Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (359. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22.612
Cevap
645
Favori
1.668.753
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinti rakamini hesaplamada aradaki gunu bulmak icin akbanka basvuru yaptigimiz tarihi mi yoksa maasin yattigi tarihi mi baz aliyoruz onu ogrenmek istemistim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt

şu detay birçokm şeyi netleştirdi

bende anlamsızca neden validem için farklı uygulama var diyordum akbank ta .

https://www.akbank.com/tr-tr/kampanyalar/Sayfalar/kazanan-akbankli-kampanyasi.aspx?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

iyiki paylaştığın linki tıklayıp üienmeden okuyum dedim. Teşekkürler. Ben defalarca sordum şube ve telefon bankacılığı temsilcileri 70yaşı söylemediler.

Akbank Mobil’den müşteri olma hizmeti 70 yaşın altındaki kişiler için geçerlidir. Dolayısıyla, Kazanan Akbanklı Programına 70 yaşın altında olan müşteriler dahil olabilecektir.

• Teb daha iyiymiş bence..2 otomatik fatura istiyor sadece..yalnız iş bankta ki,bloke nasıl kaldırılır acaba..şubede uzun sürüyor mu iş..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • refreshing_hkk R kullanıcısına yanıt
  • Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

TEB 750₺ promosyon tamam da geri kalan 3 bin liralık ek promosyon için 2 otomatik fatura istiyor eğer biz 2 ay sonra başka bir bankaya taşımak için faturaları iptal edersek 3 bin liralık ek promosyonu komple alıp 750₺’lık promosyon üzerinden 2 ay kalış süresini geri almıyor zannedersem bunu doğrularsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt

hayır öyle olmuyor,

senin lehine gene kıstel olarak geri ödeniyor.

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

O zaman o konuda problem yok. Yalnız TEB’de eft fast ücretsiz olsa da geç eft ve fast ücreti alınıyormuş. Bizim Akbank’ta 6 7 ay daha ekstra öyle de bir avantajımız var o yüzden şimdilik devam...

• Bankalar, aralarında bu denli makas bırakmazlar sanırım.
    Kısa bir süreçte hepsi benzer seviyeye yükseltirler diye düşünüyorum...

Faturaları iptal etmemek lazım o zaman,acaba otomatikteki faturaları değiştirsek sorun olur mu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

TEB e taşıdığım zaman eğer referans verip birine 250TL kazandırıp bölüşme vs yapmayacaksam, mutlaka CepTeTEB şube seçerdim ben , emekli maaşımı oraya yatırtır hertürlü eft vs muafiyet yapardım.

gerçi benim eski şube kayıtlı olduğumdan illa şubeye gitmeniz lazım dendi önceki aylarda , belki düzelmiştir.

gene gerçi şubeden gidip emekli maaş taşıma başvursamda , hertürlü maaş yatar yatmaz cepteteb şubeye aktarır ordan işlemlerimin çoğunu ücretsiz hallederdim, kredi kartınıda ordan başvuranlar sanırım 1yıldan sonrada yıldat ödemekten muaf oluyormuş. ( emin değilim aklımda öyle kalmış burda okuduklarımdan)

bakınız

https://www.teb.com.tr/emekliye-ozel-promosyon/

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

TEB Emekli Bankacılığı Dünyası

Emeklilerimize 3.750 TL'ye varan promosyon ve emekli tanıdıklarını TEB’e davet eden müşterilerimize emekli maaşını TEB’e taşıyan her yakını için 250 TL, toplamda 2.500 TL’ye varan nakit ödül fırsatı

Emekli maaşını TEB’e taşıyarak 36 ay boyunca Bankamızdan almayı taahhüt eden ve Bankamızda en az 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı bulunduran emekli maaş müşterilerimiz 3.750 TL’ye varan promosyon kazanıyor.

