Şimdi Ara

Emektar Sony Lbt-XB60'la tamam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1998 yılından beri kullanmış olduğum emektar cihazın artık yetersiz geldiğini düşünüyorum. Genelde film, müzik ve playstation için kullanıyorum evim çok büyük değil, 5.1 gibi sistemlerde hoşuma gitmiyor değil ama bilemiyorum. Yüksek meblalara da sistem kuramam şuan için. Benim için çözüm ne olmalı ekstra hoparlör alıp müzik setine mi bağlamalıyım yoksa bunu elden çıkarım 500 - 600 TL limitle 2. El bir cihaz mı almalıyım. Ayrıca pek elektronikle aram yok bağlantı için, cihazın arkasında 2 adet speaker girişi 2 adette surround speaker girişi mevcut önerilerini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bende xb6 modeli var,
    sizdeki set kesmiyorsa daha üst düzey sony midilere bakabilirisiniz yada üst seviye aiwalar olabilir onu dışında diğer setlerin pek sizi keseceğeini sanmam.
    ekstra hoperlör sourrund olur ama değmez bence , 5.1de müzik dinleyeyim derseniz pişman olacağınızı düşünüyorum.
    anfi +kolon alırım derseniz 500-600 tl bütçeyle alacaklarınız bu setten iyi olmaz.
    Yeterli gelmiyor demekten kastınız ses kalitesi mi ses şiddeti mi o önemli.

Ek olarak sistemi nereye koydugunuz çok önemli ,bende önceden sony xb5 vardı salonda evi inletiyordu kucuk odaya koydugumda ise ses cok zyafi ve gucsuz gelmişti.Sistemi büyük bir odada kullanırsanız ses kalitesi ve gücünde cok fark hissedersiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Temmuz 2019; 12:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

hocam bende xb6 modeli var,
    sizdeki set kesmiyorsa daha üst düzey sony midilere bakabilirisiniz yada üst seviye aiwalar olabilir onu dışında diğer setlerin pek sizi keseceğeini sanmam.
    ekstra hoperlör sourrund olur ama değmez bence , 5.1de müzik dinleyeyim derseniz pişman olacağınızı düşünüyorum.
    anfi +kolon alırım derseniz 500-600 tl bütçeyle alacaklarınız bu setten iyi olmaz.
    Yeterli gelmiyor demekten kastınız ses kalitesi mi ses şiddeti mi o önemli.

Ek olarak sistemi nereye koydugunuz çok önemli ,bende önceden sony xb5 vardı salonda evi inletiyordu kucuk odaya koydugumda ise ses cok zyafi ve gucsuz gelmişti.Sistemi büyük bir odada kullanırsanız ses kalitesi ve gücünde cok fark hissedersiniz diye düşünüyorum.
    Ev 1+1 ve daha küçük olan bir oda da kullanıyorum. 5-6 yıl öncesinde bassın kalitesi daha yüksekti, hissettirirdi ama kafayı da yormazdı. Şuan yüksek ses çıkaran bir aletten farkı yok gözümde ilana koydum bile. Ekstra hoparlör bağlanıp 4 hoparlör şeklinde kullansam belki faydası olur diye düşünmüştüm. Ama ne çeşit bir hoparlör almalıyım o konuda da eksiğim var. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇağatayN

Ev 1+1 ve daha küçük olan bir oda da kullanıyorum. 5-6 yıl öncesinde bassın kalitesi daha yüksekti, hissettirirdi ama kafayı da yormazdı. Şuan yüksek ses çıkaran bir aletten farkı yok gözümde ilana koydum bile. Ekstra hoparlör bağlanıp 4 hoparlör şeklinde kullansam belki faydası olur diye düşünmüştüm. Ama ne çeşit bir hoparlör almalıyım o konuda da eksiğim var. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Hocam o kestra hoperlöler ufak sourrond hoperlörleri uygun fiyata denemek için alınabilir ama çok fark edeceğini zannetmiyorum.
    sahibinden de 60 tl çeifti vardı ama değer mi bilemem.
    Bence başka yerlerde seti kurup bi denemekte fayda olabilir.
    Birde youtube da hoparlör tamiricis vardı bitane zamanla mıknatıslar manyetik özelliğigi kaybediyor felan anlayan birini bulursanız bi baktırılabilir.

• Teşekkürler arayışa devam.

