Düşük güç tüketimine sahip kompakt boyutlu bilgisayarların giderek önem kazandığı günümüzde üreticiler de yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmıyor. eMachines firması da bu doğrultuda masaüstü platformu için hazırladığı mini bilgisayarını duyurdu. EL 1200 kod adlı yeni bilgisayar AMD platformunu temel alıyor ve ısıl güç tasarımı yani TDP seviyesi 15 watt olan 1.6GHz'lik Athlon 2650e işlemcisini kullanıyor.
Nvidia'nın GeForce 6150SE yonga setini kullanan masaüstü bilgisayar, yine Nvidia tarafından hazırlanan entegre grafik işlemciyle birlikte geliyor. Günümüzün standart masüstü bilgisayarlarına göre kasa boyutu %40 daha küçük olan dolayısıyla kullanıcılarına daha fazla çalışma alanı sunmayı vaat eden eMachines'in yeni bilgisayarı tercihe göre farklı konfigürasyonlar ile satın alınabiliyor.
298$'lık baz modelinde 1GB bellek ve 160GB kapasiteli sabit disk bulunan bilgisayarda optik sürücü olarak DVD yazıcısı, işletim sistemi olaraksa Windows XP Home Edition bulunuyor. Daha üst modelde ise 2GB sistem belleği, 320GB'lık sabit disk, GeForce 8200 yonga setli anakart ve Windows Vista Home Edition'ın tercih edildiğini görüyoruz.
eMachines'in HDMI desteğiyle gelen, iki ayrı konfigürasyona sahip yeni mini bilgisayarı yurt dışında 298$ ve 349$'lık etiket fiyatları ile kullanıma sunulmuş durumda.
Ofis ve internet uygulamaları ve güç tüketimine önem veren kullanıcılar için güzel bir sistem. Boyutlarının küçük olması da cabası. Şahsen tercih etmeyecek olsam da amacına yönelik olarak iyi bir satış yakalama potansiyeli var...
Haber için teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 12 Ekim 2008; 16:12:20 >
Bir Kullanıcı olarak intel varken amd işlemciyi neden tercih etmeliyim biri bana mantıklı bi açıklama yapabilirmi??
quote:
Daha üst modelde ise 2GB sistem belleği, 320GB'lık sabit disk, GeForce 8200 yonga setli anakart ve Windows Vista Home Edition'ın tercih edildiğini görüyoruz.
vista dışında son derece mantıklı bir sistem olmuş ofis/htpc için çok iyi bir çözüm olur..(vistasız)
quote:
Orjinalden alıntı: AndryTR
Ofis ve internet uygulamaları ve güç tüketimine önem veren kullanıcılar için güzel bir sistem. Boyutlarının küçük olması da cabası. Şahsen tercih etmeyecek olsam da amacına yönelik olarak iyi bir satış yakalama potansiyeli var...
Haber için teşekkürler...
+1
ATInin 690g gibi gayet perfornaslı chipseti dururken ondan çok daha kötü olan nvidia 1650 chipset kullanıyorlar. Nedendir anlıyabilmiş değilim.
quote:
Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli
Bir Kullanıcı olarak intel varken amd işlemciyi neden tercih etmeliyim biri bana mantıklı bi açıklama yapabilirmi??
780g hatta 790g li mobolar varken bu 6150 neden seçilmiş ki. Hem daha performanslı bir grafik ve donanım destekli video çözme hem daha az ısı ve enerji tüketimi
fiyatı iyi olursa satış yapar
quote:
yürü be fanatik kim tutar senii
quote:
Orjinalden alıntı: aydinozsoy
quote:
yürü be fanatik kim tutar senii
katılıyorum
quote:
? Hangi mantığa göre
quad core azımsayanlar varken celeron yada sempron işlemcili sistemler için vaybe diyenlerin olduğu bir ülkede hangi mantığa göre acıklama yapalım ?
quote:
Tercih etmessin olur biter. kafan için iyi bir soğutucu kullanmadan mantığını bu kadar zorlama, beyin devrelerini yakarsın sonra. senin kafa overclock olmaya pek yatkın değil gibi gözüküyor.
düşük güç tüketimi, küçük boyutlar ve hdmi arabirimi bu cihazı plazma yada lcd tv ler altında güzel bir oturma odası pc sine dönüştürüyor. keşke kasa üzerinde kızılötesi göz ve bu gözle uyumlu multimedya kumanda da gelseydi.
quote:
anladim ben seni...
quote:
Mantıklı Açıklama ;
AMD GençDelikanlı'lar için üretim yapıyor.
pek mantikli sayilmaz ama nedenleri sayabilirim "IhtiyarDelikanli" arkadasimiz icin;
kac neden sayayim... 10 tane yeter bence...
Neden , Neden ,Neden ,Neden ,Neden ,Neden ,Neden ,Neden ,Neden ,Neden....
bu işlemci intelin övündüğü atomdan daha performanslı ve daha az enerji harcıyor. 780 g ile tam bir htpc :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme