Şimdi Ara

Elon Musk, Mars'a insan indirilmesi konusunda yeni bir tarih verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk, Mars'a insan indirilmesi konusunda yeni bir tarih verdi
    SpaceX, Booster 7 olarak bilinen Starship prototipinin, 33 Raptor motorundan 31'i çalışırken test edildiği bir video yayınladı. Elon Musk videoya "Starship bizi bir gün Mars'a götürecek" sözleriyle yorum yaptı.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp sesli mesajları yazıya dönüştürecek özelliği test ediyor



    Yorumlarda, Elon Musk'ın yanıtladığı bu dönüm noktası niteliğindeki etkinliğin zamanlaması soruldu ve ünlü girişimci şu cevabı verdi:



    "Doğuştan iyimser olduğumu itiraf etmeliyim (aksi takdirde SpaceX ve Tesla var olmazdı), ancak 5 yılın mümkün olduğunu ve 10 yılın da kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum."






    Musk'ın bu ifadesine göre, 2028 yılına kadar Mars'a insan inişi mümkün olacak ve 2033 yılına kadar ise bu senaryo daha da olası hale gelecek.



    Musk'ın Mars tarihleri zaman zaman değişiyor



    Musk'ın, Mars keşfi için belirlediği zaman çizelgesinin oldukça sık değiştiğini belirtmek gerek. Daha önce 2022 yılına kadar ilk kargo görevinin planladığını ve 2050 yılına kadar da Kızıl Gezegen'de 1 milyon nüfuslu ilk şehri inşa etme sözü vermişti.



    Elon Musk, Mars'a insan indirilmesi konusunda yeni bir tarih verdi
    Şimdi şirketi SpaceX yeniden kullanılabilir bir uzay gemisi olan Starship'i geliştiriyor. Kızıl Gezegen'e uçmak üzere tasarlandı ve 100 kişilik kapasitesi var. Şimdiye kadarki tüm testleri Dünya atmosferi içinde gerçekleşti ve maalesef her seferinde başarılı olamadı.









  • ilk ucus icin cok konservatif tarihler vermis. en azindan elon musk icin. asmada zorlandigi teknik problemler mi var acaba. 2050de marsda 1milyonluk sehir tam elon tarzi iddia. simdiye kadar verdigi hic bir tarihin yanina yaklasamamis bir insan. ha yapiyor yapmiyor degil ama verdigi tarihleri tutturdugunu hic gormedim.

  • Mars a insan göndermek,deveyi iğne deliğinden geçirmek gibidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her seferinde başarılı olamadı ne demek ?

  • 10 yıla biraz zor daha aya gidilemedi aradan 50 yıla rağmen.ya o zaman ki bilim adamları daha zekiydi yada teknoloji daha ilerideydi.ülkeler güçlerini birleştirip yaparlarsa daha hızlı olur ama abd buna engel olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.