• Bendede lbt xb80av vardi onu yazliga goturdum orada cd dinliyoruz bu setler 90larin sonunda cikti o donemde teknolojisi yuksek modellerdi tamam sesleri guzel ama teknolojisi cok eskidi bu setler temel olarak stereo muzik setlerinden surround ev sinemasina gecisi sagladi 2000li yillarda alip takacagin arka hoperlorler 16 ohmluk hoperlorler ve mono calisan hoperlorler olacak cunku bu cihazlar sadece dolby prologic ses formatini destekliyor yani stereo ses kaydini sanal olarak 5 kanala bolusturmeye calsiyor ama oda gunumuz sistemlerine gore cokdaha basit birsekilde yani masrafa degmez forumda meraklilari var okutun gitsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Bendede lbt xb80av vardi onu yazliga goturdum orada cd dinliyoruz bu setler 90larin sonunda cikti o donemde teknolojisi yuksek modellerdi tamam sesleri guzel ama teknolojisi cok eskidi bu setler temel olarak stereo muzik setlerinden surround ev sinemasina gecisi sagladi 2000li yillarda alip takacagin arka hoperlorler 16 ohmluk hoperlorler ve mono calisan hoperlorler olacak cunku bu cihazlar sadece dolby prologic ses formatini destekliyor yani stereo ses kaydini sanal olarak 5 kanala bolusturmeye calsiyor ama oda gunumuz sistemlerine gore cokdaha basit birsekilde yani masrafa degmez forumda meraklilari var okutun gitsin
    Bana da değiştirmek daha faydalı geliyor. Dün hoparlörün kablo girişlerini surround speaker kısmına taktım bozuk bir ses çıktı bakalım artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÇağatayN Ç kullanıcısına yanıt
    Bozuk ses cikmasi cok normal 2 kanal stereodan sanal olarak dolby surround ses uretmeye calisiyor sistem ondeki kolonlarin kisik sesli yankisi gelir oradan tabi fazi falanda degisir bir ton sey uzerinde oynama yapilir siz film izlerken o bozuk sese takilmazsiniz ama ses sanki hic olmadigi gibi salonu dolduruyormus gibi hissederiniz butun olup biten bu

• Kolonlarda ,, bir kablomu var, iki kablomu ,,
    Bazi setlerde hem midtiz için kablo, hemde bass için kablo ayrı ayrı sete bağlanır ..

Bass sesin önceki gibi olmaması, ilk zamanlar dinlemeye göre kulak alışkanlığı veya mekan değişiminden veya hoparlörde sette malzeme değer kaybetmesi olabilir..

*Diğer en önemli etken, hoparlör ++ ve eksi bağlantıları,,, birisi ters ise bass sesi yutacaktir.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi bu stereo setten sonra 2+1 veya 5+1 size değişik gelir, zevk vermeyebilir.

Müzik setine exra hoparlör bağlamak, gövdeye zarar verir, kolon empedans değeri ve watt değeri,, şu anda gövdeye en uygun kolonları kullanıyorsunuz zaten, .

*Hoparlör kolonlarinin ikisininde bass hoparlörü sağlammı ,,,

Hoparlör kablolari zamanla oksit yaptı ise ses iletimi zayiflayacak, bass tam süremeyebilir ,,, varsa bir kat daha kalın ve olduğunca kısa kablo kullanın,,,

* Kolonlar gövdeye olabildiğince uzak, sağa ve sola konumlanmış olmalı, duvara sıfır değil, 5-10 cm boşluk kalsınki, bass sesi arka porttan ortama rahat atsın ..

*Hoparlör kabinlerindeki belli belirsiz kenar birleşim yeri ayrılmalari , hava sızdırır ve içerde ses bass oluşmasını engeller,,

* Yeniden eski stereo set almak, bu günün ihtiyaçlarına cevap vermez, ama evde bulunsun bir köşede.

* HDMI girişleri, dijital ses girisleri , AVR cihazı,, 6-8 ohm 100w aktif ses çıkışları olan , yeni sistem bir gövdeyi sonyde kullandığıniz kolonlar ile kullanabilirsiniz..
    * İsterseniz front çıkışlara kule kolon bağlayanbilirsiniz, bunlarıda rear çıkışlara bağlarsiniz ,,,
    Tv uydu cihazı PC telefon, girişleri hepsini rahatlıkla kullanirsiniz ,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Kolonlarda ,, bir kablomu var, iki kablomu ,,
    Bazi setlerde hem midtiz için kablo, hemde bass için kablo ayrı ayrı sete bağlanır ..

Bass sesin önceki gibi olmaması, ilk zamanlar dinlemeye göre kulak alışkanlığı veya mekan değişiminden veya hoparlörde sette malzeme değer kaybetmesi olabilir..

*Diğer en önemli etken, hoparlör ++ ve eksi bağlantıları,,, birisi ters ise bass sesi yutacaktir.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi bu stereo setten sonra 2+1 veya 5+1 size değişik gelir, zevk vermeyebilir.

Müzik setine exra hoparlör bağlamak, gövdeye zarar verir, kolon empedans değeri ve watt değeri,, şu anda gövdeye en uygun kolonları kullanıyorsunuz zaten, .

*Hoparlör kolonlarinin ikisininde bass hoparlörü sağlammı ,,,

Hoparlör kablolari zamanla oksit yaptı ise ses iletimi zayiflayacak, bass tam süremeyebilir ,,, varsa bir kat daha kalın ve olduğunca kısa kablo kullanın,,,

* Kolonlar gövdeye olabildiğince uzak, sağa ve sola konumlanmış olmalı, duvara sıfır değil, 5-10 cm boşluk kalsınki, bass sesi arka porttan ortama rahat atsın ..