Promosyona ek olarak Bankamızı tavsiye ettikleri ve emekli maaşını Bankamıza taşıyan her emekli maaş müşterisi yakınları için de 250 TL, toplamda 2.500 TL’ye varan nakit ödül kazanabiliyor.

3.750 TL’ye Varan Promosyon Kampanya Detayları: 

• Kampanya 02.06.2022 tarihi itibarıyla yeni edinilen emekli maaş müşterilerini kapsamaktadır.
    • Emekli müşterilerimizin kampanya dönemi içerisinde 36 aylık emekli taahhütnamesi vermeleri ve Bankamızda en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı bulundurmaları gerekmektedir.
    • Müşterilerin maaş transferi gerçekleştiğinde maaş tutarına bağlı olarak aşağıdaki tabloda belirtilen promosyon ödemeleri yapılacaktır.
    • Aşağıdaki tabloda “Nakit Promosyon” sütununda belirtilen tutarlar müşterilerimizin emekli maaşını TEB’e taşıyarak 36 ay boyunca Bankamızdan almayı taahhüt etmelerine karşılık ödenecek promosyon tutarlarını, “Ek Promosyon” sütununda belirtilen tutarlar ise müşterilerimizin 36 aylık taahhüt süreleri boyunca Bankamızda en az 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı bulundurmalarına karşılık ödenecek promosyon tutarlarını göstermektedir.

Maaş BandıNakit PromosyonEk PromosyonToplam Promosyon0-1.499 TL500 TL2.100 TL2.600 TL 1.500-2.499 TL625 TL2.500 TL3.125 TL2.500+ TL750 TL3.000 TL3.750 TL

Kampanya döneminde verilen ek promosyon, yeni verilen 36 aylık emekli taahhütnamesi ve 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı için geçerli olup verilen ürün ve/veya taahhütlerinden herhangi birinin iptal edilmesi, Bankamızda var olan Otomatik Fatura Ödeme Talimatı adedinin 2’nin altına düşmesi durumunda verilen ek promosyon müşterilerimizden kıstelyevm esasına göre iade alınacaktır.

• Kampanya döneminde verilen ek promosyon emekli maaşını TEB’e yeni taşıyacak müşterilerimiz için geçerli olup TEB’den emekli maaşını alan mevcut müşterilerimiz de taahhüdünü 36 aylık sürede yenileyerek kampanya döneminde verilen ek promosyon tutarında promosyon almaya hak kazanabilirler.
    • TEB Emekli dünyasının avantajlarından yararlanmak ve 3.750 TL’ye varan toplam promosyon fırsatını kaçırmamak için TEB Şubeleri ile iletişime geçebilir veya CEPTETEB Mobil/Bireysel İnternet Şubemizden emekli maaş taahhütnamesini ve kampanya ek taahhütnamesini dijital olarak onaylayabilirsiniz.
    • Nakit promosyondan yararlanabilmek için müşterilerimiz kendilerine bağlı olan tüm maaşlarını Bankamıza taşımaları gerekmektedir. 

TEB Emekli Bankacılığı Dünyası’nın Sunduğu İndirimler ve Avantajlar:

• CEPTETEB Mobil’de emekli maaş müşterilerine özel ayrıcalıklarını görebileceği “Emekli Maaşım TEB’de menüsü”
    • TEB Bonus Kredi Kartlarıyla yılda 4.500 TL’ye varan bonus kazanma fırsatı
    • Size özel avantajlı sigorta paketleri
    • Gelir belgesiz ve emekli maaş müşterilerimize özel indirimli faiz oranları ile ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi kullanabilme imkanı.
    • Marifetli Hesap’ta birikimlerinizi avantajlı günlük faiz oranlarıyla değerlendirme ve dilediğiniz zaman para yatırma ve çekme fırsatı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

dikkatlice bakın

TEB Emekli Bankacılığı Dünyası’nın Sunduğu Ayrıcalıklar:

