Şimdi Ara

EMİNEVİM’DE YAŞADIŞIM FİLM GİBİ SÜREÇ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle eminevimde BDDK’ya bağlı olduğu için konuyu buraya açıyorum . Okuyun ve mağduriyetimi görün lütfen.

Eminevim sistemine büyük umutlarla ve ciddi maddi fedakârlıklarla dahil oldum. Ancak süreç ilerledikçe karşılaştığım tablo, verilen sözlerin ve anlatılan güven ortamının gerçeği yansıtmadığını açık şekilde gösterdi.

Eylül 2025 tarihinde 1.500.000 TL’lik araç finansman planına dahil oldum. Sisteme girişte teslimatın Ocak – Ekim 2026 tarihleri arasında yapılacağı açık şekilde belirtildi. Bu vaatlere güvenerek sözleşme imzaladım ve o günden itibaren tek bir taksitimi bile aksatmadan ödedim.

Ocak ayına gelindiğinde ise büyük bir sürprizle karşılaştım. Çekilişe dahil edilmediğimi öğrendim. Müşteri hizmetlerini aradığımda net bir cevap almak mümkün olmadı. Sürekli geçiştirici ve oyalayıcı cevaplar verildi. Daha sonra şubeye çağrıldım ve tarafıma “evrak eksikliği var” denildi.

Çözüm olarak ne yapıldı dersiniz? Aynı sözleşmeler tekrar imzalatıldı. Evet, yanlış okumadınız. Sisteme ilk girişte imzaladığım sözleşmelerin birebir aynısı yeniden önüme konuldu. Bu durumu sorguladığımda ise aldığım cevap tam anlamıyla trajikomikti: “Kaybolmuş olabilir.”

Kurumsallık iddiası olan bir firmada sözleşme kaybolması nasıl bu kadar sıradan bir durum gibi anlatılabiliyor, gerçekten anlaşılır gibi değil.

Asıl skandal ise bundan sonra ortaya çıktı. Sistem üzerinden yaptığım kontrollerde üyeliğimin sıfırdan başlatıldığını gördüm. Daha önce ödediğim taksitler ileri tarihlere kaydırılmış, teslimat sürem yaklaşık 1 yıl ötelenmişti. Yani aylarca ödeme yapmış olmam fiilen yok sayılmış oldu.

Burada insanın aklıyla alay eder gibi duran bazı sorular var:

Evraklar eksikse aylar boyunca ödemeler nasıl sorunsuz şekilde alındı?
    Evrak eksikliği varsa sözleşme nasıl yürürlüğe kondu?
    Eksik evrak aylar sonra mı akıllarına geldi?
    Firmanın kendi evrak takibi hatasının bedelini neden müşteri ödüyor?

Ödeme alırken hiçbir sorun yok. Teslimat zamanı yaklaşınca bir anda “evrak eksik” senaryosu devreye giriyor. Bu durumun iyi niyetle açıklanabilecek bir tarafı yok.

Defalarca müşteri hizmetleri ve yetkililerle görüşmeme rağmen çözüm üreten tek bir yaklaşım görmedim. Süreç tamamen oyalama ve sorumluluk almama üzerine kurulmuş durumda. Standart kalıp cümlelerle insanların aylarca beklemesi isteniyor.

Bu sisteme insanlar keyfi olarak girmiyor. İnsanlar birikimlerini, hayallerini ve gelecek planlarını emanet ediyor. Ancak görünen o ki sistem işler yolunda giderken müşteri değerli, hak talep etmeye başlayınca müşteri hatalı oluyor.

Yaşadığım durumun benzerlerini farklı platformlarda görmek de bu durumun münferit bir hata olmadığını düşündürüyor. Görünen o ki sorun sistemsel ve mağduriyet yaşayan kişi sayısı az değil.

Özetle; verilen sözler tutulmadı, ödeme planı fiilen değiştirildi, teslimat süresi tek taraflı şekilde ertelendi ve tüm bunlar yapılırken hiçbir sorumluluk kabul edilmedi.

Yaşadığım maddi kaybın yanında çok daha büyük bir güven kaybı oluşmuştur. İnsanların umutlarıyla bu kadar kolay oynanması kabul edilebilir değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Senaryo hiç degismiyor,mağdurlar bitmiyor .Ama kurbanlarda bitmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.