiyorum? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
5.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Emniyet şeridi, acil durum şerididir.
    Yolda kalan bir aracın trafiğin akışını bozmaması, acil olarak hareket etmesi gereken ambulans, itfaiye, polis vs. araçların ilerlemesi için oluşturulmuştur. Geri kalan her taşıt için "yasaktır". Motosikletin dahi emniyet şeridini işgal ederek ilerlemesi yasaktır.
    Parası neyse veririm diyerek yasak ihlal edilemez.

Otobanda aşırı hız yaparak makaslar atan bir araca nasıl kızıyorsan, kırmızı ışıkta geçen araca nasıl kızıyorsan, emniyet şeridi işgal edenlere de aynı şekilde kızabilirsin.

Dörtlerini yakmış, aciliyetini belli eden araçlara bir bakın. Trafikte bu araçlara mümkün mertebe yol verildiğini, emniyeti kullansa dahi pek kimsenin ses çıkarmadığını görebilirsiniz. Ancak sırf trafik sıkıştı diye kaçmaya çalışanları engellerler arkadaşım.

Selam gözükmüyorsun yada ben mi denk gelemedim
    Gökhan ben.
    en son Bursa buluşmasında İSkender eşliğinde sohbetlemiştik
    sedan sandero duruyormu..

Merhaba Gökhan Abi, hatırlıyorum tabi ki seni :)
    Logan ı satalı çok oldu, corolla var şu anda. Pek takılmıyorum artık forumda. Bazen giriyorum, onda da cevap bile vermiyorum konulara. Eski tadı kalmadı hiç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 12 Eylül 2017; 0:51:18 >

• Hemican kullanıcısına yanıt
    arkadaşım zorlama istersen, yolda giderken araçtaki biri fenalaşamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

Çeker emniyet şeridine ambulans beklersin. Özel araçla taşımak riskin ağa babası. Örneğin kalbi durdu ve kalp masajı yapılmadıysa 5 dakika sonra beyin hasarı başlar, 10. dakikada beyin geri dönüşsüz olarak fonksiyon kaybına uğrar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bir resim vardı. Irma fırtınasından kaçanları helikopterden çekmişler. 3 şerit yol 1 şerit emniyet şeridi. Fırtına uyarısı ve kmlerce trafik var ama bir Allah'ın kulu emniyet şeridini kullanmıyor. Medeniyet budur. Bizim ülkede tabiki her alanda bozulmuşluk trafikte de olduğu gibi bazı öküzler bunu kullanmanın normal olduğu söylemeye başlamış. Çok enteresan.
    Emniyet şeridi kullananlara atar yapanlara anlam veremiyorum?
  • hayret, kimse yağ tenekesi koymamış
  • Trafik güvenliği konusunda, temel politikanın yaya öncelikli trafik olduğunu belirten Bakan Soylu, 'Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi'ni de açıklayarak, şöyle devam etti:

"Avrupa'da çok sık şekilde uygulanmaktadır; ceza tolerans uygulaması. Bu da bizim tartışmamız ve bir şekilde uygulamaya yönelik adım atmamız gereken meselelerden biri olarak önümüzde durmaktadır. Cep telefonuyla kural ihlallerini bildirme ve özellikle otobüsle TIR'larda güvenli takip mesafesini sağlayacak teknik düzenlemenin zorunlu hale gelmesi gibi konular üzerinde çalışacaktır. Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirecektir. Bizim emniyet şeritleri mübarek, tren gibi herkesin geçtiği şeritler oluyor. Kimse kusura bakmasın, biz 15 bin aracı emniyet şeridinden geçmek için nitelendirmişiz. Şimdi buna bir çözüm getirdik. Bu 15 bin aracın dışındakiler de var. Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa bir büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek"

Kaynak:Hurriyet

15 bin araç cezasız emniyet şeridinden geçmeye nitelikliymiş vay be..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Iyi de hocam benim mesajimi okumamissiniz ben zaten insan hayati disinda bir ihtiyac olamaz demistim. Bosuna atar yapiyorsunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