• Çağrı Merkezi, Bireysel İnternet Şube ve CEPTETEB Mobil Uygulamamızdan yapılan EFT/Havale ve FAST işlemlerinde masrafsızlık*
    • TEB ATM’leri dışında Denizbank ve QNB Finansbank ATM’lerinden aylık 3 işleme kadar toplamda 6.500 TL’ye varan nakit çekim limiti ile masrafsız para çekme/para yatırma/kredi kartı borç ödemesi**
    • Emekli maaş müşterilerine özel öncelikli olarak ulaşabilecekleri Çağrı Merkezi Hattı: 0 850 222 00 91
    • Size özel ücretsiz (aidatsız) TEB Bonus Kart ya da TEB She Kart.

* Geç EFT ve Geç FAST işlemlerinden ücret alınmaktadır.

**60 yaş üstü müşterilerimiz için ATM’lerden 10.000 TL’ye varan nakit çekim limiti vardır.

Emekli Maaşımı/Nakit Promosyonumu TEB’den Nasıl Alırım? 

Yeni Emekli Olanlar/Olacaklar için:

SGK ve Bağkur’dan emekli olacaklar, e-devlet’ten veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla dolduracakları Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi'nde banka tercihini “Türk Ekonomi Bankası” olarak belirtmelidir.

Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar ise çalışmakta oldukları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesinde çalışmak istedikleri banka olarak “Türk Ekonomi Bankası”nı iletmelidir. 

Emekli olup Maaşını TEB’e Taşımak İsteyen Emeklilerimiz için:

TEB Şubelerinden başvurmak için:

Size en yakın TEB Şubesine nüfus cüzdanınızla gelerek emekli maaşınızı kolayca TEB’e taşıyabilirsiniz. 

CEPTETEB Mobil’den başvurmak için:

Bankamız müşterisi olup emekli maaşınızı farklı bir bankadan ya da PTT aracılığı ile alıyorsanız ve maaşınızda hiçbir bloke yoksa, şubeye gelmenize gerek kalmadan CEPTETEB Mobil ile maaşınızı kolayca TEB’e taşıyabilirsiniz.

CEPTETEB Mobil aracılığıyla emekli maaşınızı taşımak için izlenmesi gereken adımlar:

• CEPTETEB Mobil’e TCKN, parola ve şifre adımları ile giriş yapılır.
    • Ana ekranda “Ödemeler” menüsüne tıklanır.
    • Devlet ödemeleri/ Emekli Aylığı İşlemleri/Emekli Maaş Taşıma menüleri sırasıyla tıklanarak ilerlenir.
    • Emekli Maaş Taşıma ekranında “Emekli Maaş Şubesi” ve “Emekli Maaş Türü” seçilir.
    • Emekli Maaş Taahütnamesi okunup onaylanır.
    • Ek promosyondan yararlanılmak isteniyorsa Ek Promosyon Taahütnamesi okunup onaylanır ve devam butonu ile ilerlenir. Ek promosyondan yararlanabilmeniz için tüm maaşlarınızı Bankamıza taşımanız gerekmektedir.*
    • Son onay ekranına geldikten sonra girilen bilgiler kontrol edilir ve son onay verilir.
    • Mobil uygulamadan emekli maaş taşıma işlem adımlarının görselleri için tıklayınız.
    • *Emekli maaş ek promosyon kampanyası dönemlerinde bu adımı dikkate alınız. Kampanya dönemi dışında Bankamıza maaşınızı taşıma durumunda bu adıma gerek kalmayacaktır.

Bireysel İnternet Şube kanalından başvurmak için:

Bankamız müşterisi olup emekli maaşınızı farklı bir bankadan yada PTT aracılığı ile alıyorsanız ve maaşınızda hiçbir bloke yoksa şubeye gelmenize gerek kalmadan Bireysel İnternet Şube ile maaşınızı kolayca TEB’e taşıyabilirsiniz.

