Şimdi Ara

Elvan Gazozu Piyasadan Kalktımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
18.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ELVAN bana göre efsane gazoz ve çocukluğumun en güzel içeceğidir.Ahhh ahhhh aklıma geldi.
  • Mavi bir kutu wadı üstünde KIRMIZI 7 wardı neydi adı 7 değil L de olabilir bak şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Mavi bir kutu wadı üstünde KIRMIZI 7 wardı neydi adı 7 değil L de olabilir bak şimdi

Allah Allah ben onu hiç hatırlamıyom sadece yeşil renkli cam şişe elvanları hatırlıyom

o 7 de , elvan-ı seba , yani yedi renk , yani gökkuşağında oluşan renkler gibi bir anlamı var zannedersem
  • quote:

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

quote:

Mavi bir kutu wadı üstünde KIRMIZI 7 wardı neydi adı 7 değil L de olabilir bak şimdi

Allah Allah ben onu hiç hatırlamıyom sadece yeşil renkli cam şişe elvanları hatırlıyom

o 7 de , elvan-ı seba , yani yedi renk , yani gökkuşağında oluşan renkler gibi bir anlamı var zannedersem

Bende yeşil olduğunu hatırlamıyorum.Benim içitğim cam şise ve üstünde mavi logolu olan elvan idi.
    Adını çok iyi hatırlıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: 57.ALAY

quote:

Orjinalden alıntı: alfaturk

bide bixi cola vardı ben kısa şortla gezerken

BİXİ KOLA artık kolaturka oldu diye duymuştum ben.

Bixi öldü de Kola Turka olan bizim memleket BİM lerinin LeCola sı..

LeCola-2 : Kola Turka
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Orjinalden alıntı: 17_Ocak

quote:

Bende yeşil olduğunu hatırlamıyorum.Benim içitğim cam şise ve üstünde mavi logolu olan elvan idi.
    Adını çok iyi hatırlıyorum.

Bunun adı ELVAN değildi zaten yaw

Başka bişidi

• quote:

Seven-up olmasın o?

Ya arkadaşlar o degilde harbiden şimdi geldi aklıma bakalım kim hatırlayacak.Bego bisküvileri vardı.Taç krakerin minik paketi gibi ama mavisi.İnanılmaz bir lezzetti.Sanırım kimse hatırlamayacak bunu belkide sadece bizim bakkala geliyordu.Yaşım 29 ben bile ucundan hatırlıyorum çok küçüktüm.

Bu arada DH olarak sürekli telekomu prostesto ediyoruz.Toplanalım delikanlı gibi gidelim elvan fabrikasına protesto yapalım.Ya da formulu alalım yaf :) Yapıcı bir prostesto olur belkim.ADSL 512 3 gb razıyım ben yanında içmek için elvan olsun yeter :)

• He ya onun yok olduğu günden beri hayatın tadı kalmadı. Coca Cola, hayatın tadı Coca Cola dese de elvan'sız yaşam yaşam mı Allah aşkına ya siz... Deşmeyin yaramı.... offf
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

quote:

Orjinalden alıntı: lustral

delikanlı gibi bir şişe elvan gazoz olsa şu anda cebimdeki 20 ytl yi verirdim hiç acımadan kardeşim fabrikadaki bekçiyi kafaya alda sızalım fabrikaya :) harbi diyiyorum hayatımda en özlediğim tatlardan bir tanesi.

Fabrika kaç senedir çalışmıyor :)

Paketlemede içerde kalmış olan gazozlarda sanırım artık ağda olmuştur

• Birazdan zortlarlar seni rahat ol..
  • konu baya eski kızmayın ama meraklısına

Elvan Antalya'da Yeniden Doğdu
    Bir dönemin ünlü sanayicilerinden Has ailesi tarafından üretilen, 20 yıl öncesine kadar Türkiye'nin en popüler meşrubatıyken, sahiplerinin iflas etmesi sonucu nostalji olan ''Elvan'' gazozu, Antalya'da çocukluğuna özlem duyan bir iş adamı tarafından üretiliyor.Yabancı meşrubat markalarının henüz Türk pazarında hakim olmadığı yıllarda,
    en çok aranılan, radyo ve televizyonlarda, ''Elvan içelim bir oh diyelim'' sloganlı reklamlarıyla tanınan Elvan, bugün yaşı 30-35 arasında olanların hafızalarındaki yerini koruyor. Has ailesinin kızlarının adını taşıyan, popüler olduğu yıllarda anne ve babaların kız çocuklarının isimlerine ilham kaynağı olan Elvan, Antalya'da, çocukluğuna özlem duyan iş adamı Ahmet Eralp tarafından 6 aydan beri yeniden üretiliyor.