*Hoparlör kabinlerindeki belli belirsiz kenar birleşim yeri ayrılmalari , hava sızdırır ve içerde ses bass oluşmasını engeller,,

* Yeniden eski stereo set almak, bu günün ihtiyaçlarına cevap vermez, ama evde bulunsun bir köşede.

* HDMI girişleri, dijital ses girisleri , AVR cihazı,, 6-8 ohm 100w aktif ses çıkışları olan , yeni sistem bir gövdeyi sonyde kullandığıniz kolonlar ile kullanabilirsiniz..
    * İsterseniz front çıkışlara kule kolon bağlayanbilirsiniz, bunlarıda rear çıkışlara bağlarsiniz ,,,
    Tv uydu cihazı PC telefon, girişleri hepsini rahatlıkla kullanirsiniz ,,
    Her kolondan "+" ve"-" olmak üzere tek kablo ile bağlı gövdeye, bağlantılar sağlam, kolonlarda bir deforme yok şuanlık, kabloları yenilemek doğru bir fikir ayrıca konumlandırmayı da değiştirebildiğim kadar değiştiricem. Biraz sıkıldığım için dediğiniz gibi bir avr cihaz almanın vakti geliyor gibi ama bu olursa da 2. el olarak düşünebilirim sadece. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

• Çok nostaljik. Benzeri bizde de vardı. MP3 çalmıyor diye attık.
  • Bu sistem virtual yani sanal surrouund ses verir nasıl kullanıyorsanız öyle kullanmaya devam edin gerçek 5.1 sisteme geçmek maliyetli olabilir. Yoksa başka sistemler sizi tatmin etmeyecektir. Bu kullandığınız sistemler her ne kadar sanal ses versede ses kalitesi güzel onun için bütçe ayırıp yollarınızı ayırın..

• akyurt kullanıcısına yanıt
    Evde salonda idareten tek kolon 16 cm lik Arçelik set var, tek kolon ile evi inletiyor gece, bilerek değil tabi, reklam çıkınca yüksek ses oluyor birden ,,,

• Şöyle bir şey buldum fiyat uygun gibi satarsam çok maliyetli de değil, en azından ileride kolonları değiştirebilirim. Şuanlık istediğim aslında farklı noktalardan ses almak filmler de ve ps4 oyunlarında. Bu amfinin arkasına baktım ancak , subwooferın nasıl bağlandığını anlamadım, terimler konusunda eksiğim var aktif, pasif bass gibi.

sahibinden.com
    Sony STR-K780 5+1 Ev Sineması Sistemi + Vogel's Hoparlör Ayağı - AV Receiver İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 698716073
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-sony-str-k780-5-plus1-ev-sinemasi-sistemi-plus-vogel-s-hoparlor-ayagi-698716073/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇağatayN -- 8 Temmuz 2019; 11:38:7 >

Cihazda woofer , extra hoparlör anfisi ile sağlanıyor,,
    Sağ sol ön arka ve merkez hoparlör çıkışları var, bass hoparlör çıkışı yok,, sadece bass sinyal çıkışı var, onun içinde yanında mutlaka aktif woofer yani anfili bass hoparlör olması şart..
    Ses giriş olarak Zengin diyebiliriz,,
    Her bir front rear ses çıkışı 70w değildir bence,, front sağ sol çıkış toplamı 70w olabilir..

Bu cihazın uygun olup olmadığını en iyi 5+1 AVR konusuna bakınız ,,,

Front çıkışları istenirse bass olmadan, full range raf tipi veya kule kullanılabilen avr cihazı tavsiyemdir , sadece stereo da olabilmesi açısından

• Bugün itibariyle Sony STR K790 5.1 Ses sistemini almış bulunuyorum,ekstra olarak surround için emektarın hoparlörünü bağladım amfiye çokta güzel oldu ama gece olduğu için yüksek seslerde deneyemedim. Şuan tek sıkıntı tv, dsmart ve ps4 arasında ki bağlantı içi 3 cihazda da hdmi ve optik bağlantı var ama ama onu daha yapamadım, rca kablo ile yola devam ediyorum. Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Cihazların hepsi tv ye bağlı,, tv nin optik audio çıkıştan, cihazın optik audio in girişine bağlantı yapılabilir,
    Optik ses kablosu ile

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Cihazların hepsi tv ye bağlı,, tv nin optik audio çıkıştan, cihazın optik audio in girişine bağlantı yapılabilir,
    Optik ses kablosu ile
    Ne yazık ki tv de 2 adet HDMI girişi var o yüzen anca 2 cihaz bağlanabilir ya da dsmart ve ps4 ü hdmi ile tv ye bağlayıp tvden de amfiye optik kablo ile bağlıyoruz ?

Şu tür bir cihaz HDMI girişinizi arttıracaktır ..
    >>>

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.