Bireysel İnternet Şube aracılığıyla emekli maaşınızı taşımak için izlenmesi gereken adımlar:

• Bireysel İnternet Şube’ye TCKN ve şifre ile giriş yapılır.
    • Ana ekranda yer alan “Kontrol Paneli” seçilir ve açılan sayfada “Sözleşmeler” menüsü tıklanır.
    • Sözleşmeler menüsü altında yer alan ”Emekli Maaş Taahhütnamesi” ve ek promosyondan yararlanılmak isteniyorsa “Emekli Ek Promosyon Taahhütnamesi” okudum/onayladım yapılarak onaylanır.
    • Emekli maaşının TEB’e başarılı bir şekilde taşınması işlemlerinin tamamlanması için mutlaka e-devlet üzerinden de banka değişiklik işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.
    • e-devlet’ten banka değişiklik talebini iletmek için:
    • e-devlet’e Bireysel İnternet Şube aracılığıyla veya TCKN/Kullanıcı adı ile şifre girilir.
    • Kurumlar menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu seçilir.
    • Hizmet türüne göre (4A /4B / 4C ) Banka ve Adres Değişikliği menüsüne girilerek seçim yapılır.
    • Banka ve Adres Değişikliği alanı seçilir.
    • Kişisel bilgilerin doğruluğu kontrol edilir. “Banka bilgileri değişikliği” alanına tıklanır.
    • Yeni banka bilgileri bölümünde seçmek istenilen banka bilgileri girilir ve “Güncelle” butonuna basılarak seçim kaydedilir.
    • Tüm işlemlerin başarılı bir şekilde tamamlanması sonrası talep alınır.

SGK tarafından kurum bilgileri güncellenmesi sonrası takip eden ayın ilk emekli maaş ödemesi TEB hesabına yatırıldıktan sonra ortalama 5 iş günü içerisinde nakit promosyon emekli maaş müşterimizin ilgili hesabına yatırılır.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş kampanya ve ürün özelliklerinin kullanım şartlarında değişiklik yapma ve iptal etme hakkını saklı tutar.

• ocean72 kullanıcısına yanıt

aynen +1

şu ziraat 750TL lik 3 yıllık kampanyanın bitiminde Bankalar, TÜED ve SGK oturup dilimleri revize edip yeni 3 yıllık promasyon rakamlarında taban fiyat belirleyecek.

tarihçe

Emekli promosyonu ilk kez 2017 yılında başladı

1 Mart 2017 günü imzalanan promosyon sözleşmesinde maaşa göre promosyon miktarı şu şekildeydi:

1.000 liranın altında olanlara 300 Türk Lirası

1.000-2.000 lira arası olanlara 375 Türk Lirası

2.000 lira üzerinde olanlara ise 450 Türk Lirası

2022 Şubat ayında biten banka promosyonunda yeni dönem başladı. 

SGK ve Ziraat bankası arasında yapılan protokolle emekliler yeniden promosyon almaya başladı. SGK ile Ziraat Bankası arasında yapılan banka promosyonu protokolü imza töreni sonucunda,

emekli aylığı

1500 liraya kadar olan emeklilere 500 lira,

1500-2 bin 500 lira arasında olan emeklilere 625 lira,

2 bin 500 lira üstünde aylık alan emeklilere ise 750 lira

tutarında promosyon ödenmesi kararını aldığı bildirildi

yani 2020-2023 yılı sabitlendi. 2023 yılı zamlarından sonra bakalım dilimler ve verilen en düşük baz/taban promosyon ne olucak. şimdiden şu olsun bu olsun maalesef işe yaramıyor. ancak ocak2023 zamlarından sonra , TÜED dernek yetkilileri, banka yetkilileri ve SGK yetkilileri otourup anlaşmaya çalışsalarda , devlet bankası ve en çok emekli maaşı hesabı olan ziraat bankası adına siyasi irade şu olucak bitti diyor.

