SELAMUNALEYKÛM, KONU 12 OCAK 2010 YILINDA AÇILMIŞ YAZMIŞLAR DURMUŞLAR KENDİ TEMSİLCİMİ ARADIM RİCA ETTİM KENDİSİNE VE ŞUNU ÖĞRENDİM; 12 OCAK 2010 YLILINDAN 28 ŞUBAT 2012 YILINA KADAR 3243 KİŞİ TESLİMATINI ALMIŞ SİZ DAHA NEYİ TARTIŞIYOSUNUZ Kİ? YA HARAM, YA HELAL YOK ALIR KAÇARLAR, YOK FAİZDİ, DEĞİLDİ BIRAKIN BUNLARI ARTIK KONU AÇILDIĞINDAN BERİ YORUM YAZANLAR VAR HÂLA ARAŞTIRIYORLAR, ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ KENDİ BABANIZDAN ŞÜPHE EDİN BU ŞİRKETTEN ŞÜPHE ETMEYİN KONU AÇILDIĞINDA ŞİRKET 19 YILLIKTI ŞİMDİ 21.YIL KAMPANYASI YAPIYOR SİZ DAHA TARTIŞIN DURUN... OLUMLU YORUM YAPANAR EMİNEVİMİN ÇALIŞANLARIYMIŞ, SİZ BURAYA EMİNEVİM ÇALIŞANI GİRDİĞİNİ ONLARIN YORUM YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNUZDA BANKACI, FİNANSCI, BORSACI, GÖLGE TAKİPÇİLERİN GİRMEDİĞİNİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? GİRİPTE BUNLAR BATAR, ALIR KAÇAR, EMİNEVİMİNKİ DE FAİZE GİRİYOR DİYENLERİN MÜTEDEYYİN KESİMİN AKLINI KARIŞTIRMAK İÇİN BURAYA YORUM YAPMADIĞI NE MÂLUM.
Şubat kampanyasında bahsedilen teslimat tarihlerinden yararlanmak için ne kadarlık peşinat gerekiyor acaba bilgisi olan varmı?
bankaların faiz tuzağına ve harama düşmedim. 2008 den beri eminevimle irtibattayım ama hiç cesaret edememiştim. son 1 haftadır da görüşüyoruz. nihayetinde bugün eminevime başvurdum 100.000 lira için. peşinat ödemeyeceğim 7566 lira ödeme yapacağım ( 5900 komisyon+ilk taksit) çekilişli sistem. kurada ilk 25te çıkmasam bile 27.ayda alacağım. kura çekilişi 14 martta. taksitlerim 1666 lira ile başlıyor ev alana kadar azalıyor sonrasında 2116 lira.
inşallah hayırlı olur.
Sayın narec Kurada 1. sırada size çıkarsa toplamda ödeyeceğiniz miktar ne kadar olacak acaba? Sanırım 60 ay vadeli bir sistemdesiniz... Şubat kampanyası yada peşinatlı sistemle ilgili bilginiz varmı acaba? Şimdiden hayırlı olsun inşallah istediğiniz gibi olur herşey...
o zaman ödeyeceğim tutarı net olarak bilmiyorum ama artacaktır.şu an için sıfır peşinatla 27.ayda alacağım görünüyor ödeyeceğim toplam tutar komisyon+kira yardımı ile 112.266 TL.
aslında %10 peşinat ile katılacaktım o zamanda kura sistemi yok. alım tarihi temmuz 2014 e geliyordu ödemeler 1500 lira 60 ay yine ve sabit taksit.
birikmişim yok şuan. 7566 lirayı altın bozdurarak yapacağım. 100gr kadar altınım kalıyor onu da yazın artar ümidiyle bekletiyorum.artarsa yazın bozdurup ara ödeme gibi yapacağım böylece teslim tarihimde yaklaşacak taksitlerimde azalacak.
şubat kampanyasında bildiğim teslim tarihindeki vergi, expertiz, sigorta vb. harcamalar eminevim e ait. sadece 5900 komisyon ödeniyor peşinat içerisinde.kampanya da bugün itibariyle bitti sanırım.
hakkımızda hayırlısı, iyi olur inşallah
Peki sormak istediğim diğer konu banka teminatı varmı sordunuzmu? yada yatırılan paraların güvencesi olarak nasıl bir sözleşme var ortada?