Çeker emniyet şeridine ambulans beklersin. Özel araçla taşımak riskin ağa babası. Örneğin kalbi durdu ve kalp masajı yapılmadıysa 5 dakika sonra beyin hasarı başlar, 10. dakikada beyin geri dönüşsüz olarak fonksiyon kaybına uğrar.

emniyet şeridine çekip beklersen o ambulans sana kaç saatte ulaşır? normal trafikte bile gidemiyorlar.
    bazı sığırlar da amerikadan foto paylaşmışlar. bak nasıl ip gibi dizilmişler felan diye.
    o memleketin yöneticileri de o sıraya girdikleri için halkta da böyle bir çaba oluşmuyor.

Netice itibariyle ambulansın ulaşamaması da hastasını kendi taşımak için emniyet şeridine girenler yüzünden.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Bu arada asıl sığır her ne sebeple olursa olsun emniyet şeridinden gidilebileceğini iddia edenlerdir, yani sizin gibilerdir. Fotoğrafı da ben paylaştım, bizim sığırlar böyle değil herkes görsün diye.

• KnoCKout kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bahsedilen mesele bu. Burada felaketten kaçarken bile kurallara uymaya çalışıyorlar. Kimse parasını verip gitmeyi yada dörtlüleri yakıp gitmeyi düşünmüyor. Bu durum kurallarla yada cezayla engellenecek, öğretilecek bir olay değil.
  • herkes senin gibi düşünse o zaman emniyet şeridi diye bir yer kalmaz
    hele ki ambulans ile normal aracı aynı kefeye koymak nasıl bir düşüncedir ?
    ona bakarsan her kırmızı ışık ihlali de tehlike doğurmuyor ,o zaman kırmızı da geç olsun bitsin
    konulan kurallara uymak yerine ,kendi keyfine göre araç kullanma merakı nedir bir türlü anlayamıyorum ?
    kimisi sis farı yakmanın ne zararı var der ,kimisi ben sol şeritte istediğim hızda giderim kimse karışamaz der ,kimisi sol şeridi istediğim gibi kullanırım der ,makas atmayı savunanlar vs.

ya arkadaş madem bu kadar kurallarla dalga geçme meraklısınız o halde ,misal Osmancık yada Banaz gibi yerlerde 80 km. üzeri hızlarda araç kullanıp ,bu hevesinizi gidermiyorsunuz ?
  • mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    ya arkadaş öyle bir thread'ki baştan aşağı mantık hatalarıyla dolu, bir şekilde kazalı bir olay oldu ve ambulansa çok uzaksın, o zaman adamı yolda bırakıcak mısın ölsün diye, yoksa arabayla götürmeye mi çalışıcaksın, ya olayın başındakiler de zaten doktorsa, yine de saatlerce ambulans mı beklesinler senin kafana uyup, yoksa hayat kurtarmaya mı çalışsınlar ??? İstisna diye bir kavram yok galiba senin litarütüründe bay doktor...

Israrla iddiasında direten böyle saf arkadaşlara prim vermeyin, sadece tıp eğitimi yetmiyor, örnekleriyle defalarca karşılaştığımız üzere, entelektüel birikim, erdemler, ve yaratıcı zeka da çok önemli hekim olabilmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vispilio

ya arkadaş öyle bir thread'ki baştan aşağı mantık hatalarıyla dolu, bir şekilde kazalı bir olay oldu ve ambulansa çok uzaksın, o zaman adamı yolda bırakıcak mısın ölsün diye, yoksa arabayla götürmeye mi çalışıcaksın, ya olayın başındakiler de zaten doktorsa, yine de saatlerce ambulans mı beklesinler senin kafana uyup, yoksa hayat kurtarmaya mı çalışsınlar ??? İstisna diye bir kavram yok galiba senin litarütüründe bay doktor...

