Şimdi Ara

Elmas kırılır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
19.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Colibri.

    En sağlamı Adamantium beyler.

     Elmas kırılır mı?


    Adamantium değil

     Elmas kırılır mı?
    _____________________________

    güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByMuRaT25

    kırılıyo hocam mesela bizim anahtar kesme makinelerinde elmas kullanıyoruz yanlış hamlede çat diye gidiyo

    Elma olmasın o elma?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: .Colibri.

    En sağlamı Adamantium beyler.

     Elmas kırılır mı?


    Adamantium değil

     Elmas kırılır mı?


    iyi güldüm ya
    nano-nokia. maksimum güç
    _____________________________

    Gajeel Redfox




  • kırılır bu arada en sert madde osminyum dur
    _____________________________
  • elması kırmak için cok fazla test oldugunu düşünmüyorum. Ancak kırılma tokluğu çok fazla olan bir maddedir.
    _____________________________
    cursed
    blessed
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BulletForMyValentine

    Forumda malzeme mühendisi varsa aydınlatsın bizi.

    Malzeme 3.sınıf öğrencisiyim
    Elmas kırılır
    Hatta oksijen olan ortamda 700 derece de yanar
    Elması kesmek icin metalik cam da kullanabilirsin
    En iyi ısıl iletkendir.
    Aklınıza takılan başka soru varsa alıntı yapıp sorabilirsiniz Yada özel mesajdan yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galapagos3

    kırılır bu arada en sert madde osminyum dur

    daha yazmasını bilmiyorsun, osmiyumdur o.
    en sert madde filan değildir, en sert iki metalden biridir, diğeri de iridyumdur.

    yukarda yazmışlar, olduğu gibi alıyorum.
    quote:


    bir maddenin sertligi ondan baska maddeleri cizebilmesiyle alakalıdır.cizen alır


    quote:


    Sertlik ile darbe dayanımı farklı şeylerdir. Seramikler birçok metalden sert olmasına rağmen darbe dayanımları düşüktür.
    _____________________________

    Gajeel Redfox
  •  Elmas kırılır mı?
     Elmas kırılır mı?
     Elmas kırılır mı?
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FireBolT

    minecraft oynayan biri olarak demir kazmayla kırılır diye düşünen benden başkası oldu mu merak ediyorum

    aynısını yazacaktım Minecraft fizik kuralları
    _____________________________

    MSI B350 Tomahawk | Ryzen 5 1600 @ 3.7Ghz | HyperX Predator 2x8 GB 3200 Mhz
    MSI GTX 1080 Gaming X | WD Blue 7200 RPM 1 TB HDD | Kingston 120GB (550D-450U) SSD
    Zalman LX 600W | Phanteks p400S Tempered Glass Edition | Asus VG248 144Hz 1080P 3D monitor
    Bim Mouse | A101 Klavye | Çay
  • Artık elmas değil.




