Her zaman dikaktimi çeken unsurlardan biri olmuştur. ufak bi gerginlik kavga sırasında millet ya elini muştasına ya sustalısına ya kelebek varsa ona atar (arada maket bıçağı ustura çıkaranlar da oluyor) böyle şeyleri taşımayı hiçbir zaman sevmemişimdir. ama günümüz şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda düşündüm ki bunları taşımak bir gereklilik haline gelmiş.
birde forumdaki kişilerin düşüncesini alayım dedim bu konuda muşta aldım konuları felan açılıyordu yanında kesici alet taşıyanlar varmı ? ( bende yok şahsen )
2-3 kere dışında yanımda taşımadım kavgaya fln giderken evden alıverdim.
quote:
Orjinalden alıntı: kocagoz
Bende yok ama ileride olur heralde ama kavga için deil gerekli oluyo ipi kesmek için fln....
o konularda gerekli oluyor tabi birşeyler kesmek için
@Ultio
peki kullandın mı ?
Kişisel silahlanmaya destek veriyorum ama kullanmasını bilen ve aklı başında insanların kullanması gerektiğini savunarak.
Muşta tercihimdir .
bıçak taşımam ama muşta taşırım. Öldürücü değil ama pis ağız burun kırar.
Çakmakta önemli sigara içmesende yanında durması iyi olur..
Böyle bıçak olayına çok rastladım ben.. bir arkadaşla geziyoruz 2 eleman çekti kenera bizi çıkardılar bıçakları para istiyorlar..bende var 10 ytl ama bi kaç ytl istiyolar yok dedik arıcaz dediler yok dedik..ortam iyice gerildi.ben arkamı döndüm kemeri yavaş yavaş açmaya başladım zaten arkadaşımda böyle konularda iyidir yani yavaş yavaş hazırlanıyoruz onlar bize laf yapıyo biz onlara arkadaş da yavaş yavaş hazırladı .Ben birden bir çektim bi koyarsın çocuğun yüzüne çattt (Kemer eşşek derisinden 10 yıldan fazla olmuştur alalı) arkadaşda diğer elemana vurdu aldık bıçakları kemerle bunları bi benzettik ağız burun tekme tokat bir girişiyoruz görseniz varya.iyice küfür ettik sonra çıktık geldik mahalleye..Yani böylelerine böyle yapacaksın.
Dışardasınız ve teksiniz birde gece dolaşıyonuz akşam saatleri karanlık yani..kesinlikle kemeri öneriyorum.Bıçak olmasada olur kemerde çok işe yarıyor..kaçkere böyle kurtulduk..olmadı şeyde olur Anahtarlık. Şey olan ucu sivri çelik kapının üstünü açan anahtar..hep elimde dolaştırırım onu birşey olur diye ..Eğer çok kişilerse varsa tanıdık biri isim söyleyin hiç yoktan kavgadan kurtulursunuz..
ewt yaşadığın yere göre deişirde böle olaylar az da olsa her yerde yaşanıyo bıçak şart deil doğru ama illa bi silah olmalı ki kendimizi savunabilelim ve kavgaya meilli olmak diye bişi yok meilsizde olsan taşımak gerekebiliyo desing arkadaşımızın dediği gibi böle serseriler herzamn gelebilir bundan dolayı lütfen tedbirli olun
@neolas67
Benim yaşadığım yer Çorlu..bilenler bilir buranın nasıl olduğunu.her türden insan var .her türlü pislikte var..Kiminle çarşıya çıksam gezmeye çıksam yanıma elbet birşey alırım.kemerdi anahtarlıktı vsvs..Burda git bi arkadaşını gör yanındaki elemana tanımıyorsun selam verme adam seni 1 hafta sonra biyerde bulur gelir sen bana niye selam vermedin takar bıçağı.. o kadar pis biyer...Akşam biyerden geliyon.Birini gördün yada benzettin gruba doğru bakıyon çağırırlar ne bakıyon lan derler? tak orada indirirler seni aşağıya..Mümkünse caddelerden gidin işlek yerlerden..nolur nolmaz her türlü pislik adam var.Burda ben dolaştığım zaman zaten çoğu mahalleden çoğu kişiyi tanıyorum tanımadıklar oluncada isim söyleyince zaten hemen buz gibi oluyolar *öt korkusundan uzaklaşıyorlar hemen... bu olaylada var bi anım..kestiler önümü tekim bu sefer.kaçarı yok kavga çıkartıcaklar.. birisini söyledim tanıyonmu diye..tanıyom felan dedi. İyi dedim git Ona İsmimi ver selam söyle ve böyle böyle yaptığını söyle dedim bakalım ne yapcak sana.tabi sustu iyi akşamlar diledi bastı gittiler..isim de işe yarıyor yani.
"korsusuzluk sahipleri neden kemer altında silah taşır" sago
emanet taşıyıpta delikanlıyım diyenler emanetle mi delikanlı olunuo bileğine güven
quote:
Orjinalden alıntı: sur_tuna
"korsusuzluk sahipleri neden kemer altında silah taşır" sago
emanet taşıyıpta delikanlıyım diyenler emanetle mi delikanlı olunuo bileğine güven
Yeni nesilde öyle yok işte..şimdi delikanlılık Bıçak'da usturada kelebekte..hatta bitane vardı yine söylemiştim burda eleman satır taşıyodu yanında..ama tek bilekle gelsin birşey yapamıyorlar..anca korkutmak amaçlı bıçak kullanıyolar..adam değiller kısaca.