Emekli ikramiyesinde insafiyet tamamen siyasi irade de zaten. TL değer katbedit itibarsızlıaştıkça, enfşasyon karşısında ne verilse ertesi gün eridi, eriyor zaten. sembolik te olsa avunuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 3 Haziran 2022; 18:17:49 >

• Şimdi iki dosyadan maaş alıp tek promosyon (devletten) olanı. Geçen ay üstte bahsettiğim gibi tebe taşıdım ve şubeden evrak imzaladık. Yalnız tebin yeni kampanyası 02/06 tarihi baz alınıyor ama ben 9 Mayısta tebe işlem yaptım şimdi ben bu yeni kampanyaya dahil olurmuyum (tebe ilk maaş bu ay yatacak)
    İkinci dosyadan aldığım maaşıda garantiye taşımıştım ve orayada ilk maaşım yatacak. Buna devlet promosyon ödemesi yapmıyor.(diğer maaşa yaptığı için)
    Ve dünkü Akbank haberine göre bu dosyayıda Akbank’a taşıdım.
    Bu durumda Akbank bana promosyon ödermi (devletin promosyon u olmadan) ek promosyonu?
    Şuana kadar maaş taşıma işlemlerinde sorun görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur37 -- 3 Haziran 2022; 19:7:1 >
  • mur37 M kullanıcısına yanıt

Akbanka maaş taşıma şubeden mi yaptınız ? zaten maaş taşıdığınız anda bloke yok ise aynı anda 750TL sgk promosyonu yatıyor ama sizin 2 dosya 2 ilem sebenlimi yatmadı, Akbanka şube harici uzaktan başvurunca ben anında 750TL sgk promosyınu akşam 23:55 de geriye kalan 2750TL yı hesaba yatmış buldum. hatta validem şubeden anında revize işlemi yaptı 750TL anında hesaba yattı, 2750TL 23de hesaba yattı ben validene havale ile ücret ödemeden kendime yolladım, ordanda Enparaya yolladım 2 maaşıma gece faizinden yararlandım. sineğin yağını çıkarttıranlar utansın ama bankaya kalmasın diye yaptım :P

Siz garantidende , akbank tanda promosyon almanız lazım. alanlar var. sadece devlet dediğiniz SGK promosyonu kısmını da sanırım bankalar ödüyor. onu da almamanızda sakınca göremiyorum, 2 maaş 2 farklı banka , promosyıon aldık diyen çok var. onlar açıklama getirir sizi bilgilendirir, bana göre tamamını almanız gerekir. sadece 2 maaş aynı banka , hatta farklı şubelerde olsa dahi promosyonun tamamı sadece 1 maaş için alınır diye yazıyor çoğu bankada kural olarak.

hocam selam. emekli sandığı emeklisi temmuzda toplam yüzde kaç alacak bilgi verir misiniz ?

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt

???

zam hocam , eklemeyi unutmuşum özür dilerim.

maaş zammı hocam. sanırım belli olmuş ama malesef ögrenemedim. yardım rica ederim.

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt

ciddi sorduğunuza kanaat getirip ciddi cevap vereyim .

haziran enflasyonu daha açıklanmadığından yanıt veren çıkmaz.

temmuzun 3 ünde haziran zammı belli olucak.

emekli sandığı , sgk memur emeklisi 4c için inanın başka bir presedür varsa ben bilmiyorum.

işçi emeklileri maaşı ay sonuda alıyor , ama devlet BABA memurlara çalışmadan peşinen maaş veriyor,

memur emeklililerinede keza öyle çalışmadan ya aylıkm yada sanırım 3 aylık veriyor.

zammı buna göre hesaplayıp erlen veriyorsa bilmiyorum , daha açıklanmadı 3 temmuzdan öncede zam belli olmaz

eğer muhakeme yanlış kumuyorsam 1 temmuzda size haziran maaşının aynısı yatar, aradaki farklar 3 temmuzda DEVLET BABANIN TÜİK göreceli ayarlanmış enflasyonu üzerinden zamcıuk verilir.

herşey 3 hatta 4 misli yılbaşından bugüne artmış iken, ne verse kafi değil. yani artık ben bu zamma sadaka diyemem, sadaka ruhuna hakaret olur. sadaka kutsallığı zedelenir.

kısadan hisse devlet baba , bildiğimiz babalardan değil. üvey baba. devlet ile hükümet karışmadı , artık bir elden , kuvvetler ayrılığı yok maalesef.

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 3 Haziran 2022; 21:13:10 >

ciddi sordum hocam.

emeğinize sağlık yordum. teşekkür ederim sizlere.

Akbank’a şubeden değil, mobilden yaptım.

Sayın hocam ben iş kazası sonrası %93 engelli kaldım (omirilik felçli) ve 4600 küsur primim vardı. Bu tür olaylarda devlet maluliyetin %60 oranını geçtiğinde ve pirim gün sayısı 1800 günü geçtiyse, ikinci bir maaş bağlıyor (malül maaşı adında)

özetle benim durumum şartları karşıladığı için;

1. Sürekli iş görememezlik geliri (maaş anlamında)

2 inci olarakda malül maaşı bağlanıyor.

sicil numarası tek ama 2 tahsis numaraya bahsi geçen maaş ödemeleri yapılmakta.

2009 dan bu tarafa ziraat bankasına iki hesaba iki tahsis noya ayrı ayrı maaş yatmakta idi. Buraya kadar anlatabilmişimdir umarım!

borcum olduğu için ve böylesi bir konuya denk gelmediğimden hiç bu konuda girişimim olmadı

şimdi 9 mayısta ziraatteki borçlarımı kapatıp blokeyi kaldırdım ve sizlerin yönlendirmesi ile; malül maaşımı (devletin promosyonu bu hesaba yatıyordu) TEB bankasına taşıdım ve şubedende gerekli belgeleri imzaladım ve görevli işlem tamam ancak Mayıs maaşınız eski bankanıza Haziran maaşınızda bize yatar dedi.

2 inci maaşımıda aynı gün ve zamanda mobil üzerinden garanti bankasına taşıdım ve başvuru takipte, işlem tamam,

statü olarak SGK maaş bilgisi girmesi bekleniyor yazıyor ve yazmakta, muhtemelen bu ayın maaşıda garantiye yatarcak diye düşünüyorum

ama garanti ile fiziksel hiçbir görüşme olmadı.

Gelelim Akbank’a dün konuyu okuyunca aklım sıra TEB de fiziki işlem yaptığım için ve olumlu olmasından dolayı,

belki garanti sorun çıkarır diye, garantide olan maaşı Akbank’a taşıdım ve üst mesajlarda ekran görüntüsünü paylaştım Akbank mobilde işlem başarılı yazdı ve aynı anda SMS geldi hayırlı olsun değerli emekli bir sonraki maaşınızı bizden alabilirsiniz diye,

İnsanoğlu doyumsuz oluyor birde Allah sağlık versin bizim gibi insanların haddinden fazla masrafı oluyor. Sadece bir tekerlekli sandalye 3-5 bin lira civarı, (gündelik giderleri dile getirmiyorum bile)

sorularım;

1- sizce Akbank ek promosyon ödemesi yaparmı (inşallah yapar)

2- bugün TEB yeni kampanyasını duyurmuş ve 1000₺ artırmış zaten iki adet fatura talimatıda vermiştik malül maaşıda (promosyon yatan maaş) bu olduğu için ve TEB in yeni kampanyası 02/06 tarihinden geçerli diyor ama ben 9 mayısta işlem yapmamdan dolayı ama Haziran maaşımıda ilk olarak TEB den alacağım için yeni kampanyası için yapmam gereken bir şey varmı acaba diye merak ediyorum.