    Almanya’nın Bayreuth Üniversitesi’ndeki bilimciler 2005 yılında saf karbonu aşırı derecede ısıtarak yeni bir madde yarattılar.Ortaya çıkan maddeye hiperelmas ya da toplanmış karbon nano çubuk (ADNR) adı verildi.İnanılmaz derecede sert olan bu madde dışarıdan bakıldığında daha çok zift ya da parlak,siyah puding gibi görünüyor.
    Saf karbon türlerinden birinin (grafit) sıcaklık ve basınç ile başka tür bir saf karbona (elmas) dönüştürülebileceği uzun zamandır biliniyordu.Ama Bayreuth takımızı söz konusu iki maddeyi de kullanmamıştı.Üçüncü bir tür olan karbon fulleriti tercih ettiler,bu madde buckministerfulleren ya da ‘bucky topları’ olarak da bilinmektedir.İçindeki 60 karbon atomu bir araya gelerek futbol topuna benzer bir molekül oluşturur.Bu şekil Amerikalı mimar Richard Buckminister Fuller (1895-1983) tarafından icat edilmiş geodezik kubbelere de benzer.
    Elmas içindeki karbon atomları piramitler halinde istiflenmiş küp yığınlarına benzer;yeni madde ise küçük,iç içe geçmiş çubuklardan meydana gelmektedir.O kadar küçük türler ki bunlara ‘nano çubuk’ denir,Yunanca bir kelime olan nanos dilimizde ‘cüce’ ya da ‘bodur’ anlamına gelir.Her biri bir mikron (metrenin milyonda biri) uzunluğunda ve 20 nanometre (metrenin yirmi milyarda biri) genişliğindedir.Bu insanın saç teli genişliğinin yaklaşık elli binde birine denk gelir.
    Fulleriti aşırıcı sıcak (2220 derece) ve basınca (atmosfer basıncının iki yüz bin katı) maruz bırakmak bilinen en sert maddeyi yaratmakla kalmadı,aynı zamanda bilimin bildiği en dayanıklı ve en yoğun maddeyi de ortaya çıkardı.
    Yoğunluk,bir maddenin moleküllerinin sıkışıklık derecesine bağlıdır ve X ışınları kullanılarak ölçülür.ADNR,elmastan yüzde 0,3 daha yoğundur.
    Dayanıklılık ise sıkıştırılabilirlik ölçüsüdür: Maddenin hacmen küçülebilmesi için her bir yanından uygulanacak eşit miktardaki güç miktarına denir.Temel birimi paskaldır.İsmini,hava basıncını ölçmeye yarayan barometreyi geliştiren Fransız matematikçi Blaise Pascal’dan (1623-1662) alır.ADNR’nin dayanıklılık derecesi 491 gigapaskal (GPa),elmasınki 442 GPa,demirinki ise 180 Gpa’dır.Buna göre ADNR’yi sıkıştırmak demiri sıkıştırmaktan üç kat daha zordur.
    Sertlik ise belirlenmesi daha kolay bir durumdur:Bir madde bir diğerinin üzerinde çizik bırakabiliyorsa,daha serttir.Alman mineralog Friedrich Mohs (1773-1839), 1812′de Mohs sertlik skalasını icat etmiştir.Skala en yumuşak madde olan talk pudrası ( MH 1) ile başlar.Kurşun (MH 1,5) daha serttir;tırnaklar MH 2,5 olarak değerlendirilir (altın kadar sert);en ortada MH 5,5 ile cam ve bıçaklar bulunur.Sıradan zımparanın (alüminyum oksitten yapılma) sertliği MH 9,en yukarıdaki elmasın sertliği ise MH 10′dur.ADNR,elması çizebildiğinden skalanın dışındadır.
    Elmasseverleri hayalkırıklığına uğratacak bir başka haber de elmasların sonsuza kadar var olmayacağıdır.Grafit (bilinen en yumuşak madde,talk pudrası kadar yumuşak), kimyasal olarak elmastan çok daha stabildir.Doğrusunu söylemek gerekirse bütün elmaslar,yavaş da olsa grafite dönüşmektedir,ama bu süreç algılanamaz.Yani bir kadının elmas küpelerini kurşunkaleme dönüşmüş olarak bulma tehlikesi yoktur.
    _____________________________




  • Tabiki kırılır at üstüne araba parçan pinçik olur insan gücünün yapamayacağı şey yoktur
    _____________________________
  • torna işi yapıyoruz. Demir çelik sertleştirilmiş çelikleri her türlü metali işlemede elmas kullanıyoruz. 1000 devirde dönen malzemeye gereğinden hızlı ve fazla yaklaştırırsan çat kırılır ama öyle parça pinçik olmaz. 2 köşeden kırılınca atıyoruz. Tanesi ortalama 20 lira ve ülkemizde elmas olmadığından yurt dışından geliyor çok daha kaliteli olanları çok daha özel işlerde kullanılıyor. Kaynak tapılmış bir malzemeyi işlerken (elektrod ile yapılan kaynak çok sert olur) illaki 1 tane kırılıyor. Takı olarak kullanılan elmaslaar hakkında fikrim yok ama makina sanayide çok kullanılır ve de çok kırılgandır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    uzaktan taş gelmez

    gerçek işini kolaylaştırır

    düşenin dostu ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas

    sanki forumda herkesin evinde elmas var. soruya bak

    sınav cevaplarına da öyle yazarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    LIVE FOR EVERYTHING, DIE FOR NOTHING

    gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

  • elinden düşmesi yeter diye biliyorum . Sert olma kırılırsın derler ya onun hesap . Sertleştikçe kırılganlık artıyor maddelerde .
    _____________________________
    .Şimdi ASX zamanı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sol!D SnAk3

    elinden düşmesi yeter diye biliyorum . Sert olma kırılırsın derler ya onun hesap . Sertleştikçe kırılganlık artıyor maddelerde .


    O zaman çubuk krakerden daha kolay kırılıyor elmas.
    _____________________________
    "Yaşam ölümün, ırmaklar denizin ve bilinen bilinmezin içinde kaybolacaktır. Bilgi, bilinmezin girişidir. Anlamsızlık, olabilir her anlamın sonucudur."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sol!D SnAk3

    elinden düşmesi yeter diye biliyorum . Sert olma kırılırsın derler ya onun hesap . Sertleştikçe kırılganlık artıyor maddelerde .


    O zaman çubuk krakerden daha kolay kırılıyor elmas.

    kırılgan bir madde olduğu vikipedide de yazıyor . tamam belki hemen elden düşmeyle kırılmayabilir ama kırılgan bir madde işte :)
    _____________________________
    .Şimdi ASX zamanı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: .Colibri.

    En sağlamı Adamantium beyler.

     Elmas kırılır mı?


    Adamantium değil

     Elmas kırılır mı?


    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.