Israrla iddiasında direten böyle saf arkadaşlara prim vermeyin, sadece tıp eğitimi yetmiyor, örnekleriyle defalarca karşılaştığımız üzere, entelektüel birikim, erdemler, ve yaratıcı zeka da çok önemli hekim olabilmek için.

Özel araçla hasta taşımak zaten hastanın hayatını riske atmaktır, iyilik yapıyorum diye adamı öldüreceksiniz. Karayollarında ambulansa uzaklık yoktur dağa çıkmadıysanız. Kırsalda bile ambulansın ulaşma süresi 30 dakika. Size hasta taşıma kurallarını öğretecek değiliz, hoş öğrenemezsiniz de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Iyi de hocam benim mesajimi okumamissiniz ben zaten insan hayati disinda bir ihtiyac olamaz demistim. Bosuna atar yapiyorsunuz.

ben uzatmıyorum, insan hayatı ile ilgili durumlarda kullanılabilir diyorum.
    siz ilk yazdığınız cevabı tekrar okuyun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Bu arada asıl sığır her ne sebeple olursa olsun emniyet şeridinden gidilebileceğini iddia edenlerdir, yani sizin gibilerdir. Fotoğrafı da ben paylaştım, bizim sığırlar böyle değil herkes görsün diye.

üstüne alınmana gerek yoktu ben etiketlediğim kişi için demiştim. yoksa ortaya laf atmam bazıları gibi.
    emniyet şeridi acil durumlar içindir ve kullanılabilir.
    bunu sığ görüşlü bazı kişilerin engellemeye hakkı da yoktur.
    nasıl ki teker patlayınca kullanıyorsanız, sağlık durumlarında da kullanılabilir.
    teker için de çekici mi bekleyeceksiniz.
    istanbulda bile 30 dk da gelmeyen ambulans kırsalda bu sürede gelecek öyle mi?
    nasıl bir hayal alemindesin sen ya.
  • Konuyu açan arkadaşı linç etmişsinizdir zaten de öldü mü hala direniyor mu? Boş yere enerji harcamayayım :)
  • quote:

istanbulda bile 30 dk da gelmeyen ambulans kırsalda bu sürede gelecek öyle mi?
    nasıl bir hayal alemindesin sen ya.

Her konuda olduğu gibi hastanın nasıl taşınacağı konusunda da kafasına göre kural koyan bir milletiz çok açık. Otoyolda ambulansın ulaşması kesinlikle İstanbul'dan daha hızlı olacak. İstanbul'da da otoyolda emniyet şeridini meşgul edenler olmasa ambulansın gelme süresi 5 dakikayı geçmez. Bu arada lastik değiştirmek için emniyet şeridinde durulur, emniyet şeridinden gitmeyi konuşuyor insanlar.

duruyor veya gidiyor farketmez. emniyet şeridinin kullanılmasından bahsediyorum.
    sanırım sağlık sektöründesiniz ancak durum içler acısı kabul etmek lazım.
    hiçbir ambulans 5 dk de gitmiyor.
  • quote:

duruyor veya gidiyor farketmez. emniyet şeridinin kullanılmasından bahsediyorum.
    sanırım sağlık sektöründesiniz ancak durum içler acısı kabul etmek lazım.
    hiçbir ambulans 5 dk de gitmiyor.

Duruyor veya gidiyor çok farkeder, durmak mücbir sebeplerle serbest, gitmek yasak. Ambulanslar yüzünden bir sıkıntı kesinlikle yok, halk sıkıntılı. Özellikle emniyet şeridi varken olay yerine oldukça hızlı gidilebiliyor. Şehir içinde de fermuar yapabilen olursa aynı şekilde.

Edit: İstasyonda boş acil hasta beklemesi gereken ambulansı burun akıntısı için meşgul eden halkımızı da hiç konuşmaya gerek yok. Çoğu asayişlik olayda da ambulans polisten önce olay yerine varıyor, bu da en ilginç şeylerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 13 Eylül 2017; 9:30:6 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.