Şimdi Ara

Elon Musk, ChatGPT rakibi “Grok” yapay zekasını yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk, ChatGPT rakibi “Grok” yapay zekasını yayınladı
    Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI, üretken yapay zekanın artan popülaritesine rakip olmak için Grok adında yeni bir yapay zeka sohbet robotu yayınladı. Grok, ChatGPT'ye benzer şekilde çalışıyor ve büyük bir dil modeli tarafından oluşturulan bilgilere dayanarak kullanıcılar tarafından yöneltilen soruları yanıtlıyor.



    xAI Grok vs ChatGPT



    Musk liderliğindeki xAI şirketinin Grok yapay zekası halihazırda küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılıyor. Bununla birlikte Grok’un matematik ve kodlama dahil olmak üzere çeşitli akademik testlerde ChatGPT-3.5'ten daha iyi performans gösterdiği iddia ediliyor.





    Grok'un piyasaya sürülmesi, Musk'ın kendisinin de kurulmasına yardımcı olduğu bir proje olan OpenAI ve onun ünlü yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin arkasından geliyor. Ancak Grok, genel yapısı itibariyle biraz ilginç ve alışılagelmişin dışında. Grok, yalnızca kullanıcı sorgularını yanıtlamakla kalmayıp aynı zamanda "Otostopçunun Galaksi Rehberi"nin tuhaf ruhundan esinlenerek kendi sorularını da sormaya hazırlanıyor.



    Elon Musk, ChatGPT rakibi “Grok” yapay zekasını yayınladı
    Grok, X (Twitter) platformu üzerinden bilgiye gerçek zamanlı erişimi olan Grok-1 adlı yeni bir motor tarafından destekleniyor. Bu da onu dünyanın her yerindeki güncel konular hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Ancak bu bilginin “doğruluğu” şüphe uyandıracak gibi gözüküyor. Öte yandan xAI, aracın yeteneklerini değerlendirmek için matematik ve muhakeme yeteneklerini ölçmek üzere tasarlanmış standart makine öğrenimi ölçütlerini kullanarak bir dizi değerlendirme gerçekleştirdi.



    Elon Musk, ChatGPT rakibi “Grok” yapay zekasını yayınladı
    Grok, ChatGPT-3.5 ve Inflection-1 de dahil olmak üzere kendi hesaplama sınıfındaki diğer tüm modellerden daha iyi performans gösterdi. Yalnızca GPT-4 gibi çok daha fazla miktarda eğitim verisi ve hesaplama kaynağı ile eğitilen modeller tarafından geçildi. Bu kıyaslamalara ek olarak xAI, Grok'u 2023 Macaristan ulusal lise matematik finallerinde de derecelendirdi. Grok sınavı C (%59) ile geçerken, Claude-2 aynı sınavda benzer bir not elde (%55) elde etti. OpenAI’ın GPT-4’ü ise daha yüksek bir puan almayı (%68) başardı.



    Grok, esprili yanıtlar veriyor





    xAI, platform üzerinden paylaştığı gönderide Grok’un soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak üzere tasarlandığını ve bu nedenle asi bir çizgiye sahip olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda aracın, diğer yapay zeka sistemlerinin çoğu tarafından reddedilen karmaşık sorulara da yanıt vereceği belirtiliyor.



    Bununla birlikte Grok, aslında çok erken aşamadaki bir beta sürümü konumunda. Firmanın belirttiğine göre sadece 2 aylık eğitim ile oluşturulmuş durumda. Şirket ayrıca Grok'un kötü niyetle kullanılmamasını sağlamak için daha fazla güvenlik önlemi uygulamak için çalışıyor. Daha geniş kullanıma sunulduğunda Grok’u denemek için aylık 16 dolar karşılığında X Premium Plus aboneliği almanız gerekecek, ancak şu anda yalnızca ABD’deki sınırlı sayıda kullanıcıya sunuluyor.




    Kaynak:https://x.ai/







  • Herşeye zıplıyor buda iyice kabak tadı verdi artık adından tiksinir oldum koca dünyada senden başkası yokmu ya aynı bizim rte gibi ne yana dönsem bu iki ismi görüyorum iyice can sıkıcı hale geldi.
    Musk ve rte ismini haberini görmek istemiyorum artık biri bir filtreleme geliştirsede engeleyebilsek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCrisis -- 5 Kasım 2023; 16:33:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi bakalım ortalık karışacak gibi duruyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Google Bard baya iyileştirdi kendini. Son zamanlarda ChatGPT kullanmaz oldum.

  • MrCrisis kullanıcısına yanıt
    RT yi engelleme gelmelide Elon abi engellenemez bence Elon abi insanna verdi yi hizmetler ve insan a verdiyi iş imkanları ile sıkça duydabileceyimiz isminin hakkını velen bir insan😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam her alana el atmaya çalışıyor helal olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Bard chatgpt 3.5 u bılaktılır ama chat gpt4 kadar bilemiyorum çünkü gbt4 test etme fırsatım olmamıştı ama bence chatGBT 4 şu anlık en iyisi ama grok gpt4 ü geçer

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tvitırdan birgi alma iş ini bence çözer gibi duruyor yeni nesil bir yapay zeka bizi bekliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir süre sonra ücretlilerde ücretsiz ama reklamlı sayfalarla karşılaşır duruma geliriz. Eğitilmiş veri setleri de nete düştümü kodlama bilenlerde kendi yapay zekalarını türetirler.

  • (:M.N.K:) kullanıcısına yanıt

    ChatGPT 4'ü ben de kullanmadım.

  • Ben mi yanlış hatırlıyorum, yoksa bu beyin göçü yaşamış mahlukat "yapay zekaya karşım" mı diyordu? neydi?

  • scientia kullanıcısına yanıt

    sayende haberim oldu hakikaten çok güzelmiş

  • Tuhaf geldi, çünkü Elon Musk bir zamanlar OpenAI'ın kurucularındandı şimdi de ona rakip bir şey çıkartma peşinde.


    Adama her şeye el atıyor diye kızanları anlamıyorum. Twitter konusunda yaptıklarını ben de tasvip etmiyorum ama bu adamın kime ne zararı var ki, teknoloji-uzay-bilim üçlüsüne yatırıyor parasını ne güzel. Keşke çoğu zengin bunu yapsa da dünya daha da gelişse.

  • Kral adam vallahi her masada var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    kanka 3.5 ve 4 gerçekten elmayla armut gibi, dağlar kadar fark var. özellikle coding ve problem çözümü konusunda. ama resmi sitede parametreler düzgün ayarlı değil. api ile uçuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    halen openai'nin yönetimindr söz sahibi amarekabet oluşturuyor piyasada, rekabet her zaman daha iyiye götürür teknolojide.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.