diğer konu ikinci maaşıda Akbank’a taşıdık ama bundada devletin promosyonu bu hesaba yatmadığı için Akbank sorun edermi acaba!

konuya fikir ve katkı sağlayan veya sağlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur37 -- 3 Haziran 2022; 21:46:59 >

• mur37 M kullanıcısına yanıt

Öncelikle insanoğlu herşeye hazır olmalı, dün size bugün bana olabilecek şeyler, sanki hiç başımıza gelmecekmiş davranırız.

bu forumunda , eksisözlüğünde birçok yerinde tanınmışı kadim dostumu covidden kaybedene kadar benim omirilik felçli manevi kardeşim var idi.

1980 doğumluydu elimde doğmadı ama 5-6 yaşından beri idi sanırım bir omuz video kamerası alma ile hayatıma girdi, uni sınavına girip 1999 yılında , sonrası kapıkomsularıyla tatile gidip iskeleden suya atlarken boynunu kırıp felçli kaldı. Ben onunla engelli gibi hiç davramadım, onun bir nevi eli ayağı gözü kulağı oldum. yaşama küsmüştü, birgün birileri tarafından omirilik felçliler deneği vs sinemaya götülüyor, HİMALAYA - BİR ŞEFİN ANILARI VEYA ÇOCUKLUĞU isimli film, orda ona neden hayata küstün eve kapandın vs vs .ç sonrası ordan birilerinin teşvikiyle sardunyalar tiyatro grubu 12 öfkeli adam. Sanatcı Turgay Tanülkü ile taşıştık, Turgay hocama asistlik de yaptım, evimizdede kaldı. yazlııklarına da gitti. Orda sağır, kör vs engelli kardeşlerimle tanıştım. Sevgili Selo Bilgi Uni den burslu Bilgisayar bölümlerine kaydoldu. Bölüm 1si. dönem 3.sü gibi dereceklerle mezun oldu. Elleri çalışmayan bir engelli tekerlekli sandalye mahkumu, herşeyi birine muhtaç, ama azmi ile yürüyemedi ama , azmi ile okudu, okulu bitirdi. Parmaklar çalışmıyor bileğine bir aparat takıp ona kısa kalem takıp klavyeye tektek basarak. Ama inanın hayatına bilgisayarı ben soktum bize gelirdi atari 2600-c64 - amiga500 - amiga1200 ardınadan PC düntası ilk bilgisayarım IBM one ve 286 tabanlı bilgisayarlar, kaza öncesi tüm amiga dünyası ve commodore show fuarlarına çocukken den ben götürmüşümdür. Hayatına iyiki önce oyun konsolu ardından kişisel oyun cihazları , ardından PC . kanına işlemiş. o azişmle bilgisayar promcısı oldu. ben lamer takılırken o code yazdı program yazdı, ben windowscu o LINUX özgür yazlılmcı , inan kaza sonrası bilgisayar dahil herşeyi ona sorar oldum. Anet news .elik news emule torrent ne varsa ondan öğrendim. Ama o bana hep ustam sensin , sen olmasan ben bu üniye girmem derdi. Mezuniyet konuşmasında bile bunları söyledi.

ama aslında hayatını onu evden çıkartan omurilik felçlisi iletişim kurduğu insanlar kurtardı, bir sinema filmi hayatını değiştirdi. o filmdeki görsellikler ona yürüme , uçma hissi verdi. bir tiyatro oyunu 12 öfkeli adam onun özgüvenini getirdi, ondan daha kötü durumdaki manevi abisi bak ben bu halde uniye gidiyorum bitirdim vs dedi.

Hayatımızn nereye gideceğini bilemeyiz.

Eşimi kaybettim babamı kaybettim ama selo'yu pandemide kaybettiğim kadar üzülmedim. hala mezarına gider konuşurum haftada birkaç kez. Boşluğu hiç gitmez, ama hep yanımdadır gibi, 2 yıl olucak hala benim telefonu açıp arayasım gelir. garip şeyler.