"ÇOCUKKEN ALAMAZDIM"

28 yaşındaki iş adamı Ahmet Eralp, ''çocukluğumun en büyük hayali'' dediği Elvan gazozlarına olan tutkusu uğruna ortaokulu bile terk ederek, gazoz ticareti yapmaya başladığını söyledi. Ahmet Eralp, yoksul bir ailenin çocuğu olarak büyüdüğünü, çocukluğundaki en büyük hayalinin de o dönemin gözde meşrubatı Elvan içmek olduğunu belirterek, ''Canım çok çeker, ama paramız olmadığı için satın alamazdım. Elime üç beş kuruş geçse aldığım tek şey Elvan gazozuydu'' dedi. Meşrubat ticareti yaparken, yıllarca ''Elvan'' gazozlarının üretimden kalkmış olmasının burukluğunu yaşadığını anlatan Ahmet Eralp, yıllarca bu gazozun isim hakkını almak için çaba harcadığını, ancak söz konusu ismin bile hacizli olması nedeniyle çareyi, ''Elvan'' adının başına çok küçük yazılarla soyadını ilave etmekte bulduğunu ifade etti. Adana'da kapanan fabrikasından geriye sadece tabelası kalan, binası yıkılmaya yüz tutan Elvan gazozlarının, yüksek portakal, mandalina aromasının yanında saydam ve turkuaz rengi şişesi ile diğer içeceklere göre daha ucuz fiyatıyla hatırlandığını belirten Ahmet Eralp, ''Elvan'ı aynı tadında üretebilmek için başta Adana'da kapanan fabrikası olmak üzere çeşitli illerdeki fabrikalarına gittim, aslına yakın üretim yapabilmek için büyük mücadele verdim'' dedi.

''ÇOCUKLUĞUMU YAŞIYORUM''

Fazla sermayesi olmadığı için Elvan gazozlarını sadece Antalyalı meşrubat sevenlere sunabildiğini, en büyük arzusunun ise Türkiye genelinde pazarlayıp herkese bu nostaljiyi yaşatmak olduğunu anlatan Ahmet Eralp, şunları söyledi: ''Bu gazozu içerken adeta çocukluğumu yeniden yaşıyorum. Tadı ve aromasıyla bu gazoz nostaljik Elvanın tıpa tıp aynısı. Çocukluğumda hep canımın çektiği, ancak yoksulluk nedeniyle satın alamadığım Elvan'ı şimdi doya doya içiyorum.'' Meşrubatın isim hakkını ''Eralp Elvan'' adıyla kendi adına tescil ettirdiğini anlatan Ahmet Eralp, günde 72 bin şişe meşrubat üretim kapasitesi bulunduğunu, ancak bu kapasitenin tamamını kullanmadığını belirterek, şunları kaydetti: ''Dağıtım ağını geliştirip, Türkiye'nin her yerine Elvan gazozlarını sunmak istiyorum. Üretimini yaptığım Elvan gazozlarının şişesinin üzerindeki yazıyı da eski şişesindeki yazı karakterine benzettim. Bu gazozu içen tadıyla, aromasıyla nostalji yaşıyor.''

http://www.gidamarka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=406&Itemid=40

antalyada içen,gören,duyan varmı

• Gazozunuzu ben açabilirmiyim ?
  • Ben Fazla Gazoz Sevmem.Elvan içip gazozu sevme ihtimalim varmı ?
  • İşin sırrı frambuazlı olmasında.Niğde gazozu aynı tadı veriyor. Deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunoda -- 16 Mayıs 2010; 0:14:30 >
  • elvan limon aromalı değilmiydi
  • Ben bu konuyu 5 sene önce açtım ve şimdi gazozun yeniden üretildiği haberini duydum :D Süper bir haber, istanbula gelsede içsek.
  • Nuri Alçonun kullandığı gazoz değilmiydi bu
  • Ulan az sermaye olsa tutar bu iş,

elvan 1, çamlıca 2
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.