Şimdi Ara

EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
184
Cevap
9
Favori
46.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Khiron K kullanıcısına yanıt

    @Khiron sistem söylediğin gibi devam ediyor. Galeri dışında hepimiz bireysel satıcı durumundayız. Şahsen eminevim üzerinden gelen bir alıcıya uzak durmam. Çünkü bu sistemler genellikle böyle çalışıyor maalesef. Trinksat, Vavacars vb. sistemler de aynı. Bireysel vatandaşlarımızın artık olaya duygusal yaklaşmayı bırakıp mantıkla yaklaşması gerekiyor. Sistemi bilen insanlar giderek artıyordur umarım. Sonuçta parayı satıcının hesabına aktaracak olan bir kuruluş var. Bir taahhütname var vb.


    Satıcı, alıcının durumunu eminevim şubesi üzerinden doğrulayabilir. Birlikte önce bir eminevim şubesine giderek ve de paralelinde eminevim hesap sisteminde ödemeleri, teslimat dönemini vb görüp doğrulayabilir. Tüm bunlar mümkünken hala yok siz dolandırıcısınız güvenemiyorum diyecekse kendi bilir :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaytunAlp -- 12 Ağustos 2025; 8:58:40 >
    _____________________________
  • KaytunAlp kullanıcısına yanıt

    Bu sistemdeki kuruluşlar bir çözüm ürermedikçe maalesef sistemi bilenlerle sınırlı kalacak gibi güven duyanların sayısı. Ben iktisadi olarak bakıyorum. Şu an mevcut faiz ve piyasa koşulları ile mantıklı ama işte ikna işi zor. İki gündür param olsa alırım dediğim ilanlara mesaj atıyorum, arıyorum ne durumda diye. Belki 50 ye yakın mesaj attım sadece 4 tanesi olumlu yaklaştı. Bir çoğu cevap bile vermedi ya da direkt olmaz deyip kestirip attı. Bakalım hayırlısı ne diyelim en kötü tekrar arabaya gireceğim gibi orada işler çok daha kolay.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    çok olmadığımız kesin
    çok olan tarafta değiliz
    çok olan tarafta olmayacağız
  • Khiron K kullanıcısına yanıt

    Sistem önce bedel sonra devir olmalı. Kişileri bu noktada güvenmeye zorlamaktan ve o güveni sağlamaya çalışmaya nazaran, kurumlar önce bedel sonra devir yapmalıydı. Kişiler güven kaygısı yaşıyor ama kurumlar kişilere göre o kadar güven kaygısı yaşamaz ve kurumların kendi güvenliklerini sağlamaları kişilere göre daha kolay olsa gerek.


    Ama gel gelelim bu işler ülkemizde böyle başka ülkelerde var mıdır nasıldır bilmiyorum.


    Tabi ev konusunda bu tür sıkıntılar yaşanacaksa ve aynı sıkıntılar arabada yaşanmayacaksa o da bir garip. Arabam gitsin de evim gitmesin diye mi düşünüyor insanlar. Ayrıca insanlar bir baksınlar her ay yüzlerce binlerce bu işlemlerle satış devir yapılıyor. İnsanlarda günü biraz yakalamalı artık.

    _____________________________
  • Khiron K kullanıcısına yanıt

    Üstad bunun çok basit bir çözümü var. Daha öncede söyledim. Bu yazdığım araç alımı için.


    Örnek veriyorum sen şimdi x firmasından, finansmanı kasım ayında alacağını varsayalım. 700.000 tl diyelim, alacağın araçta 700.000 tl olsun. Ekim ayında varsa banka hesabında veya çevrende avans hesap'tan kk'dan nakit avans çekeceksin. Arabanı bulup direkt sahibinden nakit paran ile alacaksın ama kendi üzerine değil 1.derece akraban hariç bir başkasının üzerine alabilirsin. Tabiki bu para senden çıkmayacak ise bulamaz isen mecbur %90 galericilerden alcaksın. Fİnansman kuruluşunu duyduklarında arabayı 10-15 gün yatıracağım diyip pazarlık yapmıyorlar bilginize en azından benim gördüklerim öyle. Şimdi gelelim asıl olaya... Ek olarak şunuda gördüm galericilerin bazıları çok bakıyorlar diye detaylı bakan exper firmalarına araçlarını göstermek istemiyorlar.


    20 gün sonra kasım ayında senden araç evraklarını istediklerinde satış sözleşmesi ile beraber firmaya göndereceksin, 1 ay sonra aracı kendi üzerine almış olacaksın. Bu sayede hem satıcı'dan direkt nakit paran ile alacaksın, hem pazarlık yapabileceksin hemde istediğin şehir'den gidip tak diye beklemeden alabileceksin. Şimdi senin burda zararın ne ? 1 aylık kmh,kk faizi, yani 1 ay için 35.000 tl faiz ödersin ha 1 aylık bu meblayı yada yarısını borç bulabilirsen çok daha güzel olur faiz 35 değilde 15 ödemiş olursun yarısını bulsan. Olumlu yanı ne, arabanı 1 ay erken almış olacaksın,satıcı ile zaten pazarlık yapabileceksin ek olarak o ödeyeceğin faiz kadar zaten fiyat kıdrırırsın,süreçte yorulmayacaksın satıcı vazgeçer mi beklermi vs diye. Bakın çok basit hesap, finansman kuruluşunu etkileyen zaten birşey yok.


    Düz mantık, finansman bedeli kadar parayı 1 ay öncesinden buluyorsun, aracı güvenebileceğin başkası üzerine alıyorsun finansmanın verileceği ay başı diyorsun ki al kardeş ben aracımı buldum evraklarımıda gönderiyorum, firma diyor ki 23 kasım'da noter işlemini yapabilirsiniz. Son 3 ay içinde satış yapılmış araçlar için extra noter satış sözleşmesini istiyorlar. Buradaki tek önemli kural 1.derece yakınınızın üzerine almamanız. Fİnansman kuruluşunu etkileyen hiç bir olumsuzluk yok bu düzende ek olarak alıcı rahat nefes alıyor. Ben daha size ne yapayım


    Kmh-Avans hesap veya başkasından 1 aylık borç bulup almanın özet + - leri.


    Eksi Yönü


    -Finansman Bedelinin Hepsini Kmh Veya Kk'dan Karşılamak 1 Aylık Faiz Ödemek. ( 500.000 tl için günümüz faizlerinde 1 Aylık Gecikme Faizi23.000 tl)


    + Yönleri


    +İstediğin satıcıdan aynı gün aracı almak


    +Pazarlık Yapılabilmesi


    +Galeri'den almak yerine direkt uzun yıllar binicisinden alabilme fırsatı


    + Satıcı Vazgeçecekmi bekleyecekmi Korkusu Olmaması


    +Aracı 1 Ay erkenden almak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 14 Ağustos 2025; 10:28:3 >
    _____________________________




  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Üzerine ciddi düşünülesi bir durum. Hele ki güvendiğin bir kişiden borç bularak bu işi yapsan ki malum kısa süre en fazla 1 aylık diyelim çok akıllıca.

    _____________________________
  • KaytunAlp kullanıcısına yanıt

    Gecikme faizi %4,75 değilde %2 felan olsa bu süre 2 2.5 ay bile etki edebilirdi. Yani 1 ay için 25 ödeyeceğine 2 2.5 ay için 25 ödeyip aracıda bir o kadar erken alınabilirdi. Ama şimdilik böyle.

    _____________________________
  • KaytunAlp kullanıcısına yanıt

    Arabada daha kolay çözülüyor benim gördüğüm o da şu yüzden, bireysel satıcı oranı görece daha az konuta göre. En kötü galeriler, bayiler var. Bir de maddi değerleri aynı olsa bile insanların eve ve arabaya yüklediği anlamlar daha farklı oluyor. Evde hadi bireysel satıcıları ikna edemedik başka alternatif bakalım desek orada da üçkağıtçı müteahhitler çıkıyor karşımıza. Bunlar vergi vermemek için krediyle ev satmak bile istemiyorlar. Bilmiyorum bu sorunu kim nasıl çözecek. Bir de şunu gördüm orta/iç anadoluda çok daha fazla biliniyor bu sistem. Çorum, Yozgat, Niğde vs birkaç ilanda denedim şansımı çok daha yüksek olumlu dönüş aldım ama sorun şu ki Niğde'de ev almak istemiyorum 😬


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    çok olmadığımız kesin
    çok olan tarafta değiliz
    çok olan tarafta olmayacağız
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba , sisteme girmeyi düşünüyorum ama aklımda şöyle bir soru var abimin eşindeki arabayı almayı düşünüyorum Ocak ayında teslimat ile . Temsilci araya 3 ay sokarak bir başkasına devret falan dedi.Hangi firmada çalıştığınızı bilmiyorum ama Eminevim için bana öyle söylendi aracı 3 ay önceden falan kuzenime devretsek sıkıntı çıkar mı ben teslim almak istediğimde ? Aracın kuzenimden Bir önceki sahibiyle benim soyadım tutucağı için sıkıntı çıkıcaksa mecbur galerilere bakınıcam aralık ayında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunset58 -- 18 Ağustos 2025; 16:52:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sunset58 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Bildiğin kadarı ile soyadınızın aynı olması 1.derece akraba olmanız anlamına gelmez. Sadece 1.derece akrabalık bulunduğunuz kişiler arasında alım-satım olmuyor diye biliyorum. Araya 3 ay sıkıştırmanıza gerek yok, sonuçta galeri'den alacağınız araç bile bir başkasından belki 2 gün önce alınmış olacak. Son 3 ayda araç alım-satım gördü ise sadece istenilen belgeler haricinde ek olarak satış sözleşmesi isteniyor. Yani 3 ay içerisinde satılmış bir aracı almak yasak değil kaldı ki öyle olsaydı çoğu kesim galericiden aldığı için kimse araç alamazdı. Sanırım temsilciniz pek bilgiye sahip değil bunu tekrar sorun derim. Veya çok yakın tanıdığınız biri var ise kasımın ortasında yengeniz aracı devir etsin, noter vs karşılayın. Sonrasında teslimat zamanı evraklar ve satış sözleşmenizi gönderin. tekrar yineliyorum son 3 ay içerisinde araç alım-satım işlemi görmüş ise satış sözleşmesi istenir, 3 ay içinde satılmış bir aracı alamazsınız diye bir konu yok. Birincisi tekten bunu, ikincisi abinizin eşinden üzerine alabilecekmisiniz onu sorun ben problem görmedim benim bildiğim bilgiler doğrultusunda. Bazen müşteri temsilcileride insanları çok yanıltıyor çokça şikayet var bu yüzden de veya alıcı kişi yanlış anlayabiliyor. Ben bir firma'da çalışmıyorum bu arada , bende çekingen davrandığım için herşeyini araştırıp öyle girdim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 18 Ağustos 2025; 16:54:10 >
    _____________________________




  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam bilgileri faydalı oldu ben bir temsilci ile görüşürüm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • sunset58 S kullanıcısına yanıt

    Pm açarmısınız birşey daha söyleyeceğim pm gönderemiyrum.

    _____________________________
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Mesaj olarak attım hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • sunset58 S kullanıcısına yanıt

    Siz atabiliyorsunuz ama size gönderilmiyor.

    _____________________________
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Bidaha denermisin hocam düzelttim sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Değerli arkadaşlar, yardımcı olmaya çalışıyoruz bilgilerimiz doğrultusunda. Eğer sizlerde kayıt olurken referans gösterecek kişiniz yok ise sistemde olan bizleri pm'den bilgilerimizi alarak referans gösterirseniz sevinirim.

    _____________________________
  • Beyler benim sizlere bi sorum olacak bende araç için sisteme girdim kayınbabamdan araç alacağım oluyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Ardenhsyn kullanıcısına yanıt

    1.Derece yakınınız olmadığı sürece problem yok diye biliyorum, müşteri temsilcinize arayıp sorun genede, sonucu burayada yazınız.

    _____________________________
  • Şu an peşinatsız şekilde girilebilecek en yüksek araç finansmanı için ödeme tablosu örneği olan var mı hiç yakın zamanda görüşen bunun için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    çok olmadığımız kesin
    çok olan tarafta değiliz
    çok olan tarafta olmayacağız
  • Khiron K kullanıcısına yanıt
    EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025

    EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025

    EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________




  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.