özür dilerim duygusallaştım.

şimdi gelelim sorulara.

herkesin yaptığını yapıp 2 promosyonu 2 farklı bankadan istemekle çok iyi yapmışsınız, bankalar 1 kuruş dahi sizden çalmasın.

haizan da maaş günleriniz farklı gündür sanırım , işlte o maaş günlerinde hem TEB hemde AKBANK ile temas takipte olun. Bazen bankaların havuz dediği yere takılıyor bu promosyonlar.

TEB telefon hattı ve emekli özel hatları var

Akbank direkt tel 4442525 ben ne zaman arasam çok aşırı bekletmiyor artık hızlıca bağlanıp çoğu sorunumu uzaktan çözüyorum. arama ve sesli konuşma kısmında sıkıntınız yoktur inşallah. Ayrıca gene akbank görüntülü görüşme ile de birine aratıp sizle irtibat kurarlar.

Çoğu bankada engelli girişi için kapıya özel görevli çağırma dahil var. Hatta arayın size özel birini dahi isteyin. Engelleri kaldırtın.

Akbank ek promosyonu yapmalı, bir mani yok gibi.

TEB için de revize talep edin yan çizerlerse özel durmunuzu anlatın raporlarınızı yollayın Özel emeklilik hattı ve normal telefon bankacılığından saldırın , biri olmaz derrse diğer kanaldan , genel müdürlüğü kadar yazın. Yapanlar oluyıordu neden yapılmasın yani revize için. AMA BANKADAN kendileri yapar diye beklemeyin. Öncesinde şimdide temasa geçin telefon ile , pazartesi şubeye ulaşın telefonla. Revize yaptırın. Bunlar hakkınız . bu paralar banka için kumtanesi dahi değil.

rtevizeyi çoğu kişi yapmıyor, bazı bankalr veveya bazı şubeler yapmıyor işi yokuşa sürüyor ama yapılıyor. Dayım pandemide yazlıkta kaldı ilk zamanlarda illa şube diye tutturdu, ben onu izmir dikilide TEB olmadığı için Bergama TEB e git dedim, gitti temsilciye revize yapacam maaşı sizden alacağim dedi. Anında o gün yapıldı. parasıda erkenden yattı. TEB eski TEB değil. Ama TEB için mutlaka cepteteb şubesiz internet bankacılığını kullanın. Hatta edevletten TEB seçip sube olarak cepteTeb secilebildiğini gördüm ben edevltten bakarken. ama siz önce bir promosyonu alın sonra. Yada maaş şubeye ytsada hemen maaş hesabınızdan cepteteb açıp ona yollayın. ordan eft havale hatta sanırım kredi kartı vs svs yada başka masraf kesinti olmadan avantajları çok şekilde yararlanın.

2 fatura olayında TEB için aman dikkat sistem 3 defa fatura aylık çıkmaz ödenmez vs hemen sizi atıyor. sgk promosyon harici ekbanka promosyonunu kıstel hesaplayıp size verdiği paranın kalanını geri alıyor, habersizce hemde maaş hesabınızdan kesitiğini görene kadar uyarı vs yok. belki bir sms veya mail atıp kestik sizi çıkardık vs gibi işişten geçtiktern sonra

yazılarım biraz sıkıntılı , sebebi devrik yazma, harf atlama vs gözümde makula dejenerasyonu ve birkaç başka gözsel sıkıntılarım sebebli. bazen anlaşılmayacak diye korkuyorum, umarım okur vede yanlış eksik yazdıklarımı çözersiniz Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)  bana veya bu forum başlığında herkese sormaktan çekinmeyin. yerine göre vakti bilgisi olan herkes yazar. ben gibi uzun yazanda çıkar kısa öz anlaşılır yazanda çıkar. tarz meselesi.

• 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.