Şimdi Ara

emlaktan anlayanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bölüm yanlıs biliyorum ama en giderli bölüm burası

evimizi satacağız bunun için babam emlakcı ve alıcı ile emlakcının mekanında -GAYRİMENKUL SATIŞ MUKAVELESİ- imzalamıs, evi şu kadar miktara şu zaman satacağım diye

sorum şuu;

Eğer satıştan vazgecersek bu belgenin yasal bir yükümlülüğü yada dayanağı varmıdır?

Tekrar söylüyorum bu sözlesme tapuda yada noterde yapılmadı direkt emlakcının mekanında yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin90 -- 10 Eylül 2011; 14:10:17 >

• Elbette var.
  • Aslında benim de emlak konsunda fikir almaya ihtiyacım var. Nette bununla ilgili bir sağlıklı bir forum bulamadım.
  • Alıcıyla anlasacaksın vaz geçtim diye bide corba parası atacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0647

Alıcıyla anlasacaksın vaz geçtim diye bide corba parası atacaksın.

corba vs parsı problem değil de işi yokuşa sürerse yasal sorumluluk var mı?

Mantıken tapuda yada noterde yapılmadığı için yasal bir yükümlülük olmaması lazım ama emin değilim, işin içinde olanlar daha doğru bilgi verirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: samet0647

Alıcıyla anlasacaksın vaz geçtim diye bide corba parası atacaksın.

corba vs parsı problem değil de işi yokuşa sürerse yasal sorumluluk var mı?

Mantıken tapuda yada noterde yapılmadığı için yasal bir yükümlülük olmaması lazım ama emin değilim, işin içinde olanlar daha doğru bilgi verirler

Aynı şekilde ev alıcaktık biz imzalıktan sizin gibi sonradan alıcı olarak biz vaçgeçince sadece kaporamız yanmıstı.
  • Benim bildiğim alıcı satıcıya kaparo öder, almazsa kaparo yanar. Satıcı vazgeçerse kaparoyu alıcıya iade eder. Nefret ediyorum emlakçılardan, herşeyi daha da karmaşıklaştırıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev kiralarken kontrat yapıyorsun ev sahibi ile aranda, ama onda da tapuya veya notere gitmiyorsun. Yani geçerliliği var illaki. Genelde Ev satışlarında komisyon olarak alıyorlar ve her evi müşteriye gezdirdiklerinde Emlakçı tarafından gezdirildiklerini belgelemek için ad-soyad imza alıyorlar müşteriden. Ev kiralama konusunda ise genelde 1 kira parası evi kiralayandan 1 kira parasıda ev sahibinden alıyorlar. Emlakçıyla yaptığınız sözleşme ise büyük ihtimal 1 aylıktır. 1 ay içinde evi satamazsa bidaha emlakçıya vermezsiniz kendiniz satarsınız en iyisi de budur
  • Hukuk hocamız derdi, iki kişi arasında herhangi bir konuda anlaşma cümlesi vs. içeren ve altında da imzalar olan herhangi bir dandik kağıdın dahi bağlayıcılığı vardır..
    Ama karşı tarafın dava falan açması gerek, yaptırımı ne olur bilmiyorum..
  • ne yasal sorumluluğu olacak vazgeçtim dersin kapora vs aldıysan iade edersin olur biter tapu da yok dersen boğazınamı sarılacaklar
  • Gayrimenkul sadece tapu memuru önünde resmi senet ile satılır.
    İMZA ETTİĞİN SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ İSE=
    Senin imza ettiğin bir satış vaadi sözleşmesi. Eğer sözleşmeye uymak istemezsen senden hiçbir şekilde hukuk yolu ile gayrimenkulunu alamaz fakat eğer çok sabrı ve nakti varsa ve inatçı ise sözleşmeye uymadığınız için bir maddi kayba uğradıysa tazminat davası açabilir.
    Mesela senin gayrimenkulu sözleşme hükümlerince satın alıp Almanya'dan gelecek ailesi ile oturacaktı fakat sen yükümlülüğünü yerine getirmeyip satışı yapmadın.
    Bu durumda karşı taraf otellerde kaldı zorluklar yaşadı bu kayıpları isteyebiliyor.

İMZA ETTİĞİN EMLAKÇININ KOMİSYON ALACAĞINI GARANTİLEYEN BİR SÖZLEŞME İSE=
    İmza ettiğin kağıdın bir kopyasını almış olmalısın. İyice oku orada satmak istemezsen neyle karşılaşacağın yazar. Bunun yanı sıra satmaktan vaz geçmen gerekmez, satışı tamamen nizami yaparsın Burda herşeyi yazmak mümkün değil sen muhakkak gayrimenkul konusunda bilgisi olan birine danış !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 11 Eylül 2011; 0:20:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.