Şimdi Ara

Emlakçı bizi dolandırmaya mı çalışıyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir konuda çok acil yardımınıza ihtiyacım var.

    Eşimle kiralık ev ararken tam aradığımız gibi bir ev bulduk ancak evi bize gösteren emlakçı biraz üçkağıtçı gibi geldi bize. Biz evi beğendiğimizi ve tutmak istediğimizi ancak taşınma işini 10 gün kadar sonra yapacağımızı belirttik. Kira ödemelerini de taşındığımız gün itibari ile sabitleyerek her ayın aynı gününde yapmak istediğimizi söyledik.

    Emlakçıdan ricamız kaporayı da verip isterse sözleşmeyi imzaladıktan sonra 10 gün kadar evi bizim için tutması ve o ay için vereceğimiz kiranın da taşındığımız günden itibaren sayılmasını sağlamasıydı. Daha önceden abim ev tutarken mal sahibi ile anlaşıp, kaporasını da ödeyip 10-15 gün sonra taşınmış ve o tarih itibari ile 30 günde bir kirasını vermeye başlamıştı.

    Ancak bu emlakçı 10 günlük kirayı hesaplar, onu da alırız diyor. Bu işin raconu gerçekten bu mudur? Ben çok fazla şey mi bekliyorum acaba? Yoksa bu emlakçı ya da ev sahibinde mi bir sıkıntı var?

    İyi kötü bu konuda tecrübesi olanların yardımlarını rica ederim. Herkese hayırlı geceler dilerim...







  • Selamlar,

    Emlakçılar genelde sıcak parayı severler. Büyük illerde kiralık daireler çok hızlı kiracı bulmakta. Bu nedenle emlakçınız bunu göz önünde bulundurmuş olmalı. Fakat düzgün bir dil ile ciddiyetinizi anlatır ve durumunuzu açıklarsanız, emlakçı açısından 10 gün beklemenin bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. Zaten kaporanızı da verecekseniz, karşı taraf açısından bir kayıp söz konusu olmayacaktır.

    Bu süreci takip etmek isteyenler olacaktır. Konuyla ilgili buradan paylaşım yaparsanız sevinirim.

    Teşekkürler.
  • Emlakçı 10 günlük süre içerisinde evi rahatlıkla elinden çıkarabileceğini düşünüyor, gün kaybetmeden paraya ulaşmaya çalışıyor...
    Konuşun durumunuzu anlatın kabul etmezse bence 10 günlük kirayı vermeyin...
    Belki daha iyisini bile bulabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim

    Ev aradığım bölgede başka emlakçılarla farklı evler için görüştüğümde, ev sahibiyle görüşüp bu konuda yardımcı olabileceklerini belirttiler. Eşimle biz de yukarıda bahsetmiş olduğum evden vazgeçtik. İyi ki de vazgeçmişiz çünkü çevrede soruşturunca 10 emlakçıdan 9'u birbiri ile iyi geçinirken kimsenin bu emlakçıyı sevmediğini, güvenmediğini öğrendik. Ev güzeldi belki ama altından kim bilir neler çıkacaktı...

    Aslında fiyat olarak da içimize sinmişti ama emlakçının tutumu bizi evden soğuttu ve sanki hayırlı olmayan bir işi zorluyormuşuz hissi yarattı artık. Ne ev 10 günlük süre konusunda, ne kira pazarlığı konusunda, ne de komisyon konusunda burunlarından kıl aldırmıyorlar resmen.

    Gerçekten sonrasında az daha pahalı ama çok daha bakımlı ve güzel bir ev çıktı karşımıza. Hem de görüştüğümüz emlakçı 10 günlük süre konusunda da yardımcı oluyor sağolsun. Biz de yeni evli olduğumuz için bu konuda yardım istediğimizi belirttik, kira ödeme konusunda sıkıntı da olmayacağını da temin ettik.

    Sonuç olarak ev tutacaklara benim tavsiyem bu tarz konularda işi biraz da oluruna bırakmak. Kısmetinizde ne varsa er geç olacaktır. İstanbulda adamın altında donunu almaya çalışan çok olduğu için bunlara dikkat etmek gerekli cidden




  • her zaman alternatifleri değerlendirmekte fayda var tabi ki.
    istediğiniz gibi bir daire bulduğunuza sevindim.
    şimdiden hayırlı olsun.
  • Fikirleriniz ve dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.