Tekrardan hayırlı olsun, bütçenizi en iyi siz bilirsiniz ama aylık 2000 ödeyebilme imkanınız var ise ki öyle görünüyor girdiğiniz sistemde en kısa sürede biraz peşinat ile vadeortası seçenekler sanki paranızın cebinizde daha fazla kalmasına yarayabilir.. İnşallah evinizde oturmanız en kısa sürede nasip olur...
çok tşk ederim, saolun.
sözleşmeyi bana kargo ile ulaştıracaklar. teminat kısmını tam olarak bilmiyorum ama katılmamda bi arkadaşımın olumlu etkisi oldu. o araba aldı hiç sıkıntısız söz verilen günde paralarını aldılar. çalıştığım okulda bir öğretmen arkadaşımda zamanında fuzul otomotiv ve eminotomotivde çalıştığını, hiç sıkıntı olmadığını söyledi.
2000 lirayı şu an için çıkarabilirim ama yazın bebek bekliyoruz nasipse, eşimin izine ayrılma durumu var, o zaman 2000 lira bizi zorlar. kurra 14 martta çekiliyor, inşallah erken bir tarih çıkar
Tekrardan hayırlı olsun hocam, İnşallah en kısa sürede evinize kavuşursunuz ve bebeğinizide yeni evinizde karşılarsınız hayırlısıyla. Bilgiler için teşekkür ederim...
Allah razı olsun ben teşekkür ederim. gelişmeleri yine paylaşırım inş.
quote:
Orijinalden alıntı: narec
Hayırlı uğurlu olsun.
Ben bugün görüştüm. 140.000 TL için 80.000 TL peşin ödeyip 60.000 TL ihtiyacım olduğunu söyledim. Bana 8.000 küsur TL organizasyon bedeli söylediler. Yeni bir zam mı gelmiş bu organizasyon bedeline. Çünkü bir kaç mesaj yukarıda ve Şubat ayının başlarında yazılar yorumlarda organizasyon bedelinin 5.000 TL olduğu yazılı... Bu konuda bilgisi olan var mı?
peki 60 bin için kaç ay vade düşündünüz ve size kaç ay sonra teslim edebileceklerini söylediler? organizasyon ücreti toplam paranın yüzde 5,9 u sanırım..
quote:
Orijinalden alıntı: mertop
Ben bugün görüştüm. 140.000 TL için 80.000 TL peşin ödeyip 60.000 TL ihtiyacım olduğunu söyledim. Bana 8.000 küsur TL organizasyon bedeli söylediler. Yeni bir zam mı gelmiş bu organizasyon bedeline. Çünkü bir kaç mesaj yukarıda ve Şubat ayının başlarında yazılar yorumlarda organizasyon bedelinin 5.000 TL olduğu yazılı... Bu konuda bilgisi olan var mı?
Peki 140.000'e girmeseniz daha mantıklı değil mi? Zaten elinizde 80.000 var, bırakın dursun bir kenarda. 60.000'e girin. Organizasyon ücreti %5.9 ise 3500 TL falan bir bedel ödersiniz. Sanırım organizasyon ücretini toplam miktardan hesaplıyorlar ve bu durumda verdiğiniz peşinatın size bir avanjatı kalmıyor sanki.
quote:
Orijinalden alıntı: narec
hayırlı olsun sayın narec
inşallah bebeğinizi kendi evinizde karşılarsınız. bende sistemedeyim öncekş sayfalarda yazdım.nasip olursa seneye eylülde sıram gelecek.
ben geç kaldığıma üzülüyorum ama bir taraftanda girdiğime çok seviniyorum.
karar veremeyenlere diyorumki elinizi çabuk tutun gerçekten kaybedilen her ay sizin aleyhinize...teminatı falab düşünmeyin ev alan çok kişi var bu sistemden.
quote:
Orijinalden alıntı: diabolical
quote:
Peki 140.000'e girmeseniz daha mantıklı değil mi? Zaten elinizde 80.000 var, bırakın dursun bir kenarda. 60.000'e girin. Organizasyon ücreti %5.9 ise 3500 TL falan bir bedel ödersiniz. Sanırım organizasyon ücretini toplam miktardan hesaplıyorlar ve bu durumda verdiğiniz peşinatın size bir avanjatı kalmıyor sanki.
peşinat vermezse 60 bin için aylık 2 bin(varsayım bir ödeme ) ödese vade ortası 16. ayda sıra gelecek.ama 80 bin peşinat ve geriye kalan 60 bin için bi hesaplatmak lazım.bence arada fark olur ve peşinat verilirse sanki biraz daha önce gelebilir.tabiki biz varsayımdan konuşuyoruz en güzeli arayıp mail olarak hesapları istemek.
quote:
Orijinalden alıntı: alpergndz hayırlı olsun sayın narec
inşallah bebeğinizi kendi evinizde karşılarsınız. bende sistemedeyim öncekş sayfalarda yazdım.nasip olursa seneye eylülde sıram gelecek.
ben geç kaldığıma üzülüyorum ama bir taraftanda girdiğime çok seviniyorum.
karar veremeyenlere diyorumki elinizi çabuk tutun gerçekten kaybedilen her ay sizin aleyhinize...teminatı falab düşünmeyin ev alan çok kişi var bu sistemden.
Teminat istemeyi düşündüm ben. Elimizdeki avucumuzdaki herşey uçmasın diye. Şirket güvenilir, ona lafım yok. Ben piyasalara güvenmiyorum. Ülkeler bile sallanırken şirketlerin ayakta durması kolay değil.
Ama teminat mentubu için de bankaların aldığı bir komisyon varmış ve bu rakam mektup sürekli yenileneceği için bizi zorlayacak gibi duruyor. O yüzden teminat işi de biraz yalan olur gibi geliyor şimdilik. Herhalde dediğiniz gibi teminat falan almadan gireceğim ben bu işe.
quote:
Orijinalden alıntı: diabolical
quote:
Bunu hiç düşünmemiştim. Aslında böyle bir teklifte de bulunmadılar. Ama ben kendi kendime sormuştum. Ben bu "80.000" i neden veriyorum diye ;) Telefonla soracağım gün içinde. Bakalım ne diyecekler.
quote:
Orijinalden alıntı: taylanmus
peki 60 bin için kaç ay vade düşündünüz ve size kaç ay sonra teslim edebileceklerini söylediler? organizasyon ücreti toplam paranın yüzde 5,9 u sanırım..
60 bin için değil de bir üst mesajdaki arkadaşın belirttiği gibi sanırım 140.000 üzerinden bize hesaplama yapıyorlar. Bu durumda ben 80.000 TL peşin vererek toplamda 140.000 TL için 60 ay vadeyi sordum. 80.000 TL yı peşin verdiğim için de eğer 40 ay vadeye girersem ilk 6 ay içinde, 60 ay vadeye girersem ilk 7 ay içinde kuranın bana çıkması garanti imiş. Öncelik tanıyorlarmış.
quote:
Orijinalden alıntı: mertop 60 bin için değil de bir üst mesajdaki arkadaşın belirttiği gibi sanırım 140.000 üzerinden bize hesaplama yapıyorlar. Bu durumda ben 80.000 TL peşin vererek toplamda 140.000 TL için 60 ay vadeyi sordum. 80.000 TL yı peşin verdiğim için de eğer 40 ay vadeye girersem ilk 6 ay içinde, 60 ay vadeye girersem ilk 7 ay içinde kuranın bana çıkması garanti imiş. Öncelik tanıyorlarmış.
Hmm, bu durumda şöyle birşey olabilir gibi geliyor ama tamamen sallıyorum, onlardan daha iyi bilgi alırsınız; Bu adamlar verilen peşinat oranına göre kura grupları oluşturuyorlar. Atıyorum siz 80.000-90.000 grubunda olun, burada da 6 kişi olsun, daha fazla veren de olmasın. Bu durumda siz ilk 6 aydan birinde kesin paranızı alıyorsunuz. Sonra 60.000-80.000 peşinat veren X sayıda kişi arasında çekilişler başlıyor, sonra daha düşükler vs...
Tabi ben bunu pis salladım , böyle de olmayabilir. İlk 6 ayda kurada gelme garantisi veriyorsa böyle birşey yapıyor olmalı.
Kura size ilk 6 ay içinde çıktıktan sonra kalan aylar için kira yardımı bedeli ödeyeceksiniz sanırım, bu extra ücret toplamda sizin ödeyeceğiniz miktarı ne kadar arttıracak hesapladınız mı? peşinatlı yada vade ortası sistemlere baktınızmı onlar nasıl? Sanırım onlarda kira yardım bedeli yok sadece organizasyon bedeli ödüyosunuz.. Konu hakkındaki gelişmeleri yazarsanız bilgilenmiş oluruz..